Menu

Stereotype ICT’ers bestaan niet volgens Hibernis-stagiair Michael

5 mei 2019

Bij Hibernis werken geen stereotype ICT’ers. Ook stagiair Michael (20) vindt zichzelf geen standaard programmeur. “Iedereen vergist zich hier altijd in. Het valt allemaal reuze mee. Wij zitten echt niet de hele dag alleen maar naar ons scherm te staren. En we maken ook veel grapjes, hoor!” Hij vertelt ons meer over zijn stage in Winterswijk.

Praktijkgerichte stageopdracht

Afgelopen februari begon Michael aan zijn meewerkstage. Hij studeert ICT aan de HAN in Arnhem en had zich eigenlijk nog nooit georiënteerd op de Achterhoek. “Ik kom uit Zevenaar en keek eigenlijk altijd alleen naar Arnhem en omstreken. Een klasgenoot adviseerde mij over deze stageplek en toen werd ik direct enthousiast over het bedrijf en de regio!” Het bleek een match te zijn. Dagelijks is hij nu aan het werk met zijn stageopdracht voor DataDossier: het ontwikkelen van een applicatie, die mogelijkheid biedt om een slimme vragenlijst te digitaliseren en de data hieruit te kunnen analyseren. “Ik houd me bezig met de vragenlijst, mijn collega’s met het archief.”

Begeleiding en persoonlijke aandacht op één

Hierin wordt hij intensief begeleid door zijn collega’s. “Eens per twee weken zit ik met mijn stagebegeleider. Hij zit op kantoor ook naast mij en helpt me altijd meteen, ik kan alles aan hem vragen.” Die platte organisatie vindt hij kenmerkend voor Hibernis én de Achterhoek. “Bij grote bedrijven zit je zelf op een apart kantoor en je stagebegeleider aan de andere kant van de gang. Dat trekt mij niet. Hier heb ik het gevoel dat er echt naar mij wordt geluisterd.” De waardering die hij ervaart motiveert hem ook om het beste uit zichzelf te halen. “Soms overleg ik gewoon iets met mijn directeur en dan loop ik daar even naartoe. Daar leer je pas echt veel van!”

Omgaan met ontwikkelingen in ICT

Dat ontwikkelingen in de ICT-branche elkaar in rap tempo opvolgen bevestigt Michael meteen. “Oudere programma’s gingen soms wel 30 jaar mee, maar op dit moment ligt die snelheid zo hoog. Een applicatie kan niet 5 jaar onaangeraakt blijven, er moeten continue updates worden doorgevoerd.” Om hier goed op in te spelen evalueert het bedrijf dan ook voortdurend. “Elke ochtend hebben we een daily standup. We vertellen dan aan elkaar wat we gaan doen en waar we tegenaan lopen. Je bent met het hele team samen en als iemand een vraag heeft dan heb je zo 2 tot 3 oplossingen.” En dat is niet het enige wat ze bij Hibernis doen om elkaar scherp te houden. Ook maandelijks zitten ze met alle collega’s bij elkaar om samen te kijken naar opgeleverde producten. Super innovatief!

Toekomstvisie

Michael beseft inmiddels dat in de Achterhoek de kansen in ICT groot zijn. “Nu ik hier stage loop kom ik met veel mooie, Achterhoekse bedrijven in contact. Voor de toekomst weet ik dus dat Gelderland niet stopt na Arnhem!” En dat zijn wij natuurlijk helemaal met hem eens… ? Wil jij ook stagelopen bij Hibernis? Houd dan onze vacatureportal in de gaten! Hier verschijnen binnenkort weer een aantal toffe stageplekken.

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!