Menu

Fabian vond zijn afstudeerstage via SmartHub Talentenmailing en Innovatiehub

7 februari 2023

Fabian (21) was vierdejaars student HBO-ICT Business aan het Saxion te Deventer toen hij SmartHub benaderde bij zijn zoektocht naar een afstudeerstage. Wij plaatsten zijn oproep in de SmartHub Talentenmailing en al snel kwam Fabian in contact met Judith Anvelink, hubmanager van Innovatiehub Doetinchem. Die bracht hem in contact met Rensa Family, waar hij nu met veel plezier afstudeert. 

Het afstudeeronderzoek
Een hubmanager is de verbindende schakel tussen bedrijven in de innovatiehub, de stagiairs én de onderwijsinstellingen. Via hubmanager Judith kwam Fabian terecht Bij Rensa Family waar hij aan de slag ging op de IT-afdeling als afstudeerder portfoliomanangement: “Mijn onderzoek heeft als uiteindelijke doel om grip te krijgen op de IT-Portfolio, waarbij mijn onderzoek focust op de samenwerking tussen Projectmanagement en DevOps.” DevOps is een manier van softwareontwikkeling waarbij ontwikkel- en beheeractiviteiten worden gekoppeld. Dit vereist coördinatie en samenwerking tussen verschillende, voorheen geïsoleerde disciplines. Bij Rensa gaat het om samenwerking tussen 13 verschillende teams/disciplines. 

Na afstuderen in dienst als Management Trainee
Nu al weet Fabian dat hij na zijn afstudeerstage als managementtrainee bij Rensa start: “In twee jaar tijd ga ik dan elk half jaar op een andere afdeling werken. Bij commercie, bedrijfskunde, logistiek en IT. Tijdens deze periode doe ik ook mee aan het JUMP traineeship van Leafspring. En ik krijg een mentor aangewezen vanuit de groepsdirectie, in mijn geval de CFO. Ik zie dit als een hele gave start van mijn werkcarrière bij dit mooie bedrijf!”

Enthousiast over SmartHub
Al eerder maakte Fabian kennis met SmartHub toen hij stageliep bij Bronckhorst High-Tech. Hij nam deel aan het SmartHub Talent Program en leerde zo verschillende Achterhoekse bedrijven kennen. Hij was zo enthousiast over SmartHub dat hij het bleef volgen via de socials en voor zijn afstuderen weer contact opnam: “SmartHub heeft mij veel gebracht en ik raad andere studenten aan SmartHub te benutten bij een zoektocht naar een (afstudeer)stage of startersfunctie”. 

Innovatiehub Doetinchem is een samenwerking tussen de vier bedrijven Rensa Family, Wopereis Groep, Hosokawa Micron en Acel Installaties. Via Innovatiehub Doetinchem kan jij een uitdagende stage uitvoeren waarbij je de unieke kans krijgt een kijkje te nemen bij de drie andere organisaties. Daarnaast kan je trainingen volgen en extra begeleiding krijgen om het maximale uit jouw stage- of afstudeeropdracht te halen!

Wil je meer informatie over de innovatiehubs en het werk van een hubmanager? Bekijk hier de blog van hubmanager Tycho Geurkink en kijk hier wat de Innovatiehubs voor jou kunnen betekenen. 

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

SmartHub on tour

SmartHub ontving een groep enthousiaste studenten van de Radboud universiteit en lieten hen kennismaken met twee gave SmartHub bedrijven. Wie weet vinden ze hier hun toekomstige masterstage of startersfunctie.

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!