Menu

De perfecte afstudeeropdracht via de vacatureportal van SmartHub

27 mei 2019

Hij had meerdere hulplijnen uitstaan, maar uiteindelijk vond Wouter Giesen (24) zijn perfecte afstudeeropdracht in de Achterhoek via de vacatureportal van SmartHub. “Het is fijn om meteen in contact te komen met het stagebedrijf zelf.” 

Wouter studeert Small Business en Retail Management aan de HAN. Hoewel hij uit de Achterhoek komt, kende hij eigenlijk niet zoveel bedrijven in de regio. Maar hij wist wel dat hij graag in de Achterhoek wilde afstuderen. “Op Google heb ik gewoon ‘afstudeerplekken Achterhoek’ ingetypt. Zo kwam ik op de vacatureportal van SmartHub terecht. Superhandig, je kon gewoon aanvinken waar je naar op zoek was en kreeg dan een overzicht van alle interessante vacatures.”

Rechtstreeks contact

Wouter vindt het een groot voordeel dat je via de SmartHub vacatureportal meteen rechtstreeks in contact komt met het stagebedrijf zelf. “Ik had via meerdere bemiddelaars een zoekopdracht uitstaan, maar regel het uiteindelijk liever zelf. Ook omdat dit soort bemiddelaars vaak een deel van je stagevergoeding opstrijken. Op de portal van SmartHub zag ik een interessante vacature bij BeSite. Ik kon meteen solliciteren en BeSite nam al snel contact op om me uit te nodigen voor een gesprek. Ik ben nu bezig met een heel interessant onderzoek naar een multimodale reisplanner voor bezoekers van evenementen. Een heel gave en uitdagende opdracht!”

Fijne dienst

De kans is groot dat Wouter na zijn afstuderen bij BeSite kan blijven. Hij heeft de vacatureportal voorlopig dus niet nodig om een baan te zoeken. “Maar ik zou vrienden en studiegenoten zeker aanraden om ook via SmartHub te zoeken. Het is een heel fijne dienst die je als student of starter echt verder helpt.”

Wil jij ook snel en simpel je ideale stage, afstudeerplek of startersfunctie in de Achterhoek vinden? Kijk op onze vacatureportal!

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Van afstudeer-match naar vaste baan bij Iconica

Dirk Lukassen komt uit het Achterhoekse Ulft. Hij volgde de opleiding HBO-ICT/Software Development aan de HAN. Al een aantal keer bezocht hij de Achterhoekse Talententuin en liep hij diverse stages in de regio. Dit beviel hem altijd goed. Dirk was er daarom van overtuigd dat hij zijn afstudeeropdracht ook bij een bedrijf in de regio..

Lees meer

Op weg naar een succesvolle stage. Hoe vind je de perfecte stageplek?

Of je nu een eerstejaars student bent die net begint aan zijn academische reis of een gevorderde student die klaar is om de professionele wereld te verkennen, het vinden van de juiste stageplek is een belangrijke stap in je carrière. Onze tips helpen je met het vinden van een geschikte stageplek. 1. Bepaal je doelen..

Lees meer

Cas zit niet graag stil. Maar wel op zijn plek bij Alferink Installatietechniek.

We stellen je graag Cas Klein Gunnewiek voor; 20 jaar en komend uit Lichtenvoorde. Een inspirerende jonge professional die z’n carrière aan het opbouwen is bij Alferink Installatietechniek in Groenlo. Cas rondde de opleiding Middenkaderfunctionaris Smart Building af en kwam via zijn eindstage bij Alferink in dienst. Nu volgt hij, met ondersteuning van zijn werkgever,..

Lees meer

Gave stageplek maakt kans op terugkomen groot

Mick Sloots (21) en Martijn Koopmans (21) studeren Luchtvaarttechnologie aan de Hogeschool Inholland in Delft. Beide studenten reageerden op een vacature van Innovatiehub IIME en lopen nu stage in de Achterhoek. Beide geven aan dat de ervaringen van nu maken dat ze voor hun afstuderen graag terug naar de Achterhoek komen voor een gave opdracht...

Lees meer

10 tips voor een goede start van je (afstudeer)stage

Je stage is een belangrijke eerste stap in je carrière. Eindelijk kun je de opgedane kennis in de praktijk gaan brengen en waardevolle ervaring gaan opdoen. Met de juiste voorbereiding maak jij een goede eerste indruk. Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid en zelfverzekerd aan deze nieuwe uitdaging begint, hebben wij 10 tips voor je.

Lees meer

Laat ons weten wat je zoekt

Ben je als student of scholier op zoek naar een specifieke stage, werkgever of een onderzoeksopdracht? Als non-profit initiatief helpen we je graag verder!
Neem contact op

Studeer af in de Achterhoek

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!