Menu

Een perfecte werkmatch, unieke kansen en startersgeluk voor Jaap bij Wopereis

15 oktober 2019

Hij studeerde af bij de Wopereis Groep en mocht blijven. Jaap van Kempen (23) schreef een adviesplan over hoe de totaaloplossing voor de melkveesector, die ácht bedrijven binnen de Wopereis Groep samen kunnen bieden, het beste gepositioneerd kan worden. Daarbij maakte Jaap veel indruk. “Mijn taak nu is om de marketing- en communicatieafdeling vorm te geven. Ik wil Wopereis op de kaart zetten!”

De kracht van LinkedIn

Toen Jaap op de HAN in Arnhem Communicatie studeerde heeft hij twee keer stagegelopen. Zijn meeloopstage was bij Dozon in Doetinchem. “Ik had een berichtje op LinkedIn geplaatst en daar kreeg ik zoveel reacties op dat ik zelfs moest gaan filteren. Bij Dozon kon ik heel divers aan de slag. Op het gebied van online marketing, offline communicatie en design. Dat trok me meteen aan en ik had mijn keus snel gemaakt.”

Hij merkte echt verschil tijdens zijn zoektocht naar de ideale stage. Zowel voor zijn meeloop- als afstudeerstage. “Ik had ook wel gesprekken buiten de regio, maar dat was meteen een stuk formeler. Ik voel me gewoon fijner bij de Achterhoekse mentaliteit.” Mede daarom hoefde hij voor zijn tweede stageperiode ook niet lang na te denken.

Positionering Wopereis

In zijn tweede stage ging hij aan de slag bij de Wopereis Groep. De groep bestaat in totaal uit tién Achterhoekse bedrijven en opereert voornamelijk in de agrarische sector. Wopereis levert onder andere staalconstructies, melksystemen, complete stalinrichtingen en PV-systemen (zonnepanelen). De groep is hierdoor in staat om een complete stal te bouwen. “Ik moest dus individueel per bedrijf dingen oppakken, maar vooral ook de samenhang niet vergeten. En dat was nog best een uitdaging.”

Het klinkt heel ingewikkeld, maar Jaap hield zich voor zijn afstudeeropdracht vooral bezig met de positionering van Wopereis. “Hoe Wopereis zich als groep het beste kan presenteren naar de buitenwereld toe. Alle vestigingen moeten van zich laten horen als één, want het is zo’n mooie organisatie.” Dat zijn scriptie een succes was, bleek toen hij in september weer terug mocht komen. “Ik ben nu vooral bezig met een plan om Wopereis te presenteren. Denk aan de website, social media, advertenties. Het is super afwisselend door de verschillende sectoren én werkzaamheden!”

Learning on the job

In het interview vragen we ook collega Paul naar de unieke kans die Jaap heeft gekregen. Iemand die net van school afkomt, krijgt immers niet elke dag de kans om een afdeling zelfstandig op te zetten. “Jaap heeft budget gekregen voor professionele ondersteuning. Hij kan hiermee altijd terugvallen op iemand die al langer werkzaam is in het vak. Zo kan hij blijven groeien. Leren én doen. Want dat past bij hem. Hij zet zijn tanden erin en gaat ervoor, dat is echt zijn karakter.”

Trots op de regio

Dat we hier in de Achterhoek trots zijn op waar we vandaan komen, dat geldt ook voor Jaap. Hij woont in Didam, maar voelt zich écht verbonden. “De Achterhoekse vlag vind ik geweldig. Die komt er niet zomaar, daarvoor moet echt iedereen die saamhorigheid voelen. Steeds meer mensen hangen hem dan ook op. Super mooi, toch?!”

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Van afstudeer-match naar vaste baan bij Iconica

Dirk Lukassen komt uit het Achterhoekse Ulft. Hij volgde de opleiding HBO-ICT/Software Development aan de HAN. Al een aantal keer bezocht hij de Achterhoekse Talententuin en liep hij diverse stages in de regio. Dit beviel hem altijd goed. Dirk was er daarom van overtuigd dat hij zijn afstudeeropdracht ook bij een bedrijf in de regio..

Lees meer

Op weg naar een succesvolle stage. Hoe vind je de perfecte stageplek?

Of je nu een eerstejaars student bent die net begint aan zijn academische reis of een gevorderde student die klaar is om de professionele wereld te verkennen, het vinden van de juiste stageplek is een belangrijke stap in je carrière. Onze tips helpen je met het vinden van een geschikte stageplek. 1. Bepaal je doelen..

Lees meer

Cas zit niet graag stil. Maar wel op zijn plek bij Alferink Installatietechniek.

We stellen je graag Cas Klein Gunnewiek voor; 20 jaar en komend uit Lichtenvoorde. Een inspirerende jonge professional die z’n carrière aan het opbouwen is bij Alferink Installatietechniek in Groenlo. Cas rondde de opleiding Middenkaderfunctionaris Smart Building af en kwam via zijn eindstage bij Alferink in dienst. Nu volgt hij, met ondersteuning van zijn werkgever,..

Lees meer

Gave stageplek maakt kans op terugkomen groot

Mick Sloots (21) en Martijn Koopmans (21) studeren Luchtvaarttechnologie aan de Hogeschool Inholland in Delft. Beide studenten reageerden op een vacature van Innovatiehub IIME en lopen nu stage in de Achterhoek. Beide geven aan dat de ervaringen van nu maken dat ze voor hun afstuderen graag terug naar de Achterhoek komen voor een gave opdracht...

Lees meer

10 tips voor een goede start van je (afstudeer)stage

Je stage is een belangrijke eerste stap in je carrière. Eindelijk kun je de opgedane kennis in de praktijk gaan brengen en waardevolle ervaring gaan opdoen. Met de juiste voorbereiding maak jij een goede eerste indruk. Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid en zelfverzekerd aan deze nieuwe uitdaging begint, hebben wij 10 tips voor je.

Lees meer

Laat ons weten wat je zoekt

Ben je als student of scholier op zoek naar een specifieke stage, werkgever of een onderzoeksopdracht? Als non-profit initiatief helpen we je graag verder!
Neem contact op

Studeer af in de Achterhoek

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!