Menu

Fabian vond zijn afstudeerstage via SmartHub Talentenmailing en Innovatiehub

7 februari 2023

Fabian (21) was vierdejaars student HBO-ICT Business aan het Saxion te Deventer toen hij SmartHub benaderde bij zijn zoektocht naar een afstudeerstage. Wij plaatsten zijn oproep in de SmartHub Talentenmailing en al snel kwam Fabian in contact met Judith Anvelink, hubmanager van Innovatiehub Doetinchem. Die bracht hem in contact met Rensa Family, waar hij nu met veel plezier afstudeert. 

Het afstudeeronderzoek
Een hubmanager is de verbindende schakel tussen bedrijven in de innovatiehub, de stagiairs én de onderwijsinstellingen. Via hubmanager Judith kwam Fabian terecht Bij Rensa Family waar hij aan de slag ging op de IT-afdeling als afstudeerder portfoliomanangement: “Mijn onderzoek heeft als uiteindelijke doel om grip te krijgen op de IT-Portfolio, waarbij mijn onderzoek focust op de samenwerking tussen Projectmanagement en DevOps.” DevOps is een manier van softwareontwikkeling waarbij ontwikkel- en beheeractiviteiten worden gekoppeld. Dit vereist coördinatie en samenwerking tussen verschillende, voorheen geïsoleerde disciplines. Bij Rensa gaat het om samenwerking tussen 13 verschillende teams/disciplines. 

Na afstuderen in dienst als Management Trainee
Nu al weet Fabian dat hij na zijn afstudeerstage als managementtrainee bij Rensa start: “In twee jaar tijd ga ik dan elk half jaar op een andere afdeling werken. Bij commercie, bedrijfskunde, logistiek en IT. Tijdens deze periode doe ik ook mee aan het JUMP traineeship van Leafspring. En ik krijg een mentor aangewezen vanuit de groepsdirectie, in mijn geval de CFO. Ik zie dit als een hele gave start van mijn werkcarrière bij dit mooie bedrijf!”

Enthousiast over SmartHub
Al eerder maakte Fabian kennis met SmartHub toen hij stageliep bij Bronckhorst High-Tech. Hij nam deel aan het SmartHub Talent Program en leerde zo verschillende Achterhoekse bedrijven kennen. Hij was zo enthousiast over SmartHub dat hij het bleef volgen via de socials en voor zijn afstuderen weer contact opnam: “SmartHub heeft mij veel gebracht en ik raad andere studenten aan SmartHub te benutten bij een zoektocht naar een (afstudeer)stage of startersfunctie”. 

Innovatiehub Doetinchem is een samenwerking tussen de vier bedrijven Rensa Family, Wopereis Groep, Hosokawa Micron en Acel Installaties. Via Innovatiehub Doetinchem kan jij een uitdagende stage uitvoeren waarbij je de unieke kans krijgt een kijkje te nemen bij de drie andere organisaties. Daarnaast kan je trainingen volgen en extra begeleiding krijgen om het maximale uit jouw stage- of afstudeeropdracht te halen!

Wil je meer informatie over de innovatiehubs en het werk van een hubmanager? Bekijk hier de blog van hubmanager Tycho Geurkink en kijk hier wat de Innovatiehubs voor jou kunnen betekenen. 

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Lotte Aartsen vond haar stage bij Pentair via SmartHub Achterhoek

Lotte zocht een stage via SmartHub en werd meteen enthousiast door de opdracht bij Pentair. Ze leerde de organisatie letterlijk en figuurlijk snel kennen, door haar brede stageopdracht. Ze bracht het hele facilitaire proces in kaart en kwam met een mooi advies. “Voor elke facilitaire dienst is iemand anders verantwoordelijk. Het was mijn taak om..

Lees meer

Ontmoet Jermo Thuis!

Ontmoet Jermo Thuis, een enthousiaste jonge professional die momenteel zijn afstudeerstage bij Innomotion vervult. Innomotion is een distribiteur voor Delta producten in Nederland en fungeert tevens als groothandel voor deze producten. Ze leveren niet alleen een breed scala aan producten, zoals PLC’s en servo motoren, maar bieden ook ondersteuning aan klanten die vragen hebben over..

Lees meer

BonsenReuling: Vol expertise en energie

In de wereld van accountancy zijn kantoren van verschillende groottes te vinden. BonsenReuling is een middelgroot kantoor met 170 collega’s verspreid over 5 locaties: Lichtenvoorde, Eibergen, Doetinchem, Deventer en Elst. Het bedrijf is daarnaast ook een ook actief SmartHub-lid van het allereerste eerste uur. We spraken met Jolein (25), een gedreven en enthousiaste jonge professional..

Lees meer

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros Thomas Ros is stagiair bij DLA ICT, een ICT-bedrijf met een allround aanbod op ICT gebied, van engineering tot software en consultancy. Vanuit Graafschap College deed Thomas mee aan de vakwedstrijden ICT-beheerder van Worldskills Netherlands 22/23 en behaalde hier de 3e plek!  DLA ICT hecht veel waarde aan de..

Lees meer

Talent in beeld: Tom Dijkhuis is op een missie bij SABA!

In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Tom Dijkhuis (21), een gedreven afstudeerstudent Sportmarketing aan de Hogeschool Saxion in Deventer. Tom, woonachtig in Beltrum, heeft de kans gekregen om zijn afstudeerstage te doen bij SABA in Dinxperlo, een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in lijmen en kitten voor specifieke B2B-markten. In de afgelopen 90 jaar heeft..

Lees meer

Het is altijd feest bij Kaemingk!

Talent in Beeld: Margot Pardijs over haar sprankelende stage bij Kaemingk. In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Margot Pardijs (22), een vierdejaars student Human Resource Management aan Saxion Deventer. Ze loopt momenteel stage bij Kaemingk. Een internationale leverancier van decoratieartikelen voor feestelijke gelegenheden zoals Kerst, Pasen, Valentijn en het voorjaar met o.a. een uitgebreide outdoor collectie. Kaemingk..

Lees meer

Lieke en Roan delen hun ervaringen bij Reiger Suspension

Het is altijd interessant om te horen hoe mensen bij een bepaald bedrijf of organisatie terecht zijn gekomen en wat hun ervaringen daar zijn. Deze keer nemen we een “kijkje” bij Reiger Suspension in Hengelo (GLD) en delen wij de ervaringen van Lieke Rauwerda (23) – HR-stagiair en van Roan Beerten (25) – CAD-CAM programmeur. Eerst..

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!