Menu

Talent in beeld

Cas Klein Gunnewiek

Cas zit niet graag stil. Maar wel op zijn plek bij Alferink Installatietechniek.

16 februari 2024

We stellen je graag Cas Klein Gunnewiek voor; 20 jaar en komend uit Lichtenvoorde. Een inspirerende jonge professional die z’n carrière aan het opbouwen is bij Alferink Installatietechniek in Groenlo. Cas rondde de opleiding Middenkaderfunctionaris Smart Building af en kwam via zijn eindstage bij Alferink in dienst. Nu volgt hij, met ondersteuning van zijn werkgever, de BBL-opleiding Tekenaar ontwerper werktuigkundige installaties aan het Deltion College.

Cas vertelt dat hij tijdens zijn eindstage veel leerde van de collega’s om hem heen. Cas: “Aan het einde van m’n stageperiode vroegen ze van Alferink aan me of ik wilde blijven werken bij het bedrijf. Dit aanbod kon ik natuurlijk niet afslaan.”

Samenwerking en groei
Hij merkte gedurende z’n stageperiode dat het bedrijf samenwerking en groei belangrijk vindt. “Het HR-team hielp me bij het maken van belangrijke keuzes rondom mijn opleiding. Dat is fijn en helpt mij als het gaat om mijn persoonlijke en professionele groei”, aldus Cas.

Voorbereidende werk
Binnen Alferink heeft Cas de functie van Werkvoorbereider/Modelleur: hij is verantwoordelijk voor het voorbereidende werk en het technisch tekenen van projecten op het gebied van sanitair, cv-ketels en technische ruimtes. Cas vertelt: “Op basis hiervan weten de uitvoerders op de bouw precies hoe de installatie gemaakt moet worden.” Ook lost hij zo  vaak eventuele knelpunten al op voordat ze zich voordoen.

Open houding richting jonge talenten
Wat Cas vooral waardeert aan Alferink is hun open houding richting jonge talenten. “Ze bieden je tijd en ruimte om te leren en ondersteunen je in je studieontwikkeling. Ook dagen ze je uit om nieuwe dingen uit te zoeken en te maken.” Maar dat is niet alles. Zo vertelt hij dat Alferink meebetaalt aan sportevenementen en -toernooien. “Hoe leuk is dat!” Hij vervolgt: “Ik vind het een geweldige manier om de Achterhoekse mentaliteit te benadrukken waarbij we samenwerken en samen groeien.”

Druk met sporten
Gelukkig maar want Cas is een sportieve jongen die niet stil zit. Zo doet hij aan voetbal én zaalvoetbal. Hiermee is hij niet alleen in het weekend druk maar ook op de maandag, woensdag, donderdag, en vrijdag. We kunnen dus beter vragen… op welke dag sport je niet?

Volgende stap
En nu? Cas voelt zich verbonden met de Achterhoek en wil hier graag blijven werken. Hij is hier geboren en getogen en vindt het fijn om alles dichtbij te hebben. Zijn volgende stap is de MIT volgen en nog veel te mogen leren bij Alferink Installatietechniek.

Tip van Cas
Cas kent SmartHub Achterhoek via LinkedIn en Alferink, maar hij heeft ook een tip voor SmartHub om jongeren nog beter kennis te laten maken met toffe werkgevers in de Achterhoek. Hij vindt dat SmartHub moet doorgaan met het gebruik van social media. Cas: “Door actief te zijn op platformen waar jongeren graag rondhangen, kan SmartHub nog beter in beeld komen.” We nemen deze tip zeker mee Cas! 😉

Pak ook die kans!
Dus, ben jij een ambitieuze student of jonge professional op zoek naar stage- of afstudeermogelijkheden? Wil je samenwerken, groeien en de unieke Achterhoekse mentaliteit ervaren? Wellicht is Alferink Installatietechniek in Groenlo iets voor jou, klik hier voor meer informatie of check alferink.nl. Op de werken-bij pagina kun je meer lezen over stage- of afstudeermogelijkheden. Ook kun je Alferink Installatietechniek volgen op social media als je up to date wil blijven. We willen Cas bedanken voor dit interview en we wensen hem nog veel succes in zijn carrière. 


Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Op weg naar een succesvolle stage. Hoe vind je de perfecte stageplek?

Of je nu een eerstejaars student bent die net begint aan zijn academische reis of een gevorderde student die klaar is om de professionele wereld te verkennen, het vinden van de juiste stageplek is een belangrijke stap in je carrière. Onze tips helpen je met het vinden van een geschikte stageplek. 1. Bepaal je doelen..

Lees meer

Cas zit niet graag stil. Maar wel op zijn plek bij Alferink Installatietechniek.

We stellen je graag Cas Klein Gunnewiek voor; 20 jaar en komend uit Lichtenvoorde. Een inspirerende jonge professional die z’n carrière aan het opbouwen is bij Alferink Installatietechniek in Groenlo. Cas rondde de opleiding Middenkaderfunctionaris Smart Building af en kwam via zijn eindstage bij Alferink in dienst. Nu volgt hij, met ondersteuning van zijn werkgever,..

Lees meer

Gave stageplek maakt kans op terugkomen groot

Mick Sloots (21) en Martijn Koopmans (21) studeren Luchtvaarttechnologie aan de Hogeschool Inholland in Delft. Beide studenten reageerden op een vacature van Innovatiehub IIME en lopen nu stage in de Achterhoek. Beide geven aan dat de ervaringen van nu maken dat ze voor hun afstuderen graag terug naar de Achterhoek komen voor een gave opdracht...

Lees meer

10 tips voor een goede start van je (afstudeer)stage

Je stage is een belangrijke eerste stap in je carrière. Eindelijk kun je de opgedane kennis in de praktijk gaan brengen en waardevolle ervaring gaan opdoen. Met de juiste voorbereiding maak jij een goede eerste indruk. Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid en zelfverzekerd aan deze nieuwe uitdaging begint, hebben wij 10 tips voor je.

Lees meer

Luuk Hebinck over zijn onderzoekstage bij Nijhuis Saur Industries

Luuk Hebinck (24) komt uit een klein Achterhoeks dorp en vond een stage die perfect aansluit bij zijn interesses. Gewoon in de Achterhoek! “Mijn stage bij Nijhuis Saur Industries is interessant en uitdagend. Er gebeurt van alles en ik leer ontzettend veel.” Watertechnologie Na een studie Chemische Technologie aan het Saxion in Enschede volgt Luuk..

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!