Menu

“Ik vind mijn stage niet leuk!” Wat kun je doen?

5 oktober 2021

Vol enthousiasme begon je aan je stage, maar al snel merk je dat je niet helemaal op je plek zit. Het bedrijf past niet bij je, de inhoud van je werkzaamheden sluit niet goed aan op je studie of wellicht kom je erachter dat de richting die je gekozen hebt, toch niet zo je ding is. “Help, ik vind mijn stage niet leuk!” Wat nu? Geen nood: er zijn altijd opties.

Marij Striekwold, projectleider bij InnovatieHub, helpt je verder. Dit zijn haar tips.

ik vind mijn stage niet leuk

“Ik vind mijn stage niet leuk”

Geef het de tijd (maar blijf ook niet té lang doormodderen)

“Mijn advies is om jezelf sowieso een maand de tijd te geven om te wennen aan je stageplek en het bedrijf te leren kennen. Praat met collega’s, stel vragen en neem het initiatief. Zo kun je een goede afweging maken. Voel je je na een maand nog steeds helemaal niet op je plek, blijf dan niet ‘doormodderen’ en trek aan de bel.”

Neem iemand in vertrouwen

“Wanneer je je niet op je plek voelt op je stage is het belangrijk om iemand in vertrouwen te nemen. Dat kan uiteraard je stagebegeleider zijn, maar niet iedereen durft zijn twijfels meteen met de stagebegeleider te bespreken. Is er een andere collega bij wie je je prettig voelt? Ga daar dan eens mee in gesprek. Natuurlijk kun je ook altijd bij je school terecht.”

Wees niet te streng voor jezelf

“Een verkeerde stage kiezen kan iedereen overkomen. Soms lopen dingen gewoon niet zoals je van tevoren had verwacht, en dat is niet erg. Wees dus vooral niet boos op jezelf en maak het niet te persoonlijk. Richt je blik in plaats daarvan op de toekomst, kijk alvast naar andere bedrijven die je interessant lijken. Daarbij geldt dat de meeste problemen door goede communicatie vooraf voorkomen kunnen worden. Zorg er daarom voor dat je bij een volgende stageplek heel helder communiceert over de verwachtingen vanuit jou én vanuit het stagebedrijf. Daarmee wordt de kans op een mismatch een stuk kleiner.”

“Ik vind mijn stage niet leuk” → Kijk naar de mogelijkheden van SmartHub!

“Loop je op dit moment stage en vind je je stage niet leuk? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van SmartHub. Nadat je bovenstaande tips hebt opgevolgd, kunnen wij je op verschillende manieren aan een nieuwe stageplek helpen. Zo kun je je opgeven voor onze talentenmailing, waarmee je jezelf in één klap aan alle SmartHub leden presenteert. Natuurlijk kun je ook een kijkje nemen bij de vacatures van de aangesloten bedrijven. Heb je een specifieke vraag? Mail dan naar info@smarthub.nl, dan kijken we graag hoe we je verder kunnen helpen.”

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!