Menu

Anne over haar stage bij Hencon: veel leren in een fijne sfeer

30 november 2021

Ze had een succesvolle eerste stage bij Hencon in Ulft en plakte er daarom nóg een stageperiode achteraan. Anne (18) studeert Human Resource Management bij het Graafschap College en heeft het uitstekend naar haar zin bij Hencon: “Iedereen is vriendelijk en ik krijg veel ruimte om in de praktijk te leren en ontdekken”.

Bij haar zoektocht naar een stage wilde ze niet te ver van huis, dus schreef Anne Aalders een brief naar Hencon. “Ik woon in Varsselder en Hencon is voor mij lekker dichtbij. Daarnaast vind ik het leuk dat het een groot internationaal bedrijf is met meerdere vestigingen en veel werknemers. Door deze omvang kan ik onwijs veel leren op het gebied van HRM”, aldus Anne.

Hencon is al meer dan 50 jaar een producent van speciale voertuigen voor de zware industrie. Het bedrijf ontwerpt en bouwt voor de aluminiumindustrie, mijn- en bosbouw enorme op maat gemaakte voertuigen die de hele wereld overgaan. Op de locatie in Ulft werken ongeveer 130 mensen.

Fijne begeleiding

Na een succesvolle eerste stage was haar stagebegeleider zo tevreden, dat ze haar stage bij Hencon mocht verlengen. Anne omschrijft haar werkzaamheden als zeer leerzaam, ze krijgt veel inzicht in het vak. Anne: “Ik word bijvoorbeeld meegenomen in sollicitatiegesprekken en krijg eigen taken die ik kan uitvoeren wanneer dat voor mij het beste uitkomt. Ik krijg daarin ook de ruimte om zelf ideeën in te brengen.” Het leukst aan haar stage bij Hencon vindt ze de collega’s en sfeer binnen het bedrijf. “Als ik vragen heb kan ik bij iedereen terecht en word ik altijd goed geholpen.”

In de regio blijven

Na haar opleiding aan het Graafschap College wil Anne graag naar een vervolgopleiding. Voor de hbo-opleiding HRM zal ze buiten de Achterhoek moeten zijn, maar ze weet nu al dat ze in de toekomst in de Achterhoek wil blijven wonen en werken. “Ik kom uit een klein dorp in de Achterhoek en woon hier fijn, de grote stad trekt me ook niet. Ik wil daarom het liefst in Enschede gaan studeren, zodat ik in de Achterhoek kan blijven wonen.” Haar volgende stage en baan wil Anne dan ook graag in de Achterhoek vinden. “Bij die zoektocht kijk ik dan natuurlijk ook op de vacatureportal van SmartHub.nl.”

SmartHub workshop Talentontwikkeling

Als stagiair bij een bedrijf dat lid is van SmartHub heeft Anne deelgenomen aan de SmartHub workshop Talentontwikkeling. Ze ziet dit als een mooie aanvulling op haar stage. Bij deze workshop werden de studenten uitgedaagd zichzelf te presenteren aan de hand van hun eigen talenten. Volgens Anne is het waardevol om te weten wat je talenten zijn en waarin je je nog kunt ontwikkelen. “Dit neem ik zeker mee in de toekomst!”.

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Ontmoet Jermo Thuis!

Ontmoet Jermo Thuis, een enthousiaste jonge professional die momenteel zijn afstudeerstage bij Innomotion vervult. Innomotion is een distribiteur voor Delta producten in Nederland en fungeert tevens als groothandel voor deze producten. Ze leveren niet alleen een breed scala aan producten, zoals PLC’s en servo motoren, maar bieden ook ondersteuning aan klanten die vragen hebben over..

Lees meer

BonsenReuling: Vol expertise en energie

In de wereld van accountancy zijn kantoren van verschillende groottes te vinden. BonsenReuling is een middelgroot kantoor met 170 collega’s verspreid over 5 locaties: Lichtenvoorde, Eibergen, Doetinchem, Deventer en Elst. Het bedrijf is daarnaast ook een ook actief SmartHub-lid van het allereerste eerste uur. We spraken met Jolein (25), een gedreven en enthousiaste jonge professional..

Lees meer

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros Thomas Ros is stagiair bij DLA ICT, een ICT-bedrijf met een allround aanbod op ICT gebied, van engineering tot software en consultancy. Vanuit Graafschap College deed Thomas mee aan de vakwedstrijden ICT-beheerder van Worldskills Netherlands 22/23 en behaalde hier de 3e plek!  DLA ICT hecht veel waarde aan de..

Lees meer

Talent in beeld: Tom Dijkhuis is op een missie bij SABA!

In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Tom Dijkhuis (21), een gedreven afstudeerstudent Sportmarketing aan de Hogeschool Saxion in Deventer. Tom, woonachtig in Beltrum, heeft de kans gekregen om zijn afstudeerstage te doen bij SABA in Dinxperlo, een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in lijmen en kitten voor specifieke B2B-markten. In de afgelopen 90 jaar heeft..

Lees meer

Het is altijd feest bij Kaemingk!

Talent in Beeld: Margot Pardijs over haar sprankelende stage bij Kaemingk. In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Margot Pardijs (22), een vierdejaars student Human Resource Management aan Saxion Deventer. Ze loopt momenteel stage bij Kaemingk. Een internationale leverancier van decoratieartikelen voor feestelijke gelegenheden zoals Kerst, Pasen, Valentijn en het voorjaar met o.a. een uitgebreide outdoor collectie. Kaemingk..

Lees meer

Lieke en Roan delen hun ervaringen bij Reiger Suspension

Het is altijd interessant om te horen hoe mensen bij een bepaald bedrijf of organisatie terecht zijn gekomen en wat hun ervaringen daar zijn. Deze keer nemen we een “kijkje” bij Reiger Suspension in Hengelo (GLD) en delen wij de ervaringen van Lieke Rauwerda (23) – HR-stagiair en van Roan Beerten (25) – CAD-CAM programmeur. Eerst..

Lees meer

Binnenkijken bij: Eeftink-Rensing

In onze rubriek ‘Bedrijf in beeld’ zoomen we in op onze SmartHub-leden. We vertellen over de organisatie en over mooie ervaringen en carrièrekansen die studenten en starters hier hebben. Bij Eeftink-Rensing is het motto: ‘Niets is onmogelijk, staal is onze taal’. Dat maakte ons nieuwsgierig en dus gingen we eens kijken bij het Lichtenvoordse bedrijf dat..

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!