Menu

Talent in beeld

Dirk Lukassen

Van afstudeer-match naar vaste baan bij Iconica

26 april 2024

Dirk Lukassen komt uit het Achterhoekse Ulft. Hij volgde de opleiding HBO-ICT/Software Development aan de HAN. Al een aantal keer bezocht hij de Achterhoekse Talententuin en liep hij diverse stages in de regio. Dit beviel hem altijd goed. Dirk was er daarom van overtuigd dat hij zijn afstudeeropdracht ook bij een bedrijf in de regio wilde uitvoeren. Hij deelde een oproep op LinkedIn en kwam hij in contact met Iconica in Doetinchem. De match was snel gemaakt.

Bij Iconica lag een mooi en interessant afstudeerproject voor Dirk klaar die zichzelf overigens niet als ‘de typische software developer’ ziet. In zijn vrije tijd sport hij veel en is hij graag buiten te vinden en vooral niet te veel achter het scherm. Iconica vroeg hem aan de slag te gaan met het programmeren van een app waarmee kinderen en volwassenen gebarentaal kunnen leren. Een opdracht die Iconica kreeg van een non-profit organisatie. Dirk: “Er zijn veel cursussen voor volwassenen om gebarentaal te leren maar voor kinderen was er nog niet veel. Kinderen leren het best op een speelse manier. Een interactieve app is daarvoor een geweldige oplossing.”

Zelf app gebouwd

Dirk was vanaf het begin betrokken bij het maken van de app ‘gebaren met Lotte & Max’. Dit is een app met een quiz en verhalen waarmee je op een leuke, speelse manier gebarentaal leert. “Ik vind het heel gaaf dat ik namens Iconica voor een non-profit organisatie aan de slag kon om een app te ontwikkelen. Ik was vanaf de start betrokken en heb de app helemaal zelf kunnen bouwen. Ik ben erg trots op het resultaat”, aldus Dirk.

In the pocket

Ook zijn collega’s waren enthousiast over het werk van Dirk met als gevolg dat hij al voor het behalen van zijn diploma een vaste baan in de pocket had. Iconica is een jonge organisatie, met een echte Achterhoekse mentaliteit, dat de afgelopen jaren hard groeide. Het bestaat uit een jong team met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar. Dirk: “Iconica biedt altijd plek aan meerdere (internationale) stagiairs en afstudeerders omdat we het belangrijk vinden om te investeren in jong talent. We organiseren dan ook veel activiteiten zoals borrels en uitjes of samen gamen. En we gaan ook nog wel eens met z’n allen op stap, heel gezellig!”

Wil jij ook zo’n toffe stage of afstudeeropdracht? Neem een kijkje bij de vacatures op smarthub.nl!

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Van afstudeer-match naar vaste baan bij Iconica

Dirk Lukassen komt uit het Achterhoekse Ulft. Hij volgde de opleiding HBO-ICT/Software Development aan de HAN. Al een aantal keer bezocht hij de Achterhoekse Talententuin en liep hij diverse stages in de regio. Dit beviel hem altijd goed. Dirk was er daarom van overtuigd dat hij zijn afstudeeropdracht ook bij een bedrijf in de regio..

Lees meer

Op weg naar een succesvolle stage. Hoe vind je de perfecte stageplek?

Of je nu een eerstejaars student bent die net begint aan zijn academische reis of een gevorderde student die klaar is om de professionele wereld te verkennen, het vinden van de juiste stageplek is een belangrijke stap in je carrière. Onze tips helpen je met het vinden van een geschikte stageplek. 1. Bepaal je doelen..

Lees meer

Cas zit niet graag stil. Maar wel op zijn plek bij Alferink Installatietechniek.

We stellen je graag Cas Klein Gunnewiek voor; 20 jaar en komend uit Lichtenvoorde. Een inspirerende jonge professional die z’n carrière aan het opbouwen is bij Alferink Installatietechniek in Groenlo. Cas rondde de opleiding Middenkaderfunctionaris Smart Building af en kwam via zijn eindstage bij Alferink in dienst. Nu volgt hij, met ondersteuning van zijn werkgever,..

Lees meer

Gave stageplek maakt kans op terugkomen groot

Mick Sloots (21) en Martijn Koopmans (21) studeren Luchtvaarttechnologie aan de Hogeschool Inholland in Delft. Beide studenten reageerden op een vacature van Innovatiehub IIME en lopen nu stage in de Achterhoek. Beide geven aan dat de ervaringen van nu maken dat ze voor hun afstuderen graag terug naar de Achterhoek komen voor een gave opdracht...

Lees meer

10 tips voor een goede start van je (afstudeer)stage

Je stage is een belangrijke eerste stap in je carrière. Eindelijk kun je de opgedane kennis in de praktijk gaan brengen en waardevolle ervaring gaan opdoen. Met de juiste voorbereiding maak jij een goede eerste indruk. Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid en zelfverzekerd aan deze nieuwe uitdaging begint, hebben wij 10 tips voor je.

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!