Menu

Ondanks coronatijd toch 18 studenten bij Prinzen in Aalten: “Studenten blijven welkom bij ons”

4 mei 2021

Voor studenten kan het in deze coronatijd behoorlijk lastig zijn om een stage- of afstudeerplek te vinden. Veel bedrijven zijn een stuk voorzichtiger in het toelaten van stagiair(e)s of nemen zelfs even helemaal geen mensen aan. Prinzen in Aalten doet het helemaal anders. Stef Arentsen, verantwoordelijk voor het relatiebeheer en de stagecoördinatie binnen het bedrijf, licht toe: “Studenten zijn voor ons enorm belangrijk. Daarom doen we er alles aan om stages en afstudeerders een plek te blijven bieden.”

18 studenten lopen er momenteel stage bij het machineconstructiebedrijf in Aalten. Uiteraard verloopt alles volgens de coronaregels: er wordt voldoende afstand gehouden, de handen worden regelmatig gedesinfecteerd en mensen met klachten blijven thuis. “Daar zijn we behoorlijk streng op. We moeten het afkloppen, maar tot nu toe hebben we de besmettingen nog buiten gehouden,” vertelt Stef Arentsen. Hij is sinds 12 jaar werkzaam bij Prinzen en heeft er hard aan gewerkt om het bedrijf zichtbaar te maken onder jong talent. “Wij hebben studenten hoog in het vaandel staan. Op allerlei vlakken willen wij groeien en we beseffen ons dat daar nieuw talent voor nodig is. Zowel op mbo- en hbo-niveau als op universitair niveau nemen we daarom studenten aan. Ook nu veel bedrijven daarin een stapje terugdoen, blijven wij ermee doorgaan.”

Helemaal in het begin van de coronaperiode hebben er wel wat wijzigingen plaatsgevonden bij Prinzen. De stagiairs van toen gingen bijvoorbeeld van 5 dagen per week naar 3, om zo in ploegen te kunnen werken. “Maar vanaf september, toen we allemaal dachten dat corona op zijn retour was, hebben we dat weer opgeschroefd. En sindsdien hebben we het zo gelaten,” aldus Stef. “Ik ben er namelijk heilig van overtuigd dat als je nu nee verkoopt, dat je het dan kunt vergeten bij jong talent. Terwijl je hen zo hard nodig hebt om als bedrijf toekomstbestendig te zijn.”

Toekomstbestendige bedrijven investeren in jong talent

Zelf heeft Stef veel tijd en energie geïnvesteerd om Prinzen op de kaart te zetten. “Hoe krijgen we het voor elkaar dat studenten weten dat Prinzen bestaat? Dat was voor mij destijds de primaire vraag. Want als jong talent niet weet dat je bestaat en je bent nergens zichtbaar, dan wordt het op den duur moeilijk om te groeien. Daarom heb ik veel tijd gestopt in het zichtbaar maken van Prinzen en dat werpt nu zijn vruchten af. We hebben goede contacten met het Saxion, de HAN, het Graafschap College, de AT school in Terborg, verschillende universiteiten en ook met SmartHub. Het zou enorm zonde zijn om dat nu terug te schroeven, want dan raak je de talenten die je als bedrijf nodig hebt echt kwijt.”

Ook afstudeerders zijn welkom

Ook – of misschien wel júist – voor afstudeerders staat bij Prinzen de deur open. Want afstudeerders moeten gewoon kunnen afstuderen, vindt Stef. “Mijn dochter is momenteel afstudeerder dus ik weet een klein beetje hoe dat gaat. Het wordt echt een heel moeilijk verhaal als afstudeerders geen plek kunnen vinden. Dat wil ik jong talent besparen en daarom blijven we hen bij Prinzen ook in deze tijd aannemen.”

Voor ons als SmartHub zijnde is een bedrijf als Prinzen een voorbeeld voor andere bedrijven. Bij deze geven we Prinzen dan ook een groot compliment voor hun bereidwilligheid om ondanks de coronatijd alsnog plek te bieden voor jong talent. Want die plekken zijn hard nodig! Wie volgt het goede voorbeeld van Prinzen?

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Lotte Aartsen vond haar stage bij Pentair via SmartHub Achterhoek

Lotte zocht een stage via SmartHub en werd meteen enthousiast door de opdracht bij Pentair. Ze leerde de organisatie letterlijk en figuurlijk snel kennen, door haar brede stageopdracht. Ze bracht het hele facilitaire proces in kaart en kwam met een mooi advies. “Voor elke facilitaire dienst is iemand anders verantwoordelijk. Het was mijn taak om..

Lees meer

Ontmoet Jermo Thuis!

Ontmoet Jermo Thuis, een enthousiaste jonge professional die momenteel zijn afstudeerstage bij Innomotion vervult. Innomotion is een distribiteur voor Delta producten in Nederland en fungeert tevens als groothandel voor deze producten. Ze leveren niet alleen een breed scala aan producten, zoals PLC’s en servo motoren, maar bieden ook ondersteuning aan klanten die vragen hebben over..

Lees meer

BonsenReuling: Vol expertise en energie

In de wereld van accountancy zijn kantoren van verschillende groottes te vinden. BonsenReuling is een middelgroot kantoor met 170 collega’s verspreid over 5 locaties: Lichtenvoorde, Eibergen, Doetinchem, Deventer en Elst. Het bedrijf is daarnaast ook een ook actief SmartHub-lid van het allereerste eerste uur. We spraken met Jolein (25), een gedreven en enthousiaste jonge professional..

Lees meer

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros Thomas Ros is stagiair bij DLA ICT, een ICT-bedrijf met een allround aanbod op ICT gebied, van engineering tot software en consultancy. Vanuit Graafschap College deed Thomas mee aan de vakwedstrijden ICT-beheerder van Worldskills Netherlands 22/23 en behaalde hier de 3e plek!  DLA ICT hecht veel waarde aan de..

Lees meer

Talent in beeld: Tom Dijkhuis is op een missie bij SABA!

In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Tom Dijkhuis (21), een gedreven afstudeerstudent Sportmarketing aan de Hogeschool Saxion in Deventer. Tom, woonachtig in Beltrum, heeft de kans gekregen om zijn afstudeerstage te doen bij SABA in Dinxperlo, een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in lijmen en kitten voor specifieke B2B-markten. In de afgelopen 90 jaar heeft..

Lees meer

Het is altijd feest bij Kaemingk!

Talent in Beeld: Margot Pardijs over haar sprankelende stage bij Kaemingk. In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Margot Pardijs (22), een vierdejaars student Human Resource Management aan Saxion Deventer. Ze loopt momenteel stage bij Kaemingk. Een internationale leverancier van decoratieartikelen voor feestelijke gelegenheden zoals Kerst, Pasen, Valentijn en het voorjaar met o.a. een uitgebreide outdoor collectie. Kaemingk..

Lees meer

Lieke en Roan delen hun ervaringen bij Reiger Suspension

Het is altijd interessant om te horen hoe mensen bij een bepaald bedrijf of organisatie terecht zijn gekomen en wat hun ervaringen daar zijn. Deze keer nemen we een “kijkje” bij Reiger Suspension in Hengelo (GLD) en delen wij de ervaringen van Lieke Rauwerda (23) – HR-stagiair en van Roan Beerten (25) – CAD-CAM programmeur. Eerst..

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!