Menu

Talent in beeld

Caren Balduk

Smart Industry student Caren Balduk over haar unieke en innovatieve stage bij K3D 

30 mei 2024

Caren Balduk uit Didam zit in het vierde jaar van de opleiding Smart Industry aan het Graafschap College in Doetinchem. Haar zoektocht naar een interessante stageplek bracht haar bij K3D in Terborg, een bedrijf dat direct haar aandacht trok door hun werk met 3D metaalprinters. “Deze technologie had ik tijdens mijn studie al ontdekt en vond ik fascinerend.” Aldus Caren.

Een stage met veel afwisseling

K3D, een dochterbedrijf van Royal Kaak, houdt zich bezig met het 3D printen van metaal, een van de meest vooruitstrevende technologieën van dit moment, en werkt met materialen zoals RVS en aluminium. Caren is betrokken bij diverse werkzaamheden, zo houdt ze zich bezig met zagen, het verwijderen van support en het uit de trommel halen van onderdelen. De variatie in opdrachten zorgt ervoor dat geen dag hetzelfde is “Ik werk aan kleine tekenopdrachten maar krijg ook de kans om aan grotere projecten te werken. Wat K3D voor mij echt leuk maakt, is de combinatie van werken in de productie en op kantoor. Deze afwisseling past perfect bij mijn interesses en zorgt voor een dynamische werkervaring.”

Gezellige sfeer en kansen voor jong talent

“Bij K3D krijg je alle ruimte om te ontdekken wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Of je nu graag op kantoor werkt of liever in de productie bezig bent, er zijn volop mogelijkheden. Zelf ben ik vaak bezig met het opnieuw tekenen van kapotte onderdelen, maar de opties zijn eindeloos zolang je laat weten wat je wilt leren. De sfeer hier is informeel en gezellig. Omdat het een klein bedrijf is, leer je je collega’s snel kennen en ontstaat er een hechte band. In de werkplaats wordt vaak muziek gedraaid en in de pauzes tafeltennissen we met z’n allen.“

Toekomstplannen

Of ze na mijn stage bij K3D blijft werken, weet Caren nog niet precies. “Wat ik wel weet, is dat ik waarschijnlijk in de Achterhoek of in de nabije omgeving wil blijven werken. De fijne sfeer en de mogelijkheden hier spreken me erg aan.”

Tips voor toekomstige stagiairs

“Mijn belangrijkste tip voor toekomstige stagiairs is om nieuwsgierig te zijn en initiatief te tonen. Als je iets ziet wat je interesseert, vraag er dan naar. Bij K3D is er veel mogelijk en er wordt altijd gezocht naar manieren om je te helpen bij je ontwikkeling.”

Ben jij enthousiast geworden over een stage bij K3D? Wil je meer leren over 3D metaalprinten en werken in een informele, gezellige omgeving? Neem dan een kijkje bij de vacatures op SmartHub Achterhoek en ontdek de mogelijkheden voor jouw toekomst!

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Hoe schrijf je een knallend stageverslag? Tips voor afstuderende studenten!

Hey daar, bijna-afgestudeerde topper! De tijd vliegt, hè? Net zat je nog vol spanning te wachten op die eerste stagedag, en nu is het einde van je stage in zicht. Het enige dat nog tussen jou en je diploma staat, is dat ene, kleine, superbelangrijke document: je stageverslag. Geen paniek! Wij van SmartHub Achterhoek hebben een paar..

Lees meer

Van afstudeer-match naar vaste baan bij Iconica

Dirk Lukassen komt uit het Achterhoekse Ulft. Hij volgde de opleiding HBO-ICT/Software Development aan de HAN. Al een aantal keer bezocht hij de Achterhoekse Talententuin en liep hij diverse stages in de regio. Dit beviel hem altijd goed. Dirk was er daarom van overtuigd dat hij zijn afstudeeropdracht ook bij een bedrijf in de regio..

Lees meer

Op weg naar een succesvolle stage. Hoe vind je de perfecte stageplek?

Of je nu een eerstejaars student bent die net begint aan zijn academische reis of een gevorderde student die klaar is om de professionele wereld te verkennen, het vinden van de juiste stageplek is een belangrijke stap in je carrière. Onze tips helpen je met het vinden van een geschikte stageplek. 1. Bepaal je doelen..

Lees meer

Cas zit niet graag stil. Maar wel op zijn plek bij Alferink Installatietechniek.

We stellen je graag Cas Klein Gunnewiek voor; 20 jaar en komend uit Lichtenvoorde. Een inspirerende jonge professional die z’n carrière aan het opbouwen is bij Alferink Installatietechniek in Groenlo. Cas rondde de opleiding Middenkaderfunctionaris Smart Building af en kwam via zijn eindstage bij Alferink in dienst. Nu volgt hij, met ondersteuning van zijn werkgever,..

Lees meer

Gave stageplek maakt kans op terugkomen groot

Mick Sloots (21) en Martijn Koopmans (21) studeren Luchtvaarttechnologie aan de Hogeschool Inholland in Delft. Beide studenten reageerden op een vacature van Innovatiehub IIME en lopen nu stage in de Achterhoek. Beide geven aan dat de ervaringen van nu maken dat ze voor hun afstuderen graag terug naar de Achterhoek komen voor een gave opdracht...

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!