Menu

Talent in beeld

Twan van Rinsum

De veelzijdige en ondernemende Twan is op z’n plek bij het Graafschap College

16 mei 2024

Twan van Rinsum (22) is een reislustige student uit Doetinchem. Tijdens zijn studie Facility Management aan de HAN liep hij al stage in Suriname en volgde hij een minor in Vietnam. Voor zijn afstudeeronderzoek bleef hij graag in de Achterhoek. Want je kunt Twan wel uit de Achterhoek halen maar de Achterhoek niet uit Twan.

Twan koos voor de studie Facility Management omdat het een brede opleiding is. Je kunt er veel kanten mee op en bij veel bedrijven terecht. Juist dat sprak de veelzijdige en ondernemende Twan wel aan. Zijn eerste stage liep hij bij het academisch ziekenhuis in Suriname waar hij meedraaide op de facilitaire afdeling en onderzoek deed naar het parkeerprobleem. Voor zijn minor ging hij een half jaar naar Vietnam. Zijn afstudeerstage wilde hij het liefst dicht bij huis. Twan deed een oproep in de Smarthub Talentenmailing en kreeg daarop veel reacties. Twan: “Zo kwam ik in contact met veel bedrijven in de regio. Helaas zat daar geen match tussen, maar zo heb ik me wel goed kunnen oriënteren op de verschillende bedrijven in de regio.”

Onderzoek verdwijnt niet in een la
Twan: “Ik wilde mijn onderzoeksopdracht graag doen bij een grote organisatie. Daarom heb ik het Graafschap College gemaild met de vraag of een facilitaire stage mogelijk was. We hadden een goede klik en samen met mijn stagebegeleider hebben we de onderzoeksopdracht bepaald. Ik doe nu onderzoek naar het afvalmanagement. De school heeft de doelstelling om in 2030 het afval met 50% te verminderen ten opzichte van 2019. Ik breng de huidige situatie in kaart en onderzoek hoe ze tot de gewenste situatie kunnen komen. Het is fijn om met een duurzaamheidsvraagstuk bezig te zijn en te weten dat mijn onderzoek echt meerwaarde heeft. Het verdwijnt in ieder geval niet in een la.”

Gezien
Het Graafschap College is een hele grote organisatie met ruim 1000 medewerkers en bijna 10.000 studenten. Toch voelt Twan zich als stagiair echt gezien. Vooral de begeleiding vindt Twan er erg goed en fijn. “Er wordt hier zelfstandigheid van mij verwacht en ook is vertrouwen belangrijk. Elke week heb ik een moment met mijn stagebegeleiders om mijn onderzoek te bespreken, maar ook andere collega’s staan altijd open voor vragen. En ik merk dat ze de kennis van stagiairs waardevol en belangrijk vinden. Ik voel me dus erg gewaardeerd”, aldus Twan.

Plannen
Na zijn afstuderen heeft Twan volop plannen. Hij wil eerst gaan reizen en daarna misschien verder studeren. Een traineeship lijkt hem interessant om zo verschillende afdelingen van bedrijven te leren kennen en nieuwe kennis op te doen. Hij ziet zichzelf zeker in de Achterhoek werken. “Op de Talententuin heb ik gezien dat er veel grote internationaal opererende bedrijven in de Achterhoek zijn. Er zijn genoeg mogelijkheden voor een goede baan. Op smarthub.nl kun je dit ook goed zien.”

Tips van Twan
Studenten die op zoek zijn naar een stage raadt hij aan om vroeg op zoek te gaan. “Daarmee laat je zien dat je je stage serieus neemt. Bedrijven willen liever geen last-minute stagiair. De Talentenmailing van SmartHub is ook een super goede manier om in contact te komen met bedrijven. En neem zeker een kijkje op smarthub.nl voor een goed overzicht van bedrijven en leuke vacatures.”

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Van afstudeer-match naar vaste baan bij Iconica

Dirk Lukassen komt uit het Achterhoekse Ulft. Hij volgde de opleiding HBO-ICT/Software Development aan de HAN. Al een aantal keer bezocht hij de Achterhoekse Talententuin en liep hij diverse stages in de regio. Dit beviel hem altijd goed. Dirk was er daarom van overtuigd dat hij zijn afstudeeropdracht ook bij een bedrijf in de regio..

Lees meer

Op weg naar een succesvolle stage. Hoe vind je de perfecte stageplek?

Of je nu een eerstejaars student bent die net begint aan zijn academische reis of een gevorderde student die klaar is om de professionele wereld te verkennen, het vinden van de juiste stageplek is een belangrijke stap in je carrière. Onze tips helpen je met het vinden van een geschikte stageplek. 1. Bepaal je doelen..

Lees meer

Cas zit niet graag stil. Maar wel op zijn plek bij Alferink Installatietechniek.

We stellen je graag Cas Klein Gunnewiek voor; 20 jaar en komend uit Lichtenvoorde. Een inspirerende jonge professional die z’n carrière aan het opbouwen is bij Alferink Installatietechniek in Groenlo. Cas rondde de opleiding Middenkaderfunctionaris Smart Building af en kwam via zijn eindstage bij Alferink in dienst. Nu volgt hij, met ondersteuning van zijn werkgever,..

Lees meer

Gave stageplek maakt kans op terugkomen groot

Mick Sloots (21) en Martijn Koopmans (21) studeren Luchtvaarttechnologie aan de Hogeschool Inholland in Delft. Beide studenten reageerden op een vacature van Innovatiehub IIME en lopen nu stage in de Achterhoek. Beide geven aan dat de ervaringen van nu maken dat ze voor hun afstuderen graag terug naar de Achterhoek komen voor een gave opdracht...

Lees meer

10 tips voor een goede start van je (afstudeer)stage

Je stage is een belangrijke eerste stap in je carrière. Eindelijk kun je de opgedane kennis in de praktijk gaan brengen en waardevolle ervaring gaan opdoen. Met de juiste voorbereiding maak jij een goede eerste indruk. Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid en zelfverzekerd aan deze nieuwe uitdaging begint, hebben wij 10 tips voor je.

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!