Menu

Achterhoek

Tour

SmartHub on tour

23 maart 2023

SmartHub ontving een groep enthousiaste studenten van de Radboud universiteit en lieten hen kennismaken met twee gave SmartHub bedrijven. Wie weet vinden ze hier hun toekomstige masterstage of startersfunctie. 

Op de Talententuin Achterhoek kwamen we in contact met studenten van studievereniging V.C.M.W. Sigma. Studenten van studievereniging Sigma specialiseren zich in wetenschappelijk onderzoek van biochemie tot aan natuurkunde. Vanuit Sigma is er veel interesse om nieuwe bedrijven te leren kennen die in hun straatje passen en natuurlijk heeft de Achterhoek daar een aantal mooie kandidaten voor. Daarom besloot SmartHub hen mee te nemen op tour langs toffe bedrijven die zich bezighouden met o.a. biochemie en scheikunde.

Vrijdag 17 maart was het zo ver! Er stond een grote bus klaar en de studenten hadden er zin in. We bezochten Nijhuis Saur Industries, waar Tuur van den Eijnde en Nadine Boelee van R&D de studenten meenamen in de wereld van waterzuivering systemen. Nijhuis Saur Industries is een echt Achterhoeks bedrijf dat inmiddels wereldwijd actief is. Na een bedrijfspresentatie kregen de studenten een rondleiding en mochten ze in het lab in de praktijk zien hoe waterzuivering werkt. 

Na het bezoek aan Nijhuis Saur Industries vertrokken we naar het geheel vernieuwde pand van SABA adhesives & sealants in Dinxperlo, een wereldspeler op het gebied van lijmen en kitten. SABA maakt lijmen en kitten voor de bouw en (transport)industrie en levert toonaangevende lijmen voor het hechten van zachtschuim. Ook hier kregen we een rondleiding en kregen we praktijkvoorbeelden te zien.

Het was een geslaagde dag! Nijhuis Saur Industries en SABA adhesives & sealants bedankt voor jullie gastvrijheid.

SmartHub bedrijven staan altijd open voor jong talent. Wij nodigen jouw studievereniging of klas uit om deel te nemen aan SmartHub on Tour!  Voor meer informatie stuur ons een mail via info@smarthub.nl

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

SmartHub on tour

SmartHub ontving een groep enthousiaste studenten van de Radboud universiteit en lieten hen kennismaken met twee gave SmartHub bedrijven. Wie weet vinden ze hier hun toekomstige masterstage of startersfunctie.

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!