Menu

Talent in beeld

Reiger Suspension

Lieke en Roan delen hun ervaringen bij Reiger Suspension

4 mei 2023

Het is altijd interessant om te horen hoe mensen bij een bepaald bedrijf of organisatie terecht zijn gekomen en wat hun ervaringen daar zijn. Deze keer nemen we een “kijkje” bij Reiger Suspension in Hengelo (GLD) en delen wij de ervaringen van Lieke Rauwerda (23) – HR-stagiair en van Roan Beerten (25) – CAD-CAM programmeur.

Eerst even een korte introductie; Lieke Rauwerda is vierdejaarsstudent en studeert Human Resource Management aan het Saxion in Enschede. Komt uit Nijverdal en dus uit de provincie Overijssel (hierover later meer). Ze danst graag hip-hop maar ze geeft dansles in de stijlen: Jazz/modern. Hoe leuk! 

Roan Beerten is een echte Achterhoeker. Komt uit Lievelde maar woont nu in Aalten. Hij heeft op de Anton Tijdink techniekopleiding gezeten en hierna een vervolgopleiding gedaan op het Graafschap college. Zojuist heeft Roan binnen Reiger zijn stagebegeleider traject afgerond. Roan houdt van techniek en vooral van het werken aan alles wat met de racerij te maken heeft. Dat komt goed van pas bij zijn sport, namelijk: (auto)crossen. Hij is elk weekend wel ergens op een circuit te vinden. 

Maar wat doet Reiger Suspension eigenlijk? Lieke: “Reiger Suspension is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen en produceren van hoogwaardige schokbrekers/schokdempers voor verschillende voertuigen, waaronder rallyauto’s, off-road voertuigen en motorfietsen”. Hierop reageert Roan direct enthousiast: “vooral de off-road schokdempers, die zijn ontworpen om extreme omstandigheden te weerstaan ​​en tegelijkertijd prestaties te leveren. Deze schokdempers worden gebruikt door enkele van ’s werelds beste off-road raceteams.” Dit beaamd Lieke direct: “Ja als je nu kijkt naar de Dakar, dan rijden de eerste 10 auto’s met Reiger schokdempers.” 

Je merkt al snel in het gesprek dat ze gezamenlijk binding hebben met het bedrijf. 
Maar hoe zijn jullie eigenlijk bij Reiger terecht gekomen? Roan: “Toen ik op de middelbare school zat, had ik de kans om een week stage te lopen bij Reiger. In die week ben ik gevallen voor het bedrijf. Veel jongens hier zitten ook in de sport en dat geeft een klik. Toen ik een tijd later op een cross evenement was kwam ik een collega tegen die mij vertelde dat Reiger nog iemand zocht. Ik wilde graag doorgroeien en dit was de kans waar ik op hoopte. Ik heb direct gesolliciteerd voor de functie van CNC-draaier.”

Lieke kende Reiger niet maar wist wel precies wat ze zocht in haar stage. “Ik wil mij goed kunnen focussen op verschillende onderwerpen binnen een HR-afdeling. Daarbij ook je eigen inbreng kunnen geven. Een stukje vrijheid.” De vacature sprak Lieke direct aan. Al was niet alles direct duidelijk… 

We gaven net in de eerste alinea al aan: Overijssel. Wellicht voel je het al aankomen… want pas vlak voor de start van haar stage kwam Lieke erachter dat het niet ging om Hengeloooooo (Overijssel) maar Hengelo (GLD). Gelukkig kon ze er om lachen (wij ook) en is ze blij dat ze toch voor Reiger gekozen heeft. “Ik voel mij geen stagiair en werk al volledig mee op bijvoorbeeld: verlof, operationeel en bedrijfsreglementen.” 

Daarom vragen wij direct even door met de vraag; hoe is het werken bij Reiger? Roan: “Ze gaan mee met de techniek en er zijn veel doorgroeimogelijkheden. Zo heb ik niet alleen mijn stagebegeleidertraject bij Reiger gehaald maar ook Cadcam programmeren. Daarbij gaat het niet om massaproductie maar om zeer klantgerichte producten en daarom is iedereen nóg gemotiveerder om het product beter te maken.” 

