Menu

Kremer: goede begeleiding, goed geregeld

7 februari 2019

Hoe formuleer je een onderzoeksvraag? Hoe structureer je een stageverslag? Een (extern) stagebegeleider heeft vooral veel inhoudelijke kennis en weet dit soort vragen misschien niet goed te beantwoorden. Daar hebben ze bij Kremer in ’s-Heerenberg iets op gevonden: de Kremer Training Academy. Daar ben je als stagiair, afstudeerder of medewerker in goede handen!

Kremeris een technisch, innovatief familiebedrijf met 170 vaste medewerkers. Je vindt er alle disciplines in elektrotechniek, industriële automatisering, ict en telecom onder één dak. Het bedrijf vindt het (bij)scholen en opleiden van medewerkers erg belangrijk. Daarom is er een eigen academie opgericht: de Kremer Training Academy.

Nuttig bezig

Opleidingscoördinator Nienke Koning vertelt: “Vanuit de Training Academy bieden wij begeleiding aan scholieren en studenten die hier stage lopen of afstuderen. Dit geldt voor mbo-, hbo- en wo-studenten. Je krijgt bijvoorbeeld hulp bij het opstellen van een onderzoeksvraag en het maken van verslagen. We letten daarbij altijd op dat we binnen het bedrijf iets hebben aan een onderzoek, zodat je als student echt nuttig bezig bent. Ook medewerkers die al langer bij Kremer werken, kunnen vanuit de Training Academy gebruikmaken van leertrajecten op maat.”

Altijd tijd om mee te kijken

Eline Mokkink (22) heeft voor haar studie HRM stage gelopen bij Kremer. “Ik vond het best spannend, zo’n eerste stage. De Training Academy was voor mij een van de redenen om voor Kremer te kiezen. Het is gewoon heel prettig dat er altijd iemand is die tijd heeft om met je mee te kijken. Ik heb verschillende workshops gevolgd, dat was een fijne afwisseling. Anders ben je alleen maar met je stage bezig. Ik vond het ook heel leuk om veel contact te hebben met de andere stagiairs binnen het bedrijf. Als je ziet waar iedereen mee bezig is, leer je het bedrijf ook meteen goed kennen.”

Ontwikkelen

Eline is net klaar met haar studie en gaat nu aan de slag met haar eerste baan… bij Kremer! “Ik vind de werksfeer erg fijn, heel gemoedelijk. In zo’n sfeer presteer ik het best. Als ik zie hoe ik tijdens mijn stage al gegroeid ben… echt een wereld van verschil met toen ik net begon. Ik vind het heel positief dat Kremer een werkgever is die zijn medewerkers echt de kans geeft om zichzelf te ontwikkelen. Dat ga ik op de HR-afdeling verder begeleiden. Maar ik ga er zeker ook zelf gebruik van maken!”

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Bas bouwt aan zijn toekomst bij WBC Bouwgroep

Maak kennis met Bas ten Hagen, een gedreven student en stagiair bij WBC Bouwgroep, een middelgroot bouwbedrijf uit Winterswijk, dat zich specialiseert in hoogwaardige bouwprojecten. Bas, 23 jaar, komt uit Eibergen en volgt de studie Bouwkunde aan het Saxion in Enschede. Naast zijn passie voor bouwen, is hij een echte sportfanaat die graag hardloopt en..

Lees meer

Hoe schrijf je een knallend stageverslag? Tips voor afstuderende studenten!

Hey daar, bijna-afgestudeerde topper! De tijd vliegt, hè? Net zat je nog vol spanning te wachten op die eerste stagedag, en nu is het einde van je stage in zicht. Het enige dat nog tussen jou en je diploma staat, is dat ene, kleine, superbelangrijke document: je stageverslag. Geen paniek! Wij van SmartHub Achterhoek hebben een paar..

Lees meer

Van afstudeer-match naar vaste baan bij Iconica

Dirk Lukassen komt uit het Achterhoekse Ulft. Hij volgde de opleiding HBO-ICT/Software Development aan de HAN. Al een aantal keer bezocht hij de Achterhoekse Talententuin en liep hij diverse stages in de regio. Dit beviel hem altijd goed. Dirk was er daarom van overtuigd dat hij zijn afstudeeropdracht ook bij een bedrijf in de regio..

Lees meer

Op weg naar een succesvolle stage. Hoe vind je de perfecte stageplek?

Of je nu een eerstejaars student bent die net begint aan zijn academische reis of een gevorderde student die klaar is om de professionele wereld te verkennen, het vinden van de juiste stageplek is een belangrijke stap in je carrière. Onze tips helpen je met het vinden van een geschikte stageplek. 1. Bepaal je doelen..

Lees meer

Laat ons weten wat je zoekt

Ben je als student of scholier op zoek naar een specifieke stage, werkgever of een onderzoeksopdracht? Als non-profit initiatief helpen we je graag verder!
Neem contact op

Studeer af in de Achterhoek

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!