Menu

Een perfecte werkmatch, unieke kansen en startersgeluk voor Jaap bij Wopereis

15 oktober 2019

Hij studeerde af bij de Wopereis Groep en mocht blijven. Jaap van Kempen (23) schreef een adviesplan over hoe de totaaloplossing voor de melkveesector, die ácht bedrijven binnen de Wopereis Groep samen kunnen bieden, het beste gepositioneerd kan worden. Daarbij maakte Jaap veel indruk. “Mijn taak nu is om de marketing- en communicatieafdeling vorm te geven. Ik wil Wopereis op de kaart zetten!”

De kracht van LinkedIn

Toen Jaap op de HAN in Arnhem Communicatie studeerde heeft hij twee keer stagegelopen. Zijn meeloopstage was bij Dozon in Doetinchem. “Ik had een berichtje op LinkedIn geplaatst en daar kreeg ik zoveel reacties op dat ik zelfs moest gaan filteren. Bij Dozon kon ik heel divers aan de slag. Op het gebied van online marketing, offline communicatie en design. Dat trok me meteen aan en ik had mijn keus snel gemaakt.”

Hij merkte echt verschil tijdens zijn zoektocht naar de ideale stage. Zowel voor zijn meeloop- als afstudeerstage. “Ik had ook wel gesprekken buiten de regio, maar dat was meteen een stuk formeler. Ik voel me gewoon fijner bij de Achterhoekse mentaliteit.” Mede daarom hoefde hij voor zijn tweede stageperiode ook niet lang na te denken.

Positionering Wopereis

In zijn tweede stage ging hij aan de slag bij de Wopereis Groep. De groep bestaat in totaal uit tién Achterhoekse bedrijven en opereert voornamelijk in de agrarische sector. Wopereis levert onder andere staalconstructies, melksystemen, complete stalinrichtingen en PV-systemen (zonnepanelen). De groep is hierdoor in staat om een complete stal te bouwen. “Ik moest dus individueel per bedrijf dingen oppakken, maar vooral ook de samenhang niet vergeten. En dat was nog best een uitdaging.”

Het klinkt heel ingewikkeld, maar Jaap hield zich voor zijn afstudeeropdracht vooral bezig met de positionering van Wopereis. “Hoe Wopereis zich als groep het beste kan presenteren naar de buitenwereld toe. Alle vestigingen moeten van zich laten horen als één, want het is zo’n mooie organisatie.” Dat zijn scriptie een succes was, bleek toen hij in september weer terug mocht komen. “Ik ben nu vooral bezig met een plan om Wopereis te presenteren. Denk aan de website, social media, advertenties. Het is super afwisselend door de verschillende sectoren én werkzaamheden!”

Learning on the job

In het interview vragen we ook collega Paul naar de unieke kans die Jaap heeft gekregen. Iemand die net van school afkomt, krijgt immers niet elke dag de kans om een afdeling zelfstandig op te zetten. “Jaap heeft budget gekregen voor professionele ondersteuning. Hij kan hiermee altijd terugvallen op iemand die al langer werkzaam is in het vak. Zo kan hij blijven groeien. Leren én doen. Want dat past bij hem. Hij zet zijn tanden erin en gaat ervoor, dat is echt zijn karakter.”

Trots op de regio

Dat we hier in de Achterhoek trots zijn op waar we vandaan komen, dat geldt ook voor Jaap. Hij woont in Didam, maar voelt zich écht verbonden. “De Achterhoekse vlag vind ik geweldig. Die komt er niet zomaar, daarvoor moet echt iedereen die saamhorigheid voelen. Steeds meer mensen hangen hem dan ook op. Super mooi, toch?!”

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Lotte Aartsen vond haar stage bij Pentair via SmartHub Achterhoek

Lotte zocht een stage via SmartHub en werd meteen enthousiast door de opdracht bij Pentair. Ze leerde de organisatie letterlijk en figuurlijk snel kennen, door haar brede stageopdracht. Ze bracht het hele facilitaire proces in kaart en kwam met een mooi advies. “Voor elke facilitaire dienst is iemand anders verantwoordelijk. Het was mijn taak om..

Lees meer

Ontmoet Jermo Thuis!

Ontmoet Jermo Thuis, een enthousiaste jonge professional die momenteel zijn afstudeerstage bij Innomotion vervult. Innomotion is een distribiteur voor Delta producten in Nederland en fungeert tevens als groothandel voor deze producten. Ze leveren niet alleen een breed scala aan producten, zoals PLC’s en servo motoren, maar bieden ook ondersteuning aan klanten die vragen hebben over..

Lees meer

BonsenReuling: Vol expertise en energie

In de wereld van accountancy zijn kantoren van verschillende groottes te vinden. BonsenReuling is een middelgroot kantoor met 170 collega’s verspreid over 5 locaties: Lichtenvoorde, Eibergen, Doetinchem, Deventer en Elst. Het bedrijf is daarnaast ook een ook actief SmartHub-lid van het allereerste eerste uur. We spraken met Jolein (25), een gedreven en enthousiaste jonge professional..

Lees meer

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros Thomas Ros is stagiair bij DLA ICT, een ICT-bedrijf met een allround aanbod op ICT gebied, van engineering tot software en consultancy. Vanuit Graafschap College deed Thomas mee aan de vakwedstrijden ICT-beheerder van Worldskills Netherlands 22/23 en behaalde hier de 3e plek!  DLA ICT hecht veel waarde aan de..

Lees meer

Talent in beeld: Tom Dijkhuis is op een missie bij SABA!

In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Tom Dijkhuis (21), een gedreven afstudeerstudent Sportmarketing aan de Hogeschool Saxion in Deventer. Tom, woonachtig in Beltrum, heeft de kans gekregen om zijn afstudeerstage te doen bij SABA in Dinxperlo, een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in lijmen en kitten voor specifieke B2B-markten. In de afgelopen 90 jaar heeft..

Lees meer

Het is altijd feest bij Kaemingk!

Talent in Beeld: Margot Pardijs over haar sprankelende stage bij Kaemingk. In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Margot Pardijs (22), een vierdejaars student Human Resource Management aan Saxion Deventer. Ze loopt momenteel stage bij Kaemingk. Een internationale leverancier van decoratieartikelen voor feestelijke gelegenheden zoals Kerst, Pasen, Valentijn en het voorjaar met o.a. een uitgebreide outdoor collectie. Kaemingk..

Lees meer

Lieke en Roan delen hun ervaringen bij Reiger Suspension

Het is altijd interessant om te horen hoe mensen bij een bepaald bedrijf of organisatie terecht zijn gekomen en wat hun ervaringen daar zijn. Deze keer nemen we een “kijkje” bij Reiger Suspension in Hengelo (GLD) en delen wij de ervaringen van Lieke Rauwerda (23) – HR-stagiair en van Roan Beerten (25) – CAD-CAM programmeur. Eerst..

Lees meer

Laat ons weten wat je zoekt

Ben je als student of scholier op zoek naar een specifieke stage, werkgever of een onderzoeksopdracht? Als non-profit initiatief helpen we je graag verder!
Neem contact op

Studeer af in de Achterhoek

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!