Menu

Ondanks Covid-19 een te gekke stage voor Maurice bij Grijsen

6 november 2020

Maurice Morsink is een trotse Achterhoeker en loopt stage in de regio. Dat doet hij bij Grijsen in Winterswijk. Hij moet er elke dag een eindje voor reizen, maar de mentaliteit is wat hem trekt. Voor zijn opleiding Commerciële Economie ondersteunt hij tot eind januari de marketingafdeling. We vroegen hem naar zijn rol, zijn deelname aan het SmartHub Talent Program én zijn toekomst.

Op een gemiddelde werkdag begint Maurice al vroeg. “Er zijn veel dingen die nu lopen bij Grijsen op de marketingafdeling. Ik houd me onder andere bezig met social media, ik maak presentaties voor de sales afdeling en vertaal Google Analytics data naar concrete website verbeteringen.”

Zijn takenpakket is dus enorm afwisselend. “Op deze manier ben ik met veel verschillende aspecten van het vak bezig en kan ik goed ontdekken wat ik wel en niet leuk vind,” geeft Maurice aan. En precies daarvoor is het natuurlijk ook een stage! Hij krijgt hierbij toffe opdrachten. “Laatst kwamen twee Duitse collega’s een dag meekijken. We moesten onze bevindingen over de Duitse website aan hen presenteren. En dat werd mijn taak. In het Engels! Ik vind dat lastig, dus dat was een mooie uitdaging.”

Netwerk als belangrijkste schakel

“Ik denk dat je hier veel hebt aan je netwerk,” legt Maurice uit. “Ons kent ons. Dat is echt dat Achterhoekse karakter.” Via zijn netwerk is hij dan ook terechtgekomen op zijn huidige plek. “Ik werd door mijn broer getipt op LinkedIn. De stagevacature bij Grijsen zag er top uit. Nog dezelfde middag belde ik en ik mocht meteen langskomen! Een paar dagen later had ik dat gesprek en er was meteen een klik.”

Het voelt als familie

Grijsen is een familiebedrijf. Ze bestaan al ruim 30 jaar. “Voor mij voelt het ook echt als een familie. We hebben een klein, hecht team,” vertelt Maurice enthousiast. “Vorige week nog hadden we een online pubquiz met z’n allen. Vooraf kregen we een mand met hapjes en drankjes thuisgestuurd en op de avond zelf was het beregezellig!”

Ook tijdens het dagelijks werk zijn de lijntjes kort. “We zijn natuurlijk serieus bezig met ons werk, maar ondertussen is er genoeg ruimte om het ook gezellig te hebben. Een grapje en een praatje worden enorm gewaardeerd.”

Zelfontwikkeling tijdens stage én Talent Program

Bij Grijsen geven ze Maurice de kans om zelf dingen te proberen en ontdekken. “Niet alles wordt voorgekauwd, er is zoveel ruimte om uitdagingen eigen te maken.” En ook wanneer dat soms even wat minder gaat zijn ze daar nuchter over. “Laat het maar gewoon gebeuren,” zeggen ze dan.

“Ik kreeg vanuit Grijsen het aanbod om deel te nemen aan het Talent Program. Dit vond ik heel gaaf omdat je nieuwe mensen leert kennen, bij bedrijven in de regio mag kijken en veel leert over het herkennen en inzetten van je talenten,” begint Maurice zijn verhaal. “Het Talent Program heeft mij nu al geleerd om mezelf op zakelijk vlak beter te positioneren. Ik sta meer open voor kansen en pak die graag met beide handen aan.”

SmartHub Talent Program workshops

Maurice vindt de workshops tijdens het SHTP het leukst. “Met name de workshops waarbij mensen uit de praktijk komen vertellen over hun eigen ervaringen. Die mensen vertellen met zoveel passie over hun vak, dat inspireert.” En die inspiratie past hij direct toe in zijn dagelijks stageleven. “Doordat ze hun kennis delen en concrete tips en handvatten bieden, kun je veel dingen al meteen inzetten tijdens je eigen taken en werkzaamheden. Daar zit voor mij op dit moment echt de meerwaarde van het Talent Program.”

Stagelopen tijdens Corona

We konden er niet omheen om ook Maurice te vragen hoe hij zijn stage ervaart tijdens de huidige Coronacrisis. “Ik merk er eigenlijk weinig van. We zijn gelukkig nog welkom op kantoor en kunnen hier goed en veilig volgens de maatregelen werken. Bij Grijsen zijn namelijk ruimte kantoorruimtes waardoor we goed afstand kunnen houden. Maar zo houd je toch nog even dat praatje bij de koffieautomaat.” Toch is hij ook voorzichtig. “We lopen minder snel bij elkaar binnen en proberen zoveel mogelijk telefonisch te overleggen. Daardoor heb je iets minder direct contact, maar zo kan ik wel al mijn vragen blijven stellen.”

