Menu

Fabian vond zijn afstudeerstage via SmartHub Talentenmailing en Innovatiehub

7 februari 2023

Fabian (21) was vierdejaars student HBO-ICT Business aan het Saxion te Deventer toen hij SmartHub benaderde bij zijn zoektocht naar een afstudeerstage. Wij plaatsten zijn oproep in de SmartHub Talentenmailing en al snel kwam Fabian in contact met Judith Anvelink, hubmanager van Innovatiehub Doetinchem. Die bracht hem in contact met Rensa Family, waar hij nu met veel plezier afstudeert. 

Het afstudeeronderzoek
Een hubmanager is de verbindende schakel tussen bedrijven in de innovatiehub, de stagiairs én de onderwijsinstellingen. Via hubmanager Judith kwam Fabian terecht Bij Rensa Family waar hij aan de slag ging op de IT-afdeling als afstudeerder portfoliomanangement: “Mijn onderzoek heeft als uiteindelijke doel om grip te krijgen op de IT-Portfolio, waarbij mijn onderzoek focust op de samenwerking tussen Projectmanagement en DevOps.” DevOps is een manier van softwareontwikkeling waarbij ontwikkel- en beheeractiviteiten worden gekoppeld. Dit vereist coördinatie en samenwerking tussen verschillende, voorheen geïsoleerde disciplines. Bij Rensa gaat het om samenwerking tussen 13 verschillende teams/disciplines. 

Na afstuderen in dienst als Management Trainee
Nu al weet Fabian dat hij na zijn afstudeerstage als managementtrainee bij Rensa start: “In twee jaar tijd ga ik dan elk half jaar op een andere afdeling werken. Bij commercie, bedrijfskunde, logistiek en IT. Tijdens deze periode doe ik ook mee aan het JUMP traineeship van Leafspring. En ik krijg een mentor aangewezen vanuit de groepsdirectie, in mijn geval de CFO. Ik zie dit als een hele gave start van mijn werkcarrière bij dit mooie bedrijf!”

Enthousiast over SmartHub
Al eerder maakte Fabian kennis met SmartHub toen hij stageliep bij Bronckhorst High-Tech. Hij nam deel aan het SmartHub Talent Program en leerde zo verschillende Achterhoekse bedrijven kennen. Hij was zo enthousiast over SmartHub dat hij het bleef volgen via de socials en voor zijn afstuderen weer contact opnam: “SmartHub heeft mij veel gebracht en ik raad andere studenten aan SmartHub te benutten bij een zoektocht naar een (afstudeer)stage of startersfunctie”. 

Innovatiehub Doetinchem is een samenwerking tussen de vier bedrijven Rensa Family, Wopereis Groep, Hosokawa Micron en Acel Installaties. Via Innovatiehub Doetinchem kan jij een uitdagende stage uitvoeren waarbij je de unieke kans krijgt een kijkje te nemen bij de drie andere organisaties. Daarnaast kan je trainingen volgen en extra begeleiding krijgen om het maximale uit jouw stage- of afstudeeropdracht te halen!

Wil je meer informatie over de innovatiehubs en het werk van een hubmanager? Bekijk hier de blog van hubmanager Tycho Geurkink en kijk hier wat de Innovatiehubs voor jou kunnen betekenen. 

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Hoe schrijf je een knallend stageverslag? Tips voor afstuderende studenten!

Hey daar, bijna-afgestudeerde topper! De tijd vliegt, hè? Net zat je nog vol spanning te wachten op die eerste stagedag, en nu is het einde van je stage in zicht. Het enige dat nog tussen jou en je diploma staat, is dat ene, kleine, superbelangrijke document: je stageverslag. Geen paniek! Wij van SmartHub Achterhoek hebben een paar..

Lees meer

Van afstudeer-match naar vaste baan bij Iconica

Dirk Lukassen komt uit het Achterhoekse Ulft. Hij volgde de opleiding HBO-ICT/Software Development aan de HAN. Al een aantal keer bezocht hij de Achterhoekse Talententuin en liep hij diverse stages in de regio. Dit beviel hem altijd goed. Dirk was er daarom van overtuigd dat hij zijn afstudeeropdracht ook bij een bedrijf in de regio..

Lees meer

Op weg naar een succesvolle stage. Hoe vind je de perfecte stageplek?

Of je nu een eerstejaars student bent die net begint aan zijn academische reis of een gevorderde student die klaar is om de professionele wereld te verkennen, het vinden van de juiste stageplek is een belangrijke stap in je carrière. Onze tips helpen je met het vinden van een geschikte stageplek. 1. Bepaal je doelen..

Lees meer

Cas zit niet graag stil. Maar wel op zijn plek bij Alferink Installatietechniek.

We stellen je graag Cas Klein Gunnewiek voor; 20 jaar en komend uit Lichtenvoorde. Een inspirerende jonge professional die z’n carrière aan het opbouwen is bij Alferink Installatietechniek in Groenlo. Cas rondde de opleiding Middenkaderfunctionaris Smart Building af en kwam via zijn eindstage bij Alferink in dienst. Nu volgt hij, met ondersteuning van zijn werkgever,..

Lees meer

Gave stageplek maakt kans op terugkomen groot

Mick Sloots (21) en Martijn Koopmans (21) studeren Luchtvaarttechnologie aan de Hogeschool Inholland in Delft. Beide studenten reageerden op een vacature van Innovatiehub IIME en lopen nu stage in de Achterhoek. Beide geven aan dat de ervaringen van nu maken dat ze voor hun afstuderen graag terug naar de Achterhoek komen voor een gave opdracht...

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!