Menu

Talent in beeld

Reiger Suspension

Lieke en Roan delen hun ervaringen bij Reiger Suspension

4 mei 2023

Het is altijd interessant om te horen hoe mensen bij een bepaald bedrijf of organisatie terecht zijn gekomen en wat hun ervaringen daar zijn. Deze keer nemen we een “kijkje” bij Reiger Suspension in Hengelo (GLD) en delen wij de ervaringen van Lieke Rauwerda (23) – HR-stagiair en van Roan Beerten (25) – CAD-CAM programmeur.

Eerst even een korte introductie; Lieke Rauwerda is vierdejaarsstudent en studeert Human Resource Management aan het Saxion in Enschede. Komt uit Nijverdal en dus uit de provincie Overijssel (hierover later meer). Ze danst graag hip-hop maar ze geeft dansles in de stijlen: Jazz/modern. Hoe leuk! 

Roan Beerten is een echte Achterhoeker. Komt uit Lievelde maar woont nu in Aalten. Hij heeft op de Anton Tijdink techniekopleiding gezeten en hierna een vervolgopleiding gedaan op het Graafschap college. Zojuist heeft Roan binnen Reiger zijn stagebegeleider traject afgerond. Roan houdt van techniek en vooral van het werken aan alles wat met de racerij te maken heeft. Dat komt goed van pas bij zijn sport, namelijk: (auto)crossen. Hij is elk weekend wel ergens op een circuit te vinden. 

Maar wat doet Reiger Suspension eigenlijk? Lieke: “Reiger Suspension is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen en produceren van hoogwaardige schokbrekers/schokdempers voor verschillende voertuigen, waaronder rallyauto’s, off-road voertuigen en motorfietsen”. Hierop reageert Roan direct enthousiast: “vooral de off-road schokdempers, die zijn ontworpen om extreme omstandigheden te weerstaan ​​en tegelijkertijd prestaties te leveren. Deze schokdempers worden gebruikt door enkele van ’s werelds beste off-road raceteams.” Dit beaamd Lieke direct: “Ja als je nu kijkt naar de Dakar, dan rijden de eerste 10 auto’s met Reiger schokdempers.” 

Je merkt al snel in het gesprek dat ze gezamenlijk binding hebben met het bedrijf. 
Maar hoe zijn jullie eigenlijk bij Reiger terecht gekomen? Roan: “Toen ik op de middelbare school zat, had ik de kans om een week stage te lopen bij Reiger. In die week ben ik gevallen voor het bedrijf. Veel jongens hier zitten ook in de sport en dat geeft een klik. Toen ik een tijd later op een cross evenement was kwam ik een collega tegen die mij vertelde dat Reiger nog iemand zocht. Ik wilde graag doorgroeien en dit was de kans waar ik op hoopte. Ik heb direct gesolliciteerd voor de functie van CNC-draaier.”

Lieke kende Reiger niet maar wist wel precies wat ze zocht in haar stage. “Ik wil mij goed kunnen focussen op verschillende onderwerpen binnen een HR-afdeling. Daarbij ook je eigen inbreng kunnen geven. Een stukje vrijheid.” De vacature sprak Lieke direct aan. Al was niet alles direct duidelijk… 

We gaven net in de eerste alinea al aan: Overijssel. Wellicht voel je het al aankomen… want pas vlak voor de start van haar stage kwam Lieke erachter dat het niet ging om Hengeloooooo (Overijssel) maar Hengelo (GLD). Gelukkig kon ze er om lachen (wij ook) en is ze blij dat ze toch voor Reiger gekozen heeft. “Ik voel mij geen stagiair en werk al volledig mee op bijvoorbeeld: verlof, operationeel en bedrijfsreglementen.” 

Daarom vragen wij direct even door met de vraag; hoe is het werken bij Reiger? Roan: “Ze gaan mee met de techniek en er zijn veel doorgroeimogelijkheden. Zo heb ik niet alleen mijn stagebegeleidertraject bij Reiger gehaald maar ook Cadcam programmeren. Daarbij gaat het niet om massaproductie maar om zeer klantgerichte producten en daarom is iedereen nóg gemotiveerder om het product beter te maken.” 

Lieke bevestigt dit: “Het is een jong team en de sfeer is fijn. Daarbij is er zeker ruimte om af en toe te ouwehoeren maar er wordt wel doorgewerkt.” 

Tot slot vragen wij naar de toekomstplannen. Roan blijft nog wel hier werken en vind het fijn. Lieke gaat toch iets dichterbij huis zoeken, ze denkt aan Hengelo maar dan die in Overijssel. 

Roan en Lieke bedankt voor het leuke gesprek en ben jij nu ook helemaal enthousiast geworden over Reiger Suspension? Check dan even hier. 

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Hoe schrijf je een knallend stageverslag? Tips voor afstuderende studenten!

Hey daar, bijna-afgestudeerde topper! De tijd vliegt, hè? Net zat je nog vol spanning te wachten op die eerste stagedag, en nu is het einde van je stage in zicht. Het enige dat nog tussen jou en je diploma staat, is dat ene, kleine, superbelangrijke document: je stageverslag. Geen paniek! Wij van SmartHub Achterhoek hebben een paar..

Lees meer

Van afstudeer-match naar vaste baan bij Iconica

Dirk Lukassen komt uit het Achterhoekse Ulft. Hij volgde de opleiding HBO-ICT/Software Development aan de HAN. Al een aantal keer bezocht hij de Achterhoekse Talententuin en liep hij diverse stages in de regio. Dit beviel hem altijd goed. Dirk was er daarom van overtuigd dat hij zijn afstudeeropdracht ook bij een bedrijf in de regio..

Lees meer

Op weg naar een succesvolle stage. Hoe vind je de perfecte stageplek?

Of je nu een eerstejaars student bent die net begint aan zijn academische reis of een gevorderde student die klaar is om de professionele wereld te verkennen, het vinden van de juiste stageplek is een belangrijke stap in je carrière. Onze tips helpen je met het vinden van een geschikte stageplek. 1. Bepaal je doelen..

Lees meer

Cas zit niet graag stil. Maar wel op zijn plek bij Alferink Installatietechniek.

We stellen je graag Cas Klein Gunnewiek voor; 20 jaar en komend uit Lichtenvoorde. Een inspirerende jonge professional die z’n carrière aan het opbouwen is bij Alferink Installatietechniek in Groenlo. Cas rondde de opleiding Middenkaderfunctionaris Smart Building af en kwam via zijn eindstage bij Alferink in dienst. Nu volgt hij, met ondersteuning van zijn werkgever,..

Lees meer

Gave stageplek maakt kans op terugkomen groot

Mick Sloots (21) en Martijn Koopmans (21) studeren Luchtvaarttechnologie aan de Hogeschool Inholland in Delft. Beide studenten reageerden op een vacature van Innovatiehub IIME en lopen nu stage in de Achterhoek. Beide geven aan dat de ervaringen van nu maken dat ze voor hun afstuderen graag terug naar de Achterhoek komen voor een gave opdracht...

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!