Menu

Talent in beeld

Mick Sloots en Martijn Koopmans

Gave stageplek maakt kans op terugkomen groot

6 februari 2024

Mick Sloots (21) en Martijn Koopmans (21) studeren Luchtvaarttechnologie aan de Hogeschool Inholland in Delft. Beide studenten reageerden op een vacature van Innovatiehub IIME en lopen nu stage in de Achterhoek. Beide geven aan dat de ervaringen van nu maken dat ze voor hun afstuderen graag terug naar de Achterhoek komen voor een gave opdracht.

Martijn komt uit Duiven, zijn vrije tijd besteedt hij graag aan voetbal en gamen. Mick woont op kamers in Delft. Heen en weer reizen van Delft naar Doetinchem bleek geen succes. Gelukkig kan Mick overnachten in de buurt van Utrecht waar hij oorspronkelijk vandaan komt. Een mooie tijdelijke oplossing die z’n reistijd flink verkort. Mick: “Een uurtje reizen heb ik nog steeds wel over voor deze gave stageplek.”  

Interesse in vliegtuigen
Hoewel ze dezelfde studie volgen, leerden Martijn en Mick elkaar leren op hun stageplek bij IIME in Doetinchem. Beiden kozen voor de studie door hun interesse in vliegtuigen en willen het liefst werken bij grote bedrijven zoals Boeing, Airbus, NASA en SpaceX. Hoewel de opleiding Luchtvaarttechnologie specifieker is dan de opleiding Werktuigbouwkunde, kun je na afloop alsnog bij veel bedrijven aan de slag, ook buiten de luchtvaart. Je kunt bijvoorbeeld ook terecht bij andere technische sectoren zoals procesindustrie, auto-industrie, energiesector, automatiseringssector of installatiesector.

Mick (

Solarboat
Mick werkt voor zijn stage aan de HAN Solarboat. De HAN Solarboat is een boot die op zonne-energie vaart. Aan deze boot wordt gewerkt door studenten van verschillende opleidingen en professionals van Qconcepts Design & Engineering. Zij nemen samen met de HAN Solarboat deel aan nationale én internationale races. Innovatiehub IIME stelt hierbij de faciliteiten van de werkplaats beschikbaar en biedt professionele ondersteuning uit het vakgebied aan. Elke stageperiode werkt een nieuw team aan de HAN Solarboat. Bij IIME krijgen studenten de mogelijkheid om zelfstandig mee te werken aan de ontwikkeling van dit mooie project.

Van testboot naar 5-mansboot
Martijn werkt aan het besturingssysteem voor een testboot die opgeschaald gaat worden naar een 5-mansboot. De testboot heeft een draagvleugel die vastzit aan de romp van de boot met behulp van twee balken, ofwel struts genoemd. In de draagvleugel zitten ‘flaps’ gemonteerd die automatisch van hoek kunnen veranderen door het aanwezige besturingssysteem. Het besturingssysteem gaat uit een reeks sensoren bestaan die met actuatoren communiceren via de on-board computer. Martijn: “Waar ik me voornamelijk mee bezig houd tijdens mijn stage is de bevestiging van de constructie en het maken van de composietonderdelen. Er komt namelijk veel kracht op de constructie te staan dus er moet grondig aan gewerkt worden.”

SmartHub en Innovatiehub
Het voordeel van stagelopen bij een Innovatiehub is dat je ook vaak en veel bij andere bedrijven een kijkje kunt nemen en verschillende trainingen krijgt aangeboden. De hubmanager van IIME wees Mick en Martijn op de Achterhoek Inspiratiesessies van SmartHub Achterhoek. “Het was leuk om andere bedrijven te leren kennen en ik heb ook veel geleerd van de training persoonlijke ontwikkeling die werd aangeboden.”

Opnieuw naar de Achterhoek voor afstuderen
Mick en Martijn komen beide uit een andere regio en vooral de saamhorigheid in de Achterhoek spreekt hen erg aan. “Het valt me echt op dat mensen hier minder op zichzelf zijn dan in de Randstad. Ik vind het heel leuk dat iedereen elkaar hier gedag zegt. Het voelt een beetje als een grote familie”, aldus Mick. Ze staan er allebei dan ook zeker voor open om voor hun afstuderen opnieuw naar de Achterhoek te komen voor een gave opdracht.


Wil je ook zo’n toffe stage? Bekijk hier de vacatures van IIME en hier onze andere vacatures.

 

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Van afstudeer-match naar vaste baan bij Iconica

Dirk Lukassen komt uit het Achterhoekse Ulft. Hij volgde de opleiding HBO-ICT/Software Development aan de HAN. Al een aantal keer bezocht hij de Achterhoekse Talententuin en liep hij diverse stages in de regio. Dit beviel hem altijd goed. Dirk was er daarom van overtuigd dat hij zijn afstudeeropdracht ook bij een bedrijf in de regio..

Lees meer

Op weg naar een succesvolle stage. Hoe vind je de perfecte stageplek?

Of je nu een eerstejaars student bent die net begint aan zijn academische reis of een gevorderde student die klaar is om de professionele wereld te verkennen, het vinden van de juiste stageplek is een belangrijke stap in je carrière. Onze tips helpen je met het vinden van een geschikte stageplek. 1. Bepaal je doelen..

Lees meer

Cas zit niet graag stil. Maar wel op zijn plek bij Alferink Installatietechniek.

We stellen je graag Cas Klein Gunnewiek voor; 20 jaar en komend uit Lichtenvoorde. Een inspirerende jonge professional die z’n carrière aan het opbouwen is bij Alferink Installatietechniek in Groenlo. Cas rondde de opleiding Middenkaderfunctionaris Smart Building af en kwam via zijn eindstage bij Alferink in dienst. Nu volgt hij, met ondersteuning van zijn werkgever,..

Lees meer

Gave stageplek maakt kans op terugkomen groot

Mick Sloots (21) en Martijn Koopmans (21) studeren Luchtvaarttechnologie aan de Hogeschool Inholland in Delft. Beide studenten reageerden op een vacature van Innovatiehub IIME en lopen nu stage in de Achterhoek. Beide geven aan dat de ervaringen van nu maken dat ze voor hun afstuderen graag terug naar de Achterhoek komen voor een gave opdracht...

Lees meer

10 tips voor een goede start van je (afstudeer)stage

Je stage is een belangrijke eerste stap in je carrière. Eindelijk kun je de opgedane kennis in de praktijk gaan brengen en waardevolle ervaring gaan opdoen. Met de juiste voorbereiding maak jij een goede eerste indruk. Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid en zelfverzekerd aan deze nieuwe uitdaging begint, hebben wij 10 tips voor je.

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!