Menu

Talent in beeld

Bas ten Hagen

Bas bouwt aan zijn toekomst bij WBC Bouwgroep

2 juli 2024

Maak kennis met Bas ten Hagen, een gedreven student en stagiair bij WBC Bouwgroep, een middelgroot bouwbedrijf uit Winterswijk, dat zich specialiseert in hoogwaardige bouwprojecten. Bas, 23 jaar, komt uit Eibergen en volgt de studie Bouwkunde aan het Saxion in Enschede. Naast zijn passie voor bouwen, is hij een echte sportfanaat die graag hardloopt en padelt. Maar je kunt hem ook vaak in de keet vinden, waar hij geniet van de gezelligheid met vrienden.

Praktijkervaring
Tijdens zijn studie Smart Building aan het Graafschap College kwam Bas in aanraking met WBC. Hij heeft er toen zijn eindstage afgerond en kreeg een bijbaan aangeboden. Voor Bas een gouden kans om praktijkervaring op te doen in zijn vakgebied. “Het is fijn om een bijbaan te hebben binnen het vakgebied waarin je wilt werken,” zegt hij. Voor zijn vervolgopleiding Bouwkunde moest Bas ook een stage lopen en besloot dit nogmaals bij WBC te doen. Hij heeft een breed scala aan taken en houdt zich voornamelijk bezig met de planvoorbereiding. “Ik heb al veel afdelingen van het bedrijf gezien, maar de planvoorbereiding ontbrak daar nog aan.” Deze veelzijdigheid geeft hem een goed beeld van de bouwsector en biedt waardevolle ervaring voor zijn toekomstige carrière.

Gave projecten en goede sfeer
“WBC heeft heel veel gave projecten, zo bouwen we bijvoorbeeld exclusieve appartementencomplexen, scholen en villa’s, verspreid over heel Nederland. Naast de gave projecten van WBC is volgens Bas de sfeer binnen het bedrijf fantastisch. “Er heerst een echte Achterhoekse mentaliteit. Er is ruimte voor grappen, maar er wordt ook hard gewerkt. Dit zorgt voor een prettige werkomgeving waar iedereen zich thuis voelt en waar samenwerking centraal staat.” Aldus Bas.

Kansen voor jong talent
WBC biedt uitstekende doorgroeimogelijkheden voor jong talent. Bas ziet dit als een groot voordeel en moedigt anderen aan om proactief te zijn. “Wees proactief. Bel zelf naar een bedrijf als je er wil stagelopen.” adviseert hij toekomstige stagiairs. Ook raad ik andere stagiairs aan om echt initiatief te nemen tijdens je stage: Dit laat zien dat je gemotiveerd bent en helpt je om meer uit je stage te halen.

Achterhoek
Bas vindt het een groot voordeel dat WBC Bouwgroep in de Achterhoek gevestigd is. De regio biedt niet alleen een prachtige werkomgeving, maar ook een hechte gemeenschap waar je je snel thuis voelt. Voor Bas is het duidelijk: hij wil graag in de Achterhoek blijven werken na zijn stage.

Heb jij ook ambitie om in de bouwsector te werken of ben je op zoek naar een stage in een andere sector? Neem het initiatief en ontdek wat SmartHub Achterhoek voor jou kan betekenen. Bekijk hier onze vacatures.

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Bas bouwt aan zijn toekomst bij WBC Bouwgroep

Maak kennis met Bas ten Hagen, een gedreven student en stagiair bij WBC Bouwgroep, een middelgroot bouwbedrijf uit Winterswijk, dat zich specialiseert in hoogwaardige bouwprojecten. Bas, 23 jaar, komt uit Eibergen en volgt de studie Bouwkunde aan het Saxion in Enschede. Naast zijn passie voor bouwen, is hij een echte sportfanaat die graag hardloopt en..

Lees meer

Hoe schrijf je een knallend stageverslag? Tips voor afstuderende studenten!

Hey daar, bijna-afgestudeerde topper! De tijd vliegt, hè? Net zat je nog vol spanning te wachten op die eerste stagedag, en nu is het einde van je stage in zicht. Het enige dat nog tussen jou en je diploma staat, is dat ene, kleine, superbelangrijke document: je stageverslag. Geen paniek! Wij van SmartHub Achterhoek hebben een paar..

Lees meer

Van afstudeer-match naar vaste baan bij Iconica

Dirk Lukassen komt uit het Achterhoekse Ulft. Hij volgde de opleiding HBO-ICT/Software Development aan de HAN. Al een aantal keer bezocht hij de Achterhoekse Talententuin en liep hij diverse stages in de regio. Dit beviel hem altijd goed. Dirk was er daarom van overtuigd dat hij zijn afstudeeropdracht ook bij een bedrijf in de regio..

Lees meer

Op weg naar een succesvolle stage. Hoe vind je de perfecte stageplek?

Of je nu een eerstejaars student bent die net begint aan zijn academische reis of een gevorderde student die klaar is om de professionele wereld te verkennen, het vinden van de juiste stageplek is een belangrijke stap in je carrière. Onze tips helpen je met het vinden van een geschikte stageplek. 1. Bepaal je doelen..

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!