Menu

Afstudeerder Lars: “Verbreed je blik, er liggen zeker kansen”

19 november 2020

Stage lopen of afstuderen in coronatijd: hoe is dat? Die vraag kun je natuurlijk het beste stellen aan een stagiair of afstudeerder zélf. We spraken Lars van der Horst, afstudeerder bij Basil in Ulft, over zijn ervaringen.

Op 1 september begon de stage van Lars van der Horst, 26-jarige student Innovation Management, bij Basil. Speciaal voor zijn stage in de Achterhoek verhuisde hij van Eindhoven naar Arnhem. En daar heeft hij tot nu toe geen spijt van: “Mijn stage bevalt erg goed, ik zit hier zeker op mijn plek. Natuurlijk was het even wennen, zowel aan de omgeving als aan het bedrijf, maar dat is altijd zo. Ik werd meteen in het diepe gegooid in de zoektocht naar een invalshoek voor mijn onderzoek. Die heb ik inmiddels gevonden.”

“Thuiswerken gaf me het gevoel dat ik dingen miste”

Hoe kan Basil een duurzame impact maken, welke kansen liggen er? Met die vragen houdt Lars zich tijdens zijn afstuderen voornamelijk bezig. Op kantoor, maar soms ook vanuit huis. “Ik ga nu 4 dagen per week naar kantoor en werk 1 dag in de week thuis, maar er is ook een periode geweest dat ik volledig thuis moest werken,” vertelt Lars. “Dat gaf me wel het gevoel dat ik bepaalde dingen miste. De drempel is dan toch hoger om iemand aan te spreken, en je krijgt ook niet goed mee hoe het allemaal precies werkt in zo’n bedrijf. In je eentje achter je laptop doe je toch minder kennis en ervaring op.”

Hij geeft dan ook aan erg blij te zijn dat het bij Basil mogelijk is om coronaproof op kantoor te werken. En voor die ene dag dat hij niet op kantoor is spaart hij al zijn lees- en typewerk op, zodat hij daarmee thuis de nodige meters kan maken. “Die combinatie is top,” aldus Lars.

Zoek het in een andere branche

Hoewel Lars dus een geschikte afstudeerplek heeft gevonden, beseft hij ook dat het in het algemeen lastiger is om in deze tijd aan een goede plek te komen. “De hoeveelheid afstudeerders is hetzelfde gebleven, maar het aantal plekken wordt beperkt. Veel bedrijven denken toch even anders over het aannemen van een afstudeerder in deze tijd.” Wel merkt hij op dat er juist ook branches zijn die het afgelopen jaar enorm gegroeid zijn. Neem de fietsenbranche, waarin Basil actief is.

“Als je je blik verbreedt en ook kijkt naar bedrijven in branches waar je in eerste instantie misschien niet op afgestapt was, liggen er zeker kansen. Sommige bedrijven zijn juist in de afgelopen periode enorm gegroeid en hebben daardoor behoefte aan een afstudeerder die bepaalde vraagstukken onderzoekt. Kijk dus vooral breder dan je normaal zou doen,” aldus Lars.

Lars, dankjewel voor het delen van jouw ervaring en tips! We wensen je veel succes met afstuderen bij Basil en nodigen je van harte uit om daarna lekker te blijven hangen in de Achterhoek ?

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Hoe schrijf je een knallend stageverslag? Tips voor afstuderende studenten!

Hey daar, bijna-afgestudeerde topper! De tijd vliegt, hè? Net zat je nog vol spanning te wachten op die eerste stagedag, en nu is het einde van je stage in zicht. Het enige dat nog tussen jou en je diploma staat, is dat ene, kleine, superbelangrijke document: je stageverslag. Geen paniek! Wij van SmartHub Achterhoek hebben een paar..

Lees meer

Van afstudeer-match naar vaste baan bij Iconica

Dirk Lukassen komt uit het Achterhoekse Ulft. Hij volgde de opleiding HBO-ICT/Software Development aan de HAN. Al een aantal keer bezocht hij de Achterhoekse Talententuin en liep hij diverse stages in de regio. Dit beviel hem altijd goed. Dirk was er daarom van overtuigd dat hij zijn afstudeeropdracht ook bij een bedrijf in de regio..

Lees meer

Op weg naar een succesvolle stage. Hoe vind je de perfecte stageplek?

Of je nu een eerstejaars student bent die net begint aan zijn academische reis of een gevorderde student die klaar is om de professionele wereld te verkennen, het vinden van de juiste stageplek is een belangrijke stap in je carrière. Onze tips helpen je met het vinden van een geschikte stageplek. 1. Bepaal je doelen..

Lees meer

Cas zit niet graag stil. Maar wel op zijn plek bij Alferink Installatietechniek.

We stellen je graag Cas Klein Gunnewiek voor; 20 jaar en komend uit Lichtenvoorde. Een inspirerende jonge professional die z’n carrière aan het opbouwen is bij Alferink Installatietechniek in Groenlo. Cas rondde de opleiding Middenkaderfunctionaris Smart Building af en kwam via zijn eindstage bij Alferink in dienst. Nu volgt hij, met ondersteuning van zijn werkgever,..

Lees meer

Gave stageplek maakt kans op terugkomen groot

Mick Sloots (21) en Martijn Koopmans (21) studeren Luchtvaarttechnologie aan de Hogeschool Inholland in Delft. Beide studenten reageerden op een vacature van Innovatiehub IIME en lopen nu stage in de Achterhoek. Beide geven aan dat de ervaringen van nu maken dat ze voor hun afstuderen graag terug naar de Achterhoek komen voor een gave opdracht...

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!