Menu

Binnenkijken

Eeftink-Rensing

Binnenkijken bij: Eeftink-Rensing

1 mei 2023

In onze rubriek ‘Bedrijf in beeld’ zoomen we in op onze SmartHub-leden. We vertellen over de organisatie en over mooie ervaringen en carrièrekansen die studenten en starters hier hebben.

Bij Eeftink-Rensing is het motto: ‘Niets is onmogelijk, staal is onze taal’. Dat maakte ons nieuwsgierig en dus gingen we eens kijken bij het Lichtenvoordse bedrijf dat in 2024 haar 50 jarig bestaan hoopt te vieren. Grondleggers Bart Eeftink en Frans Rensing begonnen hun eerste activiteiten in een lege kippenschuur. 

Door hun Achterhoekse werklust en gedegen vakmanschap groeide het bedrijf decennialang. Begin jaren ’90 werd trailerfabriek ESVE overgenomen en in 1996 werd ook spuiterij Cuppers (nu ESVE spuiterij) aan de Eeftink-Rensing Groep toegevoegd. De drie bedrijven zijn naast elkaar gevestigd in Lichtenvoorde en werken intensief samen.

Eeftink-Rensing B.V. heeft vier afdelingen: staalbouw, constructiewerk, bedrijfsdeuren en dak- en wandtechniek. Ze maken bijvoorbeeld staalconstructies voor bedrijfshallen, parkeergarages en sportaccommodaties voor opdrachtgevers in binnen- en buitenland. Dankzij een groot geavanceerd machinepark is bijna alles mogelijk. Ze ontwerpen, adviseren, berekenen constructies, transporteren, monteren en fabriceren nagenoeg alles in eigen huis.

Juist doordat er zoveel verschillende afdelingen letterlijk onder één dak zitten, is er een groot scala aan leertrajecten en carrièremogelijkheden. Zo liep Sanne te Loo stage bij Eeftink-Rensing. Eerst met haar BBL-opleiding niveau 3 aan de Anton Tijdink Techniekopleiding. Ze begon als lasser in de werkplaats, ging mee op montage en uiteindelijk werkte ze twee jaar op de bouw. 

Sanne ging verder studeren (BBL 4) op het Graafschap College, waarna ze als werkvoorbereider op kantoor werd gevraagd bij Eeftink-Rensing Constructiewerk: “Ik ben gevallen voor de sfeer hier binnen het bedrijf. De mensen werken hier lang, hebben veel voor elkaar over en  maken samen mooie projecten. En voor mij is er nog genoeg te leren. Elke dag is er weer een andere opdracht. Dat komt omdat we geen grote series, maar juist maatwerk leveren. Als het dan op de ene afdeling even rustig is, spring ik samen met collega’s bij op een afdeling die het dan heel druk heeft. Zo leren we veel van en met elkaar.”

Eeftink-Rensing werkt veel samen met onderwijsinstellingen zoals het Graafschap College, Anton Tijdink Techniekopleiding, Schaersvoorde, Marianum als ook Pronova. Het bedrijf heeft graag continu meerdere studenten over de vloer. Eeftink-Rensing biedt studenten veel mogelijkheden om werkervaring op te doen en om stage-opdrachten uit te voeren. Het bedrijf gaat met ze in gesprek en maken een persoonlijk traject dat is afgestemd op hun voorkeuren en wensen. Vaak willen studenten zoveel mogelijk zien en ervaren en dat kan juist heel goed bij Eeftink-Rensing. Er word ook gezorgd voor de nodige gezelligheid en natuurlijk een koud biertje op de vrijdagmiddag-borrel!

Benieuwd naar Eeftink–Rensing? Klik hier voor de bedrijfspagina.

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

SmartHub on tour

SmartHub ontving een groep enthousiaste studenten van de Radboud universiteit en lieten hen kennismaken met twee gave SmartHub bedrijven. Wie weet vinden ze hier hun toekomstige masterstage of startersfunctie.

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!