Menu

Luca uit Gaanderen is allesbehalve vastgeroest

7 februari 2023

Een jong Achterhoeks talent dat al jong wist wat ie wilde: het metaalbedrijf van zijn vader overnemen. De weg ernaartoe gaat via een studie Bedrijfskunde en een stage bij 24/7 Tailorsteel. Daarnaast gaat hij als SmartHub-ambassadeur in zijn studentenstad de mooie bedrijven en carrièrekansen voor jong talent in de Achterhoek promoten.

Luca van Groningen is 23 jaar en komt uit Gaanderen. Hij omschrijft zichzelf als ambitieus, gedreven en creatief. En dat is terug te zien in Luca’s drukke maar interessante studieleven. Hij is een mooi voorbeeld van ‘waar een wil is, is een weg’: “Ik wist vroeger al vrij snel dat ik later het bedrijf van mijn vader wil overnemen. Na de middelbare school aan het Ludger College ging ik Bedrijfskunde studeren aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Ik zie dit als een mooie basis voor mijn toekomst.”

Het bedrijf van Luca’s vader is Gerritsen van Groningen. Het is een metaalbedrijf dat al meer dan 50 jaar toeleverancier is van voornamelijk halffabricaten voor de machinebouw, automobielindustrie, verlichtingsindustrie en medische sector. “Ik werd door mijn vader en opa vaak meegenomen naar de fabriek en zo werd de passie voor metaal er met de paplepel ingegoten. Zo is mijn voorliefde voor de metaalindustrie ontstaan.”

Luca

Deze voorliefde zie je terug in zijn keuze voor een meewerkstage in het derde studiejaar. “Ik zocht echt naar een modern en innovatief bedrijf, waar industrie 4.0 wordt bedreven. Na een korte zoektocht kwam ik al snel bij 24/7TailorSteel.” 24/7 TailorSteel levert lasergesneden plaat- en buismateriaal op maat. “Het proces is volledig geautomatiseerd en geoptimaliseerd, van tekening tot eindproduct. Daarbij is het precies wat ik zocht: onderscheidend van de conservatieve metaalfilosofie.”

Momenteel is hij druk bezig met zijn stage. “Een heel groot deel besteed ik aan onderzoek, wel 75% van mijn tijd. Daarnaast werk ik mee in het bedrijf én krijg ik de ruimte om mijn Engelse taal verder te ontwikkelen. Het onderzoek staat in het teken van afwijkingen ontdekken in het productieproces en verdere standaardiseringen ontwikkelen om afwijkingen te voorkomen. Het meewerken is vooral bepaalde documenten toetsen of die nog recent zijn en deze omzetten naar een nieuw format. Ik krijg veel ruimte en kansen binnen deze organisatie. Veel verantwoordelijkheid, vrijheid, uitdaging en een goede stagevergoeding.”

Luca wil na zijn stage eerst nog wel een tijdje werken bij 24/7 Tailorsteel voordat hij de overstap maakt naar Gerritsen van Groningen. “Naast de inhoudelijke uitdagingen is ook de sfeer erg goed hier. En ik hoop natuurlijk dat ik mijn eigen adviezen uit m’n stageopdracht hier mag gaan implementeren.”

En Luca is zo enthousiast geraakt over SmartHub Achterhoek dat hij ook in zijn studentenstad aan de slag gaat als studentambassadeur van SmartHub Achterhoek. Hier gaat hij medestudenten attenderen op carrièrekansen voor jongeren in de regio. Want zoals Luca mooi omschrijft: “De Achterhoek heeft zoveel moois te bieden dat moet uitgedragen worden.” ­­

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Op weg naar een succesvolle stage. Hoe vind je de perfecte stageplek?

Of je nu een eerstejaars student bent die net begint aan zijn academische reis of een gevorderde student die klaar is om de professionele wereld te verkennen, het vinden van de juiste stageplek is een belangrijke stap in je carrière. Onze tips helpen je met het vinden van een geschikte stageplek. 1. Bepaal je doelen..

Lees meer

Cas zit niet graag stil. Maar wel op zijn plek bij Alferink Installatietechniek.

We stellen je graag Cas Klein Gunnewiek voor; 20 jaar en komend uit Lichtenvoorde. Een inspirerende jonge professional die z’n carrière aan het opbouwen is bij Alferink Installatietechniek in Groenlo. Cas rondde de opleiding Middenkaderfunctionaris Smart Building af en kwam via zijn eindstage bij Alferink in dienst. Nu volgt hij, met ondersteuning van zijn werkgever,..

Lees meer

Gave stageplek maakt kans op terugkomen groot

Mick Sloots (21) en Martijn Koopmans (21) studeren Luchtvaarttechnologie aan de Hogeschool Inholland in Delft. Beide studenten reageerden op een vacature van Innovatiehub IIME en lopen nu stage in de Achterhoek. Beide geven aan dat de ervaringen van nu maken dat ze voor hun afstuderen graag terug naar de Achterhoek komen voor een gave opdracht...

Lees meer

10 tips voor een goede start van je (afstudeer)stage

Je stage is een belangrijke eerste stap in je carrière. Eindelijk kun je de opgedane kennis in de praktijk gaan brengen en waardevolle ervaring gaan opdoen. Met de juiste voorbereiding maak jij een goede eerste indruk. Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid en zelfverzekerd aan deze nieuwe uitdaging begint, hebben wij 10 tips voor je.

Lees meer

Luuk Hebinck over zijn onderzoekstage bij Nijhuis Saur Industries

Luuk Hebinck (24) komt uit een klein Achterhoeks dorp en vond een stage die perfect aansluit bij zijn interesses. Gewoon in de Achterhoek! “Mijn stage bij Nijhuis Saur Industries is interessant en uitdagend. Er gebeurt van alles en ik leer ontzettend veel.” Watertechnologie Na een studie Chemische Technologie aan het Saxion in Enschede volgt Luuk..

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!