Lieke bevestigt dit: “Het is een jong team en de sfeer is fijn. Daarbij is er zeker ruimte om af en toe te ouwehoeren maar er wordt wel doorgewerkt.” 

Tot slot vragen wij naar de toekomstplannen. Roan blijft nog wel hier werken en vind het fijn. Lieke gaat toch iets dichterbij huis zoeken, ze denkt aan Hengelo maar dan die in Overijssel. 

Roan en Lieke bedankt voor het leuke gesprek en ben jij nu ook helemaal enthousiast geworden over Reiger Suspension? Check dan even hier. 

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Ontmoet Jermo Thuis!

Ontmoet Jermo Thuis, een enthousiaste jonge professional die momenteel zijn afstudeerstage bij Innomotion vervult. Innomotion is een distribiteur voor Delta producten in Nederland en fungeert tevens als groothandel voor deze producten. Ze leveren niet alleen een breed scala aan producten, zoals PLC’s en servo motoren, maar bieden ook ondersteuning aan klanten die vragen hebben over..

Lees meer

BonsenReuling: Vol expertise en energie

In de wereld van accountancy zijn kantoren van verschillende groottes te vinden. BonsenReuling is een middelgroot kantoor met 170 collega’s verspreid over 5 locaties: Lichtenvoorde, Eibergen, Doetinchem, Deventer en Elst. Het bedrijf is daarnaast ook een ook actief SmartHub-lid van het allereerste eerste uur. We spraken met Jolein (25), een gedreven en enthousiaste jonge professional..

Lees meer

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros Thomas Ros is stagiair bij DLA ICT, een ICT-bedrijf met een allround aanbod op ICT gebied, van engineering tot software en consultancy. Vanuit Graafschap College deed Thomas mee aan de vakwedstrijden ICT-beheerder van Worldskills Netherlands 22/23 en behaalde hier de 3e plek!  DLA ICT hecht veel waarde aan de..

Lees meer

Talent in beeld: Tom Dijkhuis is op een missie bij SABA!

In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Tom Dijkhuis (21), een gedreven afstudeerstudent Sportmarketing aan de Hogeschool Saxion in Deventer. Tom, woonachtig in Beltrum, heeft de kans gekregen om zijn afstudeerstage te doen bij SABA in Dinxperlo, een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in lijmen en kitten voor specifieke B2B-markten. In de afgelopen 90 jaar heeft..

Lees meer

Het is altijd feest bij Kaemingk!

Talent in Beeld: Margot Pardijs over haar sprankelende stage bij Kaemingk. In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Margot Pardijs (22), een vierdejaars student Human Resource Management aan Saxion Deventer. Ze loopt momenteel stage bij Kaemingk. Een internationale leverancier van decoratieartikelen voor feestelijke gelegenheden zoals Kerst, Pasen, Valentijn en het voorjaar met o.a. een uitgebreide outdoor collectie. Kaemingk..

Lees meer

Lieke en Roan delen hun ervaringen bij Reiger Suspension

Het is altijd interessant om te horen hoe mensen bij een bepaald bedrijf of organisatie terecht zijn gekomen en wat hun ervaringen daar zijn. Deze keer nemen we een “kijkje” bij Reiger Suspension in Hengelo (GLD) en delen wij de ervaringen van Lieke Rauwerda (23) – HR-stagiair en van Roan Beerten (25) – CAD-CAM programmeur. Eerst..

Lees meer

Binnenkijken bij: Eeftink-Rensing

In onze rubriek ‘Bedrijf in beeld’ zoomen we in op onze SmartHub-leden. We vertellen over de organisatie en over mooie ervaringen en carrièrekansen die studenten en starters hier hebben. Bij Eeftink-Rensing is het motto: ‘Niets is onmogelijk, staal is onze taal’. Dat maakte ons nieuwsgierig en dus gingen we eens kijken bij het Lichtenvoordse bedrijf dat..

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!