Menu

“Ik vind mijn stage niet leuk!” Wat kun je doen?

5 oktober 2021

Vol enthousiasme begon je aan je stage, maar al snel merk je dat je niet helemaal op je plek zit. Het bedrijf past niet bij je, de inhoud van je werkzaamheden sluit niet goed aan op je studie of wellicht kom je erachter dat de richting die je gekozen hebt, toch niet zo je ding is. “Help, ik vind mijn stage niet leuk!” Wat nu? Geen nood: er zijn altijd opties.

Marij Striekwold, projectleider bij InnovatieHub, helpt je verder. Dit zijn haar tips.

ik vind mijn stage niet leuk

“Ik vind mijn stage niet leuk”

Geef het de tijd (maar blijf ook niet té lang doormodderen)

“Mijn advies is om jezelf sowieso een maand de tijd te geven om te wennen aan je stageplek en het bedrijf te leren kennen. Praat met collega’s, stel vragen en neem het initiatief. Zo kun je een goede afweging maken. Voel je je na een maand nog steeds helemaal niet op je plek, blijf dan niet ‘doormodderen’ en trek aan de bel.”

Neem iemand in vertrouwen

“Wanneer je je niet op je plek voelt op je stage is het belangrijk om iemand in vertrouwen te nemen. Dat kan uiteraard je stagebegeleider zijn, maar niet iedereen durft zijn twijfels meteen met de stagebegeleider te bespreken. Is er een andere collega bij wie je je prettig voelt? Ga daar dan eens mee in gesprek. Natuurlijk kun je ook altijd bij je school terecht.”

Wees niet te streng voor jezelf

“Een verkeerde stage kiezen kan iedereen overkomen. Soms lopen dingen gewoon niet zoals je van tevoren had verwacht, en dat is niet erg. Wees dus vooral niet boos op jezelf en maak het niet te persoonlijk. Richt je blik in plaats daarvan op de toekomst, kijk alvast naar andere bedrijven die je interessant lijken. Daarbij geldt dat de meeste problemen door goede communicatie vooraf voorkomen kunnen worden. Zorg er daarom voor dat je bij een volgende stageplek heel helder communiceert over de verwachtingen vanuit jou én vanuit het stagebedrijf. Daarmee wordt de kans op een mismatch een stuk kleiner.”

“Ik vind mijn stage niet leuk” → Kijk naar de mogelijkheden van SmartHub!

“Loop je op dit moment stage en vind je je stage niet leuk? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van SmartHub. Nadat je bovenstaande tips hebt opgevolgd, kunnen wij je op verschillende manieren aan een nieuwe stageplek helpen. Zo kun je je opgeven voor onze talentenmailing, waarmee je jezelf in één klap aan alle SmartHub leden presenteert. Natuurlijk kun je ook een kijkje nemen bij de vacatures van de aangesloten bedrijven. Heb je een specifieke vraag? Mail dan naar info@smarthub.nl, dan kijken we graag hoe we je verder kunnen helpen.”

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Ontmoet Jermo Thuis!

Ontmoet Jermo Thuis, een enthousiaste jonge professional die momenteel zijn afstudeerstage bij Innomotion vervult. Innomotion is een distribiteur voor Delta producten in Nederland en fungeert tevens als groothandel voor deze producten. Ze leveren niet alleen een breed scala aan producten, zoals PLC’s en servo motoren, maar bieden ook ondersteuning aan klanten die vragen hebben over..

Lees meer

BonsenReuling: Vol expertise en energie

In de wereld van accountancy zijn kantoren van verschillende groottes te vinden. BonsenReuling is een middelgroot kantoor met 170 collega’s verspreid over 5 locaties: Lichtenvoorde, Eibergen, Doetinchem, Deventer en Elst. Het bedrijf is daarnaast ook een ook actief SmartHub-lid van het allereerste eerste uur. We spraken met Jolein (25), een gedreven en enthousiaste jonge professional..

Lees meer

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros Thomas Ros is stagiair bij DLA ICT, een ICT-bedrijf met een allround aanbod op ICT gebied, van engineering tot software en consultancy. Vanuit Graafschap College deed Thomas mee aan de vakwedstrijden ICT-beheerder van Worldskills Netherlands 22/23 en behaalde hier de 3e plek!  DLA ICT hecht veel waarde aan de..

Lees meer

Talent in beeld: Tom Dijkhuis is op een missie bij SABA!

In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Tom Dijkhuis (21), een gedreven afstudeerstudent Sportmarketing aan de Hogeschool Saxion in Deventer. Tom, woonachtig in Beltrum, heeft de kans gekregen om zijn afstudeerstage te doen bij SABA in Dinxperlo, een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in lijmen en kitten voor specifieke B2B-markten. In de afgelopen 90 jaar heeft..

Lees meer

Het is altijd feest bij Kaemingk!

Talent in Beeld: Margot Pardijs over haar sprankelende stage bij Kaemingk. In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Margot Pardijs (22), een vierdejaars student Human Resource Management aan Saxion Deventer. Ze loopt momenteel stage bij Kaemingk. Een internationale leverancier van decoratieartikelen voor feestelijke gelegenheden zoals Kerst, Pasen, Valentijn en het voorjaar met o.a. een uitgebreide outdoor collectie. Kaemingk..

Lees meer

Lieke en Roan delen hun ervaringen bij Reiger Suspension

Het is altijd interessant om te horen hoe mensen bij een bepaald bedrijf of organisatie terecht zijn gekomen en wat hun ervaringen daar zijn. Deze keer nemen we een “kijkje” bij Reiger Suspension in Hengelo (GLD) en delen wij de ervaringen van Lieke Rauwerda (23) – HR-stagiair en van Roan Beerten (25) – CAD-CAM programmeur. Eerst..

Lees meer

Binnenkijken bij: Eeftink-Rensing

In onze rubriek ‘Bedrijf in beeld’ zoomen we in op onze SmartHub-leden. We vertellen over de organisatie en over mooie ervaringen en carrièrekansen die studenten en starters hier hebben. Bij Eeftink-Rensing is het motto: ‘Niets is onmogelijk, staal is onze taal’. Dat maakte ons nieuwsgierig en dus gingen we eens kijken bij het Lichtenvoordse bedrijf dat..

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!