Menu

Stage mail: zo maak je een goede eerste indruk

4 augustus 2021

Je hebt ‘m gevonden: de vacature voor jouw ideale stage. Tijd om jezelf in de kijker te spelen bij het betreffende bedrijf! De kans is groot dat je eerste contactmoment met dit bedrijf per mail gaat zijn. Daarom delen we in dit artikel onze beste tips voor het schrijven van een goede stage mail. Doe er je voordeel mee. Succes!

Voor we ingaan op de inhoud van je mail, kijken we naar de randzaken die van belang zijn bij het versturen van je mail. Hier moet je in elk geval op letten:

  1. Zorg altijd voor een duidelijke begeleidende mail en stuur je motivatiebrief en cv als bijlage mee.
  2. Zorg voor een representatief e-mailadres. Heb je nog een oud e-mailadres met de namen van je huisdieren en je favoriete band erin? Maak dan even een nieuwe aan. ūüėČ
  3. Geef je e-mail een duidelijke onderwerpregel mee. Bijvoorbeeld: ‘Sollicitatie voor <naam functie>’ en vermeld daarbij eventueel ook je eigen naam.
  4. Onderzoek aan wie je de mail moet richten en begin je mail persoonlijk door deze persoon direct aan te spreken.

De juiste opbouw van je stage mail

Heb je bovenstaande tips goed in je oren geknoopt, dan is het tijd om te beginnen aan de mail zelf. De complete stage mail bestaat eigenlijk uit drie onderdelen, namelijk de mail zelf, je motivatiebrief en je cv. Wil je tips voor het schrijven van een goede motivatiebrief? Check dan ons artikel met tips voor het schrijven van een stagebrief.

Je stage mail is letterlijk de mail die je stuurt om jezelf te introduceren en waarin je verwijst naar je brief en cv in de bijlage. Houd in je stage mail de volgende opbouw aan:

  • Persoonlijke aanhef: aan wie is de mail gericht?;
  • Korte introductie van wie jij bent (denk aan je naam, leeftijd, de studie die je momenteel volgt en eventueel je woonplaats);
  • Benoem kort en duidelijk in welke (stage)functie je interesse hebt en waarom;
  • Verwijs naar je motivatiebrief en cv in de bijlage en benoem dat de lezer hier meer informatie over jou kan vinden;
  • Laat blijken dat je openstaat voor een (telefonisch) gesprek om je mail, brief en cv nader toe te lichten;
  • Sluit af met je naam en contactgegevens, zodat je contactpersoon niet lang hoeft te zoeken naar je 06-nummer als hij of zij je meteen wil bellen.

Op zoek naar meer tips? Check ook deze blogs:

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Lotte Aartsen vond haar stage bij Pentair via SmartHub Achterhoek

Lotte zocht een stage via SmartHub en werd meteen enthousiast door de opdracht bij Pentair. Ze leerde de organisatie letterlijk en figuurlijk snel kennen, door haar brede stageopdracht. Ze bracht het hele facilitaire proces in kaart en kwam met een mooi advies. “Voor elke facilitaire dienst is iemand anders verantwoordelijk. Het was mijn taak om..

Lees meer

Ontmoet Jermo Thuis!

Ontmoet Jermo Thuis, een enthousiaste jonge professional die momenteel zijn afstudeerstage bij Innomotion vervult. Innomotion is een distribiteur voor Delta producten in Nederland en fungeert tevens als groothandel voor deze producten. Ze leveren niet alleen een breed scala aan producten, zoals PLC’s en servo motoren, maar bieden ook ondersteuning aan klanten die vragen hebben over..

Lees meer

BonsenReuling: Vol expertise en energie

In de wereld van accountancy zijn kantoren van verschillende groottes te vinden. BonsenReuling is een middelgroot kantoor met 170 collega’s verspreid over 5 locaties: Lichtenvoorde, Eibergen, Doetinchem, Deventer en Elst. Het bedrijf is daarnaast ook een ook actief SmartHub-lid van het allereerste eerste uur. We spraken met Jolein (25), een gedreven en enthousiaste jonge professional..

Lees meer

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros Thomas Ros is stagiair bij DLA ICT, een ICT-bedrijf met een allround aanbod op ICT gebied, van engineering tot software en consultancy. Vanuit Graafschap College deed Thomas mee aan de vakwedstrijden ICT-beheerder van Worldskills Netherlands 22/23 en behaalde hier de 3e plek!  DLA ICT hecht veel waarde aan de..

Lees meer

Talent in beeld: Tom Dijkhuis is op een missie bij SABA!

In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Tom Dijkhuis (21), een gedreven afstudeerstudent Sportmarketing aan de Hogeschool Saxion in Deventer. Tom, woonachtig in Beltrum, heeft de kans gekregen om zijn afstudeerstage te doen bij SABA in Dinxperlo, een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in lijmen en kitten voor specifieke B2B-markten. In de afgelopen 90 jaar heeft..

Lees meer

Het is altijd feest bij Kaemingk!

Talent in Beeld: Margot Pardijs over haar sprankelende stage bij Kaemingk. In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Margot Pardijs (22), een vierdejaars student Human Resource Management aan Saxion Deventer. Ze loopt momenteel stage bij Kaemingk. Een internationale leverancier van decoratieartikelen voor feestelijke gelegenheden zoals Kerst, Pasen, Valentijn en het voorjaar met o.a. een uitgebreide outdoor collectie. Kaemingk..

Lees meer

Lieke en Roan delen hun ervaringen bij Reiger Suspension

Het is altijd interessant om te horen hoe mensen bij een bepaald bedrijf of organisatie terecht zijn gekomen en wat hun ervaringen daar zijn. Deze keer nemen we een ‚Äúkijkje‚ÄĚ bij Reiger Suspension in Hengelo (GLD) en delen wij de ervaringen van Lieke Rauwerda (23) ‚Äď HR-stagiair en van Roan Beerten (25) ‚Äď CAD-CAM programmeur. Eerst..

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!