Menu

Ondanks Covid-19 een te gekke stage voor Maurice bij Grijsen

6 november 2020

Maurice Morsink is een trotse Achterhoeker en loopt stage in de regio. Dat doet hij bij Grijsen in Winterswijk. Hij moet er elke dag een eindje voor reizen, maar de mentaliteit is wat hem trekt. Voor zijn opleiding Commerciële Economie ondersteunt hij tot eind januari de marketingafdeling. We vroegen hem naar zijn rol, zijn deelname aan het SmartHub Talent Program én zijn toekomst.

Op een gemiddelde werkdag begint Maurice al vroeg. “Er zijn veel dingen die nu lopen bij Grijsen op de marketingafdeling. Ik houd me onder andere bezig met social media, ik maak presentaties voor de sales afdeling en vertaal Google Analytics data naar concrete website verbeteringen.”

Zijn takenpakket is dus enorm afwisselend. “Op deze manier ben ik met veel verschillende aspecten van het vak bezig en kan ik goed ontdekken wat ik wel en niet leuk vind,” geeft Maurice aan. En precies daarvoor is het natuurlijk ook een stage! Hij krijgt hierbij toffe opdrachten. “Laatst kwamen twee Duitse collega’s een dag meekijken. We moesten onze bevindingen over de Duitse website aan hen presenteren. En dat werd mijn taak. In het Engels! Ik vind dat lastig, dus dat was een mooie uitdaging.”

Netwerk als belangrijkste schakel

“Ik denk dat je hier veel hebt aan je netwerk,” legt Maurice uit. “Ons kent ons. Dat is echt dat Achterhoekse karakter.” Via zijn netwerk is hij dan ook terechtgekomen op zijn huidige plek. “Ik werd door mijn broer getipt op LinkedIn. De stagevacature bij Grijsen zag er top uit. Nog dezelfde middag belde ik en ik mocht meteen langskomen! Een paar dagen later had ik dat gesprek en er was meteen een klik.”

Het voelt als familie

Grijsen is een familiebedrijf. Ze bestaan al ruim 30 jaar. “Voor mij voelt het ook echt als een familie. We hebben een klein, hecht team,” vertelt Maurice enthousiast. “Vorige week nog hadden we een online pubquiz met z’n allen. Vooraf kregen we een mand met hapjes en drankjes thuisgestuurd en op de avond zelf was het beregezellig!”

Ook tijdens het dagelijks werk zijn de lijntjes kort. “We zijn natuurlijk serieus bezig met ons werk, maar ondertussen is er genoeg ruimte om het ook gezellig te hebben. Een grapje en een praatje worden enorm gewaardeerd.”

Zelfontwikkeling tijdens stage én Talent Program

Bij Grijsen geven ze Maurice de kans om zelf dingen te proberen en ontdekken. “Niet alles wordt voorgekauwd, er is zoveel ruimte om uitdagingen eigen te maken.” En ook wanneer dat soms even wat minder gaat zijn ze daar nuchter over. “Laat het maar gewoon gebeuren,” zeggen ze dan.

“Ik kreeg vanuit Grijsen het aanbod om deel te nemen aan het Talent Program. Dit vond ik heel gaaf omdat je nieuwe mensen leert kennen, bij bedrijven in de regio mag kijken en veel leert over het herkennen en inzetten van je talenten,” begint Maurice zijn verhaal. “Het Talent Program heeft mij nu al geleerd om mezelf op zakelijk vlak beter te positioneren. Ik sta meer open voor kansen en pak die graag met beide handen aan.”

SmartHub Talent Program workshops

Maurice vindt de workshops tijdens het SHTP het leukst. “Met name de workshops waarbij mensen uit de praktijk komen vertellen over hun eigen ervaringen. Die mensen vertellen met zoveel passie over hun vak, dat inspireert.” En die inspiratie past hij direct toe in zijn dagelijks stageleven. “Doordat ze hun kennis delen en concrete tips en handvatten bieden, kun je veel dingen al meteen inzetten tijdens je eigen taken en werkzaamheden. Daar zit voor mij op dit moment echt de meerwaarde van het Talent Program.”

Stagelopen tijdens Corona

We konden er niet omheen om ook Maurice te vragen hoe hij zijn stage ervaart tijdens de huidige Coronacrisis. “Ik merk er eigenlijk weinig van. We zijn gelukkig nog welkom op kantoor en kunnen hier goed en veilig volgens de maatregelen werken. Bij Grijsen zijn namelijk ruimte kantoorruimtes waardoor we goed afstand kunnen houden. Maar zo houd je toch nog even dat praatje bij de koffieautomaat.” Toch is hij ook voorzichtig. “We lopen minder snel bij elkaar binnen en proberen zoveel mogelijk telefonisch te overleggen. Daardoor heb je iets minder direct contact, maar zo kan ik wel al mijn vragen blijven stellen.”

Zijn hogeschool – het Saxion – was trouwens enorm ruimdenkend over stagelopen tijdens Corona. “We hadden de mogelijkheid om onze semesters om te draaien. Maar ik wist eigenlijk al meteen dat ik gewoon nu op stage wilde gaan. Niemand weet hoe alles er morgen uitziet en nu kan het ten minste nog.”

Trots op de regio

Zeg nooit, nooit. Maar Maurice is vrij zeker over zijn zaak. “De gezellige sfeer in de Achterhoek staat vaak hoog in het vaandel en dat bevalt me ontzettend goed. Ik denk dat ik hier nooit meer weg wil!” Het Achterhoekse bedrijfsleven biedt hem meer dan genoeg. “Er zijn voldoende kansen passend bij mijn ambitie. Dus ook op professioneel vlak klopt het gewoon. Ik denk dat we met platte hiërarchieën, alle gezelligheid en onze nuchtere mentaliteit iets unieks hebben. Dat maakt deze regio zo mooi!”

Tot slot vragen we hem waarop hij het meest trots is in zijn stage bij Grijsen. “Ik ben erg trots op het feit dat ik stageloop bij een ontzettend mooi bedrijf, dat prachtige producten maakt. Ik word niet gezien als een nummertje en ben overal bij betrokken. Hierdoor krijg ik eindeloze mogelijkheden en daarvoor ben ik dankbaar.”

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

SmartHub on tour

SmartHub ontving een groep enthousiaste studenten van de Radboud universiteit en lieten hen kennismaken met twee gave SmartHub bedrijven. Wie weet vinden ze hier hun toekomstige masterstage of startersfunctie.

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!