Menu

Vrijmibo’s en 30 seconds als voorbereiding op de Achterhoek Business Challenge

17 oktober 2019

Gisteren was de eerste avond van alweer de derde editie van de Achterhoek Business Challenge. Een wedstrijd waarin verschillende Achterhoekse bedrijven bij De Gruitpoort met elkaar de strijd aangaan. Allemaal willen zij de felbegeerde titel: het slimste bedrijf van de Achterhoek! Een van de spelregels vinden wij heel tof… De gemiddelde leeftijd van het team mag niet ouder zijn dan 35 jaar. Kansen voor young potentials dus! We vroegen een aantal deelnemers én de organisatie hoe zij de avond hebben beleefd.

Mainfreight succes

Jurriaan (25) nam plaats in het team van Mainfreight. Hij is hier bezig met het derde jaar van zijn ‘Future Leaders’ traineeship. Opvallend, want hij is helemaal geen Achterhoeker! “Ik ben echt positief verrast door de regio. Er wonen super leuke mensen en iedereen is vriendelijk. Bij Mainfreight zijn mijn collega’s ook heel toegankelijk.” Het werd dus hoog tijd voor Jurriaan om ook buiten werktijd te proeven hoe het hier is.

“Organisator Ivo is mijn leidinggevende en hij maakte mij meteen enthousiast. Ik haalde ook mooi de gemiddelde leeftijd van ons team naar beneden, haha! Voor mij is dit een mooie kans om te netwerken en meer mensen in de Achterhoek te leren kennen. En ook om met collega’s op te trekken die ik niet dagelijks spreek en zie. Ik verwacht een gezellige avond!”

De advocatenbattle

Lucas (23) vertelde afgelopen voorjaar over zijn mooie tijd bij JPR Advocaten. Heel tof dat we hem ook deze avond weer tegen het lijf liepen! In de pauze spraken we met hem, toen net bekend was dat JPR het de volgende keer opneemt tegen Juust Advocaten. “Dat is zeker leuk, het geeft gewoon extra lading aan de quiz!” En serieus nemen ze de quiz bij JPR wel. Zo oefenden ze van tevoren en hielden ze de actualiteiten bij. “Ik wist al dat ze hele pittige vragen stellen, dus het is geen makkelijke challenge. We hebben ons voorbereid door tijdens de vrijmibo met z’n allen 30 seconds te spelen. Zo konden we leuk onze algemene kennis testen!”

Young potentials behouden

Na afloop van de avond spraken we met Diana Fongers. Zij is een van de eigenaressen van Fongers & Fongers en hielp de Achterhoek Business Challenge te organiseren. “We zijn er een jaar onverhoopt tussenuit geweest maar wisten al vrij snel dat we de draad weer wilden oppakken. Daarom zijn we met een aantal partijen in de kroeg een avond gaan brainstormen. Echt die Achterhoekse nuchterheid!”

En met succes: de eerste avond zit er alweer op. Diana vertelt waarom ze het zo belangrijk vindt om de challenge in leven te houden: “Het is een mooi platform voor jongeren om te zien welke bedrijven er zijn in de Achterhoek. We hebben een mooie regio, met leuke bedrijven, gezellige festivals en het is hier heerlijk wonen. Dus dat willen we laten zien en versterken.” Dat klinkt ons bij SmartHub natuurlijk bekend in de oren… ?

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Lotte Aartsen vond haar stage bij Pentair via SmartHub Achterhoek

Lotte zocht een stage via SmartHub en werd meteen enthousiast door de opdracht bij Pentair. Ze leerde de organisatie letterlijk en figuurlijk snel kennen, door haar brede stageopdracht. Ze bracht het hele facilitaire proces in kaart en kwam met een mooi advies. “Voor elke facilitaire dienst is iemand anders verantwoordelijk. Het was mijn taak om..

Lees meer

Ontmoet Jermo Thuis!

Ontmoet Jermo Thuis, een enthousiaste jonge professional die momenteel zijn afstudeerstage bij Innomotion vervult. Innomotion is een distribiteur voor Delta producten in Nederland en fungeert tevens als groothandel voor deze producten. Ze leveren niet alleen een breed scala aan producten, zoals PLC’s en servo motoren, maar bieden ook ondersteuning aan klanten die vragen hebben over..

Lees meer

BonsenReuling: Vol expertise en energie

In de wereld van accountancy zijn kantoren van verschillende groottes te vinden. BonsenReuling is een middelgroot kantoor met 170 collega’s verspreid over 5 locaties: Lichtenvoorde, Eibergen, Doetinchem, Deventer en Elst. Het bedrijf is daarnaast ook een ook actief SmartHub-lid van het allereerste eerste uur. We spraken met Jolein (25), een gedreven en enthousiaste jonge professional..

Lees meer

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros Thomas Ros is stagiair bij DLA ICT, een ICT-bedrijf met een allround aanbod op ICT gebied, van engineering tot software en consultancy. Vanuit Graafschap College deed Thomas mee aan de vakwedstrijden ICT-beheerder van Worldskills Netherlands 22/23 en behaalde hier de 3e plek!  DLA ICT hecht veel waarde aan de..

Lees meer

Talent in beeld: Tom Dijkhuis is op een missie bij SABA!

In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Tom Dijkhuis (21), een gedreven afstudeerstudent Sportmarketing aan de Hogeschool Saxion in Deventer. Tom, woonachtig in Beltrum, heeft de kans gekregen om zijn afstudeerstage te doen bij SABA in Dinxperlo, een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in lijmen en kitten voor specifieke B2B-markten. In de afgelopen 90 jaar heeft..

Lees meer

Het is altijd feest bij Kaemingk!

Talent in Beeld: Margot Pardijs over haar sprankelende stage bij Kaemingk. In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Margot Pardijs (22), een vierdejaars student Human Resource Management aan Saxion Deventer. Ze loopt momenteel stage bij Kaemingk. Een internationale leverancier van decoratieartikelen voor feestelijke gelegenheden zoals Kerst, Pasen, Valentijn en het voorjaar met o.a. een uitgebreide outdoor collectie. Kaemingk..

Lees meer

Lieke en Roan delen hun ervaringen bij Reiger Suspension

Het is altijd interessant om te horen hoe mensen bij een bepaald bedrijf of organisatie terecht zijn gekomen en wat hun ervaringen daar zijn. Deze keer nemen we een “kijkje” bij Reiger Suspension in Hengelo (GLD) en delen wij de ervaringen van Lieke Rauwerda (23) – HR-stagiair en van Roan Beerten (25) – CAD-CAM programmeur. Eerst..

Lees meer

Laat ons weten wat je zoekt

Ben je als student of scholier op zoek naar een specifieke stage, werkgever of een onderzoeksopdracht? Als non-profit initiatief helpen we je graag verder!
Neem contact op

Studeer af in de Achterhoek

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!