Menu

Steuntje in de rug voor jonge ondernemers

30 april 2019

Wil jij graag je eigen onderneming starten in de Achterhoek? Of ben je al gestart, maar kun je wel wat hulp gebruiken bij het binnenhalen van je eerste klanten of het maken van een ondernemersplan? Dan is het project Ondernemende Helden echt iets voor jou!

Ondernemende Helden helpt jongeren in de leeftijd van 16 tot 26 jaar om snel een bedrijf op te zetten of uit te breiden. Je onderzoekt of er een ondernemer in jou schuilt. Je kunt met andere deelnemers overleggen of je de juiste keuzes maakt en er zijn coaches die je helpen overzicht te krijgen. Zo boek je snel resultaat en zie je je bedrijf groeien. En het mooie is: het kost je helemaal niets!

Karin Overbeek is projectmanager van Ondernemende Helden. Zij vertelt: “Het enige wat we van je vragen, is dat je serieus inzet toont en er echt wat van wilt maken. We zijn dit jaar met de eerste zeventien deelnemers gestart. Ik ben echt onder de indruk van het niveau en de inzet van de jongeren die meedoen.”

Diepgaande vragen

Een van die jongeren is Mika Karthe (20) uit Gendringen. Hij is in januari zijn eigen social media marketingbureau begonnen: Connect By Media (connectbymedia.com). Hij heeft nu al veel geleerd van zijn deelname aan Ondernemende Helden. “Je krijgt best wel diepgaande vragen waar je niet zomaar het antwoord op weet. Wat wil je bereiken? Wat maakt jou beter dan anderen? Ik had niet gedacht dat je zoveel verder kunt komen, simpelweg door zelf dit soort vragen te beantwoorden. We hebben elke week een webinar, zitten met alle deelnemers in een groepsapp en komen ongeveer één keer per maand bij elkaar. Je leert ook heel veel van elkaar, want iedereen loopt tegen dezelfde dingen aan.”

Verder helpen

Ondernemende Helden is een project van Stichting Day for Change. Volgens Karin is het geen toeval dat de eerste pilot in de Achterhoek gehouden wordt. “Iedereen wil elkaar hier verder helpen, zo van: ‘Je moet echt eens met die-en-die gaan praten’. Om een mooi voorbeeld te noemen: op 19 juni mogen we in de Gruitpoort gratis een evenement houden waarop alle ondernemende helden zichzelf voorstellen. Dat is een prachtige kans voor onze deelnemers.”

Gratis tickets

Alle informatie over het project vind je op ondernemendehelden.nl. Wil je het event ‘Ondernemende Helden stellen zich voor’ bijwonen, op 19 juni van 19.00 tot 22.00 uur in de Gruitpoort in Doetinchem? Je kunt je gratis aanmelden via https://ohmeeting.jitso.nl/

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

SmartHub on tour

SmartHub ontving een groep enthousiaste studenten van de Radboud universiteit en lieten hen kennismaken met twee gave SmartHub bedrijven. Wie weet vinden ze hier hun toekomstige masterstage of startersfunctie.

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!