Menu

Anne over haar stage bij Hencon: veel leren in een fijne sfeer

30 november 2021

Ze had een succesvolle eerste stage bij Hencon in Ulft en plakte er daarom nóg een stageperiode achteraan. Anne (18) studeert Human Resource Management bij het Graafschap College en heeft het uitstekend naar haar zin bij Hencon: “Iedereen is vriendelijk en ik krijg veel ruimte om in de praktijk te leren en ontdekken”.

Bij haar zoektocht naar een stage wilde ze niet te ver van huis, dus schreef Anne Aalders een brief naar Hencon. “Ik woon in Varsselder en Hencon is voor mij lekker dichtbij. Daarnaast vind ik het leuk dat het een groot internationaal bedrijf is met meerdere vestigingen en veel werknemers. Door deze omvang kan ik onwijs veel leren op het gebied van HRM”, aldus Anne.

Hencon is al meer dan 50 jaar een producent van speciale voertuigen voor de zware industrie. Het bedrijf ontwerpt en bouwt voor de aluminiumindustrie, mijn- en bosbouw enorme op maat gemaakte voertuigen die de hele wereld overgaan. Op de locatie in Ulft werken ongeveer 130 mensen.

Fijne begeleiding

Na een succesvolle eerste stage was haar stagebegeleider zo tevreden, dat ze haar stage bij Hencon mocht verlengen. Anne omschrijft haar werkzaamheden als zeer leerzaam, ze krijgt veel inzicht in het vak. Anne: “Ik word bijvoorbeeld meegenomen in sollicitatiegesprekken en krijg eigen taken die ik kan uitvoeren wanneer dat voor mij het beste uitkomt. Ik krijg daarin ook de ruimte om zelf ideeën in te brengen.” Het leukst aan haar stage bij Hencon vindt ze de collega’s en sfeer binnen het bedrijf. “Als ik vragen heb kan ik bij iedereen terecht en word ik altijd goed geholpen.”

In de regio blijven

Na haar opleiding aan het Graafschap College wil Anne graag naar een vervolgopleiding. Voor de hbo-opleiding HRM zal ze buiten de Achterhoek moeten zijn, maar ze weet nu al dat ze in de toekomst in de Achterhoek wil blijven wonen en werken. “Ik kom uit een klein dorp in de Achterhoek en woon hier fijn, de grote stad trekt me ook niet. Ik wil daarom het liefst in Enschede gaan studeren, zodat ik in de Achterhoek kan blijven wonen.” Haar volgende stage en baan wil Anne dan ook graag in de Achterhoek vinden. “Bij die zoektocht kijk ik dan natuurlijk ook op de vacatureportal van SmartHub.nl.”

SmartHub workshop Talentontwikkeling

Als stagiair bij een bedrijf dat lid is van SmartHub heeft Anne deelgenomen aan de SmartHub workshop Talentontwikkeling. Ze ziet dit als een mooie aanvulling op haar stage. Bij deze workshop werden de studenten uitgedaagd zichzelf te presenteren aan de hand van hun eigen talenten. Volgens Anne is het waardevol om te weten wat je talenten zijn en waarin je je nog kunt ontwikkelen. “Dit neem ik zeker mee in de toekomst!”.

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Cas zit niet graag stil. Maar wel op zijn plek bij Alferink Installatietechniek.

We stellen je graag Cas Klein Gunnewiek voor; 20 jaar en komend uit Lichtenvoorde. Een inspirerende jonge professional die z’n carrière aan het opbouwen is bij Alferink Installatietechniek in Groenlo. Cas rondde de opleiding Middenkaderfunctionaris Smart Building af en kwam via zijn eindstage bij Alferink in dienst. Nu volgt hij, met ondersteuning van zijn werkgever,..

Lees meer

Gave stageplek maakt kans op terugkomen groot

Mick Sloots (21) en Martijn Koopmans (21) studeren Luchtvaarttechnologie aan de Hogeschool Inholland in Delft. Beide studenten reageerden op een vacature van Innovatiehub IIME en lopen nu stage in de Achterhoek. Beide geven aan dat de ervaringen van nu maken dat ze voor hun afstuderen graag terug naar de Achterhoek komen voor een gave opdracht...

Lees meer

10 tips voor een goede start van je (afstudeer)stage

Je stage is een belangrijke eerste stap in je carrière. Eindelijk kun je de opgedane kennis in de praktijk gaan brengen en waardevolle ervaring gaan opdoen. Met de juiste voorbereiding maak jij een goede eerste indruk. Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid en zelfverzekerd aan deze nieuwe uitdaging begint, hebben wij 10 tips voor je.

Lees meer

Luuk Hebinck over zijn onderzoekstage bij Nijhuis Saur Industries

Luuk Hebinck (24) komt uit een klein Achterhoeks dorp en vond een stage die perfect aansluit bij zijn interesses. Gewoon in de Achterhoek! “Mijn stage bij Nijhuis Saur Industries is interessant en uitdagend. Er gebeurt van alles en ik leer ontzettend veel.” Watertechnologie Na een studie Chemische Technologie aan het Saxion in Enschede volgt Luuk..

Lees meer

Lotte Aartsen vond haar stage bij Pentair via SmartHub Achterhoek

Lotte zocht een stage via SmartHub en werd meteen enthousiast door de opdracht bij Pentair. Ze leerde de organisatie letterlijk en figuurlijk snel kennen, door haar brede stageopdracht. Ze bracht het hele facilitaire proces in kaart en kwam met een mooi advies. “Voor elke facilitaire dienst is iemand anders verantwoordelijk. Het was mijn taak om..

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!