Menu

“Ik loop stage in de Achterhoek met het oog op de toekomst”

28 september 2021

De 25-jarige afstudeerder Vinnie van Moerkerk is een bekend gezicht bij 8RHK Ambassadeurs. Nadat hij zijn onderzoeksstage bij ons had afgerond, besloot hij zijn meewerkstage ‘een deurtje verder’ bij de Talententuin te doen. Hoog tijd om nader kennis te maken met deze ambitieuze Achterhoekse aanpakker!

Vinnie, vertel: hoe ben je bij 8RHK Ambassadeurs terecht gekomen?

“Ik studeer Ondernemerschap & Retail Management aan de HAN en was voor mijn studie op zoek naar een afstudeerplek. Daar stond 8RHK Ambassadeurs tussen de lijst van aanbieders van stageopdrachten. Ik wilde mijn stages graag in de Achterhoek lopen, dus dit was voor mij een mooie kans.”

Afstuderen in de Achterhoek, waarom is dat belangrijk voor je?

“Sowieso met het oog op de toekomst. Ik woon al mijn hele leven in Braamt en wil als ik ga werken ook graag in de Achterhoek blijven. Daarnaast wist ik nog niet zo goed wat de Achterhoek allemaal te bieden heeft, dus daar was ik nieuwsgierig naar. Stage lopen is natuurlijk een perfecte manier om daar achter te komen.”

Wat houden jouw stageopdrachten bij 8RHK Ambassadeurs en De Talententuin in?

“Bij 8RHK Ambassadeurs heb ik mijn onderzoeksstage gedaan. Ik onderzocht waarom studenten wegtrekken uit de Achterhoek en hoe we HBO studenten die voor hun studie de Achterhoek verlaten weer kunnen binden aan de regio. Het heeft vooral te maken met verkeerde beeldvorming: sommige studenten denken bijvoorbeeld dat bedrijven in de Achterhoek ouderwets zijn in vergelijking met bedrijven in de steden. Of dat hier geen grote bedrijven te vinden zijn met uitdagende stageopdrachten. Niets is minder waar, maar dat moeten die studenten dan wel weten.”

“Mijn huidige stage bij de Talententuin is een meewerkstage. Ik help mee met het organiseren van het evenement, leg contacten met bedrijven, help met vrijwilligers werven, dat soort dingen. Dat ik mijn vorige stage bij 8RHK Ambassadeurs deed heeft zeker voordelen. Ik ken de organisatie achter de Talententuin al waardoor de lijntjes kort zijn; afspraken zijn snel gemaakt.”

 Wat is je advies voor studenten die twijfelen om in de Achterhoek stage te lopen?

“Er is meer mogelijk dan je denkt! Verdiep je in de mogelijkheden en praat met verschillende mensen. Veel bedrijven willen graag met je mee denken. Daarbij is de sfeer hier goed: de Achterhoekse mentaliteit vind ik heel prettig. Contact maken met anderen gaat gemakkelijk, je hoort er meteen bij en je wordt serieus genomen. Je ideeën belanden niet onderin een la, zoals bij sommige andere bedrijven, maar er wordt echt werk van gemaakt. Dus ik zou zeggen: kom allemaal naar de Achterhoek!”

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Cas zit niet graag stil. Maar wel op zijn plek bij Alferink Installatietechniek.

We stellen je graag Cas Klein Gunnewiek voor; 20 jaar en komend uit Lichtenvoorde. Een inspirerende jonge professional die z’n carrière aan het opbouwen is bij Alferink Installatietechniek in Groenlo. Cas rondde de opleiding Middenkaderfunctionaris Smart Building af en kwam via zijn eindstage bij Alferink in dienst. Nu volgt hij, met ondersteuning van zijn werkgever,..

Lees meer

Gave stageplek maakt kans op terugkomen groot

Mick Sloots (21) en Martijn Koopmans (21) studeren Luchtvaarttechnologie aan de Hogeschool Inholland in Delft. Beide studenten reageerden op een vacature van Innovatiehub IIME en lopen nu stage in de Achterhoek. Beide geven aan dat de ervaringen van nu maken dat ze voor hun afstuderen graag terug naar de Achterhoek komen voor een gave opdracht...

Lees meer

10 tips voor een goede start van je (afstudeer)stage

Je stage is een belangrijke eerste stap in je carrière. Eindelijk kun je de opgedane kennis in de praktijk gaan brengen en waardevolle ervaring gaan opdoen. Met de juiste voorbereiding maak jij een goede eerste indruk. Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid en zelfverzekerd aan deze nieuwe uitdaging begint, hebben wij 10 tips voor je.

Lees meer

Luuk Hebinck over zijn onderzoekstage bij Nijhuis Saur Industries

Luuk Hebinck (24) komt uit een klein Achterhoeks dorp en vond een stage die perfect aansluit bij zijn interesses. Gewoon in de Achterhoek! “Mijn stage bij Nijhuis Saur Industries is interessant en uitdagend. Er gebeurt van alles en ik leer ontzettend veel.” Watertechnologie Na een studie Chemische Technologie aan het Saxion in Enschede volgt Luuk..

Lees meer

Lotte Aartsen vond haar stage bij Pentair via SmartHub Achterhoek

Lotte zocht een stage via SmartHub en werd meteen enthousiast door de opdracht bij Pentair. Ze leerde de organisatie letterlijk en figuurlijk snel kennen, door haar brede stageopdracht. Ze bracht het hele facilitaire proces in kaart en kwam met een mooi advies. “Voor elke facilitaire dienst is iemand anders verantwoordelijk. Het was mijn taak om..

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!