Menu

Grensland College

associate degree

HBO-opleidingen in de Achterhoek

5 april 2023

GRENSLAND COLLEGE komt met nieuw aanbod op open avond 5 april

Het Grensland College biedt op woensdag 5 april een kijkje in de keuken van maar liefst 5 deeltijd hbo-opleidingen, de zogeheten Associate degrees, die per schooljaar 2023-2024 bij het Achterhoekse onderwijsplatform worden aangeboden. Nieuw in het aanbod is de Ad Logistics Management, die per september 2023 vanaf het DRU-terrein in Ulft wordt aangeboden. 

Het Grensland College is een samenwerkingsverband van Graafschap College, HAN, Saxion en Iselinge en biedt 2-jarige deeltijd hbo-opleidingen die naast een baan zijn te volgen, de zogeheten Associate degree (Ad). Projectmanager Alexander van der Graaff vertelt: “De Associate degree is een 2-jarige praktijkgerichte hbo-opleiding, die je perfect kunt combineren met je baan. Eigenlijk is de Ad het kleine broertje van de 4-jarige bachelor. De opleidingen zijn enorm in trek bij mbo-4 studenten die willen gaan werken én doorstuderen tegelijk en bij werknemers die zich willen om, her- of bijscholen naast hun baan.”

Sterke groei

In slechts anderhalf jaar is het Grensland College uitgegroeid tot een stevig Achterhoeks hbo-platform waar al ruim 130 studenten het huidige aanbod deeltijdopleidingen Management, Sociaal Werk, Engineering en Pedagogisch Educatief Professional volgen. “En we groeien door!”, aldus Van der Graaff. “Zo bieden we per september 2023 de deeltijd hbo-opleiding Logistics Management, die onder licentie van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) bij het CIVON in Ulft wordt verzorgd. We kiezen bewust voor deze locatie centraal in de Achterhoek, omdat die voor werknemers van alle transport- en logistieke bedrijven in de regio goed bereikbaar is. In de opleiding komen onder meer logistiek, economie, recht, projectmanagement en procesoptimalisatie aan bod.”

Naast de nieuwe logistieke hbo-opleiding, biedt het Grensland College net als dit studiejaar per september eveneens vanuit innovatiecentrum CIVON in Ulft de Ad Engineering van Saxion aan, die met een combinatie van werktuigbouwkunde, elektrotechniek en software een breed perspectief op techniek biedt. Vanuit het klassieke raadhuis in Winterswijk worden respectievelijk de Ad Management (Saxion) voor (aankomend) leidinggevenden en de Ad Sociaal Werk (HAN) voor studenten en werknemers in zorg en welzijn aangeboden. In Doetinchem biedt Iselinge Hogeschool sinds afgelopen februari onder de vlag van het Grensland College de Ad Pedagogisch Educatief Professional aan. Al deze 5 opleidingen bieden tijdens de open avond op woensdag 5 april in het raadhuis in Winterswijk een kijkje in hun keuken.

Van der Graaff sluit af: “Het Grensland College begint echt een begrip te worden in onze regio, steeds meer mensen kennen ons en weten wat ze met een Associate degree-opleiding allemaal kunnen. En we zijn nog lang niet klaar, er komen nog meer Ad-opleidingen naar de Achterhoek, dus houd ons vooral in de gaten via onze website of abonneer je op onze nieuwsbrief. Wat studeren bij ons, naast kleinschalig en persoonlijk onderwijs, helemaal interessant maakt, is dat je voor je studiekosten een beroep kunt doen op het Achterhoeks talentenfonds Opijver. Kortom, genoeg redenen om eens een kijkje bij ons of op onze website te nemen!”

Kijk voor meer informatie op www.grenslandcollege.nl of meld je aan voor de open avond op 5 april van 17.00 – 21.00 uur in het raadhuis van Winterswijk. 

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Hoe schrijf je een knallend stageverslag? Tips voor afstuderende studenten!

Hey daar, bijna-afgestudeerde topper! De tijd vliegt, hè? Net zat je nog vol spanning te wachten op die eerste stagedag, en nu is het einde van je stage in zicht. Het enige dat nog tussen jou en je diploma staat, is dat ene, kleine, superbelangrijke document: je stageverslag. Geen paniek! Wij van SmartHub Achterhoek hebben een paar..

Lees meer

Van afstudeer-match naar vaste baan bij Iconica

Dirk Lukassen komt uit het Achterhoekse Ulft. Hij volgde de opleiding HBO-ICT/Software Development aan de HAN. Al een aantal keer bezocht hij de Achterhoekse Talententuin en liep hij diverse stages in de regio. Dit beviel hem altijd goed. Dirk was er daarom van overtuigd dat hij zijn afstudeeropdracht ook bij een bedrijf in de regio..

Lees meer

Op weg naar een succesvolle stage. Hoe vind je de perfecte stageplek?

Of je nu een eerstejaars student bent die net begint aan zijn academische reis of een gevorderde student die klaar is om de professionele wereld te verkennen, het vinden van de juiste stageplek is een belangrijke stap in je carrière. Onze tips helpen je met het vinden van een geschikte stageplek. 1. Bepaal je doelen..

Lees meer

Cas zit niet graag stil. Maar wel op zijn plek bij Alferink Installatietechniek.

We stellen je graag Cas Klein Gunnewiek voor; 20 jaar en komend uit Lichtenvoorde. Een inspirerende jonge professional die z’n carrière aan het opbouwen is bij Alferink Installatietechniek in Groenlo. Cas rondde de opleiding Middenkaderfunctionaris Smart Building af en kwam via zijn eindstage bij Alferink in dienst. Nu volgt hij, met ondersteuning van zijn werkgever,..

Lees meer

Gave stageplek maakt kans op terugkomen groot

Mick Sloots (21) en Martijn Koopmans (21) studeren Luchtvaarttechnologie aan de Hogeschool Inholland in Delft. Beide studenten reageerden op een vacature van Innovatiehub IIME en lopen nu stage in de Achterhoek. Beide geven aan dat de ervaringen van nu maken dat ze voor hun afstuderen graag terug naar de Achterhoek komen voor een gave opdracht...

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!