Menu

Jonge talenten Pim en Stijn over Stanstechniek in Gaanderen

7 februari 2023

Stijn Bourgondiën uit Silvolde en Pim Jansen uit Ulft hebben veel gemeen. Beide studeerden ze werktuigbouwkunde (en meer) maar ook leren en werken ze beide bij Stanstechniek in Gaanderen. Een mooi moment om ze eens wat vragen te stellen. 

Wat is Stanstechniek? 
Stantechniek Gaanderen B.V. is een MKB-bedrijf met meer dan 100 werknemers, variërend van engineers tot productiemedewerkers. Stanstechniek verwerkt klant specifieke producten uit band- en plaatmateriaal voor OEM bedrijven (Original Equipment Manufacturer). Een bedrijf dat een origineel product fabriceert. Stanstechniek beschikt over een flexibele productie-inrichting waar zowel kleine als grote series geproduceerd kunnen worden.

Wat studeren jullie?
Stijn: “Op het moment ben ik bezig met twee studies. Ik ben in 2018 begonnen met Industrieel Product Ontwerpen (IPO) op de HAN in Arnhem. Doordat ik tijdens mijn stage en zaterdagbaantje bij Stanstechniek merkte dat werktuigbouwkunde (de technische kant van IPO) me meer aansprak, ben ik gaan informeren naar de mogelijkheden om me daar verder in te ontwikkelen. Ik kreeg te horen dat ik de studie werktuigbouwkunde in deeltijd ernaast zou kunnen volgen. Gelukkig werkte ik op zaterdag al bij Stanstechniek en kon ik hier zonder problemen dit traject gaan volgen. Ik ga volgend jaar naar mijn laatste jaar, dan moet ik voor beide tegelijk afstuderen. Dit wordt een uitdaging, maar ik denk dat het met de hulp van Stanstechniek zeker moet lukken.”  

Pim: “Ik Heb de Bachelor Werktuigbouwkunde gevolgd op de HAN in Arnhem en Nijmegen. Deze heb ik afgelopen januari afgerond. In februari ben ik gestart met de Engelstalige Master Engineering Systems. Binnen deze master volg ik de “track” (stroming) Lean Engineering. Na gesprekken met Stanstechniek Gaanderen heb ik besloten deze studie deeltijd te gaan doen naast Stanstechniek.” 

Stijn

Hoe zijn jullie bij Stanstechniek terecht gekomen?
Stijn: “Toen ik de studie industrieel productontwerpen ging volgen, zocht ik ook een technisch zaterdagbaantje in de buurt. Ik schreef me in bij uitzendbureau JAWS in Terborg en kon al snel op gesprek komen bij Stanstechniek. Na dit gesprek kon ik vrijwel direct aan de slag in de productie. Wat ik fijn vond aan dit eerste gesprek is dat er gelijk naar de toekomst werd gekeken. Ze zagen de meerwaarde van mijn technische achtergrond. Na de korte periode in de productie mocht ik met andere studenten op zaterdag klusjes uitvoeren waar ze doordeweeks niet aan toe kwamen. Mijn kennis uit de studie kon ik zo mooi toepassen in de praktijk bij leuke projecten.”

Pim: “Ruim 2 jaar geleden ben ik benaderd door een uitzendbureau dat op zoek was naar studenten voor een technische bijbaan. Zo kwam ik in contact met Stanstechniek. De afgelopen jaren was ik hier meestal op de zaterdagen en in de schoolvakanties bij Stanstechniek aan het werk.”

Welke taken hebben jullie bij Stanstechniek? 
Pim: “Op dit moment ben ik werkzaam op de Engineeringsafdeling van Stanstechniek. Hierbij houd ik mij vooral bezig met het ontwerpen van nieuwe gereedschappen voor en de automatisering rond de automatische excenterpers lijnen, dat is een machine die wordt gebruikt voor het snijden, ponsen, embossen en buigen van werkstukken. Bij het ontwerpen van gereedschappen denken wij mee met de klant door bijvoorbeeld gewichts- of materiaalreductie voor te stellen.” 

Stijn: “Ik heb niet echt een specifieke taak binnen het bedrijf. Ik ben bezig met het optimaliseren van het de processen. Maar ik doe daarnaast ook een stukje werkvoorbereiding en sales. Ik vind het leuk dat ik zo veel verschillende dingen mag doen. Hierdoor is er telkens een nieuwe uitdaging en hierdoor gaat het werk niet vervelen.” 

Pim

Wat is de toegevoegde waarde van Stanstechniek?
Stijn: “Ik vind het fijn dat Stanstechniek een kleine engineeringsafdeling heeft. Je krijgt zo veel verantwoordelijkheden en je kun zelf ook impact maken binnen het bedrijf. Daarnaast is het een voordeel dat de productie op dezelfde locatie zit. Mocht je iets niet weten of mocht er iets misgaan, dan loop je zo de fabriek in om een vraag te stellen of een oplossing te verzinnen.” 

Pim: “Het mooie aan Stanstechniek vind ik de mogelijkheden die ze mij bieden om mijn studie te combineren met werkzaamheden binnen het bedrijf. Daarnaast vind ik het mooi om te zien dat wat ik ontwerp of bedenk, direct toegepast wordt in de praktijk.”

