Menu

Lucas spoorde zijn werkgever zelf aan om zich aan te sluiten bij SmartHub

28 mei 2019

Een echte ambassadeur van de Achterhoek, zo kunnen we de 23-jarige Lucas Bloemers uit Zeddam wel noemen. JPR Advocaten wilde op initiatief van Marjolein van Leeuwen, partner bij JPR Advocaten, al lid worden van SmartHub. Dat raakte in een stroomversnelling omdat Lucas de deur bij Marjolein platliep om te vragen hoe het ging met de aanmelding bij SmartHub. “Ik vind het SmartHub-concept enorm belangrijk voor deze regio.

De Achterhoek is springlevend

Samen met Marjolein bezocht Lucas afgelopen november de Talententuin. “Marjolein presenteerde hier een collegetour met verschillende Achterhoekse Kamerleden. Ik wist al wel van het bestaan van het event, maar had er nooit echt aandacht aan besteed. Ik dacht dat het vooral ging om bedrijven uit de maakindustrie.” Hij werd dan ook meteen verrast door de kansen die hier naar voren kwamen. “Op de Talententuin blijkt wel dat de Achterhoek springlevend is! De behoefte in deze regio om jong talent aan te trekken speelt niet alleen bij de maakindustrie. Als de zakelijke dienstverlening meer betrokken wordt bij het platform, kan SmartHub nog veel groter worden dan het nu al is.’’ Kort na het bezoek aan de Talententuin was de aanmelding van JPR Advocaten bij SmartHub een feit.

Geboren en getogen Achterhoeker

Lucas groeide op in Braamt, verhuisde naar ‘s-Heerenberg en kwam later terecht in Zeddam. “Nadat ik de middelbare school had afgerond, koos ik ervoor om Rechtsgeleerdheid te gaan studeren in Maastricht. Ik vond dat ik toe was aan een nieuwe omgeving, een nieuwe uitdaging.” Toch bleef de verbinding met de regio behouden. “Via mijn vriendengroep en als voetballer bij het eerste elftal van VV Zeddam/Sint-Joris bleef ik terugkomen. Zo kwam ik erachter dat ik mijn Achterhoekse mentaliteit nog niet kwijt was. Daarom besloot ik ook te solliciteren bij JPR in Doetinchem.” En die keus maakte hij niet zomaar. “Ik verwachtte dat JPR goed zou passen bij mijn mentaliteit. Bij JPR heerst een hele open en informele werksfeer, echt D’RAN! Waarschijnlijk omdat ze voornamelijk bedrijven en particulieren in Oost-Nederland bijstaan. Een gewichtige houding is dan niet praktisch en klantgericht.”

En zo kwam hij terug

Twee jaar geleden kwam hij terug en sindsdien is hij niet meer weggegaan. “Ik kon tijdens mijn stage direct kennismaken met de advocatuur. En het was een enorm succes! In korte tijd leerde ik veel en daarnaast kon ik het goed vinden met al mijn collega’s.” Een echte warme, Achterhoekse bedrijfscultuur heerst er bij JPR. Hier zag Lucas zichzelf na zijn studie wel werken. “Bij JPR waren ze op de hoogte van mijn plan om de master Ondernemingsrecht aan de Radboud Universiteit te volgen. Daarom hebben we contact met elkaar gehouden. Nu ik sinds september 2018 mijn master volg, werk ik ook één à twee dagen in de week bij JPR als werkstudent. En ik heb het nog steeds onwijs naar mijn zin!” Hoe zijn stageperiode hem beviel kun je lezen in een blog dat hij eerder voor JPR schreef, klik daarvoor hier.

Lol hebben met collega’s

“Bij JPR vinden we teambuilding erg belangrijk, lol hebben met elkaar. Zo zijn we in oktober nog met elf jonge JPR-collega’s afgereisd naar Düsseldorf. Gewoon wat biertjes drinken en een leuke tijd hebben.’’ Het was een waar succes en dan ook geen verassing dat ze dit volgend jaar weer willen doen. ‘’Een mooie traditie lijkt me dat, om dit jaarlijks te organiseren. Je wordt hechter en leert elkaar goed kennen.”

