Menu

Hoe maak je een goed LinkedIn profiel? Check ons webinar!

4 augustus 2021

Hoe vind je online jouw droomwerkgever? Dat begint natuurlijk met een goed LinkedIn profiel. Hoe je jouw LinkedIn profiel optimaal kunt inrichten, daarover praat Marij Striekwold – projectleider bij SmartHub – je bij in onderstaand webinar. De 5 belangrijkste headlines uit het webinar hebben we hieronder voor je op een rij gezet. Heb je meer tijd, kijk dan ook zeker het webinar terug. Onze tips kunnen je zomaar jouw droombaan of -stage opleveren!

1. Heb jij jezelf al eens gegoogled?

Ons leven speelt zich voor een groot deel online af. Het is dan ook belangrijker dan ooit om je bewust te zijn van je gedrag online; met name op social media. In principe mag jouw nieuwe werkgever jou niet googlen, maar ga er maar vanuit dat dit wel gebeurt…

Daarom is het handig om jezelf regelmatig te googlen om te kijken wat je tegenkomt. Maak de keuze om je social media profielen openbaar of gesloten te maken, en probeer te voorkomen dat er ergens in de krochten van het internet nog een oud Twitter account bestaat waarop jouw uitspraken van 10 jaar geleden te vinden zijn. Tenzij je daar trots op bent, natuurlijk. ? Waar het om gaat is dat je de regie zelf in handen neemt en hier bewuste keuzes in maakt.

2. Waarom is LinkedIn dé tool om jezelf online zichtbaar te maken op de arbeidsmarkt?

Het platform dat bij uitstek geschikt is om jezelf op zakelijk vlak te profileren, is natuurlijk LinkedIn. Met miljoenen gebruikers en een specifieke focus op de arbeidsmarkt is het van belang dat je jouw LinkedIn profiel relevant en uitnodigend inricht. Een greep uit de mogelijkheden die LinkedIn je biedt:

 • Mensen vinden die werk doen dat jij wilt gaan doen;
 • Mogelijke carrièrepaden inzichtelijk maken op basis van je opleiding;
 • Je voorbereiden op een ontmoeting (een gedeelde interesse of contactpersoon is een goede ijsbreker);
 • Meer te weten komen over de medewerkers en cultuur van een potentiële werkgever;
 • Op de hoogte blijven van trends in jouw vakgebied.

3. Hoe maak je een goed LinkedIn profiel?

Denk in elk geval aan de volgende onderdelen:

 • Een functietitel, duidelijke samenvatting en compleet profiel zodat potentiële werkgevers (en recruiters) snel kunnen zien of je geschikt bent voor een functie;
 • Recente foto (zorg voor een open houding en lach!);
 • Beschrijving van je kennis, ervaring, passie en kwaliteiten in je samenvatting;
 • Up-to-date samenvatting van je werkervaring;
 • Kopje ‘Opleiding’: korte inhoud van de studie(s) die je hebt gevolgd of aan het volgen bent;
 • Kopje ‘Skills’: beschrijf hier de vaardigheden die relevant zijn voor de functie die je wilt;
 • Kopje ‘Aanbevelingen’: vraag je stagebegeleider om een aanbeveling te schrijven. Vermeld keywords waar je op gevonden wilt worden.

4. Hoe worden cv’s en motivatiebrieven bekeken?

Michelle is hubmanager bij de Innovatiehub Achterhoek-Liemers en beoordeelt regelmatig cv’s en motivatiebrieven van studenten. In het webinar deelt ze haar belangrijkste tips:

 • Maak je lijst met competenties niet te lang;
 • Laat in je motivatie zien waarom je juist bij deze organisatie wilt werken;
 • Maak het persoonlijk: vertel wat en waarom je dit wilt;
 • Schrijf de juiste naam op van de persoon bij wie je solliciteert;
 • Wees eerlijk en blijf dicht bij jezelf;
 • Wees origineel, maar presenteer je wel op een manier die bij je past.

