Menu

Kremer: goede begeleiding, goed geregeld

7 februari 2019

Hoe formuleer je een onderzoeksvraag? Hoe structureer je een stageverslag? Een (extern) stagebegeleider heeft vooral veel inhoudelijke kennis en weet dit soort vragen misschien niet goed te beantwoorden. Daar hebben ze bij Kremer in ’s-Heerenberg iets op gevonden: de Kremer Training Academy. Daar ben je als stagiair, afstudeerder of medewerker in goede handen!

Kremeris een technisch, innovatief familiebedrijf met 170 vaste medewerkers. Je vindt er alle disciplines in elektrotechniek, industriële automatisering, ict en telecom onder één dak. Het bedrijf vindt het (bij)scholen en opleiden van medewerkers erg belangrijk. Daarom is er een eigen academie opgericht: de Kremer Training Academy.

Nuttig bezig

Opleidingscoördinator Nienke Koning vertelt: “Vanuit de Training Academy bieden wij begeleiding aan scholieren en studenten die hier stage lopen of afstuderen. Dit geldt voor mbo-, hbo- en wo-studenten. Je krijgt bijvoorbeeld hulp bij het opstellen van een onderzoeksvraag en het maken van verslagen. We letten daarbij altijd op dat we binnen het bedrijf iets hebben aan een onderzoek, zodat je als student echt nuttig bezig bent. Ook medewerkers die al langer bij Kremer werken, kunnen vanuit de Training Academy gebruikmaken van leertrajecten op maat.”

Altijd tijd om mee te kijken

Eline Mokkink (22) heeft voor haar studie HRM stage gelopen bij Kremer. “Ik vond het best spannend, zo’n eerste stage. De Training Academy was voor mij een van de redenen om voor Kremer te kiezen. Het is gewoon heel prettig dat er altijd iemand is die tijd heeft om met je mee te kijken. Ik heb verschillende workshops gevolgd, dat was een fijne afwisseling. Anders ben je alleen maar met je stage bezig. Ik vond het ook heel leuk om veel contact te hebben met de andere stagiairs binnen het bedrijf. Als je ziet waar iedereen mee bezig is, leer je het bedrijf ook meteen goed kennen.”

Ontwikkelen

Eline is net klaar met haar studie en gaat nu aan de slag met haar eerste baan… bij Kremer! “Ik vind de werksfeer erg fijn, heel gemoedelijk. In zo’n sfeer presteer ik het best. Als ik zie hoe ik tijdens mijn stage al gegroeid ben… echt een wereld van verschil met toen ik net begon. Ik vind het heel positief dat Kremer een werkgever is die zijn medewerkers echt de kans geeft om zichzelf te ontwikkelen. Dat ga ik op de HR-afdeling verder begeleiden. Maar ik ga er zeker ook zelf gebruik van maken!”

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

SmartHub on tour

SmartHub ontving een groep enthousiaste studenten van de Radboud universiteit en lieten hen kennismaken met twee gave SmartHub bedrijven. Wie weet vinden ze hier hun toekomstige masterstage of startersfunctie.

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!