Menu

Vrijmibo’s en 30 seconds als voorbereiding op de Achterhoek Business Challenge

17 oktober 2019

Gisteren was de eerste avond van alweer de derde editie van de Achterhoek Business Challenge. Een wedstrijd waarin verschillende Achterhoekse bedrijven bij De Gruitpoort met elkaar de strijd aangaan. Allemaal willen zij de felbegeerde titel: het slimste bedrijf van de Achterhoek! Een van de spelregels vinden wij heel tof… De gemiddelde leeftijd van het team mag niet ouder zijn dan 35 jaar. Kansen voor young potentials dus! We vroegen een aantal deelnemers én de organisatie hoe zij de avond hebben beleefd.

Mainfreight succes

Jurriaan (25) nam plaats in het team van Mainfreight. Hij is hier bezig met het derde jaar van zijn ‘Future Leaders’ traineeship. Opvallend, want hij is helemaal geen Achterhoeker! “Ik ben echt positief verrast door de regio. Er wonen super leuke mensen en iedereen is vriendelijk. Bij Mainfreight zijn mijn collega’s ook heel toegankelijk.” Het werd dus hoog tijd voor Jurriaan om ook buiten werktijd te proeven hoe het hier is.

“Organisator Ivo is mijn leidinggevende en hij maakte mij meteen enthousiast. Ik haalde ook mooi de gemiddelde leeftijd van ons team naar beneden, haha! Voor mij is dit een mooie kans om te netwerken en meer mensen in de Achterhoek te leren kennen. En ook om met collega’s op te trekken die ik niet dagelijks spreek en zie. Ik verwacht een gezellige avond!”

De advocatenbattle

Lucas (23) vertelde afgelopen voorjaar over zijn mooie tijd bij JPR Advocaten. Heel tof dat we hem ook deze avond weer tegen het lijf liepen! In de pauze spraken we met hem, toen net bekend was dat JPR het de volgende keer opneemt tegen Juust Advocaten. “Dat is zeker leuk, het geeft gewoon extra lading aan de quiz!” En serieus nemen ze de quiz bij JPR wel. Zo oefenden ze van tevoren en hielden ze de actualiteiten bij. “Ik wist al dat ze hele pittige vragen stellen, dus het is geen makkelijke challenge. We hebben ons voorbereid door tijdens de vrijmibo met z’n allen 30 seconds te spelen. Zo konden we leuk onze algemene kennis testen!”

Young potentials behouden

Na afloop van de avond spraken we met Diana Fongers. Zij is een van de eigenaressen van Fongers & Fongers en hielp de Achterhoek Business Challenge te organiseren. “We zijn er een jaar onverhoopt tussenuit geweest maar wisten al vrij snel dat we de draad weer wilden oppakken. Daarom zijn we met een aantal partijen in de kroeg een avond gaan brainstormen. Echt die Achterhoekse nuchterheid!”

En met succes: de eerste avond zit er alweer op. Diana vertelt waarom ze het zo belangrijk vindt om de challenge in leven te houden: “Het is een mooi platform voor jongeren om te zien welke bedrijven er zijn in de Achterhoek. We hebben een mooie regio, met leuke bedrijven, gezellige festivals en het is hier heerlijk wonen. Dus dat willen we laten zien en versterken.” Dat klinkt ons bij SmartHub natuurlijk bekend in de oren… ?

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!