Niet dromen, maar doelen stellen

Wanneer je Lucas vraagt wat hij hierna wil gaan doen is hij heel duidelijk. “Mijn doel is om advocaat te worden. Het is geen droom meer, ik ga dat gewoon doen.” Zijn motivatie en wilskracht zijn inspirerend. “Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij JPR en als ik mijn doel hier kan bereiken dan pak ik die kans met beide handen aan.”

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Ontmoet Jermo Thuis!

Ontmoet Jermo Thuis, een enthousiaste jonge professional die momenteel zijn afstudeerstage bij Innomotion vervult. Innomotion is een distribiteur voor Delta producten in Nederland en fungeert tevens als groothandel voor deze producten. Ze leveren niet alleen een breed scala aan producten, zoals PLC’s en servo motoren, maar bieden ook ondersteuning aan klanten die vragen hebben over..

Lees meer

BonsenReuling: Vol expertise en energie

In de wereld van accountancy zijn kantoren van verschillende groottes te vinden. BonsenReuling is een middelgroot kantoor met 170 collega’s verspreid over 5 locaties: Lichtenvoorde, Eibergen, Doetinchem, Deventer en Elst. Het bedrijf is daarnaast ook een ook actief SmartHub-lid van het allereerste eerste uur. We spraken met Jolein (25), een gedreven en enthousiaste jonge professional..

Lees meer

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros Thomas Ros is stagiair bij DLA ICT, een ICT-bedrijf met een allround aanbod op ICT gebied, van engineering tot software en consultancy. Vanuit Graafschap College deed Thomas mee aan de vakwedstrijden ICT-beheerder van Worldskills Netherlands 22/23 en behaalde hier de 3e plek!  DLA ICT hecht veel waarde aan de..

Lees meer

Talent in beeld: Tom Dijkhuis is op een missie bij SABA!

In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Tom Dijkhuis (21), een gedreven afstudeerstudent Sportmarketing aan de Hogeschool Saxion in Deventer. Tom, woonachtig in Beltrum, heeft de kans gekregen om zijn afstudeerstage te doen bij SABA in Dinxperlo, een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in lijmen en kitten voor specifieke B2B-markten. In de afgelopen 90 jaar heeft..

Lees meer

Het is altijd feest bij Kaemingk!

Talent in Beeld: Margot Pardijs over haar sprankelende stage bij Kaemingk. In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Margot Pardijs (22), een vierdejaars student Human Resource Management aan Saxion Deventer. Ze loopt momenteel stage bij Kaemingk. Een internationale leverancier van decoratieartikelen voor feestelijke gelegenheden zoals Kerst, Pasen, Valentijn en het voorjaar met o.a. een uitgebreide outdoor collectie. Kaemingk..

Lees meer

Lieke en Roan delen hun ervaringen bij Reiger Suspension

Het is altijd interessant om te horen hoe mensen bij een bepaald bedrijf of organisatie terecht zijn gekomen en wat hun ervaringen daar zijn. Deze keer nemen we een “kijkje” bij Reiger Suspension in Hengelo (GLD) en delen wij de ervaringen van Lieke Rauwerda (23) – HR-stagiair en van Roan Beerten (25) – CAD-CAM programmeur. Eerst..

Lees meer

Binnenkijken bij: Eeftink-Rensing

In onze rubriek ‘Bedrijf in beeld’ zoomen we in op onze SmartHub-leden. We vertellen over de organisatie en over mooie ervaringen en carrièrekansen die studenten en starters hier hebben. Bij Eeftink-Rensing is het motto: ‘Niets is onmogelijk, staal is onze taal’. Dat maakte ons nieuwsgierig en dus gingen we eens kijken bij het Lichtenvoordse bedrijf dat..

Lees meer

Laat ons weten wat je zoekt

Ben je als student of scholier op zoek naar een specifieke stage, werkgever of een onderzoeksopdracht? Als non-profit initiatief helpen we je graag verder!
Neem contact op

Studeer af in de Achterhoek

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!