Menu

Stage lopen vanuit huis? Zo houd je het sociaal

19 oktober 2020

“Werk thuis, tenzij het niet anders kan.” De maatregelen zijn weer aangescherpt en dat betekent voor veel stagiair(e)s toch echt een stage vanuit huis. Dat is best even balen, want fysiek meedraaien in een bedrijf en direct samenwerken met collega’s zit er daardoor niet in.

Een gezamenlijke bak koffie rond een uur of 10, even bijkletsen met die collega die je in de gang tegen het lijf loopt, een middag over de schouder van je stagebegeleider meekijken: stage lopen op locatie betekent vaak en veel contactmomenten. Vanuit je home office in je studentenkamer of op zolder is dat toch even anders. Met deze drie tips maak je jouw thuis-stage een stukje socialer.

#1 Vaste contactmomenten met collega’s

Die koffie om 10 uur kun je natuurlijk nog steeds samen drinken, maar dan vanachter je beeldscherm. Check of er al een gezamenlijk koffiemoment binnen jouw team bestaat en initieer het anders zelf. Niet voor niets hebben veel bedrijven sinds de intelligente lockdown zogeheten ‘check ins’ ingevoerd. Teamleden zien elkaar online op vaste tijdstippen en delen met elkaar waar zij mee bezig zijn en of ze tegen bepaalde dingen aanlopen. Het is fijn om de dag gezamenlijk te starten; je komt zo beter in de ‘kantoorvibe’ en je bent weer even op de hoogte van het reilen en zeilen van je collega’s.

#2 Wees proactief, laat van je horen!

Dit geldt natuurlijk ook als je wel op locatie werkt, maar als je je stage vanuit huis doet is het nóg belangrijker om je te laten horen. Heb je een tof idee voor een project, een taak afgerond of twijfel je over een bepaald vraagstuk? Aarzel dan niet en bel je collega’s gewoon eens op. Ongetwijfeld zullen zij jouw proactieve houding waarderen.

#3 Je bent niet alleen

Stage lopen vanuit huis kan best een beetje eenzaam voelen. Misschien maakt de huidige situatie je ook nog eens onzeker en spoken er allerlei vragen over de toekomst door je hoofd. Begrijpelijk! Niemand zal ontkennen dat het een gekke tijd is waarin we allemaal een nieuwe of aangepaste weg zullen moeten vinden. Realiseer je dan ook dat je niet alleen bent. Met jou zijn er in heel de Achterhoek – in heel het land – nog veel meer stagiair(e)s die in hun eentje achter hun beeldscherm zitten.

Voel je welkom om jouw verhaal over stage lopen in coronatijd met ons te delen. Heb je vragen of wil je iets anders kwijt? Stuur ook dan gerust een mailtje naar info@smarthub.nl, wij zijn er voor jou!

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Lotte Aartsen vond haar stage bij Pentair via SmartHub Achterhoek

Lotte zocht een stage via SmartHub en werd meteen enthousiast door de opdracht bij Pentair. Ze leerde de organisatie letterlijk en figuurlijk snel kennen, door haar brede stageopdracht. Ze bracht het hele facilitaire proces in kaart en kwam met een mooi advies. “Voor elke facilitaire dienst is iemand anders verantwoordelijk. Het was mijn taak om..

Lees meer

Ontmoet Jermo Thuis!

Ontmoet Jermo Thuis, een enthousiaste jonge professional die momenteel zijn afstudeerstage bij Innomotion vervult. Innomotion is een distribiteur voor Delta producten in Nederland en fungeert tevens als groothandel voor deze producten. Ze leveren niet alleen een breed scala aan producten, zoals PLC’s en servo motoren, maar bieden ook ondersteuning aan klanten die vragen hebben over..

Lees meer

BonsenReuling: Vol expertise en energie

In de wereld van accountancy zijn kantoren van verschillende groottes te vinden. BonsenReuling is een middelgroot kantoor met 170 collega’s verspreid over 5 locaties: Lichtenvoorde, Eibergen, Doetinchem, Deventer en Elst. Het bedrijf is daarnaast ook een ook actief SmartHub-lid van het allereerste eerste uur. We spraken met Jolein (25), een gedreven en enthousiaste jonge professional..

Lees meer

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros Thomas Ros is stagiair bij DLA ICT, een ICT-bedrijf met een allround aanbod op ICT gebied, van engineering tot software en consultancy. Vanuit Graafschap College deed Thomas mee aan de vakwedstrijden ICT-beheerder van Worldskills Netherlands 22/23 en behaalde hier de 3e plek!  DLA ICT hecht veel waarde aan de..

Lees meer

Talent in beeld: Tom Dijkhuis is op een missie bij SABA!

In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Tom Dijkhuis (21), een gedreven afstudeerstudent Sportmarketing aan de Hogeschool Saxion in Deventer. Tom, woonachtig in Beltrum, heeft de kans gekregen om zijn afstudeerstage te doen bij SABA in Dinxperlo, een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in lijmen en kitten voor specifieke B2B-markten. In de afgelopen 90 jaar heeft..

Lees meer

Het is altijd feest bij Kaemingk!

Talent in Beeld: Margot Pardijs over haar sprankelende stage bij Kaemingk. In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Margot Pardijs (22), een vierdejaars student Human Resource Management aan Saxion Deventer. Ze loopt momenteel stage bij Kaemingk. Een internationale leverancier van decoratieartikelen voor feestelijke gelegenheden zoals Kerst, Pasen, Valentijn en het voorjaar met o.a. een uitgebreide outdoor collectie. Kaemingk..

Lees meer

Lieke en Roan delen hun ervaringen bij Reiger Suspension

Het is altijd interessant om te horen hoe mensen bij een bepaald bedrijf of organisatie terecht zijn gekomen en wat hun ervaringen daar zijn. Deze keer nemen we een “kijkje” bij Reiger Suspension in Hengelo (GLD) en delen wij de ervaringen van Lieke Rauwerda (23) – HR-stagiair en van Roan Beerten (25) – CAD-CAM programmeur. Eerst..

Lees meer

Laat ons weten wat je zoekt

Ben je als student of scholier op zoek naar een specifieke stage, werkgever of een onderzoeksopdracht? Als non-profit initiatief helpen we je graag verder!
Neem contact op

Studeer af in de Achterhoek

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!