Afstuderen in coronatijdAfstudeerder Lars: “Verbreed je blik, er liggen zeker kansen”

Stage lopen of afstuderen in coronatijd: hoe is dat? Die vraag kun je natuurlijk het beste stellen aan een stagiair of afstudeerder zélf. We spraken Lars van der Horst, afstudeerder bij Basil in Ulft, over zijn ervaringen.

Op 1 september begon de stage van Lars van der Horst, 26-jarige student Innovation Management, bij Basil. Speciaal voor zijn stage in de Achterhoek verhuisde hij van Eindhoven naar Arnhem. En daar heeft hij tot nu toe geen spijt van: “Mijn stage bevalt erg goed, ik zit hier zeker op mijn plek. Natuurlijk was het even wennen, zowel aan de omgeving als aan het bedrijf, maar dat is altijd zo. Ik werd meteen in het diepe gegooid in de zoektocht naar een invalshoek voor mijn onderzoek. Die heb ik inmiddels gevonden.”

“Thuiswerken gaf me het gevoel dat ik dingen miste”

Hoe kan Basil een duurzame impact maken, welke kansen liggen er? Met die vragen houdt Lars zich tijdens zijn afstuderen voornamelijk bezig. Op kantoor, maar soms ook vanuit huis. “Ik ga nu 4 dagen per week naar kantoor en werk 1 dag in de week thuis, maar er is ook een periode geweest dat ik volledig thuis moest werken,” vertelt Lars. “Dat gaf me wel het gevoel dat ik bepaalde dingen miste. De drempel is dan toch hoger om iemand aan te spreken, en je krijgt ook niet goed mee hoe het allemaal precies werkt in zo’n bedrijf. In je eentje achter je laptop doe je toch minder kennis en ervaring op.”

Hij geeft dan ook aan erg blij te zijn dat het bij Basil mogelijk is om coronaproof op kantoor te werken. En voor die ene dag dat hij niet op kantoor is spaart hij al zijn lees- en typewerk op, zodat hij daarmee thuis de nodige meters kan maken. “Die combinatie is top,” aldus Lars.

Zoek het in een andere branche

Hoewel Lars dus een geschikte afstudeerplek heeft gevonden, beseft hij ook dat het in het algemeen lastiger is om in deze tijd aan een goede plek te komen. “De hoeveelheid afstudeerders is hetzelfde gebleven, maar het aantal plekken wordt beperkt. Veel bedrijven denken toch even anders over het aannemen van een afstudeerder in deze tijd.” Wel merkt hij op dat er juist ook branches zijn die het afgelopen jaar enorm gegroeid zijn. Neem de fietsenbranche, waarin Basil actief is.

“Als je je blik verbreedt en ook kijkt naar bedrijven in branches waar je in eerste instantie misschien niet op afgestapt was, liggen er zeker kansen. Sommige bedrijven zijn juist in de afgelopen periode enorm gegroeid en hebben daardoor behoefte aan een afstudeerder die bepaalde vraagstukken onderzoekt. Kijk dus vooral breder dan je normaal zou doen,” aldus Lars.

Lars, dankjewel voor het delen van jouw ervaring en tips! We wensen je veel succes met afstuderen bij Basil en nodigen je van harte uit om daarna lekker te blijven hangen in de Achterhoek ?

19 november 2020
Nieuwsbericht delen?

UpdatesHet laatste nieuws