Menu

Kremer: goede begeleiding, goed geregeld

7 februari 2019

Hoe formuleer je een onderzoeksvraag? Hoe structureer je een stageverslag? Een (extern) stagebegeleider heeft vooral veel inhoudelijke kennis en weet dit soort vragen misschien niet goed te beantwoorden. Daar hebben ze bij Kremer in ’s-Heerenberg iets op gevonden: de Kremer Training Academy. Daar ben je als stagiair, afstudeerder of medewerker in goede handen!

Kremeris een technisch, innovatief familiebedrijf met 170 vaste medewerkers. Je vindt er alle disciplines in elektrotechniek, industriële automatisering, ict en telecom onder één dak. Het bedrijf vindt het (bij)scholen en opleiden van medewerkers erg belangrijk. Daarom is er een eigen academie opgericht: de Kremer Training Academy.

Nuttig bezig

Opleidingscoördinator Nienke Koning vertelt: “Vanuit de Training Academy bieden wij begeleiding aan scholieren en studenten die hier stage lopen of afstuderen. Dit geldt voor mbo-, hbo- en wo-studenten. Je krijgt bijvoorbeeld hulp bij het opstellen van een onderzoeksvraag en het maken van verslagen. We letten daarbij altijd op dat we binnen het bedrijf iets hebben aan een onderzoek, zodat je als student echt nuttig bezig bent. Ook medewerkers die al langer bij Kremer werken, kunnen vanuit de Training Academy gebruikmaken van leertrajecten op maat.”

Altijd tijd om mee te kijken

Eline Mokkink (22) heeft voor haar studie HRM stage gelopen bij Kremer. “Ik vond het best spannend, zo’n eerste stage. De Training Academy was voor mij een van de redenen om voor Kremer te kiezen. Het is gewoon heel prettig dat er altijd iemand is die tijd heeft om met je mee te kijken. Ik heb verschillende workshops gevolgd, dat was een fijne afwisseling. Anders ben je alleen maar met je stage bezig. Ik vond het ook heel leuk om veel contact te hebben met de andere stagiairs binnen het bedrijf. Als je ziet waar iedereen mee bezig is, leer je het bedrijf ook meteen goed kennen.”

Ontwikkelen

Eline is net klaar met haar studie en gaat nu aan de slag met haar eerste baan… bij Kremer! “Ik vind de werksfeer erg fijn, heel gemoedelijk. In zo’n sfeer presteer ik het best. Als ik zie hoe ik tijdens mijn stage al gegroeid ben… echt een wereld van verschil met toen ik net begon. Ik vind het heel positief dat Kremer een werkgever is die zijn medewerkers echt de kans geeft om zichzelf te ontwikkelen. Dat ga ik op de HR-afdeling verder begeleiden. Maar ik ga er zeker ook zelf gebruik van maken!”

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Op weg naar een succesvolle stage. Hoe vind je de perfecte stageplek?

Of je nu een eerstejaars student bent die net begint aan zijn academische reis of een gevorderde student die klaar is om de professionele wereld te verkennen, het vinden van de juiste stageplek is een belangrijke stap in je carrière. Onze tips helpen je met het vinden van een geschikte stageplek. 1. Bepaal je doelen..

Lees meer

Cas zit niet graag stil. Maar wel op zijn plek bij Alferink Installatietechniek.

We stellen je graag Cas Klein Gunnewiek voor; 20 jaar en komend uit Lichtenvoorde. Een inspirerende jonge professional die z’n carrière aan het opbouwen is bij Alferink Installatietechniek in Groenlo. Cas rondde de opleiding Middenkaderfunctionaris Smart Building af en kwam via zijn eindstage bij Alferink in dienst. Nu volgt hij, met ondersteuning van zijn werkgever,..

Lees meer

Gave stageplek maakt kans op terugkomen groot

Mick Sloots (21) en Martijn Koopmans (21) studeren Luchtvaarttechnologie aan de Hogeschool Inholland in Delft. Beide studenten reageerden op een vacature van Innovatiehub IIME en lopen nu stage in de Achterhoek. Beide geven aan dat de ervaringen van nu maken dat ze voor hun afstuderen graag terug naar de Achterhoek komen voor een gave opdracht...

Lees meer

10 tips voor een goede start van je (afstudeer)stage

Je stage is een belangrijke eerste stap in je carrière. Eindelijk kun je de opgedane kennis in de praktijk gaan brengen en waardevolle ervaring gaan opdoen. Met de juiste voorbereiding maak jij een goede eerste indruk. Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid en zelfverzekerd aan deze nieuwe uitdaging begint, hebben wij 10 tips voor je.

Lees meer

Luuk Hebinck over zijn onderzoekstage bij Nijhuis Saur Industries

Luuk Hebinck (24) komt uit een klein Achterhoeks dorp en vond een stage die perfect aansluit bij zijn interesses. Gewoon in de Achterhoek! “Mijn stage bij Nijhuis Saur Industries is interessant en uitdagend. Er gebeurt van alles en ik leer ontzettend veel.” Watertechnologie Na een studie Chemische Technologie aan het Saxion in Enschede volgt Luuk..

Lees meer

Laat ons weten wat je zoekt

Ben je als student of scholier op zoek naar een specifieke stage, werkgever of een onderzoeksopdracht? Als non-profit initiatief helpen we je graag verder!
Neem contact op

Studeer af in de Achterhoek

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!