Menu

“Begin op tijd met zoeken naar een stage”

9 december 2020

Hoe is het om stage te lopen in coronatijd? Die vraag kun je natuurlijk het beste stellen aan een stagiair zelf. We vroegen Senne Frazer (22) uit Ulft naar zijn ervaringen bij Dozon in Doetinchem. Ook deelt hij zijn tips voor mensen die op zoek zijn naar een stage.

Hoewel het over het algemeen lastiger lijkt om een geschikte stage te vinden in deze tijd, heeft Senne Frazer uit Ulft zijn zoektocht juist als positief ervaren. De 22-jarige student Communication & Multimedia Design loopt sinds september stage op de marketingafdeling bij bouwtechnisch groothandel Dozon. Daar houdt hij zich bezig met werkzaamheden als het maken van een contentplanning, het plannen van campagnes en het ontwikkelen van een social media strategie.

Senne: “Voordat ik bij Dozon werd aangenomen ben ik bij meerdere bedrijven in de Achterhoek langs geweest. Eigenlijk heb ik nergens te horen gekregen dat ik niet welkom was of dat ze geen plek voor me hadden. Ik kan me wel voorstellen dat het in sommige branches nu lastiger is om een stageplek te vinden, maar in mijn geval heb ik er dus geen last van gehad.”

De beste tip van Senne om ook ongeschonden een stage te vinden? “Begin op tijd! Laat je zoektocht naar een stage niet tot het laatste moment liggen, want dan is de kans groter dat je voor teleurstellingen komt te staan,” aldus Senne. “Ook ik zou het zoeken naar een stage normaal gesproken wat langer laten liggen, maar in deze tijd is het gewoon slim om eerder te beginnen.”

Doe je voordeel met de goede tips van Senne en neem meteen een kijkje in onze vacatureportal!

Nog even over dat thuiswerken…

Het is niet de eerste keer dat Senne stage loopt. Voor zijn vorige opleiding deed hij ook al ervaring op bij een aantal bedrijven. Daardoor kan hij stage lopen in én buiten coronatijd goed met elkaar vergelijken. Het grootste verschil? “Het thuiswerken. Dat is even wennen, maar het heeft ook zijn voordelen,” vertelt Senne. “Zelf werk ik wekelijks twee dagen thuis en drie dagen op kantoor. Thuis heb ik minder afleiding en kan ik goed aan de slag met schoolopdrachten. Maar een beetje aanspraak is ook wel zo fijn, en het contact met je stagebegeleider gaat vanuit huis toch net wat lastiger. Dus de balans is goed zo.”

Senne, dankjewel voor het delen van jouw ervaringen én natuurlijk voor jouw beste tips. We wensen je veel succes met het afronden van je stage bij Dozon!

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!