Menu

Afstudeerder Lars: “Verbreed je blik, er liggen zeker kansen”

19 november 2020

Stage lopen of afstuderen in coronatijd: hoe is dat? Die vraag kun je natuurlijk het beste stellen aan een stagiair of afstudeerder zélf. We spraken Lars van der Horst, afstudeerder bij Basil in Ulft, over zijn ervaringen.

Op 1 september begon de stage van Lars van der Horst, 26-jarige student Innovation Management, bij Basil. Speciaal voor zijn stage in de Achterhoek verhuisde hij van Eindhoven naar Arnhem. En daar heeft hij tot nu toe geen spijt van: “Mijn stage bevalt erg goed, ik zit hier zeker op mijn plek. Natuurlijk was het even wennen, zowel aan de omgeving als aan het bedrijf, maar dat is altijd zo. Ik werd meteen in het diepe gegooid in de zoektocht naar een invalshoek voor mijn onderzoek. Die heb ik inmiddels gevonden.”

“Thuiswerken gaf me het gevoel dat ik dingen miste”

Hoe kan Basil een duurzame impact maken, welke kansen liggen er? Met die vragen houdt Lars zich tijdens zijn afstuderen voornamelijk bezig. Op kantoor, maar soms ook vanuit huis. “Ik ga nu 4 dagen per week naar kantoor en werk 1 dag in de week thuis, maar er is ook een periode geweest dat ik volledig thuis moest werken,” vertelt Lars. “Dat gaf me wel het gevoel dat ik bepaalde dingen miste. De drempel is dan toch hoger om iemand aan te spreken, en je krijgt ook niet goed mee hoe het allemaal precies werkt in zo’n bedrijf. In je eentje achter je laptop doe je toch minder kennis en ervaring op.”

Hij geeft dan ook aan erg blij te zijn dat het bij Basil mogelijk is om coronaproof op kantoor te werken. En voor die ene dag dat hij niet op kantoor is spaart hij al zijn lees- en typewerk op, zodat hij daarmee thuis de nodige meters kan maken. “Die combinatie is top,” aldus Lars.

Zoek het in een andere branche

Hoewel Lars dus een geschikte afstudeerplek heeft gevonden, beseft hij ook dat het in het algemeen lastiger is om in deze tijd aan een goede plek te komen. “De hoeveelheid afstudeerders is hetzelfde gebleven, maar het aantal plekken wordt beperkt. Veel bedrijven denken toch even anders over het aannemen van een afstudeerder in deze tijd.” Wel merkt hij op dat er juist ook branches zijn die het afgelopen jaar enorm gegroeid zijn. Neem de fietsenbranche, waarin Basil actief is.

“Als je je blik verbreedt en ook kijkt naar bedrijven in branches waar je in eerste instantie misschien niet op afgestapt was, liggen er zeker kansen. Sommige bedrijven zijn juist in de afgelopen periode enorm gegroeid en hebben daardoor behoefte aan een afstudeerder die bepaalde vraagstukken onderzoekt. Kijk dus vooral breder dan je normaal zou doen,” aldus Lars.

Lars, dankjewel voor het delen van jouw ervaring en tips! We wensen je veel succes met afstuderen bij Basil en nodigen je van harte uit om daarna lekker te blijven hangen in de Achterhoek ?

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Ontmoet Jermo Thuis!

Ontmoet Jermo Thuis, een enthousiaste jonge professional die momenteel zijn afstudeerstage bij Innomotion vervult. Innomotion is een distribiteur voor Delta producten in Nederland en fungeert tevens als groothandel voor deze producten. Ze leveren niet alleen een breed scala aan producten, zoals PLC’s en servo motoren, maar bieden ook ondersteuning aan klanten die vragen hebben over..

Lees meer

BonsenReuling: Vol expertise en energie

In de wereld van accountancy zijn kantoren van verschillende groottes te vinden. BonsenReuling is een middelgroot kantoor met 170 collega’s verspreid over 5 locaties: Lichtenvoorde, Eibergen, Doetinchem, Deventer en Elst. Het bedrijf is daarnaast ook een ook actief SmartHub-lid van het allereerste eerste uur. We spraken met Jolein (25), een gedreven en enthousiaste jonge professional..

Lees meer

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros Thomas Ros is stagiair bij DLA ICT, een ICT-bedrijf met een allround aanbod op ICT gebied, van engineering tot software en consultancy. Vanuit Graafschap College deed Thomas mee aan de vakwedstrijden ICT-beheerder van Worldskills Netherlands 22/23 en behaalde hier de 3e plek!  DLA ICT hecht veel waarde aan de..

Lees meer

Talent in beeld: Tom Dijkhuis is op een missie bij SABA!

In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Tom Dijkhuis (21), een gedreven afstudeerstudent Sportmarketing aan de Hogeschool Saxion in Deventer. Tom, woonachtig in Beltrum, heeft de kans gekregen om zijn afstudeerstage te doen bij SABA in Dinxperlo, een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in lijmen en kitten voor specifieke B2B-markten. In de afgelopen 90 jaar heeft..

Lees meer

Het is altijd feest bij Kaemingk!

Talent in Beeld: Margot Pardijs over haar sprankelende stage bij Kaemingk. In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Margot Pardijs (22), een vierdejaars student Human Resource Management aan Saxion Deventer. Ze loopt momenteel stage bij Kaemingk. Een internationale leverancier van decoratieartikelen voor feestelijke gelegenheden zoals Kerst, Pasen, Valentijn en het voorjaar met o.a. een uitgebreide outdoor collectie. Kaemingk..

Lees meer

Lieke en Roan delen hun ervaringen bij Reiger Suspension

Het is altijd interessant om te horen hoe mensen bij een bepaald bedrijf of organisatie terecht zijn gekomen en wat hun ervaringen daar zijn. Deze keer nemen we een “kijkje” bij Reiger Suspension in Hengelo (GLD) en delen wij de ervaringen van Lieke Rauwerda (23) – HR-stagiair en van Roan Beerten (25) – CAD-CAM programmeur. Eerst..

Lees meer

Binnenkijken bij: Eeftink-Rensing

In onze rubriek ‘Bedrijf in beeld’ zoomen we in op onze SmartHub-leden. We vertellen over de organisatie en over mooie ervaringen en carrièrekansen die studenten en starters hier hebben. Bij Eeftink-Rensing is het motto: ‘Niets is onmogelijk, staal is onze taal’. Dat maakte ons nieuwsgierig en dus gingen we eens kijken bij het Lichtenvoordse bedrijf dat..

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!