Menu

Smart Industry student Steven bij Baader

11 december 2019

Toen drie jaar geleden de opleiding Smart Industry werd ontwikkeld wist Steven het meteen: dit was iets voor hem! Hij startte in september 2016 op het Graafschap College met de opleiding, waarin hij mechatronica en ict combineert. Sinds het begin van dit studiejaar loopt hij stage bij BAADER in Doesburg. Hij vertelt over de vele kansen die hij hier krijgt, hoe hij als student impact kan maken en over zijn deelname aan het Talent Program.

Opleiding van de toekomst

“Ik word opgeleid tot Smart Industry specialist. Door de combinatie tussen software en hardware ben ik straks heel breed inzetbaar,” vertelt Steven. Dit was ook de reden dat hij zijn stagematch vond bij BAADER. De organisatie ontwikkelt en produceert machines voor de food processing industry. In Doesburg zit de Nederlandse vestiging van het internationale concern. “Het is een grote wereldwijde organisatie. Heel tof om hier vanuit de Achterhoek voor te werken!”

Steven is derdejaarsstudent en heeft al aan verschillende mooie projecten gewerkt. “Als student kun je hier echt impact creëren. Mijn opdracht voor 20 weken was de ontwikkeling van een messaging protocol, waarin je op je mobiele device realtime kunt zien wat je machine aan het doen is. Heel tof, maar ik was na zes weken al klaar!” Gelukkig voelde hij de vrijheid en het vertrouwen van BAADER om nog meer te leren. “Ik wil graag mijn eigen grenzen verleggen. Dus ben ik op zoek gegaan naar andere projecten die ik kon oppakken. Nu ben ik bezig met de software voor een andere machine en ontwikkel ik een applicatie voor alle salesmanagers. Super vet toch?!”

Vrije rol

Als stagiair voelt Steven zich gelijk aan alle andere werknemers van de organisatie. “Met mijn stagebegeleider schakel ik snel. We zitten op hetzelfde kantoor en praten en delen veel met elkaar. Ook voel ik de vrijheid om mijn eigen rol vorm te geven. Ik word hierin niet gepusht, dus alles komt echt vanuit mijzelf. Hierdoor voel ik kansen sneller aan en ontwikkel ik heel snel!” Maar niet alleen met zijn stagebegeleider heeft hij veel contact. “De technisch directeur is ook heel gemakkelijk te bereiken. Het is even in z’n planning kijken of hij niet in het buitenland zit, maar anders loop je zo naar binnen.”

Ontwikkeling van talent

Zijn talenten ontwikkelt hij niet alleen op stage, maar ook bij het Talent Program. “Ik vind het geweldig om hier zoveel nieuwe mensen te leren kennen! Ook de bedrijfsbezoeken openen echt mijn ogen over wat er allemaal in de Achterhoek gebeurt.” Hierover vertelde Steven onlangs ook over op de Talententuin. “Hier hebben we onszelf gepitcht en heb ik de presentatie van projectleider Marij ondersteund. Daarnaast heb ik veel kunnen netwerken en heb ik veel stands bezocht. Ik had vooraf geen plan maar heb vooral gekeken naar wat me aansprak. Daarom is onderscheiden heel belangrijk. Een paar bedrijven hadden alleen een banner of wat flyers. Dan ga ik daar niet zo snel kijken omdat ik denk: hey dat is cool! Maar als er echt iets staat wat interessant is om te zien, dan wil je er heen. Het oog wil ook wat!”

Nog lang niet klaar met studeren

Tijdens CEO 4 a Day (onderdeel van het Talent Program) liep hij een dagje mee bij Actemium. “Hier zou ik echt graag gaan afstuderen. Wat een mooi bedrijf! Maar ook bij BAADER zijn en blijven kansen. Dus wie weet, haha!” Na zijn mbo-studie wil Steven graag doorstuderen op het hbo. “Technische informatica in Den Bosch lijkt me heel gaaf. Ze bieden meteen al mooie projecten en hebben goede connecties met bedrijven. Ik wil hier dan op kamers en kom in de weekenden terug naar de Achterhoek.” Of hij dáárna ook weer terug komt, vindt hij nog lastig zeggen. “Mijn vrienden en familie wonen hier én er zijn toffe organisaties, dus ik hoef zeker niet weg. Maar je weet nooit waar je kansen kunt aangrijpen. Dus ik sluit nog niks uit!”

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Van afstudeer-match naar vaste baan bij Iconica

Dirk Lukassen komt uit het Achterhoekse Ulft. Hij volgde de opleiding HBO-ICT/Software Development aan de HAN. Al een aantal keer bezocht hij de Achterhoekse Talententuin en liep hij diverse stages in de regio. Dit beviel hem altijd goed. Dirk was er daarom van overtuigd dat hij zijn afstudeeropdracht ook bij een bedrijf in de regio..

Lees meer

Op weg naar een succesvolle stage. Hoe vind je de perfecte stageplek?

Of je nu een eerstejaars student bent die net begint aan zijn academische reis of een gevorderde student die klaar is om de professionele wereld te verkennen, het vinden van de juiste stageplek is een belangrijke stap in je carrière. Onze tips helpen je met het vinden van een geschikte stageplek. 1. Bepaal je doelen..

Lees meer

Cas zit niet graag stil. Maar wel op zijn plek bij Alferink Installatietechniek.

We stellen je graag Cas Klein Gunnewiek voor; 20 jaar en komend uit Lichtenvoorde. Een inspirerende jonge professional die z’n carrière aan het opbouwen is bij Alferink Installatietechniek in Groenlo. Cas rondde de opleiding Middenkaderfunctionaris Smart Building af en kwam via zijn eindstage bij Alferink in dienst. Nu volgt hij, met ondersteuning van zijn werkgever,..

Lees meer

Gave stageplek maakt kans op terugkomen groot

Mick Sloots (21) en Martijn Koopmans (21) studeren Luchtvaarttechnologie aan de Hogeschool Inholland in Delft. Beide studenten reageerden op een vacature van Innovatiehub IIME en lopen nu stage in de Achterhoek. Beide geven aan dat de ervaringen van nu maken dat ze voor hun afstuderen graag terug naar de Achterhoek komen voor een gave opdracht...

Lees meer

10 tips voor een goede start van je (afstudeer)stage

Je stage is een belangrijke eerste stap in je carrière. Eindelijk kun je de opgedane kennis in de praktijk gaan brengen en waardevolle ervaring gaan opdoen. Met de juiste voorbereiding maak jij een goede eerste indruk. Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid en zelfverzekerd aan deze nieuwe uitdaging begint, hebben wij 10 tips voor je.

Lees meer

Laat ons weten wat je zoekt

Ben je als student of scholier op zoek naar een specifieke stage, werkgever of een onderzoeksopdracht? Als non-profit initiatief helpen we je graag verder!
Neem contact op

Studeer af in de Achterhoek

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!