Menu

Lucas spoorde zijn werkgever zelf aan om zich aan te sluiten bij SmartHub

28 mei 2019

Een echte ambassadeur van de Achterhoek, zo kunnen we de 23-jarige Lucas Bloemers uit Zeddam wel noemen. JPR Advocaten wilde op initiatief van Marjolein van Leeuwen, partner bij JPR Advocaten, al lid worden van SmartHub. Dat raakte in een stroomversnelling omdat Lucas de deur bij Marjolein platliep om te vragen hoe het ging met de aanmelding bij SmartHub. “Ik vind het SmartHub-concept enorm belangrijk voor deze regio.

De Achterhoek is springlevend

Samen met Marjolein bezocht Lucas afgelopen november de Talententuin. “Marjolein presenteerde hier een collegetour met verschillende Achterhoekse Kamerleden. Ik wist al wel van het bestaan van het event, maar had er nooit echt aandacht aan besteed. Ik dacht dat het vooral ging om bedrijven uit de maakindustrie.” Hij werd dan ook meteen verrast door de kansen die hier naar voren kwamen. “Op de Talententuin blijkt wel dat de Achterhoek springlevend is! De behoefte in deze regio om jong talent aan te trekken speelt niet alleen bij de maakindustrie. Als de zakelijke dienstverlening meer betrokken wordt bij het platform, kan SmartHub nog veel groter worden dan het nu al is.’’ Kort na het bezoek aan de Talententuin was de aanmelding van JPR Advocaten bij SmartHub een feit.

Geboren en getogen Achterhoeker

Lucas groeide op in Braamt, verhuisde naar ‘s-Heerenberg en kwam later terecht in Zeddam. “Nadat ik de middelbare school had afgerond, koos ik ervoor om Rechtsgeleerdheid te gaan studeren in Maastricht. Ik vond dat ik toe was aan een nieuwe omgeving, een nieuwe uitdaging.” Toch bleef de verbinding met de regio behouden. “Via mijn vriendengroep en als voetballer bij het eerste elftal van VV Zeddam/Sint-Joris bleef ik terugkomen. Zo kwam ik erachter dat ik mijn Achterhoekse mentaliteit nog niet kwijt was. Daarom besloot ik ook te solliciteren bij JPR in Doetinchem.” En die keus maakte hij niet zomaar. “Ik verwachtte dat JPR goed zou passen bij mijn mentaliteit. Bij JPR heerst een hele open en informele werksfeer, echt D’RAN! Waarschijnlijk omdat ze voornamelijk bedrijven en particulieren in Oost-Nederland bijstaan. Een gewichtige houding is dan niet praktisch en klantgericht.”

En zo kwam hij terug

Twee jaar geleden kwam hij terug en sindsdien is hij niet meer weggegaan. “Ik kon tijdens mijn stage direct kennismaken met de advocatuur. En het was een enorm succes! In korte tijd leerde ik veel en daarnaast kon ik het goed vinden met al mijn collega’s.” Een echte warme, Achterhoekse bedrijfscultuur heerst er bij JPR. Hier zag Lucas zichzelf na zijn studie wel werken. “Bij JPR waren ze op de hoogte van mijn plan om de master Ondernemingsrecht aan de Radboud Universiteit te volgen. Daarom hebben we contact met elkaar gehouden. Nu ik sinds september 2018 mijn master volg, werk ik ook één à twee dagen in de week bij JPR als werkstudent. En ik heb het nog steeds onwijs naar mijn zin!” Hoe zijn stageperiode hem beviel kun je lezen in een blog dat hij eerder voor JPR schreef, klik daarvoor hier.

Lol hebben met collega’s

“Bij JPR vinden we teambuilding erg belangrijk, lol hebben met elkaar. Zo zijn we in oktober nog met elf jonge JPR-collega’s afgereisd naar Düsseldorf. Gewoon wat biertjes drinken en een leuke tijd hebben.’’ Het was een waar succes en dan ook geen verassing dat ze dit volgend jaar weer willen doen. ‘’Een mooie traditie lijkt me dat, om dit jaarlijks te organiseren. Je wordt hechter en leert elkaar goed kennen.”

Niet dromen, maar doelen stellen

Wanneer je Lucas vraagt wat hij hierna wil gaan doen is hij heel duidelijk. “Mijn doel is om advocaat te worden. Het is geen droom meer, ik ga dat gewoon doen.” Zijn motivatie en wilskracht zijn inspirerend. “Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij JPR en als ik mijn doel hier kan bereiken dan pak ik die kans met beide handen aan.”

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Op weg naar een succesvolle stage. Hoe vind je de perfecte stageplek?

Of je nu een eerstejaars student bent die net begint aan zijn academische reis of een gevorderde student die klaar is om de professionele wereld te verkennen, het vinden van de juiste stageplek is een belangrijke stap in je carrière. Onze tips helpen je met het vinden van een geschikte stageplek. 1. Bepaal je doelen..

Lees meer

Cas zit niet graag stil. Maar wel op zijn plek bij Alferink Installatietechniek.

We stellen je graag Cas Klein Gunnewiek voor; 20 jaar en komend uit Lichtenvoorde. Een inspirerende jonge professional die z’n carrière aan het opbouwen is bij Alferink Installatietechniek in Groenlo. Cas rondde de opleiding Middenkaderfunctionaris Smart Building af en kwam via zijn eindstage bij Alferink in dienst. Nu volgt hij, met ondersteuning van zijn werkgever,..

Lees meer

Gave stageplek maakt kans op terugkomen groot

Mick Sloots (21) en Martijn Koopmans (21) studeren Luchtvaarttechnologie aan de Hogeschool Inholland in Delft. Beide studenten reageerden op een vacature van Innovatiehub IIME en lopen nu stage in de Achterhoek. Beide geven aan dat de ervaringen van nu maken dat ze voor hun afstuderen graag terug naar de Achterhoek komen voor een gave opdracht...

Lees meer

10 tips voor een goede start van je (afstudeer)stage

Je stage is een belangrijke eerste stap in je carrière. Eindelijk kun je de opgedane kennis in de praktijk gaan brengen en waardevolle ervaring gaan opdoen. Met de juiste voorbereiding maak jij een goede eerste indruk. Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid en zelfverzekerd aan deze nieuwe uitdaging begint, hebben wij 10 tips voor je.

Lees meer

Luuk Hebinck over zijn onderzoekstage bij Nijhuis Saur Industries

Luuk Hebinck (24) komt uit een klein Achterhoeks dorp en vond een stage die perfect aansluit bij zijn interesses. Gewoon in de Achterhoek! “Mijn stage bij Nijhuis Saur Industries is interessant en uitdagend. Er gebeurt van alles en ik leer ontzettend veel.” Watertechnologie Na een studie Chemische Technologie aan het Saxion in Enschede volgt Luuk..

Lees meer

Laat ons weten wat je zoekt

Ben je als student of scholier op zoek naar een specifieke stage, werkgever of een onderzoeksopdracht? Als non-profit initiatief helpen we je graag verder!
Neem contact op

Studeer af in de Achterhoek

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!