Menu

Lucas vond traineeship dankzij SmartHub talentenmailing: “Heel waardevol!”

1 maart 2021

Een functie waarin hij de stijgende lijn van zijn ontwikkeling kon voortzetten, dat was voor Lucas Breukelaar de belangrijkste eis tijdens zijn zoektocht naar een eerste baan. Hij kwam in contact met Marij van SmartHub, deed mee aan de talentenmailing en vond precies wat ‘ie zocht: een tof traineeship bij het snelgroeiende Moma Beauty. Lucas: “Super dat je via de talentenmailing zo gemakkelijk bij heel veel interessante bedrijven in de Achterhoek terecht kan komen!”

De 25-jarige Lucas, afkomstig uit Varsseveld, studeerde af in de zomer van 2020. Eerst volgde hij de hbo opleiding International Business and Languages en na succesvolle afronding daarvan vervolgde hij zijn studie met een master Strategie en Organisatie aan de VU in Amsterdam. Dat getuigt van een flinke drive om te leren en vooral niet stil te staan. Lucas: “Tijdens mijn master merkte ik dat ik mezelf heel snel ontwikkelde. Voor mijn eerste baan vond ik het dan ook het belangrijkst dat ik die stijgende lijn kon doorzetten. Geen baan waar je in vastroest, zeg maar.”

Een traineeship leek Lucas daarom perfect. Ook voor een commerciële of management-gerelateerde startersfunctie stond hij eventueel open, maar dan wel met een ontwikkeltraject eraan gekoppeld. Gelukkig vond hij een mooi traineeship bij Moma Beauty; een snelgroeiende groothandel op het gebied van haar- en beautyproducten, gevestigd in Borculo. Binnen dit bedrijf kan Lucas zich op allerlei vlakken gaan ontwikkelen. “In een jaar tijd loop ik mee op drie verschillende afdelingen. Zo krijg ik het gehele bedrijfsproces van begin tot eind mee: van inkoop tot de processen op de webshop en van social media campagnes tot offline marketing.”

Zo zorgt de inkoopafdeling binnen Moma Beauty ervoor dat meer dan 15.000 unieke producten altijd goed op voorraad zijn. E-commerce is de grootste afdeling binnen Moma Beauty; deze afdeling houdt zich bezig met het optimaliseren van filters zodat klanten snel en makkelijk hun producten kunnen vinden. En het marketingteam verdiept zich continu in de markt zodat de professionals als eerste op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen. Voldoende én veelzijdige uitdaging voor Lucas, dus!

Uit je comfortzone

Na een opleiding IBL en een master Strategie en Organisatie ben je behoorlijk breed opgeleid. Toen Lucas zijn diploma’s behaalde wist hij nog niet waar zijn kwaliteiten exact lagen. Ook daarom koos hij voor een traineeship. “Meedraaien in een bedrijf is natuurlijk heel anders dan een scriptie waarvoor je een half jaar lang in allerlei theoretische modellen duikt. Je wordt meteen uit de comfortzone gehaald waar je tijdens je studie in zat en je ontwikkelt een heel andere kijk. Ik kan nu gaan ontdekken waar mijn kwaliteiten liggen en in wat voor functie ik straks het beste tot mijn recht kom, en dat is heel waardevol.”

Op dit moment ligt alles voor Lucas nog open. “Ik zit nu net drie maanden bij Moma Beauty en ben nog volop aan het ontdekken wat de mogelijkheden zijn. Wat ik al wel merk is dat de strategische component waar ik tijdens mijn master mee in aanraking kwam, me erg trekt. Van overkoepelende, organisatie-brede ontwikkelingen en beslissen krijg ik energie, dat heb ik al bevestigd gekregen.”

Ook een baan vinden dankzij de SmartHub talentmailing?

Lucas vond zijn plek bij Moma Beauty dankzij zijn deelname aan de talentenmailing van SmartHub. Hoe is dat in zijn werk gegaan? “Ik kwam in contact met Marij van SmartHub en legde haar kort uit wat mijn situatie was. Zij had niet meteen een concrete functie voor mij, maar ze kwam wel met het idee om mezelf te laten zien in één van de mailings vanuit SmartHub. Daardoor kwam mijn oproep in één keer in de mailbox van meer dan 100 bedrijven in de Achterhoek,” vertelt Lucas. “Super dat je met een paar zinnen en één fotootje zo gemakkelijk bij heel veel interessante bedrijven terecht kan komen!”

Voor Lucas heeft deelname aan de talentenmailing dus heel goed uitgepakt. Ben jij ook op zoek naar een geschikte baan, een traineeship of stageplek? Neem contact met ons op! We koppelen je graag aan één van de ruim 160 aangesloten Achterhoekse bedrijven.

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Hoe schrijf je een knallend stageverslag? Tips voor afstuderende studenten!

Hey daar, bijna-afgestudeerde topper! De tijd vliegt, hè? Net zat je nog vol spanning te wachten op die eerste stagedag, en nu is het einde van je stage in zicht. Het enige dat nog tussen jou en je diploma staat, is dat ene, kleine, superbelangrijke document: je stageverslag. Geen paniek! Wij van SmartHub Achterhoek hebben een paar..

Lees meer

Van afstudeer-match naar vaste baan bij Iconica

Dirk Lukassen komt uit het Achterhoekse Ulft. Hij volgde de opleiding HBO-ICT/Software Development aan de HAN. Al een aantal keer bezocht hij de Achterhoekse Talententuin en liep hij diverse stages in de regio. Dit beviel hem altijd goed. Dirk was er daarom van overtuigd dat hij zijn afstudeeropdracht ook bij een bedrijf in de regio..

Lees meer

Op weg naar een succesvolle stage. Hoe vind je de perfecte stageplek?

Of je nu een eerstejaars student bent die net begint aan zijn academische reis of een gevorderde student die klaar is om de professionele wereld te verkennen, het vinden van de juiste stageplek is een belangrijke stap in je carrière. Onze tips helpen je met het vinden van een geschikte stageplek. 1. Bepaal je doelen..

Lees meer

Cas zit niet graag stil. Maar wel op zijn plek bij Alferink Installatietechniek.

We stellen je graag Cas Klein Gunnewiek voor; 20 jaar en komend uit Lichtenvoorde. Een inspirerende jonge professional die z’n carrière aan het opbouwen is bij Alferink Installatietechniek in Groenlo. Cas rondde de opleiding Middenkaderfunctionaris Smart Building af en kwam via zijn eindstage bij Alferink in dienst. Nu volgt hij, met ondersteuning van zijn werkgever,..

Lees meer

Gave stageplek maakt kans op terugkomen groot

Mick Sloots (21) en Martijn Koopmans (21) studeren Luchtvaarttechnologie aan de Hogeschool Inholland in Delft. Beide studenten reageerden op een vacature van Innovatiehub IIME en lopen nu stage in de Achterhoek. Beide geven aan dat de ervaringen van nu maken dat ze voor hun afstuderen graag terug naar de Achterhoek komen voor een gave opdracht...

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!