Menu

Kremer: goede begeleiding, goed geregeld

7 februari 2019

Hoe formuleer je een onderzoeksvraag? Hoe structureer je een stageverslag? Een (extern) stagebegeleider heeft vooral veel inhoudelijke kennis en weet dit soort vragen misschien niet goed te beantwoorden. Daar hebben ze bij Kremer in ’s-Heerenberg iets op gevonden: de Kremer Training Academy. Daar ben je als stagiair, afstudeerder of medewerker in goede handen!

Kremeris een technisch, innovatief familiebedrijf met 170 vaste medewerkers. Je vindt er alle disciplines in elektrotechniek, industriële automatisering, ict en telecom onder één dak. Het bedrijf vindt het (bij)scholen en opleiden van medewerkers erg belangrijk. Daarom is er een eigen academie opgericht: de Kremer Training Academy.

Nuttig bezig

Opleidingscoördinator Nienke Koning vertelt: “Vanuit de Training Academy bieden wij begeleiding aan scholieren en studenten die hier stage lopen of afstuderen. Dit geldt voor mbo-, hbo- en wo-studenten. Je krijgt bijvoorbeeld hulp bij het opstellen van een onderzoeksvraag en het maken van verslagen. We letten daarbij altijd op dat we binnen het bedrijf iets hebben aan een onderzoek, zodat je als student echt nuttig bezig bent. Ook medewerkers die al langer bij Kremer werken, kunnen vanuit de Training Academy gebruikmaken van leertrajecten op maat.”

Altijd tijd om mee te kijken

Eline Mokkink (22) heeft voor haar studie HRM stage gelopen bij Kremer. “Ik vond het best spannend, zo’n eerste stage. De Training Academy was voor mij een van de redenen om voor Kremer te kiezen. Het is gewoon heel prettig dat er altijd iemand is die tijd heeft om met je mee te kijken. Ik heb verschillende workshops gevolgd, dat was een fijne afwisseling. Anders ben je alleen maar met je stage bezig. Ik vond het ook heel leuk om veel contact te hebben met de andere stagiairs binnen het bedrijf. Als je ziet waar iedereen mee bezig is, leer je het bedrijf ook meteen goed kennen.”

Ontwikkelen

Eline is net klaar met haar studie en gaat nu aan de slag met haar eerste baan… bij Kremer! “Ik vind de werksfeer erg fijn, heel gemoedelijk. In zo’n sfeer presteer ik het best. Als ik zie hoe ik tijdens mijn stage al gegroeid ben… echt een wereld van verschil met toen ik net begon. Ik vind het heel positief dat Kremer een werkgever is die zijn medewerkers echt de kans geeft om zichzelf te ontwikkelen. Dat ga ik op de HR-afdeling verder begeleiden. Maar ik ga er zeker ook zelf gebruik van maken!”

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Lotte Aartsen vond haar stage bij Pentair via SmartHub Achterhoek

Lotte zocht een stage via SmartHub en werd meteen enthousiast door de opdracht bij Pentair. Ze leerde de organisatie letterlijk en figuurlijk snel kennen, door haar brede stageopdracht. Ze bracht het hele facilitaire proces in kaart en kwam met een mooi advies. “Voor elke facilitaire dienst is iemand anders verantwoordelijk. Het was mijn taak om..

Lees meer

Ontmoet Jermo Thuis!

Ontmoet Jermo Thuis, een enthousiaste jonge professional die momenteel zijn afstudeerstage bij Innomotion vervult. Innomotion is een distribiteur voor Delta producten in Nederland en fungeert tevens als groothandel voor deze producten. Ze leveren niet alleen een breed scala aan producten, zoals PLC’s en servo motoren, maar bieden ook ondersteuning aan klanten die vragen hebben over..

Lees meer

BonsenReuling: Vol expertise en energie

In de wereld van accountancy zijn kantoren van verschillende groottes te vinden. BonsenReuling is een middelgroot kantoor met 170 collega’s verspreid over 5 locaties: Lichtenvoorde, Eibergen, Doetinchem, Deventer en Elst. Het bedrijf is daarnaast ook een ook actief SmartHub-lid van het allereerste eerste uur. We spraken met Jolein (25), een gedreven en enthousiaste jonge professional..

Lees meer

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros Thomas Ros is stagiair bij DLA ICT, een ICT-bedrijf met een allround aanbod op ICT gebied, van engineering tot software en consultancy. Vanuit Graafschap College deed Thomas mee aan de vakwedstrijden ICT-beheerder van Worldskills Netherlands 22/23 en behaalde hier de 3e plek!  DLA ICT hecht veel waarde aan de..

Lees meer

Talent in beeld: Tom Dijkhuis is op een missie bij SABA!

In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Tom Dijkhuis (21), een gedreven afstudeerstudent Sportmarketing aan de Hogeschool Saxion in Deventer. Tom, woonachtig in Beltrum, heeft de kans gekregen om zijn afstudeerstage te doen bij SABA in Dinxperlo, een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in lijmen en kitten voor specifieke B2B-markten. In de afgelopen 90 jaar heeft..

Lees meer

Het is altijd feest bij Kaemingk!

Talent in Beeld: Margot Pardijs over haar sprankelende stage bij Kaemingk. In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Margot Pardijs (22), een vierdejaars student Human Resource Management aan Saxion Deventer. Ze loopt momenteel stage bij Kaemingk. Een internationale leverancier van decoratieartikelen voor feestelijke gelegenheden zoals Kerst, Pasen, Valentijn en het voorjaar met o.a. een uitgebreide outdoor collectie. Kaemingk..

Lees meer

Lieke en Roan delen hun ervaringen bij Reiger Suspension

Het is altijd interessant om te horen hoe mensen bij een bepaald bedrijf of organisatie terecht zijn gekomen en wat hun ervaringen daar zijn. Deze keer nemen we een “kijkje” bij Reiger Suspension in Hengelo (GLD) en delen wij de ervaringen van Lieke Rauwerda (23) – HR-stagiair en van Roan Beerten (25) – CAD-CAM programmeur. Eerst..

Lees meer

Laat ons weten wat je zoekt

Ben je als student of scholier op zoek naar een specifieke stage, werkgever of een onderzoeksopdracht? Als non-profit initiatief helpen we je graag verder!
Neem contact op

Studeer af in de Achterhoek

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!