Menu

Lucas vond traineeship dankzij SmartHub talentenmailing: “Heel waardevol!”

1 maart 2021

Een functie waarin hij de stijgende lijn van zijn ontwikkeling kon voortzetten, dat was voor Lucas Breukelaar de belangrijkste eis tijdens zijn zoektocht naar een eerste baan. Hij kwam in contact met Marij van SmartHub, deed mee aan de talentenmailing en vond precies wat ‘ie zocht: een tof traineeship bij het snelgroeiende Moma Beauty. Lucas: “Super dat je via de talentenmailing zo gemakkelijk bij heel veel interessante bedrijven in de Achterhoek terecht kan komen!”

De 25-jarige Lucas, afkomstig uit Varsseveld, studeerde af in de zomer van 2020. Eerst volgde hij de hbo opleiding International Business and Languages en na succesvolle afronding daarvan vervolgde hij zijn studie met een master Strategie en Organisatie aan de VU in Amsterdam. Dat getuigt van een flinke drive om te leren en vooral niet stil te staan. Lucas: “Tijdens mijn master merkte ik dat ik mezelf heel snel ontwikkelde. Voor mijn eerste baan vond ik het dan ook het belangrijkst dat ik die stijgende lijn kon doorzetten. Geen baan waar je in vastroest, zeg maar.”

Een traineeship leek Lucas daarom perfect. Ook voor een commerciële of management-gerelateerde startersfunctie stond hij eventueel open, maar dan wel met een ontwikkeltraject eraan gekoppeld. Gelukkig vond hij een mooi traineeship bij Moma Beauty; een snelgroeiende groothandel op het gebied van haar- en beautyproducten, gevestigd in Borculo. Binnen dit bedrijf kan Lucas zich op allerlei vlakken gaan ontwikkelen. “In een jaar tijd loop ik mee op drie verschillende afdelingen. Zo krijg ik het gehele bedrijfsproces van begin tot eind mee: van inkoop tot de processen op de webshop en van social media campagnes tot offline marketing.”

Zo zorgt de inkoopafdeling binnen Moma Beauty ervoor dat meer dan 15.000 unieke producten altijd goed op voorraad zijn. E-commerce is de grootste afdeling binnen Moma Beauty; deze afdeling houdt zich bezig met het optimaliseren van filters zodat klanten snel en makkelijk hun producten kunnen vinden. En het marketingteam verdiept zich continu in de markt zodat de professionals als eerste op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen. Voldoende én veelzijdige uitdaging voor Lucas, dus!

Uit je comfortzone

Na een opleiding IBL en een master Strategie en Organisatie ben je behoorlijk breed opgeleid. Toen Lucas zijn diploma’s behaalde wist hij nog niet waar zijn kwaliteiten exact lagen. Ook daarom koos hij voor een traineeship. “Meedraaien in een bedrijf is natuurlijk heel anders dan een scriptie waarvoor je een half jaar lang in allerlei theoretische modellen duikt. Je wordt meteen uit de comfortzone gehaald waar je tijdens je studie in zat en je ontwikkelt een heel andere kijk. Ik kan nu gaan ontdekken waar mijn kwaliteiten liggen en in wat voor functie ik straks het beste tot mijn recht kom, en dat is heel waardevol.”

Op dit moment ligt alles voor Lucas nog open. “Ik zit nu net drie maanden bij Moma Beauty en ben nog volop aan het ontdekken wat de mogelijkheden zijn. Wat ik al wel merk is dat de strategische component waar ik tijdens mijn master mee in aanraking kwam, me erg trekt. Van overkoepelende, organisatie-brede ontwikkelingen en beslissen krijg ik energie, dat heb ik al bevestigd gekregen.”

Ook een baan vinden dankzij de SmartHub talentmailing?

