Menu

Steuntje in de rug voor jonge ondernemers

30 april 2019

Wil jij graag je eigen onderneming starten in de Achterhoek? Of ben je al gestart, maar kun je wel wat hulp gebruiken bij het binnenhalen van je eerste klanten of het maken van een ondernemersplan? Dan is het project Ondernemende Helden echt iets voor jou!

Ondernemende Helden helpt jongeren in de leeftijd van 16 tot 26 jaar om snel een bedrijf op te zetten of uit te breiden. Je onderzoekt of er een ondernemer in jou schuilt. Je kunt met andere deelnemers overleggen of je de juiste keuzes maakt en er zijn coaches die je helpen overzicht te krijgen. Zo boek je snel resultaat en zie je je bedrijf groeien. En het mooie is: het kost je helemaal niets!

Karin Overbeek is projectmanager van Ondernemende Helden. Zij vertelt: “Het enige wat we van je vragen, is dat je serieus inzet toont en er echt wat van wilt maken. We zijn dit jaar met de eerste zeventien deelnemers gestart. Ik ben echt onder de indruk van het niveau en de inzet van de jongeren die meedoen.”

Diepgaande vragen

Een van die jongeren is Mika Karthe (20) uit Gendringen. Hij is in januari zijn eigen social media marketingbureau begonnen: Connect By Media (connectbymedia.com). Hij heeft nu al veel geleerd van zijn deelname aan Ondernemende Helden. “Je krijgt best wel diepgaande vragen waar je niet zomaar het antwoord op weet. Wat wil je bereiken? Wat maakt jou beter dan anderen? Ik had niet gedacht dat je zoveel verder kunt komen, simpelweg door zelf dit soort vragen te beantwoorden. We hebben elke week een webinar, zitten met alle deelnemers in een groepsapp en komen ongeveer één keer per maand bij elkaar. Je leert ook heel veel van elkaar, want iedereen loopt tegen dezelfde dingen aan.”

Verder helpen

Ondernemende Helden is een project van Stichting Day for Change. Volgens Karin is het geen toeval dat de eerste pilot in de Achterhoek gehouden wordt. “Iedereen wil elkaar hier verder helpen, zo van: ‘Je moet echt eens met die-en-die gaan praten’. Om een mooi voorbeeld te noemen: op 19 juni mogen we in de Gruitpoort gratis een evenement houden waarop alle ondernemende helden zichzelf voorstellen. Dat is een prachtige kans voor onze deelnemers.”

Gratis tickets

Alle informatie over het project vind je op ondernemendehelden.nl. Wil je het event ‘Ondernemende Helden stellen zich voor’ bijwonen, op 19 juni van 19.00 tot 22.00 uur in de Gruitpoort in Doetinchem? Je kunt je gratis aanmelden via https://ohmeeting.jitso.nl/

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Lotte Aartsen vond haar stage bij Pentair via SmartHub Achterhoek

Lotte zocht een stage via SmartHub en werd meteen enthousiast door de opdracht bij Pentair. Ze leerde de organisatie letterlijk en figuurlijk snel kennen, door haar brede stageopdracht. Ze bracht het hele facilitaire proces in kaart en kwam met een mooi advies. “Voor elke facilitaire dienst is iemand anders verantwoordelijk. Het was mijn taak om..

Lees meer

Ontmoet Jermo Thuis!

Ontmoet Jermo Thuis, een enthousiaste jonge professional die momenteel zijn afstudeerstage bij Innomotion vervult. Innomotion is een distribiteur voor Delta producten in Nederland en fungeert tevens als groothandel voor deze producten. Ze leveren niet alleen een breed scala aan producten, zoals PLC’s en servo motoren, maar bieden ook ondersteuning aan klanten die vragen hebben over..

Lees meer

BonsenReuling: Vol expertise en energie

In de wereld van accountancy zijn kantoren van verschillende groottes te vinden. BonsenReuling is een middelgroot kantoor met 170 collega’s verspreid over 5 locaties: Lichtenvoorde, Eibergen, Doetinchem, Deventer en Elst. Het bedrijf is daarnaast ook een ook actief SmartHub-lid van het allereerste eerste uur. We spraken met Jolein (25), een gedreven en enthousiaste jonge professional..

Lees meer

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros Thomas Ros is stagiair bij DLA ICT, een ICT-bedrijf met een allround aanbod op ICT gebied, van engineering tot software en consultancy. Vanuit Graafschap College deed Thomas mee aan de vakwedstrijden ICT-beheerder van Worldskills Netherlands 22/23 en behaalde hier de 3e plek!  DLA ICT hecht veel waarde aan de..

Lees meer

Talent in beeld: Tom Dijkhuis is op een missie bij SABA!

In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Tom Dijkhuis (21), een gedreven afstudeerstudent Sportmarketing aan de Hogeschool Saxion in Deventer. Tom, woonachtig in Beltrum, heeft de kans gekregen om zijn afstudeerstage te doen bij SABA in Dinxperlo, een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in lijmen en kitten voor specifieke B2B-markten. In de afgelopen 90 jaar heeft..

Lees meer

Het is altijd feest bij Kaemingk!

Talent in Beeld: Margot Pardijs over haar sprankelende stage bij Kaemingk. In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Margot Pardijs (22), een vierdejaars student Human Resource Management aan Saxion Deventer. Ze loopt momenteel stage bij Kaemingk. Een internationale leverancier van decoratieartikelen voor feestelijke gelegenheden zoals Kerst, Pasen, Valentijn en het voorjaar met o.a. een uitgebreide outdoor collectie. Kaemingk..

Lees meer

Lieke en Roan delen hun ervaringen bij Reiger Suspension

Het is altijd interessant om te horen hoe mensen bij een bepaald bedrijf of organisatie terecht zijn gekomen en wat hun ervaringen daar zijn. Deze keer nemen we een “kijkje” bij Reiger Suspension in Hengelo (GLD) en delen wij de ervaringen van Lieke Rauwerda (23) – HR-stagiair en van Roan Beerten (25) – CAD-CAM programmeur. Eerst..

Lees meer

Laat ons weten wat je zoekt

Ben je als student of scholier op zoek naar een specifieke stage, werkgever of een onderzoeksopdracht? Als non-profit initiatief helpen we je graag verder!
Neem contact op

Studeer af in de Achterhoek

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!