Menu

Smart Industry student Steven bij Baader

11 december 2019

Toen drie jaar geleden de opleiding Smart Industry werd ontwikkeld wist Steven het meteen: dit was iets voor hem! Hij startte in september 2016 op het Graafschap College met de opleiding, waarin hij mechatronica en ict combineert. Sinds het begin van dit studiejaar loopt hij stage bij BAADER in Doesburg. Hij vertelt over de vele kansen die hij hier krijgt, hoe hij als student impact kan maken en over zijn deelname aan het Talent Program.

Opleiding van de toekomst

“Ik word opgeleid tot Smart Industry specialist. Door de combinatie tussen software en hardware ben ik straks heel breed inzetbaar,” vertelt Steven. Dit was ook de reden dat hij zijn stagematch vond bij BAADER. De organisatie ontwikkelt en produceert machines voor de food processing industry. In Doesburg zit de Nederlandse vestiging van het internationale concern. “Het is een grote wereldwijde organisatie. Heel tof om hier vanuit de Achterhoek voor te werken!”

Steven is derdejaarsstudent en heeft al aan verschillende mooie projecten gewerkt. “Als student kun je hier echt impact creëren. Mijn opdracht voor 20 weken was de ontwikkeling van een messaging protocol, waarin je op je mobiele device realtime kunt zien wat je machine aan het doen is. Heel tof, maar ik was na zes weken al klaar!” Gelukkig voelde hij de vrijheid en het vertrouwen van BAADER om nog meer te leren. “Ik wil graag mijn eigen grenzen verleggen. Dus ben ik op zoek gegaan naar andere projecten die ik kon oppakken. Nu ben ik bezig met de software voor een andere machine en ontwikkel ik een applicatie voor alle salesmanagers. Super vet toch?!”

Vrije rol

Als stagiair voelt Steven zich gelijk aan alle andere werknemers van de organisatie. “Met mijn stagebegeleider schakel ik snel. We zitten op hetzelfde kantoor en praten en delen veel met elkaar. Ook voel ik de vrijheid om mijn eigen rol vorm te geven. Ik word hierin niet gepusht, dus alles komt echt vanuit mijzelf. Hierdoor voel ik kansen sneller aan en ontwikkel ik heel snel!” Maar niet alleen met zijn stagebegeleider heeft hij veel contact. “De technisch directeur is ook heel gemakkelijk te bereiken. Het is even in z’n planning kijken of hij niet in het buitenland zit, maar anders loop je zo naar binnen.”

Ontwikkeling van talent

Zijn talenten ontwikkelt hij niet alleen op stage, maar ook bij het Talent Program. “Ik vind het geweldig om hier zoveel nieuwe mensen te leren kennen! Ook de bedrijfsbezoeken openen echt mijn ogen over wat er allemaal in de Achterhoek gebeurt.” Hierover vertelde Steven onlangs ook over op de Talententuin. “Hier hebben we onszelf gepitcht en heb ik de presentatie van projectleider Marij ondersteund. Daarnaast heb ik veel kunnen netwerken en heb ik veel stands bezocht. Ik had vooraf geen plan maar heb vooral gekeken naar wat me aansprak. Daarom is onderscheiden heel belangrijk. Een paar bedrijven hadden alleen een banner of wat flyers. Dan ga ik daar niet zo snel kijken omdat ik denk: hey dat is cool! Maar als er echt iets staat wat interessant is om te zien, dan wil je er heen. Het oog wil ook wat!”

Nog lang niet klaar met studeren

Tijdens CEO 4 a Day (onderdeel van het Talent Program) liep hij een dagje mee bij Actemium. “Hier zou ik echt graag gaan afstuderen. Wat een mooi bedrijf! Maar ook bij BAADER zijn en blijven kansen. Dus wie weet, haha!” Na zijn mbo-studie wil Steven graag doorstuderen op het hbo. “Technische informatica in Den Bosch lijkt me heel gaaf. Ze bieden meteen al mooie projecten en hebben goede connecties met bedrijven. Ik wil hier dan op kamers en kom in de weekenden terug naar de Achterhoek.” Of hij dáárna ook weer terug komt, vindt hij nog lastig zeggen. “Mijn vrienden en familie wonen hier én er zijn toffe organisaties, dus ik hoef zeker niet weg. Maar je weet nooit waar je kansen kunt aangrijpen. Dus ik sluit nog niks uit!”

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

SmartHub on tour

SmartHub ontving een groep enthousiaste studenten van de Radboud universiteit en lieten hen kennismaken met twee gave SmartHub bedrijven. Wie weet vinden ze hier hun toekomstige masterstage of startersfunctie.

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!