Menu

Stage mail: zo maak je een goede eerste indruk

4 augustus 2021

Je hebt ‘m gevonden: de vacature voor jouw ideale stage. Tijd om jezelf in de kijker te spelen bij het betreffende bedrijf! De kans is groot dat je eerste contactmoment met dit bedrijf per mail gaat zijn. Daarom delen we in dit artikel onze beste tips voor het schrijven van een goede stage mail. Doe er je voordeel mee. Succes!

Voor we ingaan op de inhoud van je mail, kijken we naar de randzaken die van belang zijn bij het versturen van je mail. Hier moet je in elk geval op letten:

  1. Zorg altijd voor een duidelijke begeleidende mail en stuur je motivatiebrief en cv als bijlage mee.
  2. Zorg voor een representatief e-mailadres. Heb je nog een oud e-mailadres met de namen van je huisdieren en je favoriete band erin? Maak dan even een nieuwe aan. 😉
  3. Geef je e-mail een duidelijke onderwerpregel mee. Bijvoorbeeld: ‘Sollicitatie voor <naam functie>’ en vermeld daarbij eventueel ook je eigen naam.
  4. Onderzoek aan wie je de mail moet richten en begin je mail persoonlijk door deze persoon direct aan te spreken.

De juiste opbouw van je stage mail

Heb je bovenstaande tips goed in je oren geknoopt, dan is het tijd om te beginnen aan de mail zelf. De complete stage mail bestaat eigenlijk uit drie onderdelen, namelijk de mail zelf, je motivatiebrief en je cv. Wil je tips voor het schrijven van een goede motivatiebrief? Check dan ons artikel met tips voor het schrijven van een stagebrief.

Je stage mail is letterlijk de mail die je stuurt om jezelf te introduceren en waarin je verwijst naar je brief en cv in de bijlage. Houd in je stage mail de volgende opbouw aan:

  • Persoonlijke aanhef: aan wie is de mail gericht?;
  • Korte introductie van wie jij bent (denk aan je naam, leeftijd, de studie die je momenteel volgt en eventueel je woonplaats);
  • Benoem kort en duidelijk in welke (stage)functie je interesse hebt en waarom;
  • Verwijs naar je motivatiebrief en cv in de bijlage en benoem dat de lezer hier meer informatie over jou kan vinden;
  • Laat blijken dat je openstaat voor een (telefonisch) gesprek om je mail, brief en cv nader toe te lichten;
  • Sluit af met je naam en contactgegevens, zodat je contactpersoon niet lang hoeft te zoeken naar je 06-nummer als hij of zij je meteen wil bellen.

Op zoek naar meer tips? Check ook deze blogs:

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

SmartHub on tour

SmartHub ontving een groep enthousiaste studenten van de Radboud universiteit en lieten hen kennismaken met twee gave SmartHub bedrijven. Wie weet vinden ze hier hun toekomstige masterstage of startersfunctie.

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!