Menu

Steuntje in de rug voor jonge ondernemers

30 april 2019

Wil jij graag je eigen onderneming starten in de Achterhoek? Of ben je al gestart, maar kun je wel wat hulp gebruiken bij het binnenhalen van je eerste klanten of het maken van een ondernemersplan? Dan is het project Ondernemende Helden echt iets voor jou!

Ondernemende Helden helpt jongeren in de leeftijd van 16 tot 26 jaar om snel een bedrijf op te zetten of uit te breiden. Je onderzoekt of er een ondernemer in jou schuilt. Je kunt met andere deelnemers overleggen of je de juiste keuzes maakt en er zijn coaches die je helpen overzicht te krijgen. Zo boek je snel resultaat en zie je je bedrijf groeien. En het mooie is: het kost je helemaal niets!

Karin Overbeek is projectmanager van Ondernemende Helden. Zij vertelt: “Het enige wat we van je vragen, is dat je serieus inzet toont en er echt wat van wilt maken. We zijn dit jaar met de eerste zeventien deelnemers gestart. Ik ben echt onder de indruk van het niveau en de inzet van de jongeren die meedoen.”

Diepgaande vragen

Een van die jongeren is Mika Karthe (20) uit Gendringen. Hij is in januari zijn eigen social media marketingbureau begonnen: Connect By Media (connectbymedia.com). Hij heeft nu al veel geleerd van zijn deelname aan Ondernemende Helden. “Je krijgt best wel diepgaande vragen waar je niet zomaar het antwoord op weet. Wat wil je bereiken? Wat maakt jou beter dan anderen? Ik had niet gedacht dat je zoveel verder kunt komen, simpelweg door zelf dit soort vragen te beantwoorden. We hebben elke week een webinar, zitten met alle deelnemers in een groepsapp en komen ongeveer één keer per maand bij elkaar. Je leert ook heel veel van elkaar, want iedereen loopt tegen dezelfde dingen aan.”

Verder helpen

Ondernemende Helden is een project van Stichting Day for Change. Volgens Karin is het geen toeval dat de eerste pilot in de Achterhoek gehouden wordt. “Iedereen wil elkaar hier verder helpen, zo van: ‘Je moet echt eens met die-en-die gaan praten’. Om een mooi voorbeeld te noemen: op 19 juni mogen we in de Gruitpoort gratis een evenement houden waarop alle ondernemende helden zichzelf voorstellen. Dat is een prachtige kans voor onze deelnemers.”

Gratis tickets

Alle informatie over het project vind je op ondernemendehelden.nl. Wil je het event ‘Ondernemende Helden stellen zich voor’ bijwonen, op 19 juni van 19.00 tot 22.00 uur in de Gruitpoort in Doetinchem? Je kunt je gratis aanmelden via https://ohmeeting.jitso.nl/

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Op weg naar een succesvolle stage. Hoe vind je de perfecte stageplek?

Of je nu een eerstejaars student bent die net begint aan zijn academische reis of een gevorderde student die klaar is om de professionele wereld te verkennen, het vinden van de juiste stageplek is een belangrijke stap in je carrière. Onze tips helpen je met het vinden van een geschikte stageplek. 1. Bepaal je doelen..

Lees meer

Cas zit niet graag stil. Maar wel op zijn plek bij Alferink Installatietechniek.

We stellen je graag Cas Klein Gunnewiek voor; 20 jaar en komend uit Lichtenvoorde. Een inspirerende jonge professional die z’n carrière aan het opbouwen is bij Alferink Installatietechniek in Groenlo. Cas rondde de opleiding Middenkaderfunctionaris Smart Building af en kwam via zijn eindstage bij Alferink in dienst. Nu volgt hij, met ondersteuning van zijn werkgever,..

Lees meer

Gave stageplek maakt kans op terugkomen groot

Mick Sloots (21) en Martijn Koopmans (21) studeren Luchtvaarttechnologie aan de Hogeschool Inholland in Delft. Beide studenten reageerden op een vacature van Innovatiehub IIME en lopen nu stage in de Achterhoek. Beide geven aan dat de ervaringen van nu maken dat ze voor hun afstuderen graag terug naar de Achterhoek komen voor een gave opdracht...

Lees meer

10 tips voor een goede start van je (afstudeer)stage

Je stage is een belangrijke eerste stap in je carrière. Eindelijk kun je de opgedane kennis in de praktijk gaan brengen en waardevolle ervaring gaan opdoen. Met de juiste voorbereiding maak jij een goede eerste indruk. Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid en zelfverzekerd aan deze nieuwe uitdaging begint, hebben wij 10 tips voor je.

Lees meer

Luuk Hebinck over zijn onderzoekstage bij Nijhuis Saur Industries

Luuk Hebinck (24) komt uit een klein Achterhoeks dorp en vond een stage die perfect aansluit bij zijn interesses. Gewoon in de Achterhoek! “Mijn stage bij Nijhuis Saur Industries is interessant en uitdagend. Er gebeurt van alles en ik leer ontzettend veel.” Watertechnologie Na een studie Chemische Technologie aan het Saxion in Enschede volgt Luuk..

Lees meer

Laat ons weten wat je zoekt

Ben je als student of scholier op zoek naar een specifieke stage, werkgever of een onderzoeksopdracht? Als non-profit initiatief helpen we je graag verder!
Neem contact op

Studeer af in de Achterhoek

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!