Menu

Stage mail: zo maak je een goede eerste indruk

4 augustus 2021

Je hebt ‘m gevonden: de vacature voor jouw ideale stage. Tijd om jezelf in de kijker te spelen bij het betreffende bedrijf! De kans is groot dat je eerste contactmoment met dit bedrijf per mail gaat zijn. Daarom delen we in dit artikel onze beste tips voor het schrijven van een goede stage mail. Doe er je voordeel mee. Succes!

Voor we ingaan op de inhoud van je mail, kijken we naar de randzaken die van belang zijn bij het versturen van je mail. Hier moet je in elk geval op letten:

  1. Zorg altijd voor een duidelijke begeleidende mail en stuur je motivatiebrief en cv als bijlage mee.
  2. Zorg voor een representatief e-mailadres. Heb je nog een oud e-mailadres met de namen van je huisdieren en je favoriete band erin? Maak dan even een nieuwe aan. 😉
  3. Geef je e-mail een duidelijke onderwerpregel mee. Bijvoorbeeld: ‘Sollicitatie voor <naam functie>’ en vermeld daarbij eventueel ook je eigen naam.
  4. Onderzoek aan wie je de mail moet richten en begin je mail persoonlijk door deze persoon direct aan te spreken.

De juiste opbouw van je stage mail

Heb je bovenstaande tips goed in je oren geknoopt, dan is het tijd om te beginnen aan de mail zelf. De complete stage mail bestaat eigenlijk uit drie onderdelen, namelijk de mail zelf, je motivatiebrief en je cv. Wil je tips voor het schrijven van een goede motivatiebrief? Check dan ons artikel met tips voor het schrijven van een stagebrief.

Je stage mail is letterlijk de mail die je stuurt om jezelf te introduceren en waarin je verwijst naar je brief en cv in de bijlage. Houd in je stage mail de volgende opbouw aan:

  • Persoonlijke aanhef: aan wie is de mail gericht?;
  • Korte introductie van wie jij bent (denk aan je naam, leeftijd, de studie die je momenteel volgt en eventueel je woonplaats);
  • Benoem kort en duidelijk in welke (stage)functie je interesse hebt en waarom;
  • Verwijs naar je motivatiebrief en cv in de bijlage en benoem dat de lezer hier meer informatie over jou kan vinden;
  • Laat blijken dat je openstaat voor een (telefonisch) gesprek om je mail, brief en cv nader toe te lichten;
  • Sluit af met je naam en contactgegevens, zodat je contactpersoon niet lang hoeft te zoeken naar je 06-nummer als hij of zij je meteen wil bellen.

Op zoek naar meer tips? Check ook deze blogs:

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Op weg naar een succesvolle stage. Hoe vind je de perfecte stageplek?

Of je nu een eerstejaars student bent die net begint aan zijn academische reis of een gevorderde student die klaar is om de professionele wereld te verkennen, het vinden van de juiste stageplek is een belangrijke stap in je carrière. Onze tips helpen je met het vinden van een geschikte stageplek. 1. Bepaal je doelen..

Lees meer

Cas zit niet graag stil. Maar wel op zijn plek bij Alferink Installatietechniek.

We stellen je graag Cas Klein Gunnewiek voor; 20 jaar en komend uit Lichtenvoorde. Een inspirerende jonge professional die z’n carrière aan het opbouwen is bij Alferink Installatietechniek in Groenlo. Cas rondde de opleiding Middenkaderfunctionaris Smart Building af en kwam via zijn eindstage bij Alferink in dienst. Nu volgt hij, met ondersteuning van zijn werkgever,..

Lees meer

Gave stageplek maakt kans op terugkomen groot

Mick Sloots (21) en Martijn Koopmans (21) studeren Luchtvaarttechnologie aan de Hogeschool Inholland in Delft. Beide studenten reageerden op een vacature van Innovatiehub IIME en lopen nu stage in de Achterhoek. Beide geven aan dat de ervaringen van nu maken dat ze voor hun afstuderen graag terug naar de Achterhoek komen voor een gave opdracht...

Lees meer

10 tips voor een goede start van je (afstudeer)stage

Je stage is een belangrijke eerste stap in je carrière. Eindelijk kun je de opgedane kennis in de praktijk gaan brengen en waardevolle ervaring gaan opdoen. Met de juiste voorbereiding maak jij een goede eerste indruk. Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid en zelfverzekerd aan deze nieuwe uitdaging begint, hebben wij 10 tips voor je.

Lees meer

Luuk Hebinck over zijn onderzoekstage bij Nijhuis Saur Industries

Luuk Hebinck (24) komt uit een klein Achterhoeks dorp en vond een stage die perfect aansluit bij zijn interesses. Gewoon in de Achterhoek! “Mijn stage bij Nijhuis Saur Industries is interessant en uitdagend. Er gebeurt van alles en ik leer ontzettend veel.” Watertechnologie Na een studie Chemische Technologie aan het Saxion in Enschede volgt Luuk..

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!