Menu

Ondanks coronatijd toch 18 studenten bij Prinzen in Aalten: “Studenten blijven welkom bij ons”

4 mei 2021

Voor studenten kan het in deze coronatijd behoorlijk lastig zijn om een stage- of afstudeerplek te vinden. Veel bedrijven zijn een stuk voorzichtiger in het toelaten van stagiair(e)s of nemen zelfs even helemaal geen mensen aan. Prinzen in Aalten doet het helemaal anders. Stef Arentsen, verantwoordelijk voor het relatiebeheer en de stagecoördinatie binnen het bedrijf, licht toe: “Studenten zijn voor ons enorm belangrijk. Daarom doen we er alles aan om stages en afstudeerders een plek te blijven bieden.”

18 studenten lopen er momenteel stage bij het machineconstructiebedrijf in Aalten. Uiteraard verloopt alles volgens de coronaregels: er wordt voldoende afstand gehouden, de handen worden regelmatig gedesinfecteerd en mensen met klachten blijven thuis. “Daar zijn we behoorlijk streng op. We moeten het afkloppen, maar tot nu toe hebben we de besmettingen nog buiten gehouden,” vertelt Stef Arentsen. Hij is sinds 12 jaar werkzaam bij Prinzen en heeft er hard aan gewerkt om het bedrijf zichtbaar te maken onder jong talent. “Wij hebben studenten hoog in het vaandel staan. Op allerlei vlakken willen wij groeien en we beseffen ons dat daar nieuw talent voor nodig is. Zowel op mbo- en hbo-niveau als op universitair niveau nemen we daarom studenten aan. Ook nu veel bedrijven daarin een stapje terugdoen, blijven wij ermee doorgaan.”

Helemaal in het begin van de coronaperiode hebben er wel wat wijzigingen plaatsgevonden bij Prinzen. De stagiairs van toen gingen bijvoorbeeld van 5 dagen per week naar 3, om zo in ploegen te kunnen werken. “Maar vanaf september, toen we allemaal dachten dat corona op zijn retour was, hebben we dat weer opgeschroefd. En sindsdien hebben we het zo gelaten,” aldus Stef. “Ik ben er namelijk heilig van overtuigd dat als je nu nee verkoopt, dat je het dan kunt vergeten bij jong talent. Terwijl je hen zo hard nodig hebt om als bedrijf toekomstbestendig te zijn.”

Toekomstbestendige bedrijven investeren in jong talent

Zelf heeft Stef veel tijd en energie geïnvesteerd om Prinzen op de kaart te zetten. “Hoe krijgen we het voor elkaar dat studenten weten dat Prinzen bestaat? Dat was voor mij destijds de primaire vraag. Want als jong talent niet weet dat je bestaat en je bent nergens zichtbaar, dan wordt het op den duur moeilijk om te groeien. Daarom heb ik veel tijd gestopt in het zichtbaar maken van Prinzen en dat werpt nu zijn vruchten af. We hebben goede contacten met het Saxion, de HAN, het Graafschap College, de AT school in Terborg, verschillende universiteiten en ook met SmartHub. Het zou enorm zonde zijn om dat nu terug te schroeven, want dan raak je de talenten die je als bedrijf nodig hebt echt kwijt.”

Ook afstudeerders zijn welkom

Ook – of misschien wel júist – voor afstudeerders staat bij Prinzen de deur open. Want afstudeerders moeten gewoon kunnen afstuderen, vindt Stef. “Mijn dochter is momenteel afstudeerder dus ik weet een klein beetje hoe dat gaat. Het wordt echt een heel moeilijk verhaal als afstudeerders geen plek kunnen vinden. Dat wil ik jong talent besparen en daarom blijven we hen bij Prinzen ook in deze tijd aannemen.”

Voor ons als SmartHub zijnde is een bedrijf als Prinzen een voorbeeld voor andere bedrijven. Bij deze geven we Prinzen dan ook een groot compliment voor hun bereidwilligheid om ondanks de coronatijd alsnog plek te bieden voor jong talent. Want die plekken zijn hard nodig! Wie volgt het goede voorbeeld van Prinzen?

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Van afstudeer-match naar vaste baan bij Iconica

Dirk Lukassen komt uit het Achterhoekse Ulft. Hij volgde de opleiding HBO-ICT/Software Development aan de HAN. Al een aantal keer bezocht hij de Achterhoekse Talententuin en liep hij diverse stages in de regio. Dit beviel hem altijd goed. Dirk was er daarom van overtuigd dat hij zijn afstudeeropdracht ook bij een bedrijf in de regio..

Lees meer

Op weg naar een succesvolle stage. Hoe vind je de perfecte stageplek?

Of je nu een eerstejaars student bent die net begint aan zijn academische reis of een gevorderde student die klaar is om de professionele wereld te verkennen, het vinden van de juiste stageplek is een belangrijke stap in je carrière. Onze tips helpen je met het vinden van een geschikte stageplek. 1. Bepaal je doelen..

Lees meer

Cas zit niet graag stil. Maar wel op zijn plek bij Alferink Installatietechniek.

We stellen je graag Cas Klein Gunnewiek voor; 20 jaar en komend uit Lichtenvoorde. Een inspirerende jonge professional die z’n carrière aan het opbouwen is bij Alferink Installatietechniek in Groenlo. Cas rondde de opleiding Middenkaderfunctionaris Smart Building af en kwam via zijn eindstage bij Alferink in dienst. Nu volgt hij, met ondersteuning van zijn werkgever,..

Lees meer

Gave stageplek maakt kans op terugkomen groot

Mick Sloots (21) en Martijn Koopmans (21) studeren Luchtvaarttechnologie aan de Hogeschool Inholland in Delft. Beide studenten reageerden op een vacature van Innovatiehub IIME en lopen nu stage in de Achterhoek. Beide geven aan dat de ervaringen van nu maken dat ze voor hun afstuderen graag terug naar de Achterhoek komen voor een gave opdracht...

Lees meer

10 tips voor een goede start van je (afstudeer)stage

Je stage is een belangrijke eerste stap in je carrière. Eindelijk kun je de opgedane kennis in de praktijk gaan brengen en waardevolle ervaring gaan opdoen. Met de juiste voorbereiding maak jij een goede eerste indruk. Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid en zelfverzekerd aan deze nieuwe uitdaging begint, hebben wij 10 tips voor je.

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!