Menu

Robert koos voor wat hij écht leuk vindt

4 april 2019

Hij is pas 20 jaar, maar weet al heel goed wat hij wil. Robert Abrahams studeert elektrotechniek aan de Anton Tijdinkschool in Terborg. Hij begon deze opleiding op niveau 4 en volgens de BOL-leerweg. Dit wil zeggen dat je 5 dagen per week naar school gaat en af en toe stageloopt. Tijdens zijn stage bij Prinzen in Aalten ontdekte hij zijn talent en besloot hij voor een BBL-leerweg te kiezen. Op niveau 3.

Robert’s verhaal is inspirerend. Hij is het bewijs dat je niet zodra je van de middelbare school af komt de juiste keuzes hoeft te maken. En dat je gerust nog even kunt rondsnuffelen, voordat je bepaalt wat echt bij je past. Prinzen in Aalten ontwerpt en levert oplossingen op het gebied van eierverwerkingsmachines en bood hem die kans. “Ik begon bij Prinzen tijdens mijn eerste stage en merkte al vrij snel dat ik klaar was met in de schoolbanken zitten. Daarnaast wilden ze mij hier heel graag hebben, dus de keuze was snel gemaakt.”

Gouden handen

Dat beaamt ook zijn stagebegeleider Stef Arentsen. “Wij zagen meteen dat deze jongen gouden handen heeft, dus wij willen hem hier graag houden.” Dat is overigens niet de eerste keer. “Ruim 30% van de stagiaires en BBL’ers blijft bij ons werken na afloop van de studie”, vertelt hij. Een mooi aantal dat laat zien dat jonge professionals echt de kans krijgen om te groeien en te investeren in de toekomst.

De juiste keuze

Robert voelde al snel dat hij op zijn plek zat. “Het niveau omlaag voelde eventjes jammer en hierdoor moet ik straks wel twee jaar extra, maar ik wilde zo graag werken en ik voel me hier heel fijn bij.” Ook op school gaat het erg goed. Dit komt mede doordat hij veel ruimte krijgt om tijdens werktijd al huiswerk te maken. “Daar plan ik speciaal uren voor in. En de uren die ik op school zit tellen ook mee als werktijd, ideaal!”

Lekker in de Achterhoek

Het feit dat hij lekker dicht bij huis kan werken vindt Robert een pluspunt. “Ik werk in een hele vertrouwde omgeving. In het weekend kom ik vaak collega’s tegen in het dorp of in de stad en dan drinken we gezellig samen een biertje. Zo gaat dat hier.” Daarnaast is de Achterhoekse mentaliteit voelbaar binnen het bedrijf. Er wordt gewerkt in open ruimtes, waardoor iedereen samen kan werken en elkaar kan helpen. “Op deze manier krijg ik echt de ruimte om de kneepjes van het vak te leren.”

Toekomstplannen

Dat je dus niet in één keer de juiste opleidingskeus hoeft te maken blijkt. Juist door vallen en opstaan kun je veel leren. Wat Robert in de toekomst wil gaan doen weet hij nu wel zeker. “Ik heb het zo naar mijn zin dat ik graag wil blijven en ook mijn niveau 4-diploma wil halen.” Dat leek ook Stef een goed idee: “Geen tussenjaar of zo, gewoon doorrammen met die handel en talent behouden hier in de regio!”.

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Ontmoet Jermo Thuis!

Ontmoet Jermo Thuis, een enthousiaste jonge professional die momenteel zijn afstudeerstage bij Innomotion vervult. Innomotion is een distribiteur voor Delta producten in Nederland en fungeert tevens als groothandel voor deze producten. Ze leveren niet alleen een breed scala aan producten, zoals PLC’s en servo motoren, maar bieden ook ondersteuning aan klanten die vragen hebben over..

Lees meer

BonsenReuling: Vol expertise en energie

In de wereld van accountancy zijn kantoren van verschillende groottes te vinden. BonsenReuling is een middelgroot kantoor met 170 collega’s verspreid over 5 locaties: Lichtenvoorde, Eibergen, Doetinchem, Deventer en Elst. Het bedrijf is daarnaast ook een ook actief SmartHub-lid van het allereerste eerste uur. We spraken met Jolein (25), een gedreven en enthousiaste jonge professional..

Lees meer

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros Thomas Ros is stagiair bij DLA ICT, een ICT-bedrijf met een allround aanbod op ICT gebied, van engineering tot software en consultancy. Vanuit Graafschap College deed Thomas mee aan de vakwedstrijden ICT-beheerder van Worldskills Netherlands 22/23 en behaalde hier de 3e plek!  DLA ICT hecht veel waarde aan de..

Lees meer

Talent in beeld: Tom Dijkhuis is op een missie bij SABA!

In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Tom Dijkhuis (21), een gedreven afstudeerstudent Sportmarketing aan de Hogeschool Saxion in Deventer. Tom, woonachtig in Beltrum, heeft de kans gekregen om zijn afstudeerstage te doen bij SABA in Dinxperlo, een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in lijmen en kitten voor specifieke B2B-markten. In de afgelopen 90 jaar heeft..

Lees meer

Het is altijd feest bij Kaemingk!

Talent in Beeld: Margot Pardijs over haar sprankelende stage bij Kaemingk. In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Margot Pardijs (22), een vierdejaars student Human Resource Management aan Saxion Deventer. Ze loopt momenteel stage bij Kaemingk. Een internationale leverancier van decoratieartikelen voor feestelijke gelegenheden zoals Kerst, Pasen, Valentijn en het voorjaar met o.a. een uitgebreide outdoor collectie. Kaemingk..

Lees meer

Lieke en Roan delen hun ervaringen bij Reiger Suspension

Het is altijd interessant om te horen hoe mensen bij een bepaald bedrijf of organisatie terecht zijn gekomen en wat hun ervaringen daar zijn. Deze keer nemen we een “kijkje” bij Reiger Suspension in Hengelo (GLD) en delen wij de ervaringen van Lieke Rauwerda (23) – HR-stagiair en van Roan Beerten (25) – CAD-CAM programmeur. Eerst..

Lees meer

Binnenkijken bij: Eeftink-Rensing

In onze rubriek ‘Bedrijf in beeld’ zoomen we in op onze SmartHub-leden. We vertellen over de organisatie en over mooie ervaringen en carrièrekansen die studenten en starters hier hebben. Bij Eeftink-Rensing is het motto: ‘Niets is onmogelijk, staal is onze taal’. Dat maakte ons nieuwsgierig en dus gingen we eens kijken bij het Lichtenvoordse bedrijf dat..

Lees meer

Laat ons weten wat je zoekt

Ben je als student of scholier op zoek naar een specifieke stage, werkgever of een onderzoeksopdracht? Als non-profit initiatief helpen we je graag verder!
Neem contact op

Studeer af in de Achterhoek

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!