Menu

“Ik loop stage in de Achterhoek met het oog op de toekomst”

28 september 2021

De 25-jarige afstudeerder Vinnie van Moerkerk is een bekend gezicht bij 8RHK Ambassadeurs. Nadat hij zijn onderzoeksstage bij ons had afgerond, besloot hij zijn meewerkstage ‘een deurtje verder’ bij de Talententuin te doen. Hoog tijd om nader kennis te maken met deze ambitieuze Achterhoekse aanpakker!

Vinnie, vertel: hoe ben je bij 8RHK Ambassadeurs terecht gekomen?

“Ik studeer Ondernemerschap & Retail Management aan de HAN en was voor mijn studie op zoek naar een afstudeerplek. Daar stond 8RHK Ambassadeurs tussen de lijst van aanbieders van stageopdrachten. Ik wilde mijn stages graag in de Achterhoek lopen, dus dit was voor mij een mooie kans.”

Afstuderen in de Achterhoek, waarom is dat belangrijk voor je?

“Sowieso met het oog op de toekomst. Ik woon al mijn hele leven in Braamt en wil als ik ga werken ook graag in de Achterhoek blijven. Daarnaast wist ik nog niet zo goed wat de Achterhoek allemaal te bieden heeft, dus daar was ik nieuwsgierig naar. Stage lopen is natuurlijk een perfecte manier om daar achter te komen.”

Wat houden jouw stageopdrachten bij 8RHK Ambassadeurs en De Talententuin in?

“Bij 8RHK Ambassadeurs heb ik mijn onderzoeksstage gedaan. Ik onderzocht waarom studenten wegtrekken uit de Achterhoek en hoe we HBO studenten die voor hun studie de Achterhoek verlaten weer kunnen binden aan de regio. Het heeft vooral te maken met verkeerde beeldvorming: sommige studenten denken bijvoorbeeld dat bedrijven in de Achterhoek ouderwets zijn in vergelijking met bedrijven in de steden. Of dat hier geen grote bedrijven te vinden zijn met uitdagende stageopdrachten. Niets is minder waar, maar dat moeten die studenten dan wel weten.”

“Mijn huidige stage bij de Talententuin is een meewerkstage. Ik help mee met het organiseren van het evenement, leg contacten met bedrijven, help met vrijwilligers werven, dat soort dingen. Dat ik mijn vorige stage bij 8RHK Ambassadeurs deed heeft zeker voordelen. Ik ken de organisatie achter de Talententuin al waardoor de lijntjes kort zijn; afspraken zijn snel gemaakt.”

 Wat is je advies voor studenten die twijfelen om in de Achterhoek stage te lopen?

“Er is meer mogelijk dan je denkt! Verdiep je in de mogelijkheden en praat met verschillende mensen. Veel bedrijven willen graag met je mee denken. Daarbij is de sfeer hier goed: de Achterhoekse mentaliteit vind ik heel prettig. Contact maken met anderen gaat gemakkelijk, je hoort er meteen bij en je wordt serieus genomen. Je ideeën belanden niet onderin een la, zoals bij sommige andere bedrijven, maar er wordt echt werk van gemaakt. Dus ik zou zeggen: kom allemaal naar de Achterhoek!”

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Ontmoet Jermo Thuis!

Ontmoet Jermo Thuis, een enthousiaste jonge professional die momenteel zijn afstudeerstage bij Innomotion vervult. Innomotion is een distribiteur voor Delta producten in Nederland en fungeert tevens als groothandel voor deze producten. Ze leveren niet alleen een breed scala aan producten, zoals PLC’s en servo motoren, maar bieden ook ondersteuning aan klanten die vragen hebben over..

Lees meer

BonsenReuling: Vol expertise en energie

In de wereld van accountancy zijn kantoren van verschillende groottes te vinden. BonsenReuling is een middelgroot kantoor met 170 collega’s verspreid over 5 locaties: Lichtenvoorde, Eibergen, Doetinchem, Deventer en Elst. Het bedrijf is daarnaast ook een ook actief SmartHub-lid van het allereerste eerste uur. We spraken met Jolein (25), een gedreven en enthousiaste jonge professional..

Lees meer

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros Thomas Ros is stagiair bij DLA ICT, een ICT-bedrijf met een allround aanbod op ICT gebied, van engineering tot software en consultancy. Vanuit Graafschap College deed Thomas mee aan de vakwedstrijden ICT-beheerder van Worldskills Netherlands 22/23 en behaalde hier de 3e plek!  DLA ICT hecht veel waarde aan de..

Lees meer

Talent in beeld: Tom Dijkhuis is op een missie bij SABA!

In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Tom Dijkhuis (21), een gedreven afstudeerstudent Sportmarketing aan de Hogeschool Saxion in Deventer. Tom, woonachtig in Beltrum, heeft de kans gekregen om zijn afstudeerstage te doen bij SABA in Dinxperlo, een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in lijmen en kitten voor specifieke B2B-markten. In de afgelopen 90 jaar heeft..

Lees meer

Het is altijd feest bij Kaemingk!

Talent in Beeld: Margot Pardijs over haar sprankelende stage bij Kaemingk. In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Margot Pardijs (22), een vierdejaars student Human Resource Management aan Saxion Deventer. Ze loopt momenteel stage bij Kaemingk. Een internationale leverancier van decoratieartikelen voor feestelijke gelegenheden zoals Kerst, Pasen, Valentijn en het voorjaar met o.a. een uitgebreide outdoor collectie. Kaemingk..

Lees meer

Lieke en Roan delen hun ervaringen bij Reiger Suspension

Het is altijd interessant om te horen hoe mensen bij een bepaald bedrijf of organisatie terecht zijn gekomen en wat hun ervaringen daar zijn. Deze keer nemen we een “kijkje” bij Reiger Suspension in Hengelo (GLD) en delen wij de ervaringen van Lieke Rauwerda (23) – HR-stagiair en van Roan Beerten (25) – CAD-CAM programmeur. Eerst..

Lees meer

Binnenkijken bij: Eeftink-Rensing

In onze rubriek ‘Bedrijf in beeld’ zoomen we in op onze SmartHub-leden. We vertellen over de organisatie en over mooie ervaringen en carrièrekansen die studenten en starters hier hebben. Bij Eeftink-Rensing is het motto: ‘Niets is onmogelijk, staal is onze taal’. Dat maakte ons nieuwsgierig en dus gingen we eens kijken bij het Lichtenvoordse bedrijf dat..

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!