Menu

Achterhoekse fietsinnovaties winnen Europese prijzen

5 september 2019

“Spring maar achterop bij mij, achterop m’n fiets.” Dat zong Gers Pardoel een aantal jaar geleden in zijn tophit bagagedrager. En dat fietsen en bagagedragers iets moois zijn, weten we in de Achterhoek maar al te goed. Bij Van Raam en Basil is dit zelfs dagelijkse kost. Hier werken ze continu aan mooie innovaties, waarvoor beiden afgelopen week in de prijzen vielen!

Eurobike Awards

De Eurobike Awards zijn de belangrijkste internationale design awards binnen de fietsindustrie. Elk jaar in september worden nieuwe en innovatieve producten beloond door een onafhankelijk panel van experts. Het winnen van een award is dé bekroning van hard werken en biedt natuurlijk een extra overtuigend verkoopargument. Dit jaar vond alweer de vijftiende editie van de awards plaats, waarbij Basil en Van Raam in de prijzen vielen.

Van Raam en Chat

De Eurobike Gold Award werd uitgereikt aan de Chat van Van Raam. Dit is een nieuwe transportfiets, die mogelijkheid biedt om samen met kinderen of volwassenen te fietsen die niet meer zelfstandig kunnen deelnemen aan het verkeer. Super innovatief! De jury zei: “De fiets heeft indrukwekkende, kwalitatieve details. De fiets is heel gemakkelijk te berijden en we waren onder de indruk van de veiligheidsfuncties”.

Basil’s Commuter Carrier

Een next level bagagedrager. Daarmee won Basil een Eurobike Award. Uit meer dan 400 inzendingen werden zij bekroond met hun Commuter Carrier. Deze innovatieve bagagedrager beschikt onder andere over innovatieve mogelijkheden om je fietstas te bevestigen, vernieuwde verlichting én een Internet of Things-systeem. Hierdoor is je e-bike beveiligd tegen diefstal, maar kun je ook GPS gebruiken.

SmartHub Achterhoek feliciteert

Namens SmartHub Achterhoek feliciteren wij zowel Van Raam als Basil met hun mooie prijs! Het is fantastisch dat twee Achterhoekse bedrijven Europees zoveel succes hebben. Wij zijn er dan ook trots op dat ze allebei zijn aangesloten bij ons netwerk. En jij, als jongere, kunt bij deze organisaties aan de slag! Op onze vacatureportal vind je bij beide bedrijven diverse vacatures.

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

SmartHub on tour

SmartHub ontving een groep enthousiaste studenten van de Radboud universiteit en lieten hen kennismaken met twee gave SmartHub bedrijven. Wie weet vinden ze hier hun toekomstige masterstage of startersfunctie.

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!