5. Tips voor een (online) sollicitatiegesprek

Het webinar sluit af met een aantal concrete tips voor een online sollicitatiegesprek. Dit zijn ze:

 • Neem een actieve (zit)houding aan;
 • Zorg voor een rustige, neutrale ruimte;
 • Test de techniek vooraf: werkt alles?;
 • Pas op met het delen van je scherm, check van tevoren welke tabbladen je nog open hebt staan;
 • Bereid een korte pitch voor: wie ben je, wat doe je, waar ben je goed in en wat vind je leuk?

Heel veel succes! Heb je na het bekijken van het webinar nog vragen? Zoek dan contact met ons; we helpen je graag verder.

Verder lezen?

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Lotte Aartsen vond haar stage bij Pentair via SmartHub Achterhoek

Lotte zocht een stage via SmartHub en werd meteen enthousiast door de opdracht bij Pentair. Ze leerde de organisatie letterlijk en figuurlijk snel kennen, door haar brede stageopdracht. Ze bracht het hele facilitaire proces in kaart en kwam met een mooi advies. “Voor elke facilitaire dienst is iemand anders verantwoordelijk. Het was mijn taak om..

Lees meer

Ontmoet Jermo Thuis!

Ontmoet Jermo Thuis, een enthousiaste jonge professional die momenteel zijn afstudeerstage bij Innomotion vervult. Innomotion is een distribiteur voor Delta producten in Nederland en fungeert tevens als groothandel voor deze producten. Ze leveren niet alleen een breed scala aan producten, zoals PLC’s en servo motoren, maar bieden ook ondersteuning aan klanten die vragen hebben over..

Lees meer

BonsenReuling: Vol expertise en energie

In de wereld van accountancy zijn kantoren van verschillende groottes te vinden. BonsenReuling is een middelgroot kantoor met 170 collega’s verspreid over 5 locaties: Lichtenvoorde, Eibergen, Doetinchem, Deventer en Elst. Het bedrijf is daarnaast ook een ook actief SmartHub-lid van het allereerste eerste uur. We spraken met Jolein (25), een gedreven en enthousiaste jonge professional..

Lees meer

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros Thomas Ros is stagiair bij DLA ICT, een ICT-bedrijf met een allround aanbod op ICT gebied, van engineering tot software en consultancy. Vanuit Graafschap College deed Thomas mee aan de vakwedstrijden ICT-beheerder van Worldskills Netherlands 22/23 en behaalde hier de 3e plek!  DLA ICT hecht veel waarde aan de..

Lees meer

Talent in beeld: Tom Dijkhuis is op een missie bij SABA!

In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Tom Dijkhuis (21), een gedreven afstudeerstudent Sportmarketing aan de Hogeschool Saxion in Deventer. Tom, woonachtig in Beltrum, heeft de kans gekregen om zijn afstudeerstage te doen bij SABA in Dinxperlo, een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in lijmen en kitten voor specifieke B2B-markten. In de afgelopen 90 jaar heeft..

Lees meer

Het is altijd feest bij Kaemingk!

Talent in Beeld: Margot Pardijs over haar sprankelende stage bij Kaemingk. In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Margot Pardijs (22), een vierdejaars student Human Resource Management aan Saxion Deventer. Ze loopt momenteel stage bij Kaemingk. Een internationale leverancier van decoratieartikelen voor feestelijke gelegenheden zoals Kerst, Pasen, Valentijn en het voorjaar met o.a. een uitgebreide outdoor collectie. Kaemingk..

Lees meer

Lieke en Roan delen hun ervaringen bij Reiger Suspension

Het is altijd interessant om te horen hoe mensen bij een bepaald bedrijf of organisatie terecht zijn gekomen en wat hun ervaringen daar zijn. Deze keer nemen we een “kijkje” bij Reiger Suspension in Hengelo (GLD) en delen wij de ervaringen van Lieke Rauwerda (23) – HR-stagiair en van Roan Beerten (25) – CAD-CAM programmeur. Eerst..

Lees meer

Laat ons weten wat je zoekt

Ben je als student of scholier op zoek naar een specifieke stage, werkgever of een onderzoeksopdracht? Als non-profit initiatief helpen we je graag verder!
Neem contact op

Studeer af in de Achterhoek

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!