Menu

Achterhoek

Tour

SmartHub on tour

23 maart 2023

SmartHub ontving een groep enthousiaste studenten van de Radboud universiteit en lieten hen kennismaken met twee gave SmartHub bedrijven. Wie weet vinden ze hier hun toekomstige masterstage of startersfunctie. 

Op de Talententuin Achterhoek kwamen we in contact met studenten van studievereniging V.C.M.W. Sigma. Studenten van studievereniging Sigma specialiseren zich in wetenschappelijk onderzoek van biochemie tot aan natuurkunde. Vanuit Sigma is er veel interesse om nieuwe bedrijven te leren kennen die in hun straatje passen en natuurlijk heeft de Achterhoek daar een aantal mooie kandidaten voor. Daarom besloot SmartHub hen mee te nemen op tour langs toffe bedrijven die zich bezighouden met o.a. biochemie en scheikunde.

Vrijdag 17 maart was het zo ver! Er stond een grote bus klaar en de studenten hadden er zin in. We bezochten Nijhuis Saur Industries, waar Tuur van den Eijnde en Nadine Boelee van R&D de studenten meenamen in de wereld van waterzuivering systemen. Nijhuis Saur Industries is een echt Achterhoeks bedrijf dat inmiddels wereldwijd actief is. Na een bedrijfspresentatie kregen de studenten een rondleiding en mochten ze in het lab in de praktijk zien hoe waterzuivering werkt. 

Na het bezoek aan Nijhuis Saur Industries vertrokken we naar het geheel vernieuwde pand van SABA adhesives & sealants in Dinxperlo, een wereldspeler op het gebied van lijmen en kitten. SABA maakt lijmen en kitten voor de bouw en (transport)industrie en levert toonaangevende lijmen voor het hechten van zachtschuim. Ook hier kregen we een rondleiding en kregen we praktijkvoorbeelden te zien.

Het was een geslaagde dag! Nijhuis Saur Industries en SABA adhesives & sealants bedankt voor jullie gastvrijheid.

SmartHub bedrijven staan altijd open voor jong talent. Wij nodigen jouw studievereniging of klas uit om deel te nemen aan SmartHub on Tour!  Voor meer informatie stuur ons een mail via info@smarthub.nl

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Lotte Aartsen vond haar stage bij Pentair via SmartHub Achterhoek

Lotte zocht een stage via SmartHub en werd meteen enthousiast door de opdracht bij Pentair. Ze leerde de organisatie letterlijk en figuurlijk snel kennen, door haar brede stageopdracht. Ze bracht het hele facilitaire proces in kaart en kwam met een mooi advies. “Voor elke facilitaire dienst is iemand anders verantwoordelijk. Het was mijn taak om..

Lees meer

Ontmoet Jermo Thuis!

Ontmoet Jermo Thuis, een enthousiaste jonge professional die momenteel zijn afstudeerstage bij Innomotion vervult. Innomotion is een distribiteur voor Delta producten in Nederland en fungeert tevens als groothandel voor deze producten. Ze leveren niet alleen een breed scala aan producten, zoals PLC’s en servo motoren, maar bieden ook ondersteuning aan klanten die vragen hebben over..

Lees meer

BonsenReuling: Vol expertise en energie

In de wereld van accountancy zijn kantoren van verschillende groottes te vinden. BonsenReuling is een middelgroot kantoor met 170 collega’s verspreid over 5 locaties: Lichtenvoorde, Eibergen, Doetinchem, Deventer en Elst. Het bedrijf is daarnaast ook een ook actief SmartHub-lid van het allereerste eerste uur. We spraken met Jolein (25), een gedreven en enthousiaste jonge professional..

Lees meer

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros Thomas Ros is stagiair bij DLA ICT, een ICT-bedrijf met een allround aanbod op ICT gebied, van engineering tot software en consultancy. Vanuit Graafschap College deed Thomas mee aan de vakwedstrijden ICT-beheerder van Worldskills Netherlands 22/23 en behaalde hier de 3e plek!  DLA ICT hecht veel waarde aan de..

Lees meer

Talent in beeld: Tom Dijkhuis is op een missie bij SABA!

In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Tom Dijkhuis (21), een gedreven afstudeerstudent Sportmarketing aan de Hogeschool Saxion in Deventer. Tom, woonachtig in Beltrum, heeft de kans gekregen om zijn afstudeerstage te doen bij SABA in Dinxperlo, een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in lijmen en kitten voor specifieke B2B-markten. In de afgelopen 90 jaar heeft..

Lees meer

Het is altijd feest bij Kaemingk!

Talent in Beeld: Margot Pardijs over haar sprankelende stage bij Kaemingk. In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Margot Pardijs (22), een vierdejaars student Human Resource Management aan Saxion Deventer. Ze loopt momenteel stage bij Kaemingk. Een internationale leverancier van decoratieartikelen voor feestelijke gelegenheden zoals Kerst, Pasen, Valentijn en het voorjaar met o.a. een uitgebreide outdoor collectie. Kaemingk..

Lees meer

Lieke en Roan delen hun ervaringen bij Reiger Suspension

Het is altijd interessant om te horen hoe mensen bij een bepaald bedrijf of organisatie terecht zijn gekomen en wat hun ervaringen daar zijn. Deze keer nemen we een “kijkje” bij Reiger Suspension in Hengelo (GLD) en delen wij de ervaringen van Lieke Rauwerda (23) – HR-stagiair en van Roan Beerten (25) – CAD-CAM programmeur. Eerst..

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!