Menu

Talent in beeld

Bram Kobesen

Van stage tot werkstudent in de wereld van accountancy: Bram’s avontuur bij Kab Accountants & Belastingadviseurs

12 december 2023

Hij begon er als stagiair, deed er daarna vakantiewerk en inmiddels werkt Bram Kobesen (23) één dag in de week als werkstudent bij Kab Accountants & Belastingadviseurs. Bram: “Ik leer elke dag wat nieuws en krijg veel verantwoordelijkheid”.

Begin 2023 liep Bram stage bij Kab Accountants & Belastingadviseurs. Hij koos voor een stage bij Kab omdat het een relatief kleine organisatie is. Als student krijg je juist daardoor veel mee en kun je veel ervaring opdoen. Als stagiair mocht hij al veel doen zoals het opstellen van jaarrekeningen en winstaangiftes, het verwerken van administratie en het doen van aangiftes van de omzetbelasting. “Ik leerde elke dag wat nieuws, werd op alles goed ingewerkt en ik kon altijd vragen stellen. Daarnaast kreeg ik al snel veel verantwoordelijkheid om werkzaamheden zelfstandig uit te voeren. Dat geeft veel vertrouwen en dit maakte dat ik het een hele fijne stageplek vond.”

Bram bij Kab Accountants & belastingadviseurs

Meer dan cijfertjes

“Er heerst vaak een beeld over de accountancywereld dat we elke dag achter het bureau zitten en bezig zijn met cijfertjes. Het beroep is veel meer dan dat. Als accountant ben je, samen met je collega’s, ook bezig met het zo goed mogelijk ondersteunen en adviseren van de ondernemer en/of de onderneming.” Bram heeft dan ook veel contact met klanten uit verschillende sectoren. De variatie van werkzaamheden en diversiteit aan klanten maakt het werk volgens Bram echt leuk.

Verder ontwikkelen

Inmiddels werkt Bram een dag in de week bij Kab als werkstudent. Hij verwacht zich verder te kunnen ontwikkelen binnen het bedrijf. Deels door te leren van zijn collega’s die al langer binnen dit vak werkzaam zijn. Bram: “Mijn ervaring is dat Kab Accountants & belastingadviseurs jonge talenten goede professionele ontwikkeling- en doorgroeimogelijkheden biedt. Dus… ben je op zoek naar een accountancybaan met doorgroeimogelijkheden én een werkplek met een met een gezellige werksfeer, dan raad ik je aan eens langs te komen voor een kop koffie!”

Ook zo’n toffe stage of baan? Bekijk hier de vacatures van Kab Accountants & Belastingadviseurs.

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Hoe schrijf je een knallend stageverslag? Tips voor afstuderende studenten!

Hey daar, bijna-afgestudeerde topper! De tijd vliegt, hè? Net zat je nog vol spanning te wachten op die eerste stagedag, en nu is het einde van je stage in zicht. Het enige dat nog tussen jou en je diploma staat, is dat ene, kleine, superbelangrijke document: je stageverslag. Geen paniek! Wij van SmartHub Achterhoek hebben een paar..

Lees meer

Van afstudeer-match naar vaste baan bij Iconica

Dirk Lukassen komt uit het Achterhoekse Ulft. Hij volgde de opleiding HBO-ICT/Software Development aan de HAN. Al een aantal keer bezocht hij de Achterhoekse Talententuin en liep hij diverse stages in de regio. Dit beviel hem altijd goed. Dirk was er daarom van overtuigd dat hij zijn afstudeeropdracht ook bij een bedrijf in de regio..

Lees meer

Op weg naar een succesvolle stage. Hoe vind je de perfecte stageplek?

Of je nu een eerstejaars student bent die net begint aan zijn academische reis of een gevorderde student die klaar is om de professionele wereld te verkennen, het vinden van de juiste stageplek is een belangrijke stap in je carrière. Onze tips helpen je met het vinden van een geschikte stageplek. 1. Bepaal je doelen..

Lees meer

Cas zit niet graag stil. Maar wel op zijn plek bij Alferink Installatietechniek.

We stellen je graag Cas Klein Gunnewiek voor; 20 jaar en komend uit Lichtenvoorde. Een inspirerende jonge professional die z’n carrière aan het opbouwen is bij Alferink Installatietechniek in Groenlo. Cas rondde de opleiding Middenkaderfunctionaris Smart Building af en kwam via zijn eindstage bij Alferink in dienst. Nu volgt hij, met ondersteuning van zijn werkgever,..

Lees meer

Gave stageplek maakt kans op terugkomen groot

Mick Sloots (21) en Martijn Koopmans (21) studeren Luchtvaarttechnologie aan de Hogeschool Inholland in Delft. Beide studenten reageerden op een vacature van Innovatiehub IIME en lopen nu stage in de Achterhoek. Beide geven aan dat de ervaringen van nu maken dat ze voor hun afstuderen graag terug naar de Achterhoek komen voor een gave opdracht...

Lees meer

Laat ons weten wat je zoekt

Ben je als student of scholier op zoek naar een specifieke stage, werkgever of een onderzoeksopdracht? Als non-profit initiatief helpen we je graag verder!
Neem contact op

Studeer af in de Achterhoek

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!