Menu

“Begin op tijd met zoeken naar een stage”

9 december 2020

Hoe is het om stage te lopen in coronatijd? Die vraag kun je natuurlijk het beste stellen aan een stagiair zelf. We vroegen Senne Frazer (22) uit Ulft naar zijn ervaringen bij Dozon in Doetinchem. Ook deelt hij zijn tips voor mensen die op zoek zijn naar een stage.

Hoewel het over het algemeen lastiger lijkt om een geschikte stage te vinden in deze tijd, heeft Senne Frazer uit Ulft zijn zoektocht juist als positief ervaren. De 22-jarige student Communication & Multimedia Design loopt sinds september stage op de marketingafdeling bij bouwtechnisch groothandel Dozon. Daar houdt hij zich bezig met werkzaamheden als het maken van een contentplanning, het plannen van campagnes en het ontwikkelen van een social media strategie.

Senne: “Voordat ik bij Dozon werd aangenomen ben ik bij meerdere bedrijven in de Achterhoek langs geweest. Eigenlijk heb ik nergens te horen gekregen dat ik niet welkom was of dat ze geen plek voor me hadden. Ik kan me wel voorstellen dat het in sommige branches nu lastiger is om een stageplek te vinden, maar in mijn geval heb ik er dus geen last van gehad.”

De beste tip van Senne om ook ongeschonden een stage te vinden? “Begin op tijd! Laat je zoektocht naar een stage niet tot het laatste moment liggen, want dan is de kans groter dat je voor teleurstellingen komt te staan,” aldus Senne. “Ook ik zou het zoeken naar een stage normaal gesproken wat langer laten liggen, maar in deze tijd is het gewoon slim om eerder te beginnen.”

Doe je voordeel met de goede tips van Senne en neem meteen een kijkje in onze vacatureportal!

Nog even over dat thuiswerken…

Het is niet de eerste keer dat Senne stage loopt. Voor zijn vorige opleiding deed hij ook al ervaring op bij een aantal bedrijven. Daardoor kan hij stage lopen in én buiten coronatijd goed met elkaar vergelijken. Het grootste verschil? “Het thuiswerken. Dat is even wennen, maar het heeft ook zijn voordelen,” vertelt Senne. “Zelf werk ik wekelijks twee dagen thuis en drie dagen op kantoor. Thuis heb ik minder afleiding en kan ik goed aan de slag met schoolopdrachten. Maar een beetje aanspraak is ook wel zo fijn, en het contact met je stagebegeleider gaat vanuit huis toch net wat lastiger. Dus de balans is goed zo.”

Senne, dankjewel voor het delen van jouw ervaringen én natuurlijk voor jouw beste tips. We wensen je veel succes met het afronden van je stage bij Dozon!

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Ontmoet Jermo Thuis!

Ontmoet Jermo Thuis, een enthousiaste jonge professional die momenteel zijn afstudeerstage bij Innomotion vervult. Innomotion is een distribiteur voor Delta producten in Nederland en fungeert tevens als groothandel voor deze producten. Ze leveren niet alleen een breed scala aan producten, zoals PLC’s en servo motoren, maar bieden ook ondersteuning aan klanten die vragen hebben over..

Lees meer

BonsenReuling: Vol expertise en energie

In de wereld van accountancy zijn kantoren van verschillende groottes te vinden. BonsenReuling is een middelgroot kantoor met 170 collega’s verspreid over 5 locaties: Lichtenvoorde, Eibergen, Doetinchem, Deventer en Elst. Het bedrijf is daarnaast ook een ook actief SmartHub-lid van het allereerste eerste uur. We spraken met Jolein (25), een gedreven en enthousiaste jonge professional..

Lees meer

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros Thomas Ros is stagiair bij DLA ICT, een ICT-bedrijf met een allround aanbod op ICT gebied, van engineering tot software en consultancy. Vanuit Graafschap College deed Thomas mee aan de vakwedstrijden ICT-beheerder van Worldskills Netherlands 22/23 en behaalde hier de 3e plek!  DLA ICT hecht veel waarde aan de..

Lees meer

Talent in beeld: Tom Dijkhuis is op een missie bij SABA!

In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Tom Dijkhuis (21), een gedreven afstudeerstudent Sportmarketing aan de Hogeschool Saxion in Deventer. Tom, woonachtig in Beltrum, heeft de kans gekregen om zijn afstudeerstage te doen bij SABA in Dinxperlo, een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in lijmen en kitten voor specifieke B2B-markten. In de afgelopen 90 jaar heeft..

Lees meer

Het is altijd feest bij Kaemingk!

Talent in Beeld: Margot Pardijs over haar sprankelende stage bij Kaemingk. In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Margot Pardijs (22), een vierdejaars student Human Resource Management aan Saxion Deventer. Ze loopt momenteel stage bij Kaemingk. Een internationale leverancier van decoratieartikelen voor feestelijke gelegenheden zoals Kerst, Pasen, Valentijn en het voorjaar met o.a. een uitgebreide outdoor collectie. Kaemingk..

Lees meer

Lieke en Roan delen hun ervaringen bij Reiger Suspension

Het is altijd interessant om te horen hoe mensen bij een bepaald bedrijf of organisatie terecht zijn gekomen en wat hun ervaringen daar zijn. Deze keer nemen we een “kijkje” bij Reiger Suspension in Hengelo (GLD) en delen wij de ervaringen van Lieke Rauwerda (23) – HR-stagiair en van Roan Beerten (25) – CAD-CAM programmeur. Eerst..

Lees meer

Binnenkijken bij: Eeftink-Rensing

In onze rubriek ‘Bedrijf in beeld’ zoomen we in op onze SmartHub-leden. We vertellen over de organisatie en over mooie ervaringen en carrièrekansen die studenten en starters hier hebben. Bij Eeftink-Rensing is het motto: ‘Niets is onmogelijk, staal is onze taal’. Dat maakte ons nieuwsgierig en dus gingen we eens kijken bij het Lichtenvoordse bedrijf dat..

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!