Menu

Babbelen met Bianca in de ballenbak van BINX

25 mei 2020

Bianca Lowik was een van de eerste studenten die zich aanmeldde voor het SmartHub Talent Program twee jaar geleden. De afgestudeerde in technische bedrijfskunde werd verrast door de vele kansen die het programma bood, bouwde een waardevol netwerk op en kwam boven eigen verwachting terecht bij een bouw- en installatiebedrijf: BINX Smartility. We gingen – nog voor de coronacrisis – bij haar langs in de ballenbak op kantoor.

Continue ontwikkeling

Ze vertelt dat de ballenbak is bedacht omdat onderzoek uitwees dat het je creativiteit stimuleert. En omdat een speelse ruimte als deze moeilijke gesprekken gemakkelijker maakt. Bianca: “BINX loopt in veel dingen voorop. Het is een heel vooruitstrevend bedrijf. Normaliter zie je dat bouw- en installatiebedrijven allemaal op één vlak in de keten actief zijn. BINX wil de hele bouwketen faciliteren. We werken dus niet meer met aparte onderaannemers, uitvoerders etc. maar hebben voor utiliteitsbouw alles in eigen beheer. Hierin lopen we voor op veel concullega’s door heel Nederland.”

Op pad als CEO 4 a day

Er zijn dan ook vele grote projecten waarop ze bij BINX erg trots zijn. “De LocHal in Tilburg won vele prijzen op esthetisch vlak en het pas geopende Zone College in Doetinchem is ook van allemaal nieuwe foefjes voorzien”, vertelt Bianca. “Bij Tilburg University begon mijn hele avontuur. Tijdens het Talent Program was ik CEO 4 a day bij BINX. In plaats van een saai programma op kantoor mocht ik meteen mee naar een klant, super gaaf! We spraken om half 5 ’s ochtends af op een carpoolplek en ik leerde die dag onwijs veel over de bouw en het bedrijf.”

Technische bedrijfskunde en bouw

Maar dat was nog niet voldoende om Bianca over te halen bij BINX te komen werken. “Vanaf moment één vond ik het een mooi bedrijf. Nuchtere mentaliteit, lekker down to earth. Maar ik in de bouw? Nee, dat had ik niet verwacht.” Na haar ervaring met het Talent Program en haar afstuderen, hield ze contact met eigenaar Bas. Ze vertrok voor 10 maanden naar Australië en Nieuw Zeeland maar bij terugkomst wisten de twee elkaar al snel te vinden.

Kansen pakken

“Het Talent Program bood veel uitdaging op persoonlijke ontwikkeling. Ik was zoekende naar wat ik wilde en naar wat bij me past. Door het programma zag ik in korte tijd veel bedrijven en dat hielp me enorm bij die keuze.” De fijne mentaliteit bij BINX had ze al ervaren, dus durfde ze de uitdaging aan. “Ik word goed begeleid en word bijgeschoold met een spoedcursus bouwkunde. Die kennis heb ik hier zeker nodig. Maar als er wat is en ik weet het niet, dan zijn er geen drempels om op iemand af te stappen. Iedereen hier heeft dezelfde waarden en normen, dat werkt heel fijn.” Die waardering werd bevestigd toen BINX in november werd uitgeroepen door Cobouw als beste werkgever van 2019.

Jong team

“En we zijn een super jong team”, gaat Bianca verder. “Als je 45 bent, ben je oud, haha. Heel veel mensen zitten daardoor ook in dezelfde fase. Je voelt je thuis. Eens in de twee weken volgen we bokslessen en werken we nog meer aan dat teamgevoel.”

Blijven, blijven, blijven!

Als ze terugkijkt op het Talent Program heeft Bianca hier voor haar gevoel eindeloze kansen gekregen. “Zelfs nu, twee jaar later, word ik nog uitgenodigd door VNO-NCW om te komen vertellen over het Talent Program en de manier waarop ik bij BINX terecht kwam. Je moet zelf initiatief nemen en de uitdaging aangaan, maar de ruimte is er.

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Hoe schrijf je een knallend stageverslag? Tips voor afstuderende studenten!

Hey daar, bijna-afgestudeerde topper! De tijd vliegt, hè? Net zat je nog vol spanning te wachten op die eerste stagedag, en nu is het einde van je stage in zicht. Het enige dat nog tussen jou en je diploma staat, is dat ene, kleine, superbelangrijke document: je stageverslag. Geen paniek! Wij van SmartHub Achterhoek hebben een paar..

Lees meer

Van afstudeer-match naar vaste baan bij Iconica

Dirk Lukassen komt uit het Achterhoekse Ulft. Hij volgde de opleiding HBO-ICT/Software Development aan de HAN. Al een aantal keer bezocht hij de Achterhoekse Talententuin en liep hij diverse stages in de regio. Dit beviel hem altijd goed. Dirk was er daarom van overtuigd dat hij zijn afstudeeropdracht ook bij een bedrijf in de regio..

Lees meer

Op weg naar een succesvolle stage. Hoe vind je de perfecte stageplek?

Of je nu een eerstejaars student bent die net begint aan zijn academische reis of een gevorderde student die klaar is om de professionele wereld te verkennen, het vinden van de juiste stageplek is een belangrijke stap in je carrière. Onze tips helpen je met het vinden van een geschikte stageplek. 1. Bepaal je doelen..

Lees meer

Cas zit niet graag stil. Maar wel op zijn plek bij Alferink Installatietechniek.

We stellen je graag Cas Klein Gunnewiek voor; 20 jaar en komend uit Lichtenvoorde. Een inspirerende jonge professional die z’n carrière aan het opbouwen is bij Alferink Installatietechniek in Groenlo. Cas rondde de opleiding Middenkaderfunctionaris Smart Building af en kwam via zijn eindstage bij Alferink in dienst. Nu volgt hij, met ondersteuning van zijn werkgever,..

Lees meer

Gave stageplek maakt kans op terugkomen groot

Mick Sloots (21) en Martijn Koopmans (21) studeren Luchtvaarttechnologie aan de Hogeschool Inholland in Delft. Beide studenten reageerden op een vacature van Innovatiehub IIME en lopen nu stage in de Achterhoek. Beide geven aan dat de ervaringen van nu maken dat ze voor hun afstuderen graag terug naar de Achterhoek komen voor een gave opdracht...

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!