Menu

Stereotype ICT’ers bestaan niet volgens Hibernis-stagiair Michael

5 mei 2019

Bij Hibernis werken geen stereotype ICT’ers. Ook stagiair Michael (20) vindt zichzelf geen standaard programmeur. “Iedereen vergist zich hier altijd in. Het valt allemaal reuze mee. Wij zitten echt niet de hele dag alleen maar naar ons scherm te staren. En we maken ook veel grapjes, hoor!” Hij vertelt ons meer over zijn stage in Winterswijk.

Praktijkgerichte stageopdracht

Afgelopen februari begon Michael aan zijn meewerkstage. Hij studeert ICT aan de HAN in Arnhem en had zich eigenlijk nog nooit georiënteerd op de Achterhoek. “Ik kom uit Zevenaar en keek eigenlijk altijd alleen naar Arnhem en omstreken. Een klasgenoot adviseerde mij over deze stageplek en toen werd ik direct enthousiast over het bedrijf en de regio!” Het bleek een match te zijn. Dagelijks is hij nu aan het werk met zijn stageopdracht voor DataDossier: het ontwikkelen van een applicatie, die mogelijkheid biedt om een slimme vragenlijst te digitaliseren en de data hieruit te kunnen analyseren. “Ik houd me bezig met de vragenlijst, mijn collega’s met het archief.”

Begeleiding en persoonlijke aandacht op één

Hierin wordt hij intensief begeleid door zijn collega’s. “Eens per twee weken zit ik met mijn stagebegeleider. Hij zit op kantoor ook naast mij en helpt me altijd meteen, ik kan alles aan hem vragen.” Die platte organisatie vindt hij kenmerkend voor Hibernis én de Achterhoek. “Bij grote bedrijven zit je zelf op een apart kantoor en je stagebegeleider aan de andere kant van de gang. Dat trekt mij niet. Hier heb ik het gevoel dat er echt naar mij wordt geluisterd.” De waardering die hij ervaart motiveert hem ook om het beste uit zichzelf te halen. “Soms overleg ik gewoon iets met mijn directeur en dan loop ik daar even naartoe. Daar leer je pas echt veel van!”

Omgaan met ontwikkelingen in ICT

Dat ontwikkelingen in de ICT-branche elkaar in rap tempo opvolgen bevestigt Michael meteen. “Oudere programma’s gingen soms wel 30 jaar mee, maar op dit moment ligt die snelheid zo hoog. Een applicatie kan niet 5 jaar onaangeraakt blijven, er moeten continue updates worden doorgevoerd.” Om hier goed op in te spelen evalueert het bedrijf dan ook voortdurend. “Elke ochtend hebben we een daily standup. We vertellen dan aan elkaar wat we gaan doen en waar we tegenaan lopen. Je bent met het hele team samen en als iemand een vraag heeft dan heb je zo 2 tot 3 oplossingen.” En dat is niet het enige wat ze bij Hibernis doen om elkaar scherp te houden. Ook maandelijks zitten ze met alle collega’s bij elkaar om samen te kijken naar opgeleverde producten. Super innovatief!

Toekomstvisie

Michael beseft inmiddels dat in de Achterhoek de kansen in ICT groot zijn. “Nu ik hier stage loop kom ik met veel mooie, Achterhoekse bedrijven in contact. Voor de toekomst weet ik dus dat Gelderland niet stopt na Arnhem!” En dat zijn wij natuurlijk helemaal met hem eens… ? Wil jij ook stagelopen bij Hibernis? Houd dan onze vacatureportal in de gaten! Hier verschijnen binnenkort weer een aantal toffe stageplekken.

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Hoe schrijf je een knallend stageverslag? Tips voor afstuderende studenten!

Hey daar, bijna-afgestudeerde topper! De tijd vliegt, hè? Net zat je nog vol spanning te wachten op die eerste stagedag, en nu is het einde van je stage in zicht. Het enige dat nog tussen jou en je diploma staat, is dat ene, kleine, superbelangrijke document: je stageverslag. Geen paniek! Wij van SmartHub Achterhoek hebben een paar..

Lees meer

Van afstudeer-match naar vaste baan bij Iconica

Dirk Lukassen komt uit het Achterhoekse Ulft. Hij volgde de opleiding HBO-ICT/Software Development aan de HAN. Al een aantal keer bezocht hij de Achterhoekse Talententuin en liep hij diverse stages in de regio. Dit beviel hem altijd goed. Dirk was er daarom van overtuigd dat hij zijn afstudeeropdracht ook bij een bedrijf in de regio..

Lees meer

Op weg naar een succesvolle stage. Hoe vind je de perfecte stageplek?

Of je nu een eerstejaars student bent die net begint aan zijn academische reis of een gevorderde student die klaar is om de professionele wereld te verkennen, het vinden van de juiste stageplek is een belangrijke stap in je carrière. Onze tips helpen je met het vinden van een geschikte stageplek. 1. Bepaal je doelen..

Lees meer

Cas zit niet graag stil. Maar wel op zijn plek bij Alferink Installatietechniek.

We stellen je graag Cas Klein Gunnewiek voor; 20 jaar en komend uit Lichtenvoorde. Een inspirerende jonge professional die z’n carrière aan het opbouwen is bij Alferink Installatietechniek in Groenlo. Cas rondde de opleiding Middenkaderfunctionaris Smart Building af en kwam via zijn eindstage bij Alferink in dienst. Nu volgt hij, met ondersteuning van zijn werkgever,..

Lees meer

Gave stageplek maakt kans op terugkomen groot

Mick Sloots (21) en Martijn Koopmans (21) studeren Luchtvaarttechnologie aan de Hogeschool Inholland in Delft. Beide studenten reageerden op een vacature van Innovatiehub IIME en lopen nu stage in de Achterhoek. Beide geven aan dat de ervaringen van nu maken dat ze voor hun afstuderen graag terug naar de Achterhoek komen voor een gave opdracht...

Lees meer

Laat ons weten wat je zoekt

Ben je als student of scholier op zoek naar een specifieke stage, werkgever of een onderzoeksopdracht? Als non-profit initiatief helpen we je graag verder!
Neem contact op

Studeer af in de Achterhoek

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!