Menu

Smart Industry student Steven bij Baader

11 december 2019

Toen drie jaar geleden de opleiding Smart Industry werd ontwikkeld wist Steven het meteen: dit was iets voor hem! Hij startte in september 2016 op het Graafschap College met de opleiding, waarin hij mechatronica en ict combineert. Sinds het begin van dit studiejaar loopt hij stage bij BAADER in Doesburg. Hij vertelt over de vele kansen die hij hier krijgt, hoe hij als student impact kan maken en over zijn deelname aan het Talent Program.

Opleiding van de toekomst

“Ik word opgeleid tot Smart Industry specialist. Door de combinatie tussen software en hardware ben ik straks heel breed inzetbaar,” vertelt Steven. Dit was ook de reden dat hij zijn stagematch vond bij BAADER. De organisatie ontwikkelt en produceert machines voor de food processing industry. In Doesburg zit de Nederlandse vestiging van het internationale concern. “Het is een grote wereldwijde organisatie. Heel tof om hier vanuit de Achterhoek voor te werken!”

Steven is derdejaarsstudent en heeft al aan verschillende mooie projecten gewerkt. “Als student kun je hier echt impact creëren. Mijn opdracht voor 20 weken was de ontwikkeling van een messaging protocol, waarin je op je mobiele device realtime kunt zien wat je machine aan het doen is. Heel tof, maar ik was na zes weken al klaar!” Gelukkig voelde hij de vrijheid en het vertrouwen van BAADER om nog meer te leren. “Ik wil graag mijn eigen grenzen verleggen. Dus ben ik op zoek gegaan naar andere projecten die ik kon oppakken. Nu ben ik bezig met de software voor een andere machine en ontwikkel ik een applicatie voor alle salesmanagers. Super vet toch?!”

Vrije rol

Als stagiair voelt Steven zich gelijk aan alle andere werknemers van de organisatie. “Met mijn stagebegeleider schakel ik snel. We zitten op hetzelfde kantoor en praten en delen veel met elkaar. Ook voel ik de vrijheid om mijn eigen rol vorm te geven. Ik word hierin niet gepusht, dus alles komt echt vanuit mijzelf. Hierdoor voel ik kansen sneller aan en ontwikkel ik heel snel!” Maar niet alleen met zijn stagebegeleider heeft hij veel contact. “De technisch directeur is ook heel gemakkelijk te bereiken. Het is even in z’n planning kijken of hij niet in het buitenland zit, maar anders loop je zo naar binnen.”

Ontwikkeling van talent

Zijn talenten ontwikkelt hij niet alleen op stage, maar ook bij het Talent Program. “Ik vind het geweldig om hier zoveel nieuwe mensen te leren kennen! Ook de bedrijfsbezoeken openen echt mijn ogen over wat er allemaal in de Achterhoek gebeurt.” Hierover vertelde Steven onlangs ook over op de Talententuin. “Hier hebben we onszelf gepitcht en heb ik de presentatie van projectleider Marij ondersteund. Daarnaast heb ik veel kunnen netwerken en heb ik veel stands bezocht. Ik had vooraf geen plan maar heb vooral gekeken naar wat me aansprak. Daarom is onderscheiden heel belangrijk. Een paar bedrijven hadden alleen een banner of wat flyers. Dan ga ik daar niet zo snel kijken omdat ik denk: hey dat is cool! Maar als er echt iets staat wat interessant is om te zien, dan wil je er heen. Het oog wil ook wat!”

Nog lang niet klaar met studeren

Tijdens CEO 4 a Day (onderdeel van het Talent Program) liep hij een dagje mee bij Actemium. “Hier zou ik echt graag gaan afstuderen. Wat een mooi bedrijf! Maar ook bij BAADER zijn en blijven kansen. Dus wie weet, haha!” Na zijn mbo-studie wil Steven graag doorstuderen op het hbo. “Technische informatica in Den Bosch lijkt me heel gaaf. Ze bieden meteen al mooie projecten en hebben goede connecties met bedrijven. Ik wil hier dan op kamers en kom in de weekenden terug naar de Achterhoek.” Of hij dáárna ook weer terug komt, vindt hij nog lastig zeggen. “Mijn vrienden en familie wonen hier én er zijn toffe organisaties, dus ik hoef zeker niet weg. Maar je weet nooit waar je kansen kunt aangrijpen. Dus ik sluit nog niks uit!”

