Menu

Achterhoekse fietsinnovaties winnen Europese prijzen

5 september 2019

“Spring maar achterop bij mij, achterop m’n fiets.” Dat zong Gers Pardoel een aantal jaar geleden in zijn tophit bagagedrager. En dat fietsen en bagagedragers iets moois zijn, weten we in de Achterhoek maar al te goed. Bij Van Raam en Basil is dit zelfs dagelijkse kost. Hier werken ze continu aan mooie innovaties, waarvoor beiden afgelopen week in de prijzen vielen!

Eurobike Awards

De Eurobike Awards zijn de belangrijkste internationale design awards binnen de fietsindustrie. Elk jaar in september worden nieuwe en innovatieve producten beloond door een onafhankelijk panel van experts. Het winnen van een award is dé bekroning van hard werken en biedt natuurlijk een extra overtuigend verkoopargument. Dit jaar vond alweer de vijftiende editie van de awards plaats, waarbij Basil en Van Raam in de prijzen vielen.

Van Raam en Chat

De Eurobike Gold Award werd uitgereikt aan de Chat van Van Raam. Dit is een nieuwe transportfiets, die mogelijkheid biedt om samen met kinderen of volwassenen te fietsen die niet meer zelfstandig kunnen deelnemen aan het verkeer. Super innovatief! De jury zei: “De fiets heeft indrukwekkende, kwalitatieve details. De fiets is heel gemakkelijk te berijden en we waren onder de indruk van de veiligheidsfuncties”.

Basil’s Commuter Carrier

Een next level bagagedrager. Daarmee won Basil een Eurobike Award. Uit meer dan 400 inzendingen werden zij bekroond met hun Commuter Carrier. Deze innovatieve bagagedrager beschikt onder andere over innovatieve mogelijkheden om je fietstas te bevestigen, vernieuwde verlichting én een Internet of Things-systeem. Hierdoor is je e-bike beveiligd tegen diefstal, maar kun je ook GPS gebruiken.

SmartHub Achterhoek feliciteert

Namens SmartHub Achterhoek feliciteren wij zowel Van Raam als Basil met hun mooie prijs! Het is fantastisch dat twee Achterhoekse bedrijven Europees zoveel succes hebben. Wij zijn er dan ook trots op dat ze allebei zijn aangesloten bij ons netwerk. En jij, als jongere, kunt bij deze organisaties aan de slag! Op onze vacatureportal vind je bij beide bedrijven diverse vacatures.

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Ontmoet Jermo Thuis!

Ontmoet Jermo Thuis, een enthousiaste jonge professional die momenteel zijn afstudeerstage bij Innomotion vervult. Innomotion is een distribiteur voor Delta producten in Nederland en fungeert tevens als groothandel voor deze producten. Ze leveren niet alleen een breed scala aan producten, zoals PLC’s en servo motoren, maar bieden ook ondersteuning aan klanten die vragen hebben over..

Lees meer

BonsenReuling: Vol expertise en energie

In de wereld van accountancy zijn kantoren van verschillende groottes te vinden. BonsenReuling is een middelgroot kantoor met 170 collega’s verspreid over 5 locaties: Lichtenvoorde, Eibergen, Doetinchem, Deventer en Elst. Het bedrijf is daarnaast ook een ook actief SmartHub-lid van het allereerste eerste uur. We spraken met Jolein (25), een gedreven en enthousiaste jonge professional..

Lees meer

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros Thomas Ros is stagiair bij DLA ICT, een ICT-bedrijf met een allround aanbod op ICT gebied, van engineering tot software en consultancy. Vanuit Graafschap College deed Thomas mee aan de vakwedstrijden ICT-beheerder van Worldskills Netherlands 22/23 en behaalde hier de 3e plek!  DLA ICT hecht veel waarde aan de..

Lees meer

Talent in beeld: Tom Dijkhuis is op een missie bij SABA!

In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Tom Dijkhuis (21), een gedreven afstudeerstudent Sportmarketing aan de Hogeschool Saxion in Deventer. Tom, woonachtig in Beltrum, heeft de kans gekregen om zijn afstudeerstage te doen bij SABA in Dinxperlo, een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in lijmen en kitten voor specifieke B2B-markten. In de afgelopen 90 jaar heeft..

Lees meer

Het is altijd feest bij Kaemingk!

Talent in Beeld: Margot Pardijs over haar sprankelende stage bij Kaemingk. In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Margot Pardijs (22), een vierdejaars student Human Resource Management aan Saxion Deventer. Ze loopt momenteel stage bij Kaemingk. Een internationale leverancier van decoratieartikelen voor feestelijke gelegenheden zoals Kerst, Pasen, Valentijn en het voorjaar met o.a. een uitgebreide outdoor collectie. Kaemingk..

Lees meer

Lieke en Roan delen hun ervaringen bij Reiger Suspension

Het is altijd interessant om te horen hoe mensen bij een bepaald bedrijf of organisatie terecht zijn gekomen en wat hun ervaringen daar zijn. Deze keer nemen we een “kijkje” bij Reiger Suspension in Hengelo (GLD) en delen wij de ervaringen van Lieke Rauwerda (23) – HR-stagiair en van Roan Beerten (25) – CAD-CAM programmeur. Eerst..

Lees meer

Binnenkijken bij: Eeftink-Rensing

In onze rubriek ‘Bedrijf in beeld’ zoomen we in op onze SmartHub-leden. We vertellen over de organisatie en over mooie ervaringen en carrièrekansen die studenten en starters hier hebben. Bij Eeftink-Rensing is het motto: ‘Niets is onmogelijk, staal is onze taal’. Dat maakte ons nieuwsgierig en dus gingen we eens kijken bij het Lichtenvoordse bedrijf dat..

Lees meer

Laat ons weten wat je zoekt

Ben je als student of scholier op zoek naar een specifieke stage, werkgever of een onderzoeksopdracht? Als non-profit initiatief helpen we je graag verder!
Neem contact op

Studeer af in de Achterhoek

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!