Menu

Robert koos voor wat hij écht leuk vindt

4 april 2019

Hij is pas 20 jaar, maar weet al heel goed wat hij wil. Robert Abrahams studeert elektrotechniek aan de Anton Tijdinkschool in Terborg. Hij begon deze opleiding op niveau 4 en volgens de BOL-leerweg. Dit wil zeggen dat je 5 dagen per week naar school gaat en af en toe stageloopt. Tijdens zijn stage bij Prinzen in Aalten ontdekte hij zijn talent en besloot hij voor een BBL-leerweg te kiezen. Op niveau 3.

Robert’s verhaal is inspirerend. Hij is het bewijs dat je niet zodra je van de middelbare school af komt de juiste keuzes hoeft te maken. En dat je gerust nog even kunt rondsnuffelen, voordat je bepaalt wat echt bij je past. Prinzen in Aalten ontwerpt en levert oplossingen op het gebied van eierverwerkingsmachines en bood hem die kans. “Ik begon bij Prinzen tijdens mijn eerste stage en merkte al vrij snel dat ik klaar was met in de schoolbanken zitten. Daarnaast wilden ze mij hier heel graag hebben, dus de keuze was snel gemaakt.”

Gouden handen

Dat beaamt ook zijn stagebegeleider Stef Arentsen. “Wij zagen meteen dat deze jongen gouden handen heeft, dus wij willen hem hier graag houden.” Dat is overigens niet de eerste keer. “Ruim 30% van de stagiaires en BBL’ers blijft bij ons werken na afloop van de studie”, vertelt hij. Een mooi aantal dat laat zien dat jonge professionals echt de kans krijgen om te groeien en te investeren in de toekomst.

De juiste keuze

Robert voelde al snel dat hij op zijn plek zat. “Het niveau omlaag voelde eventjes jammer en hierdoor moet ik straks wel twee jaar extra, maar ik wilde zo graag werken en ik voel me hier heel fijn bij.” Ook op school gaat het erg goed. Dit komt mede doordat hij veel ruimte krijgt om tijdens werktijd al huiswerk te maken. “Daar plan ik speciaal uren voor in. En de uren die ik op school zit tellen ook mee als werktijd, ideaal!”

Lekker in de Achterhoek

Het feit dat hij lekker dicht bij huis kan werken vindt Robert een pluspunt. “Ik werk in een hele vertrouwde omgeving. In het weekend kom ik vaak collega’s tegen in het dorp of in de stad en dan drinken we gezellig samen een biertje. Zo gaat dat hier.” Daarnaast is de Achterhoekse mentaliteit voelbaar binnen het bedrijf. Er wordt gewerkt in open ruimtes, waardoor iedereen samen kan werken en elkaar kan helpen. “Op deze manier krijg ik echt de ruimte om de kneepjes van het vak te leren.”

Toekomstplannen

Dat je dus niet in één keer de juiste opleidingskeus hoeft te maken blijkt. Juist door vallen en opstaan kun je veel leren. Wat Robert in de toekomst wil gaan doen weet hij nu wel zeker. “Ik heb het zo naar mijn zin dat ik graag wil blijven en ook mijn niveau 4-diploma wil halen.” Dat leek ook Stef een goed idee: “Geen tussenjaar of zo, gewoon doorrammen met die handel en talent behouden hier in de regio!”.

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!