Hoe is de sfeer/cultuur bij Stanstechniek en krijgt jong talent de ruimte? 
Pim: “De sfeer binnen het bedrijf is gezellig en open. Ideeën of verbeterpunten zijn altijd welkom. Het team van ingenieurs is jong en dat vertaalt zich naar de vooruitstrevende en actieve werksfeer. Het nuchtere karakter en de directheid binnen het bedrijf is wat je van een Achterhoeks bedrijf kunt verwachten. Deze eigenschappen zijn voor mij vooral belangrijk en zijn ook de reden dat ik in de Achterhoek wil werken.”

Stijn: “Ik denk dat jong talent een mooie kans krijgt binnen Stanstechniek. Via een zaterdagbaantje kan je laagdrempelig kennismaken met het bedrijf, de mensen en de werkwijze. Wat je in je studie leert over bijvoorbeeld metaal, kan je direct in de praktijk zien en toepassen. Door zo’n bijbaantje stroom je na je studie ook makkelijker door naar een baan bij het bedrijf. En nog steeds heb ik profijt van wat ik in mijn zaterdagbaan heb geleerd.”

Als laatste vraag, kennen jullie SmartHub? 
Stijn: “Ik kende SmartHub eerst nog niet. Ik ben met ze in contact gekomen omdat Stanstechniek zich aangemeld heeft bij SmartHub. Maar nu ik kennis gemaakt heb, zal ik daar in de toekomst zeker gebruik maken van de vacatureportal. Daarnaast zal ik SmartHub zeker aanraden bij kennissen die op zoek zijn naar een baan of afstudeerstage.”

Pim: ”Dat Stanstechniek zich heeft aangesloten bij SmartHub vind ik een goede keuze. Ik ken SmartHub namelijk al van een eerdere stage bij een ander Achterhoeks bedrijf. Ik raad SmartHub aan nog veel meer studenten buiten de Achterhoek kennis te laten maken met het echte Achterhoeks karakter dat de bedrijven in deze regio hebben. Ik weet zeker dat dit meer studenten aanspreekt.”

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Lotte Aartsen vond haar stage bij Pentair via SmartHub Achterhoek

Lotte zocht een stage via SmartHub en werd meteen enthousiast door de opdracht bij Pentair. Ze leerde de organisatie letterlijk en figuurlijk snel kennen, door haar brede stageopdracht. Ze bracht het hele facilitaire proces in kaart en kwam met een mooi advies. “Voor elke facilitaire dienst is iemand anders verantwoordelijk. Het was mijn taak om..

Lees meer

Ontmoet Jermo Thuis!

Ontmoet Jermo Thuis, een enthousiaste jonge professional die momenteel zijn afstudeerstage bij Innomotion vervult. Innomotion is een distribiteur voor Delta producten in Nederland en fungeert tevens als groothandel voor deze producten. Ze leveren niet alleen een breed scala aan producten, zoals PLC’s en servo motoren, maar bieden ook ondersteuning aan klanten die vragen hebben over..

Lees meer

BonsenReuling: Vol expertise en energie

In de wereld van accountancy zijn kantoren van verschillende groottes te vinden. BonsenReuling is een middelgroot kantoor met 170 collega’s verspreid over 5 locaties: Lichtenvoorde, Eibergen, Doetinchem, Deventer en Elst. Het bedrijf is daarnaast ook een ook actief SmartHub-lid van het allereerste eerste uur. We spraken met Jolein (25), een gedreven en enthousiaste jonge professional..

Lees meer

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros Thomas Ros is stagiair bij DLA ICT, een ICT-bedrijf met een allround aanbod op ICT gebied, van engineering tot software en consultancy. Vanuit Graafschap College deed Thomas mee aan de vakwedstrijden ICT-beheerder van Worldskills Netherlands 22/23 en behaalde hier de 3e plek!  DLA ICT hecht veel waarde aan de..

Lees meer

Talent in beeld: Tom Dijkhuis is op een missie bij SABA!

In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Tom Dijkhuis (21), een gedreven afstudeerstudent Sportmarketing aan de Hogeschool Saxion in Deventer. Tom, woonachtig in Beltrum, heeft de kans gekregen om zijn afstudeerstage te doen bij SABA in Dinxperlo, een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in lijmen en kitten voor specifieke B2B-markten. In de afgelopen 90 jaar heeft..

Lees meer

Het is altijd feest bij Kaemingk!

Talent in Beeld: Margot Pardijs over haar sprankelende stage bij Kaemingk. In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Margot Pardijs (22), een vierdejaars student Human Resource Management aan Saxion Deventer. Ze loopt momenteel stage bij Kaemingk. Een internationale leverancier van decoratieartikelen voor feestelijke gelegenheden zoals Kerst, Pasen, Valentijn en het voorjaar met o.a. een uitgebreide outdoor collectie. Kaemingk..

Lees meer

Lieke en Roan delen hun ervaringen bij Reiger Suspension

Het is altijd interessant om te horen hoe mensen bij een bepaald bedrijf of organisatie terecht zijn gekomen en wat hun ervaringen daar zijn. Deze keer nemen we een “kijkje” bij Reiger Suspension in Hengelo (GLD) en delen wij de ervaringen van Lieke Rauwerda (23) – HR-stagiair en van Roan Beerten (25) – CAD-CAM programmeur. Eerst..

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!