Menu

Vrijmibo’s en 30 seconds als voorbereiding op de Achterhoek Business Challenge

17 oktober 2019

Gisteren was de eerste avond van alweer de derde editie van de Achterhoek Business Challenge. Een wedstrijd waarin verschillende Achterhoekse bedrijven bij De Gruitpoort met elkaar de strijd aangaan. Allemaal willen zij de felbegeerde titel: het slimste bedrijf van de Achterhoek! Een van de spelregels vinden wij heel tof… De gemiddelde leeftijd van het team mag niet ouder zijn dan 35 jaar. Kansen voor young potentials dus! We vroegen een aantal deelnemers én de organisatie hoe zij de avond hebben beleefd.

Mainfreight succes

Jurriaan (25) nam plaats in het team van Mainfreight. Hij is hier bezig met het derde jaar van zijn ‘Future Leaders’ traineeship. Opvallend, want hij is helemaal geen Achterhoeker! “Ik ben echt positief verrast door de regio. Er wonen super leuke mensen en iedereen is vriendelijk. Bij Mainfreight zijn mijn collega’s ook heel toegankelijk.” Het werd dus hoog tijd voor Jurriaan om ook buiten werktijd te proeven hoe het hier is.

“Organisator Ivo is mijn leidinggevende en hij maakte mij meteen enthousiast. Ik haalde ook mooi de gemiddelde leeftijd van ons team naar beneden, haha! Voor mij is dit een mooie kans om te netwerken en meer mensen in de Achterhoek te leren kennen. En ook om met collega’s op te trekken die ik niet dagelijks spreek en zie. Ik verwacht een gezellige avond!”

De advocatenbattle

Lucas (23) vertelde afgelopen voorjaar over zijn mooie tijd bij JPR Advocaten. Heel tof dat we hem ook deze avond weer tegen het lijf liepen! In de pauze spraken we met hem, toen net bekend was dat JPR het de volgende keer opneemt tegen Juust Advocaten. “Dat is zeker leuk, het geeft gewoon extra lading aan de quiz!” En serieus nemen ze de quiz bij JPR wel. Zo oefenden ze van tevoren en hielden ze de actualiteiten bij. “Ik wist al dat ze hele pittige vragen stellen, dus het is geen makkelijke challenge. We hebben ons voorbereid door tijdens de vrijmibo met z’n allen 30 seconds te spelen. Zo konden we leuk onze algemene kennis testen!”

Young potentials behouden

Na afloop van de avond spraken we met Diana Fongers. Zij is een van de eigenaressen van Fongers & Fongers en hielp de Achterhoek Business Challenge te organiseren. “We zijn er een jaar onverhoopt tussenuit geweest maar wisten al vrij snel dat we de draad weer wilden oppakken. Daarom zijn we met een aantal partijen in de kroeg een avond gaan brainstormen. Echt die Achterhoekse nuchterheid!”

En met succes: de eerste avond zit er alweer op. Diana vertelt waarom ze het zo belangrijk vindt om de challenge in leven te houden: “Het is een mooi platform voor jongeren om te zien welke bedrijven er zijn in de Achterhoek. We hebben een mooie regio, met leuke bedrijven, gezellige festivals en het is hier heerlijk wonen. Dus dat willen we laten zien en versterken.” Dat klinkt ons bij SmartHub natuurlijk bekend in de oren… ?

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Op weg naar een succesvolle stage. Hoe vind je de perfecte stageplek?

Of je nu een eerstejaars student bent die net begint aan zijn academische reis of een gevorderde student die klaar is om de professionele wereld te verkennen, het vinden van de juiste stageplek is een belangrijke stap in je carrière. Onze tips helpen je met het vinden van een geschikte stageplek. 1. Bepaal je doelen..

Lees meer

Cas zit niet graag stil. Maar wel op zijn plek bij Alferink Installatietechniek.

We stellen je graag Cas Klein Gunnewiek voor; 20 jaar en komend uit Lichtenvoorde. Een inspirerende jonge professional die z’n carrière aan het opbouwen is bij Alferink Installatietechniek in Groenlo. Cas rondde de opleiding Middenkaderfunctionaris Smart Building af en kwam via zijn eindstage bij Alferink in dienst. Nu volgt hij, met ondersteuning van zijn werkgever,..

Lees meer

Gave stageplek maakt kans op terugkomen groot

Mick Sloots (21) en Martijn Koopmans (21) studeren Luchtvaarttechnologie aan de Hogeschool Inholland in Delft. Beide studenten reageerden op een vacature van Innovatiehub IIME en lopen nu stage in de Achterhoek. Beide geven aan dat de ervaringen van nu maken dat ze voor hun afstuderen graag terug naar de Achterhoek komen voor een gave opdracht...

Lees meer

10 tips voor een goede start van je (afstudeer)stage

Je stage is een belangrijke eerste stap in je carrière. Eindelijk kun je de opgedane kennis in de praktijk gaan brengen en waardevolle ervaring gaan opdoen. Met de juiste voorbereiding maak jij een goede eerste indruk. Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid en zelfverzekerd aan deze nieuwe uitdaging begint, hebben wij 10 tips voor je.

Lees meer

Luuk Hebinck over zijn onderzoekstage bij Nijhuis Saur Industries

Luuk Hebinck (24) komt uit een klein Achterhoeks dorp en vond een stage die perfect aansluit bij zijn interesses. Gewoon in de Achterhoek! “Mijn stage bij Nijhuis Saur Industries is interessant en uitdagend. Er gebeurt van alles en ik leer ontzettend veel.” Watertechnologie Na een studie Chemische Technologie aan het Saxion in Enschede volgt Luuk..

Lees meer

Laat ons weten wat je zoekt

Ben je als student of scholier op zoek naar een specifieke stage, werkgever of een onderzoeksopdracht? Als non-profit initiatief helpen we je graag verder!
Neem contact op

Studeer af in de Achterhoek

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!