Zijn hogeschool – het Saxion – was trouwens enorm ruimdenkend over stagelopen tijdens Corona. “We hadden de mogelijkheid om onze semesters om te draaien. Maar ik wist eigenlijk al meteen dat ik gewoon nu op stage wilde gaan. Niemand weet hoe alles er morgen uitziet en nu kan het ten minste nog.”

Trots op de regio

Zeg nooit, nooit. Maar Maurice is vrij zeker over zijn zaak. “De gezellige sfeer in de Achterhoek staat vaak hoog in het vaandel en dat bevalt me ontzettend goed. Ik denk dat ik hier nooit meer weg wil!” Het Achterhoekse bedrijfsleven biedt hem meer dan genoeg. “Er zijn voldoende kansen passend bij mijn ambitie. Dus ook op professioneel vlak klopt het gewoon. Ik denk dat we met platte hiërarchieën, alle gezelligheid en onze nuchtere mentaliteit iets unieks hebben. Dat maakt deze regio zo mooi!”

Tot slot vragen we hem waarop hij het meest trots is in zijn stage bij Grijsen. “Ik ben erg trots op het feit dat ik stageloop bij een ontzettend mooi bedrijf, dat prachtige producten maakt. Ik word niet gezien als een nummertje en ben overal bij betrokken. Hierdoor krijg ik eindeloze mogelijkheden en daarvoor ben ik dankbaar.”

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Lotte Aartsen vond haar stage bij Pentair via SmartHub Achterhoek

Lotte zocht een stage via SmartHub en werd meteen enthousiast door de opdracht bij Pentair. Ze leerde de organisatie letterlijk en figuurlijk snel kennen, door haar brede stageopdracht. Ze bracht het hele facilitaire proces in kaart en kwam met een mooi advies. “Voor elke facilitaire dienst is iemand anders verantwoordelijk. Het was mijn taak om..

Lees meer

Ontmoet Jermo Thuis!

Ontmoet Jermo Thuis, een enthousiaste jonge professional die momenteel zijn afstudeerstage bij Innomotion vervult. Innomotion is een distribiteur voor Delta producten in Nederland en fungeert tevens als groothandel voor deze producten. Ze leveren niet alleen een breed scala aan producten, zoals PLC’s en servo motoren, maar bieden ook ondersteuning aan klanten die vragen hebben over..

Lees meer

BonsenReuling: Vol expertise en energie

In de wereld van accountancy zijn kantoren van verschillende groottes te vinden. BonsenReuling is een middelgroot kantoor met 170 collega’s verspreid over 5 locaties: Lichtenvoorde, Eibergen, Doetinchem, Deventer en Elst. Het bedrijf is daarnaast ook een ook actief SmartHub-lid van het allereerste eerste uur. We spraken met Jolein (25), een gedreven en enthousiaste jonge professional..

Lees meer

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros Thomas Ros is stagiair bij DLA ICT, een ICT-bedrijf met een allround aanbod op ICT gebied, van engineering tot software en consultancy. Vanuit Graafschap College deed Thomas mee aan de vakwedstrijden ICT-beheerder van Worldskills Netherlands 22/23 en behaalde hier de 3e plek!  DLA ICT hecht veel waarde aan de..

Lees meer

Talent in beeld: Tom Dijkhuis is op een missie bij SABA!

In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Tom Dijkhuis (21), een gedreven afstudeerstudent Sportmarketing aan de Hogeschool Saxion in Deventer. Tom, woonachtig in Beltrum, heeft de kans gekregen om zijn afstudeerstage te doen bij SABA in Dinxperlo, een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in lijmen en kitten voor specifieke B2B-markten. In de afgelopen 90 jaar heeft..

Lees meer

Het is altijd feest bij Kaemingk!

Talent in Beeld: Margot Pardijs over haar sprankelende stage bij Kaemingk. In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Margot Pardijs (22), een vierdejaars student Human Resource Management aan Saxion Deventer. Ze loopt momenteel stage bij Kaemingk. Een internationale leverancier van decoratieartikelen voor feestelijke gelegenheden zoals Kerst, Pasen, Valentijn en het voorjaar met o.a. een uitgebreide outdoor collectie. Kaemingk..

Lees meer

Lieke en Roan delen hun ervaringen bij Reiger Suspension

Het is altijd interessant om te horen hoe mensen bij een bepaald bedrijf of organisatie terecht zijn gekomen en wat hun ervaringen daar zijn. Deze keer nemen we een “kijkje” bij Reiger Suspension in Hengelo (GLD) en delen wij de ervaringen van Lieke Rauwerda (23) – HR-stagiair en van Roan Beerten (25) – CAD-CAM programmeur. Eerst..

Lees meer

Laat ons weten wat je zoekt

Ben je als student of scholier op zoek naar een specifieke stage, werkgever of een onderzoeksopdracht? Als non-profit initiatief helpen we je graag verder!
Neem contact op

Studeer af in de Achterhoek

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!