Menu

Vrijmibo’s en 30 seconds als voorbereiding op de Achterhoek Business Challenge

17 oktober 2019

Gisteren was de eerste avond van alweer de derde editie van de Achterhoek Business Challenge. Een wedstrijd waarin verschillende Achterhoekse bedrijven bij De Gruitpoort met elkaar de strijd aangaan. Allemaal willen zij de felbegeerde titel: het slimste bedrijf van de Achterhoek! Een van de spelregels vinden wij heel tof… De gemiddelde leeftijd van het team mag niet ouder zijn dan 35 jaar. Kansen voor young potentials dus! We vroegen een aantal deelnemers én de organisatie hoe zij de avond hebben beleefd.

Mainfreight succes

Jurriaan (25) nam plaats in het team van Mainfreight. Hij is hier bezig met het derde jaar van zijn ‘Future Leaders’ traineeship. Opvallend, want hij is helemaal geen Achterhoeker! “Ik ben echt positief verrast door de regio. Er wonen super leuke mensen en iedereen is vriendelijk. Bij Mainfreight zijn mijn collega’s ook heel toegankelijk.” Het werd dus hoog tijd voor Jurriaan om ook buiten werktijd te proeven hoe het hier is.

“Organisator Ivo is mijn leidinggevende en hij maakte mij meteen enthousiast. Ik haalde ook mooi de gemiddelde leeftijd van ons team naar beneden, haha! Voor mij is dit een mooie kans om te netwerken en meer mensen in de Achterhoek te leren kennen. En ook om met collega’s op te trekken die ik niet dagelijks spreek en zie. Ik verwacht een gezellige avond!”

De advocatenbattle

Lucas (23) vertelde afgelopen voorjaar over zijn mooie tijd bij JPR Advocaten. Heel tof dat we hem ook deze avond weer tegen het lijf liepen! In de pauze spraken we met hem, toen net bekend was dat JPR het de volgende keer opneemt tegen Juust Advocaten. “Dat is zeker leuk, het geeft gewoon extra lading aan de quiz!” En serieus nemen ze de quiz bij JPR wel. Zo oefenden ze van tevoren en hielden ze de actualiteiten bij. “Ik wist al dat ze hele pittige vragen stellen, dus het is geen makkelijke challenge. We hebben ons voorbereid door tijdens de vrijmibo met z’n allen 30 seconds te spelen. Zo konden we leuk onze algemene kennis testen!”

Young potentials behouden

Na afloop van de avond spraken we met Diana Fongers. Zij is een van de eigenaressen van Fongers & Fongers en hielp de Achterhoek Business Challenge te organiseren. “We zijn er een jaar onverhoopt tussenuit geweest maar wisten al vrij snel dat we de draad weer wilden oppakken. Daarom zijn we met een aantal partijen in de kroeg een avond gaan brainstormen. Echt die Achterhoekse nuchterheid!”

En met succes: de eerste avond zit er alweer op. Diana vertelt waarom ze het zo belangrijk vindt om de challenge in leven te houden: “Het is een mooi platform voor jongeren om te zien welke bedrijven er zijn in de Achterhoek. We hebben een mooie regio, met leuke bedrijven, gezellige festivals en het is hier heerlijk wonen. Dus dat willen we laten zien en versterken.” Dat klinkt ons bij SmartHub natuurlijk bekend in de oren… ?

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Bas bouwt aan zijn toekomst bij WBC Bouwgroep

Maak kennis met Bas ten Hagen, een gedreven student en stagiair bij WBC Bouwgroep, een middelgroot bouwbedrijf uit Winterswijk, dat zich specialiseert in hoogwaardige bouwprojecten. Bas, 23 jaar, komt uit Eibergen en volgt de studie Bouwkunde aan het Saxion in Enschede. Naast zijn passie voor bouwen, is hij een echte sportfanaat die graag hardloopt en..

Lees meer

Hoe schrijf je een knallend stageverslag? Tips voor afstuderende studenten!

Hey daar, bijna-afgestudeerde topper! De tijd vliegt, hè? Net zat je nog vol spanning te wachten op die eerste stagedag, en nu is het einde van je stage in zicht. Het enige dat nog tussen jou en je diploma staat, is dat ene, kleine, superbelangrijke document: je stageverslag. Geen paniek! Wij van SmartHub Achterhoek hebben een paar..

Lees meer

Van afstudeer-match naar vaste baan bij Iconica

Dirk Lukassen komt uit het Achterhoekse Ulft. Hij volgde de opleiding HBO-ICT/Software Development aan de HAN. Al een aantal keer bezocht hij de Achterhoekse Talententuin en liep hij diverse stages in de regio. Dit beviel hem altijd goed. Dirk was er daarom van overtuigd dat hij zijn afstudeeropdracht ook bij een bedrijf in de regio..

Lees meer

Op weg naar een succesvolle stage. Hoe vind je de perfecte stageplek?

Of je nu een eerstejaars student bent die net begint aan zijn academische reis of een gevorderde student die klaar is om de professionele wereld te verkennen, het vinden van de juiste stageplek is een belangrijke stap in je carrière. Onze tips helpen je met het vinden van een geschikte stageplek. 1. Bepaal je doelen..

Lees meer

Laat ons weten wat je zoekt

Ben je als student of scholier op zoek naar een specifieke stage, werkgever of een onderzoeksopdracht? Als non-profit initiatief helpen we je graag verder!
Neem contact op

Studeer af in de Achterhoek

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!