Stage lopen vanuit huis

“Werk thuis, tenzij het niet anders kan.” De maatregelen zijn weer aangescherpt en dat betekent voor veel stagiair(e)s toch echt een stage vanuit huis. Dat is best even balen, want fysiek meedraaien in een bedrijf en direct samenwerken met collega’s zit er daardoor niet in.

Een gezamenlijke bak koffie rond een uur of 10, even bijkletsen met die collega die je in de gang tegen het lijf loopt, een middag over de schouder van je stagebegeleider meekijken: stage lopen op locatie betekent vaak en veel contactmomenten. Vanuit je home office in je studentenkamer of op zolder is dat toch even anders. Met deze drie tips maak je jouw thuis-stage een stukje socialer.

#1 Vaste contactmomenten met collega’s

Die koffie om 10 uur kun je natuurlijk nog steeds samen drinken, maar dan vanachter je beeldscherm. Check of er al een gezamenlijk koffiemoment binnen jouw team bestaat en initieer het anders zelf. Niet voor niets hebben veel bedrijven sinds de intelligente lockdown zogeheten ‘check ins’ ingevoerd. Teamleden zien elkaar online op vaste tijdstippen en delen met elkaar waar zij mee bezig zijn en of ze tegen bepaalde dingen aanlopen. Het is fijn om de dag gezamenlijk te starten; je komt zo beter in de ‘kantoorvibe’ en je bent weer even op de hoogte van het reilen en zeilen van je collega’s.

#2 Wees proactief, laat van je horen!

Dit geldt natuurlijk ook als je wel op locatie werkt, maar als je je stage vanuit huis doet is het nóg belangrijker om je te laten horen. Heb je een tof idee voor een project, een taak afgerond of twijfel je over een bepaald vraagstuk? Aarzel dan niet en bel je collega’s gewoon eens op. Ongetwijfeld zullen zij jouw proactieve houding waarderen.

#3 Je bent niet alleen

Stage lopen vanuit huis kan best een beetje eenzaam voelen. Misschien maakt de huidige situatie je ook nog eens onzeker en spoken er allerlei vragen over de toekomst door je hoofd. Begrijpelijk! Niemand zal ontkennen dat het een gekke tijd is waarin we allemaal een nieuwe of aangepaste weg zullen moeten vinden. Realiseer je dan ook dat je niet alleen bent. Met jou zijn er in heel de Achterhoek – in heel het land – nog veel meer stagiair(e)s die in hun eentje achter hun beeldscherm zitten.

Voel je welkom om jouw verhaal over stage lopen in coronatijd met ons te delen. Heb je vragen of wil je iets anders kwijt? Stuur ook dan gerust een mailtje naar info@smarthub.nl, wij zijn er voor jou!

19 oktober 2020
Nieuwsbericht delen?

UpdatesHet laatste nieuws

Laat ons weten wat je zoekt

Ben je als student of scholier op zoek naar een specifieke stage, werkgever of een onderzoeksopdracht? Als non-profit initiatief helpen we je graag verder!
Neem contact op

Studeer af in de Achterhoek