Menu

SmartHub Bedrijvendagen: deelnemers aan het woord

12 mei 2021

De SmartHub Bedrijvendagen vormden een nieuw onderdeel van de laatste editie van de Talententuin. Meerdere bedrijven openden hun deuren voor een kijkje in de keuken voor jong talent. Eén van die deelnemende bedrijven is Iconica, een Doetinchems bedrijf dat maatwerk software ontwikkelt.

Eigenaar Jeroen Salemink vertelt wat het zijn bedrijf heeft opgeleverd: “Bij Iconica staan we te springen om personeel; we hebben al langere tijd meerdere vacatures openstaan. Daarom besloten we ons in te schrijven voor de Talententuin en onze deuren open te stellen tijdens de SmartHub Bedrijvendagen. Tijdens de Bedrijvendag hebben we kennisgemaakt met Edwin Legters, Interaction Designer. Op dit moment zoeken we vooral developers en hebben we niet meteen ruimte voor een nieuwe designer, maar we houden het contact met Edwin warm voor de toekomst!

Het goede nieuws is dat onze deelname aan de Talententuin ons wel een nieuwe collega heeft opgeleverd. Naar aanleiding van de speeddates hebben we een developer aan kunnen nemen. In één week een nieuwe collega aannemen én contact leggen met een geïnteresseerde voor de toekomst is een heel mooi resultaat.”

Laagdrempelige en fijne manier om met bedrijven in contact te komen

Edwin Legters nam als starter op de arbeidsmarkt deel aan de Talententuin. Hij is afgestudeerd als Interaction Designer en op zoek naar een mooie baan in de Achterhoek of daarbuiten. “Ik heb natuurlijk maar met een beperkt aantal bedrijven gesproken. Desondanks denk ik dat ik zeker open sollicitaties kan schrijven naar bedrijven in de Achterhoek,” vertelt hij. “Mijn vakgebied Interaction Design is relatief jong. Veel bedrijven hebben nog geen idee wat het inhoudt. Kort gezegd zorg ik voor een betere bediening van de klant/bezoeker online. Maar wat online gebeurt heeft ook invloed op de bedrijfsvoering. Mijn taak houdt dus niet op bij de interactie op de website maar omvat eigenlijk de hele dienst,” zo licht hij zijn vakgebied toe.

Tijdens de Bedrijvendag bij Iconica leerde hij Jeroen en het bedrijf nader kennen. “Het bedrijfsbezoek bij Iconica was een laagdrempelige en fijne manier om met een bedrijf in contact te komen. Ik durf wel te zeggen dat dit tot dusver mijn fijnste kennismakingsgesprek (ooit?) is geweest! Ook al is er nu niets concreets uitgekomen; ik hoop in de toekomst zeker nog eens wat van hen te horen. ”

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Cas zit niet graag stil. Maar wel op zijn plek bij Alferink Installatietechniek.

We stellen je graag Cas Klein Gunnewiek voor; 20 jaar en komend uit Lichtenvoorde. Een inspirerende jonge professional die z’n carrière aan het opbouwen is bij Alferink Installatietechniek in Groenlo. Cas rondde de opleiding Middenkaderfunctionaris Smart Building af en kwam via zijn eindstage bij Alferink in dienst. Nu volgt hij, met ondersteuning van zijn werkgever,..

Lees meer

Gave stageplek maakt kans op terugkomen groot

Mick Sloots (21) en Martijn Koopmans (21) studeren Luchtvaarttechnologie aan de Hogeschool Inholland in Delft. Beide studenten reageerden op een vacature van Innovatiehub IIME en lopen nu stage in de Achterhoek. Beide geven aan dat de ervaringen van nu maken dat ze voor hun afstuderen graag terug naar de Achterhoek komen voor een gave opdracht...

Lees meer

10 tips voor een goede start van je (afstudeer)stage

Je stage is een belangrijke eerste stap in je carrière. Eindelijk kun je de opgedane kennis in de praktijk gaan brengen en waardevolle ervaring gaan opdoen. Met de juiste voorbereiding maak jij een goede eerste indruk. Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid en zelfverzekerd aan deze nieuwe uitdaging begint, hebben wij 10 tips voor je.

Lees meer

Luuk Hebinck over zijn onderzoekstage bij Nijhuis Saur Industries

Luuk Hebinck (24) komt uit een klein Achterhoeks dorp en vond een stage die perfect aansluit bij zijn interesses. Gewoon in de Achterhoek! “Mijn stage bij Nijhuis Saur Industries is interessant en uitdagend. Er gebeurt van alles en ik leer ontzettend veel.” Watertechnologie Na een studie Chemische Technologie aan het Saxion in Enschede volgt Luuk..

Lees meer

Lotte Aartsen vond haar stage bij Pentair via SmartHub Achterhoek

Lotte zocht een stage via SmartHub en werd meteen enthousiast door de opdracht bij Pentair. Ze leerde de organisatie letterlijk en figuurlijk snel kennen, door haar brede stageopdracht. Ze bracht het hele facilitaire proces in kaart en kwam met een mooi advies. “Voor elke facilitaire dienst is iemand anders verantwoordelijk. Het was mijn taak om..

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!