Lucas vond zijn plek bij Moma Beauty dankzij zijn deelname aan de talentenmailing van SmartHub. Hoe is dat in zijn werk gegaan? “Ik kwam in contact met Marij van SmartHub en legde haar kort uit wat mijn situatie was. Zij had niet meteen een concrete functie voor mij, maar ze kwam wel met het idee om mezelf te laten zien in één van de mailings vanuit SmartHub. Daardoor kwam mijn oproep in één keer in de mailbox van meer dan 100 bedrijven in de Achterhoek,” vertelt Lucas. “Super dat je met een paar zinnen en één fotootje zo gemakkelijk bij heel veel interessante bedrijven terecht kan komen!”

Voor Lucas heeft deelname aan de talentenmailing dus heel goed uitgepakt. Ben jij ook op zoek naar een geschikte baan, een traineeship of stageplek? Neem contact met ons op! We koppelen je graag aan één van de ruim 160 aangesloten Achterhoekse bedrijven.

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Lotte Aartsen vond haar stage bij Pentair via SmartHub Achterhoek

Lotte zocht een stage via SmartHub en werd meteen enthousiast door de opdracht bij Pentair. Ze leerde de organisatie letterlijk en figuurlijk snel kennen, door haar brede stageopdracht. Ze bracht het hele facilitaire proces in kaart en kwam met een mooi advies. “Voor elke facilitaire dienst is iemand anders verantwoordelijk. Het was mijn taak om..

Lees meer

Ontmoet Jermo Thuis!

Ontmoet Jermo Thuis, een enthousiaste jonge professional die momenteel zijn afstudeerstage bij Innomotion vervult. Innomotion is een distribiteur voor Delta producten in Nederland en fungeert tevens als groothandel voor deze producten. Ze leveren niet alleen een breed scala aan producten, zoals PLC’s en servo motoren, maar bieden ook ondersteuning aan klanten die vragen hebben over..

Lees meer

BonsenReuling: Vol expertise en energie

In de wereld van accountancy zijn kantoren van verschillende groottes te vinden. BonsenReuling is een middelgroot kantoor met 170 collega’s verspreid over 5 locaties: Lichtenvoorde, Eibergen, Doetinchem, Deventer en Elst. Het bedrijf is daarnaast ook een ook actief SmartHub-lid van het allereerste eerste uur. We spraken met Jolein (25), een gedreven en enthousiaste jonge professional..

Lees meer

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros Thomas Ros is stagiair bij DLA ICT, een ICT-bedrijf met een allround aanbod op ICT gebied, van engineering tot software en consultancy. Vanuit Graafschap College deed Thomas mee aan de vakwedstrijden ICT-beheerder van Worldskills Netherlands 22/23 en behaalde hier de 3e plek!  DLA ICT hecht veel waarde aan de..

Lees meer

Talent in beeld: Tom Dijkhuis is op een missie bij SABA!

In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Tom Dijkhuis (21), een gedreven afstudeerstudent Sportmarketing aan de Hogeschool Saxion in Deventer. Tom, woonachtig in Beltrum, heeft de kans gekregen om zijn afstudeerstage te doen bij SABA in Dinxperlo, een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in lijmen en kitten voor specifieke B2B-markten. In de afgelopen 90 jaar heeft..

Lees meer

Het is altijd feest bij Kaemingk!

Talent in Beeld: Margot Pardijs over haar sprankelende stage bij Kaemingk. In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Margot Pardijs (22), een vierdejaars student Human Resource Management aan Saxion Deventer. Ze loopt momenteel stage bij Kaemingk. Een internationale leverancier van decoratieartikelen voor feestelijke gelegenheden zoals Kerst, Pasen, Valentijn en het voorjaar met o.a. een uitgebreide outdoor collectie. Kaemingk..

Lees meer

Lieke en Roan delen hun ervaringen bij Reiger Suspension

Het is altijd interessant om te horen hoe mensen bij een bepaald bedrijf of organisatie terecht zijn gekomen en wat hun ervaringen daar zijn. Deze keer nemen we een “kijkje” bij Reiger Suspension in Hengelo (GLD) en delen wij de ervaringen van Lieke Rauwerda (23) – HR-stagiair en van Roan Beerten (25) – CAD-CAM programmeur. Eerst..

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!