Menu

SmartHub Bedrijvendagen: deelnemers aan het woord

12 mei 2021

De SmartHub Bedrijvendagen vormden een nieuw onderdeel van de laatste editie van de Talententuin. Meerdere bedrijven openden hun deuren voor een kijkje in de keuken voor jong talent. Eén van die deelnemende bedrijven is Iconica, een Doetinchems bedrijf dat maatwerk software ontwikkelt.

Eigenaar Jeroen Salemink vertelt wat het zijn bedrijf heeft opgeleverd: “Bij Iconica staan we te springen om personeel; we hebben al langere tijd meerdere vacatures openstaan. Daarom besloten we ons in te schrijven voor de Talententuin en onze deuren open te stellen tijdens de SmartHub Bedrijvendagen. Tijdens de Bedrijvendag hebben we kennisgemaakt met Edwin Legters, Interaction Designer. Op dit moment zoeken we vooral developers en hebben we niet meteen ruimte voor een nieuwe designer, maar we houden het contact met Edwin warm voor de toekomst!

Het goede nieuws is dat onze deelname aan de Talententuin ons wel een nieuwe collega heeft opgeleverd. Naar aanleiding van de speeddates hebben we een developer aan kunnen nemen. In één week een nieuwe collega aannemen én contact leggen met een geïnteresseerde voor de toekomst is een heel mooi resultaat.”

Laagdrempelige en fijne manier om met bedrijven in contact te komen

Edwin Legters nam als starter op de arbeidsmarkt deel aan de Talententuin. Hij is afgestudeerd als Interaction Designer en op zoek naar een mooie baan in de Achterhoek of daarbuiten. “Ik heb natuurlijk maar met een beperkt aantal bedrijven gesproken. Desondanks denk ik dat ik zeker open sollicitaties kan schrijven naar bedrijven in de Achterhoek,” vertelt hij. “Mijn vakgebied Interaction Design is relatief jong. Veel bedrijven hebben nog geen idee wat het inhoudt. Kort gezegd zorg ik voor een betere bediening van de klant/bezoeker online. Maar wat online gebeurt heeft ook invloed op de bedrijfsvoering. Mijn taak houdt dus niet op bij de interactie op de website maar omvat eigenlijk de hele dienst,” zo licht hij zijn vakgebied toe.

Tijdens de Bedrijvendag bij Iconica leerde hij Jeroen en het bedrijf nader kennen. “Het bedrijfsbezoek bij Iconica was een laagdrempelige en fijne manier om met een bedrijf in contact te komen. Ik durf wel te zeggen dat dit tot dusver mijn fijnste kennismakingsgesprek (ooit?) is geweest! Ook al is er nu niets concreets uitgekomen; ik hoop in de toekomst zeker nog eens wat van hen te horen. ”

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Ontmoet Jermo Thuis!

Ontmoet Jermo Thuis, een enthousiaste jonge professional die momenteel zijn afstudeerstage bij Innomotion vervult. Innomotion is een distribiteur voor Delta producten in Nederland en fungeert tevens als groothandel voor deze producten. Ze leveren niet alleen een breed scala aan producten, zoals PLC’s en servo motoren, maar bieden ook ondersteuning aan klanten die vragen hebben over..

Lees meer

BonsenReuling: Vol expertise en energie

In de wereld van accountancy zijn kantoren van verschillende groottes te vinden. BonsenReuling is een middelgroot kantoor met 170 collega’s verspreid over 5 locaties: Lichtenvoorde, Eibergen, Doetinchem, Deventer en Elst. Het bedrijf is daarnaast ook een ook actief SmartHub-lid van het allereerste eerste uur. We spraken met Jolein (25), een gedreven en enthousiaste jonge professional..

Lees meer

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros Thomas Ros is stagiair bij DLA ICT, een ICT-bedrijf met een allround aanbod op ICT gebied, van engineering tot software en consultancy. Vanuit Graafschap College deed Thomas mee aan de vakwedstrijden ICT-beheerder van Worldskills Netherlands 22/23 en behaalde hier de 3e plek!  DLA ICT hecht veel waarde aan de..

Lees meer

Talent in beeld: Tom Dijkhuis is op een missie bij SABA!

In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Tom Dijkhuis (21), een gedreven afstudeerstudent Sportmarketing aan de Hogeschool Saxion in Deventer. Tom, woonachtig in Beltrum, heeft de kans gekregen om zijn afstudeerstage te doen bij SABA in Dinxperlo, een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in lijmen en kitten voor specifieke B2B-markten. In de afgelopen 90 jaar heeft..

Lees meer

Het is altijd feest bij Kaemingk!

Talent in Beeld: Margot Pardijs over haar sprankelende stage bij Kaemingk. In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Margot Pardijs (22), een vierdejaars student Human Resource Management aan Saxion Deventer. Ze loopt momenteel stage bij Kaemingk. Een internationale leverancier van decoratieartikelen voor feestelijke gelegenheden zoals Kerst, Pasen, Valentijn en het voorjaar met o.a. een uitgebreide outdoor collectie. Kaemingk..

Lees meer

Lieke en Roan delen hun ervaringen bij Reiger Suspension

Het is altijd interessant om te horen hoe mensen bij een bepaald bedrijf of organisatie terecht zijn gekomen en wat hun ervaringen daar zijn. Deze keer nemen we een “kijkje” bij Reiger Suspension in Hengelo (GLD) en delen wij de ervaringen van Lieke Rauwerda (23) – HR-stagiair en van Roan Beerten (25) – CAD-CAM programmeur. Eerst..

Lees meer

Binnenkijken bij: Eeftink-Rensing

In onze rubriek ‘Bedrijf in beeld’ zoomen we in op onze SmartHub-leden. We vertellen over de organisatie en over mooie ervaringen en carrièrekansen die studenten en starters hier hebben. Bij Eeftink-Rensing is het motto: ‘Niets is onmogelijk, staal is onze taal’. Dat maakte ons nieuwsgierig en dus gingen we eens kijken bij het Lichtenvoordse bedrijf dat..

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!