Menu

Hoe maak je een goed LinkedIn profiel? Check ons webinar!

4 augustus 2021

Hoe vind je online jouw droomwerkgever? Dat begint natuurlijk met een goed LinkedIn profiel. Hoe je jouw LinkedIn profiel optimaal kunt inrichten, daarover praat Marij Striekwold – projectleider bij SmartHub – je bij in onderstaand webinar. De 5 belangrijkste headlines uit het webinar hebben we hieronder voor je op een rij gezet. Heb je meer tijd, kijk dan ook zeker het webinar terug. Onze tips kunnen je zomaar jouw droombaan of -stage opleveren!

1. Heb jij jezelf al eens gegoogled?

Ons leven speelt zich voor een groot deel online af. Het is dan ook belangrijker dan ooit om je bewust te zijn van je gedrag online; met name op social media. In principe mag jouw nieuwe werkgever jou niet googlen, maar ga er maar vanuit dat dit wel gebeurt…

Daarom is het handig om jezelf regelmatig te googlen om te kijken wat je tegenkomt. Maak de keuze om je social media profielen openbaar of gesloten te maken, en probeer te voorkomen dat er ergens in de krochten van het internet nog een oud Twitter account bestaat waarop jouw uitspraken van 10 jaar geleden te vinden zijn. Tenzij je daar trots op bent, natuurlijk. ? Waar het om gaat is dat je de regie zelf in handen neemt en hier bewuste keuzes in maakt.

2. Waarom is LinkedIn dé tool om jezelf online zichtbaar te maken op de arbeidsmarkt?

Het platform dat bij uitstek geschikt is om jezelf op zakelijk vlak te profileren, is natuurlijk LinkedIn. Met miljoenen gebruikers en een specifieke focus op de arbeidsmarkt is het van belang dat je jouw LinkedIn profiel relevant en uitnodigend inricht. Een greep uit de mogelijkheden die LinkedIn je biedt:

 • Mensen vinden die werk doen dat jij wilt gaan doen;
 • Mogelijke carrièrepaden inzichtelijk maken op basis van je opleiding;
 • Je voorbereiden op een ontmoeting (een gedeelde interesse of contactpersoon is een goede ijsbreker);
 • Meer te weten komen over de medewerkers en cultuur van een potentiële werkgever;
 • Op de hoogte blijven van trends in jouw vakgebied.

3. Hoe maak je een goed LinkedIn profiel?

Denk in elk geval aan de volgende onderdelen:

 • Een functietitel, duidelijke samenvatting en compleet profiel zodat potentiële werkgevers (en recruiters) snel kunnen zien of je geschikt bent voor een functie;
 • Recente foto (zorg voor een open houding en lach!);
 • Beschrijving van je kennis, ervaring, passie en kwaliteiten in je samenvatting;
 • Up-to-date samenvatting van je werkervaring;
 • Kopje ‘Opleiding’: korte inhoud van de studie(s) die je hebt gevolgd of aan het volgen bent;
 • Kopje ‘Skills’: beschrijf hier de vaardigheden die relevant zijn voor de functie die je wilt;
 • Kopje ‘Aanbevelingen’: vraag je stagebegeleider om een aanbeveling te schrijven. Vermeld keywords waar je op gevonden wilt worden.

4. Hoe worden cv’s en motivatiebrieven bekeken?

Michelle is hubmanager bij de Innovatiehub Achterhoek-Liemers en beoordeelt regelmatig cv’s en motivatiebrieven van studenten. In het webinar deelt ze haar belangrijkste tips:

 • Maak je lijst met competenties niet te lang;
 • Laat in je motivatie zien waarom je juist bij deze organisatie wilt werken;
 • Maak het persoonlijk: vertel wat en waarom je dit wilt;
 • Schrijf de juiste naam op van de persoon bij wie je solliciteert;
 • Wees eerlijk en blijf dicht bij jezelf;
 • Wees origineel, maar presenteer je wel op een manier die bij je past.

5. Tips voor een (online) sollicitatiegesprek

Het webinar sluit af met een aantal concrete tips voor een online sollicitatiegesprek. Dit zijn ze:

 • Neem een actieve (zit)houding aan;
 • Zorg voor een rustige, neutrale ruimte;
 • Test de techniek vooraf: werkt alles?;
 • Pas op met het delen van je scherm, check van tevoren welke tabbladen je nog open hebt staan;
 • Bereid een korte pitch voor: wie ben je, wat doe je, waar ben je goed in en wat vind je leuk?

Heel veel succes! Heb je na het bekijken van het webinar nog vragen? Zoek dan contact met ons; we helpen je graag verder.

Verder lezen?

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Op weg naar een succesvolle stage. Hoe vind je de perfecte stageplek?

Of je nu een eerstejaars student bent die net begint aan zijn academische reis of een gevorderde student die klaar is om de professionele wereld te verkennen, het vinden van de juiste stageplek is een belangrijke stap in je carrière. Onze tips helpen je met het vinden van een geschikte stageplek. 1. Bepaal je doelen..

Lees meer

Cas zit niet graag stil. Maar wel op zijn plek bij Alferink Installatietechniek.

We stellen je graag Cas Klein Gunnewiek voor; 20 jaar en komend uit Lichtenvoorde. Een inspirerende jonge professional die z’n carrière aan het opbouwen is bij Alferink Installatietechniek in Groenlo. Cas rondde de opleiding Middenkaderfunctionaris Smart Building af en kwam via zijn eindstage bij Alferink in dienst. Nu volgt hij, met ondersteuning van zijn werkgever,..

Lees meer

Gave stageplek maakt kans op terugkomen groot

Mick Sloots (21) en Martijn Koopmans (21) studeren Luchtvaarttechnologie aan de Hogeschool Inholland in Delft. Beide studenten reageerden op een vacature van Innovatiehub IIME en lopen nu stage in de Achterhoek. Beide geven aan dat de ervaringen van nu maken dat ze voor hun afstuderen graag terug naar de Achterhoek komen voor een gave opdracht...

Lees meer

10 tips voor een goede start van je (afstudeer)stage

Je stage is een belangrijke eerste stap in je carrière. Eindelijk kun je de opgedane kennis in de praktijk gaan brengen en waardevolle ervaring gaan opdoen. Met de juiste voorbereiding maak jij een goede eerste indruk. Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid en zelfverzekerd aan deze nieuwe uitdaging begint, hebben wij 10 tips voor je.

Lees meer

Luuk Hebinck over zijn onderzoekstage bij Nijhuis Saur Industries

Luuk Hebinck (24) komt uit een klein Achterhoeks dorp en vond een stage die perfect aansluit bij zijn interesses. Gewoon in de Achterhoek! “Mijn stage bij Nijhuis Saur Industries is interessant en uitdagend. Er gebeurt van alles en ik leer ontzettend veel.” Watertechnologie Na een studie Chemische Technologie aan het Saxion in Enschede volgt Luuk..

Lees meer

Laat ons weten wat je zoekt

Ben je als student of scholier op zoek naar een specifieke stage, werkgever of een onderzoeksopdracht? Als non-profit initiatief helpen we je graag verder!
Neem contact op

Studeer af in de Achterhoek

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!