Menu

Luca uit Gaanderen is allesbehalve vastgeroest

7 februari 2023

Een jong Achterhoeks talent dat al jong wist wat ie wilde: het metaalbedrijf van zijn vader overnemen. De weg ernaartoe gaat via een studie Bedrijfskunde en een stage bij 24/7 Tailorsteel. Daarnaast gaat hij als SmartHub-ambassadeur in zijn studentenstad de mooie bedrijven en carrièrekansen voor jong talent in de Achterhoek promoten.

Luca van Groningen is 23 jaar en komt uit Gaanderen. Hij omschrijft zichzelf als ambitieus, gedreven en creatief. En dat is terug te zien in Luca’s drukke maar interessante studieleven. Hij is een mooi voorbeeld van ‘waar een wil is, is een weg’: “Ik wist vroeger al vrij snel dat ik later het bedrijf van mijn vader wil overnemen. Na de middelbare school aan het Ludger College ging ik Bedrijfskunde studeren aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Ik zie dit als een mooie basis voor mijn toekomst.”

Het bedrijf van Luca’s vader is Gerritsen van Groningen. Het is een metaalbedrijf dat al meer dan 50 jaar toeleverancier is van voornamelijk halffabricaten voor de machinebouw, automobielindustrie, verlichtingsindustrie en medische sector. “Ik werd door mijn vader en opa vaak meegenomen naar de fabriek en zo werd de passie voor metaal er met de paplepel ingegoten. Zo is mijn voorliefde voor de metaalindustrie ontstaan.”

Luca

Deze voorliefde zie je terug in zijn keuze voor een meewerkstage in het derde studiejaar. “Ik zocht echt naar een modern en innovatief bedrijf, waar industrie 4.0 wordt bedreven. Na een korte zoektocht kwam ik al snel bij 24/7TailorSteel.” 24/7 TailorSteel levert lasergesneden plaat- en buismateriaal op maat. “Het proces is volledig geautomatiseerd en geoptimaliseerd, van tekening tot eindproduct. Daarbij is het precies wat ik zocht: onderscheidend van de conservatieve metaalfilosofie.”

Momenteel is hij druk bezig met zijn stage. “Een heel groot deel besteed ik aan onderzoek, wel 75% van mijn tijd. Daarnaast werk ik mee in het bedrijf én krijg ik de ruimte om mijn Engelse taal verder te ontwikkelen. Het onderzoek staat in het teken van afwijkingen ontdekken in het productieproces en verdere standaardiseringen ontwikkelen om afwijkingen te voorkomen. Het meewerken is vooral bepaalde documenten toetsen of die nog recent zijn en deze omzetten naar een nieuw format. Ik krijg veel ruimte en kansen binnen deze organisatie. Veel verantwoordelijkheid, vrijheid, uitdaging en een goede stagevergoeding.”

Luca wil na zijn stage eerst nog wel een tijdje werken bij 24/7 Tailorsteel voordat hij de overstap maakt naar Gerritsen van Groningen. “Naast de inhoudelijke uitdagingen is ook de sfeer erg goed hier. En ik hoop natuurlijk dat ik mijn eigen adviezen uit m’n stageopdracht hier mag gaan implementeren.”

En Luca is zo enthousiast geraakt over SmartHub Achterhoek dat hij ook in zijn studentenstad aan de slag gaat als studentambassadeur van SmartHub Achterhoek. Hier gaat hij medestudenten attenderen op carrièrekansen voor jongeren in de regio. Want zoals Luca mooi omschrijft: “De Achterhoek heeft zoveel moois te bieden dat moet uitgedragen worden.” ­­

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Lotte Aartsen vond haar stage bij Pentair via SmartHub Achterhoek

Lotte zocht een stage via SmartHub en werd meteen enthousiast door de opdracht bij Pentair. Ze leerde de organisatie letterlijk en figuurlijk snel kennen, door haar brede stageopdracht. Ze bracht het hele facilitaire proces in kaart en kwam met een mooi advies. “Voor elke facilitaire dienst is iemand anders verantwoordelijk. Het was mijn taak om..

Lees meer

Ontmoet Jermo Thuis!

Ontmoet Jermo Thuis, een enthousiaste jonge professional die momenteel zijn afstudeerstage bij Innomotion vervult. Innomotion is een distribiteur voor Delta producten in Nederland en fungeert tevens als groothandel voor deze producten. Ze leveren niet alleen een breed scala aan producten, zoals PLC’s en servo motoren, maar bieden ook ondersteuning aan klanten die vragen hebben over..

Lees meer

BonsenReuling: Vol expertise en energie

In de wereld van accountancy zijn kantoren van verschillende groottes te vinden. BonsenReuling is een middelgroot kantoor met 170 collega’s verspreid over 5 locaties: Lichtenvoorde, Eibergen, Doetinchem, Deventer en Elst. Het bedrijf is daarnaast ook een ook actief SmartHub-lid van het allereerste eerste uur. We spraken met Jolein (25), een gedreven en enthousiaste jonge professional..

Lees meer

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros Thomas Ros is stagiair bij DLA ICT, een ICT-bedrijf met een allround aanbod op ICT gebied, van engineering tot software en consultancy. Vanuit Graafschap College deed Thomas mee aan de vakwedstrijden ICT-beheerder van Worldskills Netherlands 22/23 en behaalde hier de 3e plek!  DLA ICT hecht veel waarde aan de..

Lees meer

Talent in beeld: Tom Dijkhuis is op een missie bij SABA!

In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Tom Dijkhuis (21), een gedreven afstudeerstudent Sportmarketing aan de Hogeschool Saxion in Deventer. Tom, woonachtig in Beltrum, heeft de kans gekregen om zijn afstudeerstage te doen bij SABA in Dinxperlo, een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in lijmen en kitten voor specifieke B2B-markten. In de afgelopen 90 jaar heeft..

Lees meer

Het is altijd feest bij Kaemingk!

Talent in Beeld: Margot Pardijs over haar sprankelende stage bij Kaemingk. In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Margot Pardijs (22), een vierdejaars student Human Resource Management aan Saxion Deventer. Ze loopt momenteel stage bij Kaemingk. Een internationale leverancier van decoratieartikelen voor feestelijke gelegenheden zoals Kerst, Pasen, Valentijn en het voorjaar met o.a. een uitgebreide outdoor collectie. Kaemingk..

Lees meer

Lieke en Roan delen hun ervaringen bij Reiger Suspension

Het is altijd interessant om te horen hoe mensen bij een bepaald bedrijf of organisatie terecht zijn gekomen en wat hun ervaringen daar zijn. Deze keer nemen we een “kijkje” bij Reiger Suspension in Hengelo (GLD) en delen wij de ervaringen van Lieke Rauwerda (23) – HR-stagiair en van Roan Beerten (25) – CAD-CAM programmeur. Eerst..

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!