Menu

Lotte Aartsen

Talent in beeld

Lotte Aartsen vond haar stage bij Pentair via SmartHub Achterhoek

5 december 2023

Lotte zocht een stage via SmartHub en werd meteen enthousiast door de opdracht bij Pentair. Ze leerde de organisatie letterlijk en figuurlijk snel kennen, door haar brede stageopdracht. Ze bracht het hele facilitaire proces in kaart en kwam met een mooi advies. “Voor elke facilitaire dienst is iemand anders verantwoordelijk. Het was mijn taak om te onderzoeken hoe dit centraler belegd kon worden.”

Stageopdracht via SmartHub

“Ik studeer Facility Management op het Saxion in Deventer. Na 3,5 jaar hard werken mocht ik in februari starten met mijn afstudeerstage. Daarvoor ging ik destijds op zoek via SmartHub Achterhoek. Ik zag meteen al een interessante vacature en stuurde mijn motivatie rechtstreeks naar Pentair in Winterswijk. Al gauw werd ik door HR uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Ik was meteen enthousiast, omdat de opdracht me erg aansprak. Ik mocht namelijk de hele facilitaire service van de locatie in Winterswijk in kaart brengen.”

“Stagelopen in Winterswijk is wat ik graag wilde. Vanaf hier naar school was nogal een eindje weg namelijk. Ik kon nu elke dag op de fiets naar stage!”

Facility Management verspreid door de organisatie

“Daarvoor heb ik eerst gekeken naar hoe de facilitaire dienstverlening nu geregeld is. Ik heb hiervoor alle teamleiders (31) binnen het bedrijf geïnterviewd en kwam er al snel achter dat de facilitaire verantwoordelijkheden nogal verspreid door de organisatie liggen. De vervolgopdracht was dan ook om dit allemaal terug te brengen naar één aanspreekpunt. En dat bleek wel lastiger dan gedacht. Bij onze vestigingen in Enschede en Venlo is er een Facility Manager, dus ik kon ook zien hoe ze het op andere locaties deden. Hier in Winterswijk is die er niet. Zo is er iemand verantwoordelijk voor de schoonmaak en weer iemand anders voor het wagenparkbeheer bijvoorbeeld. Daardoor is het moeilijk voor medewerkers om snel het juiste aanspreekpunt te vinden.”

Mijn advies was niet vooraf te voorspellen

“In eerste instantie werd er niet gesproken over het aannemen van een Facility Manager. Liever hoopte Pentair op een andere uitkomst. Maar uit mijn onderzoek is gebleken dat er wel degelijk behoefte is aan één aanspreekpunt, in de vorm van een Facility Manager. Dat is dus uiteindelijk wel mijn advies geworden. Ik ben blij dat ze enthousiast zijn over de inzichten en dat ze hier in de toekomst ook daadwerkelijk mee verder kunnen!”

Pentair snel leren kennen

“Het leukste aan mijn opdracht was dat ik door de vele interviews de organisatie snel leerde kennen. Letterlijk en figuurlijk. Ik sprak zoveel nieuwe mensen elke dag, dat ik al gauw een beeld kon vormen van hoe het hier gaat. Ook kon ik daardoor eigenlijk altijd met al mijn vragen, bij iedereen terecht. Iedereen was bereid te helpen.”

Stagelopen bij Pentair

“Ik raad het zeker aan om hier te solliciteren. Je kunt via SmartHub altijd zien of er vacatures zijn, maar ook op www.onzepompenmakenwijsamen.nl vind je veel info. De organisatie is heel informeel. Je leert daardoor snel veel nieuwe mensen kennen. Dat vond ik heel leuk! Het was af en toe wel een beetje een mannenwereld zo in de techniek, maar dat vond ik juist wel interessant. Ook krijg je hier heel veel vrijheid. Je kunt zelf je werktijden indelen en krijgt een prima stagevergoeding. Ja, ik zou echt solliciteren als ik zoekende was!”

Ook zo’n toffe stage? Bekijk hier de vacatures van Pentair.

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Hoe schrijf je een knallend stageverslag? Tips voor afstuderende studenten!

Hey daar, bijna-afgestudeerde topper! De tijd vliegt, hè? Net zat je nog vol spanning te wachten op die eerste stagedag, en nu is het einde van je stage in zicht. Het enige dat nog tussen jou en je diploma staat, is dat ene, kleine, superbelangrijke document: je stageverslag. Geen paniek! Wij van SmartHub Achterhoek hebben een paar..

Lees meer

Van afstudeer-match naar vaste baan bij Iconica

Dirk Lukassen komt uit het Achterhoekse Ulft. Hij volgde de opleiding HBO-ICT/Software Development aan de HAN. Al een aantal keer bezocht hij de Achterhoekse Talententuin en liep hij diverse stages in de regio. Dit beviel hem altijd goed. Dirk was er daarom van overtuigd dat hij zijn afstudeeropdracht ook bij een bedrijf in de regio..

Lees meer

Op weg naar een succesvolle stage. Hoe vind je de perfecte stageplek?

Of je nu een eerstejaars student bent die net begint aan zijn academische reis of een gevorderde student die klaar is om de professionele wereld te verkennen, het vinden van de juiste stageplek is een belangrijke stap in je carrière. Onze tips helpen je met het vinden van een geschikte stageplek. 1. Bepaal je doelen..

Lees meer

Cas zit niet graag stil. Maar wel op zijn plek bij Alferink Installatietechniek.

We stellen je graag Cas Klein Gunnewiek voor; 20 jaar en komend uit Lichtenvoorde. Een inspirerende jonge professional die z’n carrière aan het opbouwen is bij Alferink Installatietechniek in Groenlo. Cas rondde de opleiding Middenkaderfunctionaris Smart Building af en kwam via zijn eindstage bij Alferink in dienst. Nu volgt hij, met ondersteuning van zijn werkgever,..

Lees meer

Gave stageplek maakt kans op terugkomen groot

Mick Sloots (21) en Martijn Koopmans (21) studeren Luchtvaarttechnologie aan de Hogeschool Inholland in Delft. Beide studenten reageerden op een vacature van Innovatiehub IIME en lopen nu stage in de Achterhoek. Beide geven aan dat de ervaringen van nu maken dat ze voor hun afstuderen graag terug naar de Achterhoek komen voor een gave opdracht...

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!