Menu

“Ik loop stage in de Achterhoek met het oog op de toekomst”

28 september 2021

De 25-jarige afstudeerder Vinnie van Moerkerk is een bekend gezicht bij 8RHK Ambassadeurs. Nadat hij zijn onderzoeksstage bij ons had afgerond, besloot hij zijn meewerkstage ‘een deurtje verder’ bij de Talententuin te doen. Hoog tijd om nader kennis te maken met deze ambitieuze Achterhoekse aanpakker!

Vinnie, vertel: hoe ben je bij 8RHK Ambassadeurs terecht gekomen?

“Ik studeer Ondernemerschap & Retail Management aan de HAN en was voor mijn studie op zoek naar een afstudeerplek. Daar stond 8RHK Ambassadeurs tussen de lijst van aanbieders van stageopdrachten. Ik wilde mijn stages graag in de Achterhoek lopen, dus dit was voor mij een mooie kans.”

Afstuderen in de Achterhoek, waarom is dat belangrijk voor je?

“Sowieso met het oog op de toekomst. Ik woon al mijn hele leven in Braamt en wil als ik ga werken ook graag in de Achterhoek blijven. Daarnaast wist ik nog niet zo goed wat de Achterhoek allemaal te bieden heeft, dus daar was ik nieuwsgierig naar. Stage lopen is natuurlijk een perfecte manier om daar achter te komen.”

Wat houden jouw stageopdrachten bij 8RHK Ambassadeurs en De Talententuin in?

“Bij 8RHK Ambassadeurs heb ik mijn onderzoeksstage gedaan. Ik onderzocht waarom studenten wegtrekken uit de Achterhoek en hoe we HBO studenten die voor hun studie de Achterhoek verlaten weer kunnen binden aan de regio. Het heeft vooral te maken met verkeerde beeldvorming: sommige studenten denken bijvoorbeeld dat bedrijven in de Achterhoek ouderwets zijn in vergelijking met bedrijven in de steden. Of dat hier geen grote bedrijven te vinden zijn met uitdagende stageopdrachten. Niets is minder waar, maar dat moeten die studenten dan wel weten.”

“Mijn huidige stage bij de Talententuin is een meewerkstage. Ik help mee met het organiseren van het evenement, leg contacten met bedrijven, help met vrijwilligers werven, dat soort dingen. Dat ik mijn vorige stage bij 8RHK Ambassadeurs deed heeft zeker voordelen. Ik ken de organisatie achter de Talententuin al waardoor de lijntjes kort zijn; afspraken zijn snel gemaakt.”

 Wat is je advies voor studenten die twijfelen om in de Achterhoek stage te lopen?

“Er is meer mogelijk dan je denkt! Verdiep je in de mogelijkheden en praat met verschillende mensen. Veel bedrijven willen graag met je mee denken. Daarbij is de sfeer hier goed: de Achterhoekse mentaliteit vind ik heel prettig. Contact maken met anderen gaat gemakkelijk, je hoort er meteen bij en je wordt serieus genomen. Je ideeën belanden niet onderin een la, zoals bij sommige andere bedrijven, maar er wordt echt werk van gemaakt. Dus ik zou zeggen: kom allemaal naar de Achterhoek!”

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

SmartHub on tour

SmartHub ontving een groep enthousiaste studenten van de Radboud universiteit en lieten hen kennismaken met twee gave SmartHub bedrijven. Wie weet vinden ze hier hun toekomstige masterstage of startersfunctie.

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!