Menu

Achterhoek

Tour

SmartHub on tour

23 maart 2023

SmartHub ontving een groep enthousiaste studenten van de Radboud universiteit en lieten hen kennismaken met twee gave SmartHub bedrijven. Wie weet vinden ze hier hun toekomstige masterstage of startersfunctie. 

Op de Talententuin Achterhoek kwamen we in contact met studenten van studievereniging V.C.M.W. Sigma. Studenten van studievereniging Sigma specialiseren zich in wetenschappelijk onderzoek van biochemie tot aan natuurkunde. Vanuit Sigma is er veel interesse om nieuwe bedrijven te leren kennen die in hun straatje passen en natuurlijk heeft de Achterhoek daar een aantal mooie kandidaten voor. Daarom besloot SmartHub hen mee te nemen op tour langs toffe bedrijven die zich bezighouden met o.a. biochemie en scheikunde.

Vrijdag 17 maart was het zo ver! Er stond een grote bus klaar en de studenten hadden er zin in. We bezochten Nijhuis Saur Industries, waar Tuur van den Eijnde en Nadine Boelee van R&D de studenten meenamen in de wereld van waterzuivering systemen. Nijhuis Saur Industries is een echt Achterhoeks bedrijf dat inmiddels wereldwijd actief is. Na een bedrijfspresentatie kregen de studenten een rondleiding en mochten ze in het lab in de praktijk zien hoe waterzuivering werkt. 

Na het bezoek aan Nijhuis Saur Industries vertrokken we naar het geheel vernieuwde pand van SABA adhesives & sealants in Dinxperlo, een wereldspeler op het gebied van lijmen en kitten. SABA maakt lijmen en kitten voor de bouw en (transport)industrie en levert toonaangevende lijmen voor het hechten van zachtschuim. Ook hier kregen we een rondleiding en kregen we praktijkvoorbeelden te zien.

Het was een geslaagde dag! Nijhuis Saur Industries en SABA adhesives & sealants bedankt voor jullie gastvrijheid.

SmartHub bedrijven staan altijd open voor jong talent. Wij nodigen jouw studievereniging of klas uit om deel te nemen aan SmartHub on Tour!  Voor meer informatie stuur ons een mail via info@smarthub.nl

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Van afstudeer-match naar vaste baan bij Iconica

Dirk Lukassen komt uit het Achterhoekse Ulft. Hij volgde de opleiding HBO-ICT/Software Development aan de HAN. Al een aantal keer bezocht hij de Achterhoekse Talententuin en liep hij diverse stages in de regio. Dit beviel hem altijd goed. Dirk was er daarom van overtuigd dat hij zijn afstudeeropdracht ook bij een bedrijf in de regio..

Lees meer

Op weg naar een succesvolle stage. Hoe vind je de perfecte stageplek?

Of je nu een eerstejaars student bent die net begint aan zijn academische reis of een gevorderde student die klaar is om de professionele wereld te verkennen, het vinden van de juiste stageplek is een belangrijke stap in je carrière. Onze tips helpen je met het vinden van een geschikte stageplek. 1. Bepaal je doelen..

Lees meer

Cas zit niet graag stil. Maar wel op zijn plek bij Alferink Installatietechniek.

We stellen je graag Cas Klein Gunnewiek voor; 20 jaar en komend uit Lichtenvoorde. Een inspirerende jonge professional die z’n carrière aan het opbouwen is bij Alferink Installatietechniek in Groenlo. Cas rondde de opleiding Middenkaderfunctionaris Smart Building af en kwam via zijn eindstage bij Alferink in dienst. Nu volgt hij, met ondersteuning van zijn werkgever,..

Lees meer

Gave stageplek maakt kans op terugkomen groot

Mick Sloots (21) en Martijn Koopmans (21) studeren Luchtvaarttechnologie aan de Hogeschool Inholland in Delft. Beide studenten reageerden op een vacature van Innovatiehub IIME en lopen nu stage in de Achterhoek. Beide geven aan dat de ervaringen van nu maken dat ze voor hun afstuderen graag terug naar de Achterhoek komen voor een gave opdracht...

Lees meer

10 tips voor een goede start van je (afstudeer)stage

Je stage is een belangrijke eerste stap in je carrière. Eindelijk kun je de opgedane kennis in de praktijk gaan brengen en waardevolle ervaring gaan opdoen. Met de juiste voorbereiding maak jij een goede eerste indruk. Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid en zelfverzekerd aan deze nieuwe uitdaging begint, hebben wij 10 tips voor je.

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!