Menu

Binnenkijken

Eeftink-Rensing

Binnenkijken bij: Eeftink-Rensing

1 mei 2023

In onze rubriek ‘Bedrijf in beeld’ zoomen we in op onze SmartHub-leden. We vertellen over de organisatie en over mooie ervaringen en carrièrekansen die studenten en starters hier hebben.

Bij Eeftink-Rensing is het motto: ‘Niets is onmogelijk, staal is onze taal’. Dat maakte ons nieuwsgierig en dus gingen we eens kijken bij het Lichtenvoordse bedrijf dat in 2024 haar 50 jarig bestaan hoopt te vieren. Grondleggers Bart Eeftink en Frans Rensing begonnen hun eerste activiteiten in een lege kippenschuur. 

Door hun Achterhoekse werklust en gedegen vakmanschap groeide het bedrijf decennialang. Begin jaren ’90 werd trailerfabriek ESVE overgenomen en in 1996 werd ook spuiterij Cuppers (nu ESVE spuiterij) aan de Eeftink-Rensing Groep toegevoegd. De drie bedrijven zijn naast elkaar gevestigd in Lichtenvoorde en werken intensief samen.

Eeftink-Rensing B.V. heeft vier afdelingen: staalbouw, constructiewerk, bedrijfsdeuren en dak- en wandtechniek. Ze maken bijvoorbeeld staalconstructies voor bedrijfshallen, parkeergarages en sportaccommodaties voor opdrachtgevers in binnen- en buitenland. Dankzij een groot geavanceerd machinepark is bijna alles mogelijk. Ze ontwerpen, adviseren, berekenen constructies, transporteren, monteren en fabriceren nagenoeg alles in eigen huis.

Juist doordat er zoveel verschillende afdelingen letterlijk onder één dak zitten, is er een groot scala aan leertrajecten en carrièremogelijkheden. Zo liep Sanne te Loo stage bij Eeftink-Rensing. Eerst met haar BBL-opleiding niveau 3 aan de Anton Tijdink Techniekopleiding. Ze begon als lasser in de werkplaats, ging mee op montage en uiteindelijk werkte ze twee jaar op de bouw. 

Sanne ging verder studeren (BBL 4) op het Graafschap College, waarna ze als werkvoorbereider op kantoor werd gevraagd bij Eeftink-Rensing Constructiewerk: “Ik ben gevallen voor de sfeer hier binnen het bedrijf. De mensen werken hier lang, hebben veel voor elkaar over en  maken samen mooie projecten. En voor mij is er nog genoeg te leren. Elke dag is er weer een andere opdracht. Dat komt omdat we geen grote series, maar juist maatwerk leveren. Als het dan op de ene afdeling even rustig is, spring ik samen met collega’s bij op een afdeling die het dan heel druk heeft. Zo leren we veel van en met elkaar.”

Eeftink-Rensing werkt veel samen met onderwijsinstellingen zoals het Graafschap College, Anton Tijdink Techniekopleiding, Schaersvoorde, Marianum als ook Pronova. Het bedrijf heeft graag continu meerdere studenten over de vloer. Eeftink-Rensing biedt studenten veel mogelijkheden om werkervaring op te doen en om stage-opdrachten uit te voeren. Het bedrijf gaat met ze in gesprek en maken een persoonlijk traject dat is afgestemd op hun voorkeuren en wensen. Vaak willen studenten zoveel mogelijk zien en ervaren en dat kan juist heel goed bij Eeftink-Rensing. Er word ook gezorgd voor de nodige gezelligheid en natuurlijk een koud biertje op de vrijdagmiddag-borrel!

Benieuwd naar Eeftink–Rensing? Klik hier voor de bedrijfspagina.

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Ontmoet Jermo Thuis!

Ontmoet Jermo Thuis, een enthousiaste jonge professional die momenteel zijn afstudeerstage bij Innomotion vervult. Innomotion is een distribiteur voor Delta producten in Nederland en fungeert tevens als groothandel voor deze producten. Ze leveren niet alleen een breed scala aan producten, zoals PLC’s en servo motoren, maar bieden ook ondersteuning aan klanten die vragen hebben over..

Lees meer

BonsenReuling: Vol expertise en energie

In de wereld van accountancy zijn kantoren van verschillende groottes te vinden. BonsenReuling is een middelgroot kantoor met 170 collega’s verspreid over 5 locaties: Lichtenvoorde, Eibergen, Doetinchem, Deventer en Elst. Het bedrijf is daarnaast ook een ook actief SmartHub-lid van het allereerste eerste uur. We spraken met Jolein (25), een gedreven en enthousiaste jonge professional..

Lees meer

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros Thomas Ros is stagiair bij DLA ICT, een ICT-bedrijf met een allround aanbod op ICT gebied, van engineering tot software en consultancy. Vanuit Graafschap College deed Thomas mee aan de vakwedstrijden ICT-beheerder van Worldskills Netherlands 22/23 en behaalde hier de 3e plek!  DLA ICT hecht veel waarde aan de..

Lees meer

Talent in beeld: Tom Dijkhuis is op een missie bij SABA!

In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Tom Dijkhuis (21), een gedreven afstudeerstudent Sportmarketing aan de Hogeschool Saxion in Deventer. Tom, woonachtig in Beltrum, heeft de kans gekregen om zijn afstudeerstage te doen bij SABA in Dinxperlo, een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in lijmen en kitten voor specifieke B2B-markten. In de afgelopen 90 jaar heeft..

Lees meer

Het is altijd feest bij Kaemingk!

Talent in Beeld: Margot Pardijs over haar sprankelende stage bij Kaemingk. In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Margot Pardijs (22), een vierdejaars student Human Resource Management aan Saxion Deventer. Ze loopt momenteel stage bij Kaemingk. Een internationale leverancier van decoratieartikelen voor feestelijke gelegenheden zoals Kerst, Pasen, Valentijn en het voorjaar met o.a. een uitgebreide outdoor collectie. Kaemingk..

Lees meer

Lieke en Roan delen hun ervaringen bij Reiger Suspension

Het is altijd interessant om te horen hoe mensen bij een bepaald bedrijf of organisatie terecht zijn gekomen en wat hun ervaringen daar zijn. Deze keer nemen we een “kijkje” bij Reiger Suspension in Hengelo (GLD) en delen wij de ervaringen van Lieke Rauwerda (23) – HR-stagiair en van Roan Beerten (25) – CAD-CAM programmeur. Eerst..

Lees meer

Binnenkijken bij: Eeftink-Rensing

In onze rubriek ‘Bedrijf in beeld’ zoomen we in op onze SmartHub-leden. We vertellen over de organisatie en over mooie ervaringen en carrièrekansen die studenten en starters hier hebben. Bij Eeftink-Rensing is het motto: ‘Niets is onmogelijk, staal is onze taal’. Dat maakte ons nieuwsgierig en dus gingen we eens kijken bij het Lichtenvoordse bedrijf dat..

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!