Menu

“Ik vind mijn stage niet leuk!” Wat kun je doen?

5 oktober 2021

Vol enthousiasme begon je aan je stage, maar al snel merk je dat je niet helemaal op je plek zit. Het bedrijf past niet bij je, de inhoud van je werkzaamheden sluit niet goed aan op je studie of wellicht kom je erachter dat de richting die je gekozen hebt, toch niet zo je ding is. “Help, ik vind mijn stage niet leuk!” Wat nu? Geen nood: er zijn altijd opties.

Marij Striekwold, projectleider bij InnovatieHub, helpt je verder. Dit zijn haar tips.

ik vind mijn stage niet leuk

“Ik vind mijn stage niet leuk”

Geef het de tijd (maar blijf ook niet té lang doormodderen)

“Mijn advies is om jezelf sowieso een maand de tijd te geven om te wennen aan je stageplek en het bedrijf te leren kennen. Praat met collega’s, stel vragen en neem het initiatief. Zo kun je een goede afweging maken. Voel je je na een maand nog steeds helemaal niet op je plek, blijf dan niet ‘doormodderen’ en trek aan de bel.”

Neem iemand in vertrouwen

“Wanneer je je niet op je plek voelt op je stage is het belangrijk om iemand in vertrouwen te nemen. Dat kan uiteraard je stagebegeleider zijn, maar niet iedereen durft zijn twijfels meteen met de stagebegeleider te bespreken. Is er een andere collega bij wie je je prettig voelt? Ga daar dan eens mee in gesprek. Natuurlijk kun je ook altijd bij je school terecht.”

Wees niet te streng voor jezelf

“Een verkeerde stage kiezen kan iedereen overkomen. Soms lopen dingen gewoon niet zoals je van tevoren had verwacht, en dat is niet erg. Wees dus vooral niet boos op jezelf en maak het niet te persoonlijk. Richt je blik in plaats daarvan op de toekomst, kijk alvast naar andere bedrijven die je interessant lijken. Daarbij geldt dat de meeste problemen door goede communicatie vooraf voorkomen kunnen worden. Zorg er daarom voor dat je bij een volgende stageplek heel helder communiceert over de verwachtingen vanuit jou én vanuit het stagebedrijf. Daarmee wordt de kans op een mismatch een stuk kleiner.”

“Ik vind mijn stage niet leuk” → Kijk naar de mogelijkheden van SmartHub!

“Loop je op dit moment stage en vind je je stage niet leuk? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van SmartHub. Nadat je bovenstaande tips hebt opgevolgd, kunnen wij je op verschillende manieren aan een nieuwe stageplek helpen. Zo kun je je opgeven voor onze talentenmailing, waarmee je jezelf in één klap aan alle SmartHub leden presenteert. Natuurlijk kun je ook een kijkje nemen bij de vacatures van de aangesloten bedrijven. Heb je een specifieke vraag? Mail dan naar info@smarthub.nl, dan kijken we graag hoe we je verder kunnen helpen.”

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Hoe schrijf je een knallend stageverslag? Tips voor afstuderende studenten!

Hey daar, bijna-afgestudeerde topper! De tijd vliegt, hè? Net zat je nog vol spanning te wachten op die eerste stagedag, en nu is het einde van je stage in zicht. Het enige dat nog tussen jou en je diploma staat, is dat ene, kleine, superbelangrijke document: je stageverslag. Geen paniek! Wij van SmartHub Achterhoek hebben een paar..

Lees meer

Van afstudeer-match naar vaste baan bij Iconica

Dirk Lukassen komt uit het Achterhoekse Ulft. Hij volgde de opleiding HBO-ICT/Software Development aan de HAN. Al een aantal keer bezocht hij de Achterhoekse Talententuin en liep hij diverse stages in de regio. Dit beviel hem altijd goed. Dirk was er daarom van overtuigd dat hij zijn afstudeeropdracht ook bij een bedrijf in de regio..

Lees meer

Op weg naar een succesvolle stage. Hoe vind je de perfecte stageplek?

Of je nu een eerstejaars student bent die net begint aan zijn academische reis of een gevorderde student die klaar is om de professionele wereld te verkennen, het vinden van de juiste stageplek is een belangrijke stap in je carrière. Onze tips helpen je met het vinden van een geschikte stageplek. 1. Bepaal je doelen..

Lees meer

Cas zit niet graag stil. Maar wel op zijn plek bij Alferink Installatietechniek.

We stellen je graag Cas Klein Gunnewiek voor; 20 jaar en komend uit Lichtenvoorde. Een inspirerende jonge professional die z’n carrière aan het opbouwen is bij Alferink Installatietechniek in Groenlo. Cas rondde de opleiding Middenkaderfunctionaris Smart Building af en kwam via zijn eindstage bij Alferink in dienst. Nu volgt hij, met ondersteuning van zijn werkgever,..

Lees meer

Gave stageplek maakt kans op terugkomen groot

Mick Sloots (21) en Martijn Koopmans (21) studeren Luchtvaarttechnologie aan de Hogeschool Inholland in Delft. Beide studenten reageerden op een vacature van Innovatiehub IIME en lopen nu stage in de Achterhoek. Beide geven aan dat de ervaringen van nu maken dat ze voor hun afstuderen graag terug naar de Achterhoek komen voor een gave opdracht...

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!