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Lotte Aartsen vond haar stage bij Pentair via SmartHub Achterhoek

Lotte zocht een stage via SmartHub en werd meteen enthousiast door de opdracht bij Pentair. Ze leerde de organisatie letterlijk en figuurlijk snel kennen, door haar brede stageopdracht. Ze bracht het hele facilitaire proces in kaart en kwam met een mooi advies. “Voor elke facilitaire dienst is iemand anders verantwoordelijk. Het was mijn taak om..

Lees meer

Ontmoet Jermo Thuis!

Ontmoet Jermo Thuis, een enthousiaste jonge professional die momenteel zijn afstudeerstage bij Innomotion vervult. Innomotion is een distribiteur voor Delta producten in Nederland en fungeert tevens als groothandel voor deze producten. Ze leveren niet alleen een breed scala aan producten, zoals PLC’s en servo motoren, maar bieden ook ondersteuning aan klanten die vragen hebben over..

Lees meer

BonsenReuling: Vol expertise en energie

In de wereld van accountancy zijn kantoren van verschillende groottes te vinden. BonsenReuling is een middelgroot kantoor met 170 collega’s verspreid over 5 locaties: Lichtenvoorde, Eibergen, Doetinchem, Deventer en Elst. Het bedrijf is daarnaast ook een ook actief SmartHub-lid van het allereerste eerste uur. We spraken met Jolein (25), een gedreven en enthousiaste jonge professional..

Lees meer

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros Thomas Ros is stagiair bij DLA ICT, een ICT-bedrijf met een allround aanbod op ICT gebied, van engineering tot software en consultancy. Vanuit Graafschap College deed Thomas mee aan de vakwedstrijden ICT-beheerder van Worldskills Netherlands 22/23 en behaalde hier de 3e plek!  DLA ICT hecht veel waarde aan de..

Lees meer

Talent in beeld: Tom Dijkhuis is op een missie bij SABA!

In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Tom Dijkhuis (21), een gedreven afstudeerstudent Sportmarketing aan de Hogeschool Saxion in Deventer. Tom, woonachtig in Beltrum, heeft de kans gekregen om zijn afstudeerstage te doen bij SABA in Dinxperlo, een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in lijmen en kitten voor specifieke B2B-markten. In de afgelopen 90 jaar heeft..

Lees meer

Het is altijd feest bij Kaemingk!

Talent in Beeld: Margot Pardijs over haar sprankelende stage bij Kaemingk. In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Margot Pardijs (22), een vierdejaars student Human Resource Management aan Saxion Deventer. Ze loopt momenteel stage bij Kaemingk. Een internationale leverancier van decoratieartikelen voor feestelijke gelegenheden zoals Kerst, Pasen, Valentijn en het voorjaar met o.a. een uitgebreide outdoor collectie. Kaemingk..

Lees meer

Lieke en Roan delen hun ervaringen bij Reiger Suspension

Het is altijd interessant om te horen hoe mensen bij een bepaald bedrijf of organisatie terecht zijn gekomen en wat hun ervaringen daar zijn. Deze keer nemen we een “kijkje” bij Reiger Suspension in Hengelo (GLD) en delen wij de ervaringen van Lieke Rauwerda (23) – HR-stagiair en van Roan Beerten (25) – CAD-CAM programmeur. Eerst..

Lees meer

Laat ons weten wat je zoekt

Ben je als student of scholier op zoek naar een specifieke stage, werkgever of een onderzoeksopdracht? Als non-profit initiatief helpen we je graag verder!
Neem contact op

Studeer af in de Achterhoek

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!