Menu

Grensland College

associate degree

HBO-opleidingen in de Achterhoek

5 april 2023

GRENSLAND COLLEGE komt met nieuw aanbod op open avond 5 april

Het Grensland College biedt op woensdag 5 april een kijkje in de keuken van maar liefst 5 deeltijd hbo-opleidingen, de zogeheten Associate degrees, die per schooljaar 2023-2024 bij het Achterhoekse onderwijsplatform worden aangeboden. Nieuw in het aanbod is de Ad Logistics Management, die per september 2023 vanaf het DRU-terrein in Ulft wordt aangeboden. 

Het Grensland College is een samenwerkingsverband van Graafschap College, HAN, Saxion en Iselinge en biedt 2-jarige deeltijd hbo-opleidingen die naast een baan zijn te volgen, de zogeheten Associate degree (Ad). Projectmanager Alexander van der Graaff vertelt: “De Associate degree is een 2-jarige praktijkgerichte hbo-opleiding, die je perfect kunt combineren met je baan. Eigenlijk is de Ad het kleine broertje van de 4-jarige bachelor. De opleidingen zijn enorm in trek bij mbo-4 studenten die willen gaan werken én doorstuderen tegelijk en bij werknemers die zich willen om, her- of bijscholen naast hun baan.”

Sterke groei

In slechts anderhalf jaar is het Grensland College uitgegroeid tot een stevig Achterhoeks hbo-platform waar al ruim 130 studenten het huidige aanbod deeltijdopleidingen Management, Sociaal Werk, Engineering en Pedagogisch Educatief Professional volgen. “En we groeien door!”, aldus Van der Graaff. “Zo bieden we per september 2023 de deeltijd hbo-opleiding Logistics Management, die onder licentie van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) bij het CIVON in Ulft wordt verzorgd. We kiezen bewust voor deze locatie centraal in de Achterhoek, omdat die voor werknemers van alle transport- en logistieke bedrijven in de regio goed bereikbaar is. In de opleiding komen onder meer logistiek, economie, recht, projectmanagement en procesoptimalisatie aan bod.”

Naast de nieuwe logistieke hbo-opleiding, biedt het Grensland College net als dit studiejaar per september eveneens vanuit innovatiecentrum CIVON in Ulft de Ad Engineering van Saxion aan, die met een combinatie van werktuigbouwkunde, elektrotechniek en software een breed perspectief op techniek biedt. Vanuit het klassieke raadhuis in Winterswijk worden respectievelijk de Ad Management (Saxion) voor (aankomend) leidinggevenden en de Ad Sociaal Werk (HAN) voor studenten en werknemers in zorg en welzijn aangeboden. In Doetinchem biedt Iselinge Hogeschool sinds afgelopen februari onder de vlag van het Grensland College de Ad Pedagogisch Educatief Professional aan. Al deze 5 opleidingen bieden tijdens de open avond op woensdag 5 april in het raadhuis in Winterswijk een kijkje in hun keuken.

Van der Graaff sluit af: “Het Grensland College begint echt een begrip te worden in onze regio, steeds meer mensen kennen ons en weten wat ze met een Associate degree-opleiding allemaal kunnen. En we zijn nog lang niet klaar, er komen nog meer Ad-opleidingen naar de Achterhoek, dus houd ons vooral in de gaten via onze website of abonneer je op onze nieuwsbrief. Wat studeren bij ons, naast kleinschalig en persoonlijk onderwijs, helemaal interessant maakt, is dat je voor je studiekosten een beroep kunt doen op het Achterhoeks talentenfonds Opijver. Kortom, genoeg redenen om eens een kijkje bij ons of op onze website te nemen!”

Kijk voor meer informatie op www.grenslandcollege.nl of meld je aan voor de open avond op 5 april van 17.00 – 21.00 uur in het raadhuis van Winterswijk. 

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Ontmoet Jermo Thuis!

Ontmoet Jermo Thuis, een enthousiaste jonge professional die momenteel zijn afstudeerstage bij Innomotion vervult. Innomotion is een distribiteur voor Delta producten in Nederland en fungeert tevens als groothandel voor deze producten. Ze leveren niet alleen een breed scala aan producten, zoals PLC’s en servo motoren, maar bieden ook ondersteuning aan klanten die vragen hebben over..

Lees meer

BonsenReuling: Vol expertise en energie

In de wereld van accountancy zijn kantoren van verschillende groottes te vinden. BonsenReuling is een middelgroot kantoor met 170 collega’s verspreid over 5 locaties: Lichtenvoorde, Eibergen, Doetinchem, Deventer en Elst. Het bedrijf is daarnaast ook een ook actief SmartHub-lid van het allereerste eerste uur. We spraken met Jolein (25), een gedreven en enthousiaste jonge professional..

Lees meer

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros Thomas Ros is stagiair bij DLA ICT, een ICT-bedrijf met een allround aanbod op ICT gebied, van engineering tot software en consultancy. Vanuit Graafschap College deed Thomas mee aan de vakwedstrijden ICT-beheerder van Worldskills Netherlands 22/23 en behaalde hier de 3e plek!  DLA ICT hecht veel waarde aan de..

Lees meer

Talent in beeld: Tom Dijkhuis is op een missie bij SABA!

In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Tom Dijkhuis (21), een gedreven afstudeerstudent Sportmarketing aan de Hogeschool Saxion in Deventer. Tom, woonachtig in Beltrum, heeft de kans gekregen om zijn afstudeerstage te doen bij SABA in Dinxperlo, een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in lijmen en kitten voor specifieke B2B-markten. In de afgelopen 90 jaar heeft..

Lees meer

Het is altijd feest bij Kaemingk!

Talent in Beeld: Margot Pardijs over haar sprankelende stage bij Kaemingk. In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Margot Pardijs (22), een vierdejaars student Human Resource Management aan Saxion Deventer. Ze loopt momenteel stage bij Kaemingk. Een internationale leverancier van decoratieartikelen voor feestelijke gelegenheden zoals Kerst, Pasen, Valentijn en het voorjaar met o.a. een uitgebreide outdoor collectie. Kaemingk..

Lees meer

Lieke en Roan delen hun ervaringen bij Reiger Suspension

Het is altijd interessant om te horen hoe mensen bij een bepaald bedrijf of organisatie terecht zijn gekomen en wat hun ervaringen daar zijn. Deze keer nemen we een “kijkje” bij Reiger Suspension in Hengelo (GLD) en delen wij de ervaringen van Lieke Rauwerda (23) – HR-stagiair en van Roan Beerten (25) – CAD-CAM programmeur. Eerst..

Lees meer

Binnenkijken bij: Eeftink-Rensing

In onze rubriek ‘Bedrijf in beeld’ zoomen we in op onze SmartHub-leden. We vertellen over de organisatie en over mooie ervaringen en carrièrekansen die studenten en starters hier hebben. Bij Eeftink-Rensing is het motto: ‘Niets is onmogelijk, staal is onze taal’. Dat maakte ons nieuwsgierig en dus gingen we eens kijken bij het Lichtenvoordse bedrijf dat..

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!