Menu

Anne over haar stage bij Hencon: veel leren in een fijne sfeer

30 november 2021

Ze had een succesvolle eerste stage bij Hencon in Ulft en plakte er daarom nóg een stageperiode achteraan. Anne (18) studeert Human Resource Management bij het Graafschap College en heeft het uitstekend naar haar zin bij Hencon: “Iedereen is vriendelijk en ik krijg veel ruimte om in de praktijk te leren en ontdekken”.

Bij haar zoektocht naar een stage wilde ze niet te ver van huis, dus schreef Anne Aalders een brief naar Hencon. “Ik woon in Varsselder en Hencon is voor mij lekker dichtbij. Daarnaast vind ik het leuk dat het een groot internationaal bedrijf is met meerdere vestigingen en veel werknemers. Door deze omvang kan ik onwijs veel leren op het gebied van HRM”, aldus Anne.

Hencon is al meer dan 50 jaar een producent van speciale voertuigen voor de zware industrie. Het bedrijf ontwerpt en bouwt voor de aluminiumindustrie, mijn- en bosbouw enorme op maat gemaakte voertuigen die de hele wereld overgaan. Op de locatie in Ulft werken ongeveer 130 mensen.

Fijne begeleiding

Na een succesvolle eerste stage was haar stagebegeleider zo tevreden, dat ze haar stage bij Hencon mocht verlengen. Anne omschrijft haar werkzaamheden als zeer leerzaam, ze krijgt veel inzicht in het vak. Anne: “Ik word bijvoorbeeld meegenomen in sollicitatiegesprekken en krijg eigen taken die ik kan uitvoeren wanneer dat voor mij het beste uitkomt. Ik krijg daarin ook de ruimte om zelf ideeën in te brengen.” Het leukst aan haar stage bij Hencon vindt ze de collega’s en sfeer binnen het bedrijf. “Als ik vragen heb kan ik bij iedereen terecht en word ik altijd goed geholpen.”

In de regio blijven

Na haar opleiding aan het Graafschap College wil Anne graag naar een vervolgopleiding. Voor de hbo-opleiding HRM zal ze buiten de Achterhoek moeten zijn, maar ze weet nu al dat ze in de toekomst in de Achterhoek wil blijven wonen en werken. “Ik kom uit een klein dorp in de Achterhoek en woon hier fijn, de grote stad trekt me ook niet. Ik wil daarom het liefst in Enschede gaan studeren, zodat ik in de Achterhoek kan blijven wonen.” Haar volgende stage en baan wil Anne dan ook graag in de Achterhoek vinden. “Bij die zoektocht kijk ik dan natuurlijk ook op de vacatureportal van SmartHub.nl.”

SmartHub workshop Talentontwikkeling

Als stagiair bij een bedrijf dat lid is van SmartHub heeft Anne deelgenomen aan de SmartHub workshop Talentontwikkeling. Ze ziet dit als een mooie aanvulling op haar stage. Bij deze workshop werden de studenten uitgedaagd zichzelf te presenteren aan de hand van hun eigen talenten. Volgens Anne is het waardevol om te weten wat je talenten zijn en waarin je je nog kunt ontwikkelen. “Dit neem ik zeker mee in de toekomst!”.

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Hoe schrijf je een knallend stageverslag? Tips voor afstuderende studenten!

Hey daar, bijna-afgestudeerde topper! De tijd vliegt, hè? Net zat je nog vol spanning te wachten op die eerste stagedag, en nu is het einde van je stage in zicht. Het enige dat nog tussen jou en je diploma staat, is dat ene, kleine, superbelangrijke document: je stageverslag. Geen paniek! Wij van SmartHub Achterhoek hebben een paar..

Lees meer

Van afstudeer-match naar vaste baan bij Iconica

Dirk Lukassen komt uit het Achterhoekse Ulft. Hij volgde de opleiding HBO-ICT/Software Development aan de HAN. Al een aantal keer bezocht hij de Achterhoekse Talententuin en liep hij diverse stages in de regio. Dit beviel hem altijd goed. Dirk was er daarom van overtuigd dat hij zijn afstudeeropdracht ook bij een bedrijf in de regio..

Lees meer

Op weg naar een succesvolle stage. Hoe vind je de perfecte stageplek?

Of je nu een eerstejaars student bent die net begint aan zijn academische reis of een gevorderde student die klaar is om de professionele wereld te verkennen, het vinden van de juiste stageplek is een belangrijke stap in je carrière. Onze tips helpen je met het vinden van een geschikte stageplek. 1. Bepaal je doelen..

Lees meer

Cas zit niet graag stil. Maar wel op zijn plek bij Alferink Installatietechniek.

We stellen je graag Cas Klein Gunnewiek voor; 20 jaar en komend uit Lichtenvoorde. Een inspirerende jonge professional die z’n carrière aan het opbouwen is bij Alferink Installatietechniek in Groenlo. Cas rondde de opleiding Middenkaderfunctionaris Smart Building af en kwam via zijn eindstage bij Alferink in dienst. Nu volgt hij, met ondersteuning van zijn werkgever,..

Lees meer

Gave stageplek maakt kans op terugkomen groot

Mick Sloots (21) en Martijn Koopmans (21) studeren Luchtvaarttechnologie aan de Hogeschool Inholland in Delft. Beide studenten reageerden op een vacature van Innovatiehub IIME en lopen nu stage in de Achterhoek. Beide geven aan dat de ervaringen van nu maken dat ze voor hun afstuderen graag terug naar de Achterhoek komen voor een gave opdracht...

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!