Menu

Achterhoekse fietsinnovaties winnen Europese prijzen

5 september 2019

“Spring maar achterop bij mij, achterop m’n fiets.” Dat zong Gers Pardoel een aantal jaar geleden in zijn tophit bagagedrager. En dat fietsen en bagagedragers iets moois zijn, weten we in de Achterhoek maar al te goed. Bij Van Raam en Basil is dit zelfs dagelijkse kost. Hier werken ze continu aan mooie innovaties, waarvoor beiden afgelopen week in de prijzen vielen!

Eurobike Awards

De Eurobike Awards zijn de belangrijkste internationale design awards binnen de fietsindustrie. Elk jaar in september worden nieuwe en innovatieve producten beloond door een onafhankelijk panel van experts. Het winnen van een award is dé bekroning van hard werken en biedt natuurlijk een extra overtuigend verkoopargument. Dit jaar vond alweer de vijftiende editie van de awards plaats, waarbij Basil en Van Raam in de prijzen vielen.

Van Raam en Chat

De Eurobike Gold Award werd uitgereikt aan de Chat van Van Raam. Dit is een nieuwe transportfiets, die mogelijkheid biedt om samen met kinderen of volwassenen te fietsen die niet meer zelfstandig kunnen deelnemen aan het verkeer. Super innovatief! De jury zei: “De fiets heeft indrukwekkende, kwalitatieve details. De fiets is heel gemakkelijk te berijden en we waren onder de indruk van de veiligheidsfuncties”.

Basil’s Commuter Carrier

Een next level bagagedrager. Daarmee won Basil een Eurobike Award. Uit meer dan 400 inzendingen werden zij bekroond met hun Commuter Carrier. Deze innovatieve bagagedrager beschikt onder andere over innovatieve mogelijkheden om je fietstas te bevestigen, vernieuwde verlichting én een Internet of Things-systeem. Hierdoor is je e-bike beveiligd tegen diefstal, maar kun je ook GPS gebruiken.

SmartHub Achterhoek feliciteert

Namens SmartHub Achterhoek feliciteren wij zowel Van Raam als Basil met hun mooie prijs! Het is fantastisch dat twee Achterhoekse bedrijven Europees zoveel succes hebben. Wij zijn er dan ook trots op dat ze allebei zijn aangesloten bij ons netwerk. En jij, als jongere, kunt bij deze organisaties aan de slag! Op onze vacatureportal vind je bij beide bedrijven diverse vacatures.

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Cas zit niet graag stil. Maar wel op zijn plek bij Alferink Installatietechniek.

We stellen je graag Cas Klein Gunnewiek voor; 20 jaar en komend uit Lichtenvoorde. Een inspirerende jonge professional die z’n carrière aan het opbouwen is bij Alferink Installatietechniek in Groenlo. Cas rondde de opleiding Middenkaderfunctionaris Smart Building af en kwam via zijn eindstage bij Alferink in dienst. Nu volgt hij, met ondersteuning van zijn werkgever,..

Lees meer

Gave stageplek maakt kans op terugkomen groot

Mick Sloots (21) en Martijn Koopmans (21) studeren Luchtvaarttechnologie aan de Hogeschool Inholland in Delft. Beide studenten reageerden op een vacature van Innovatiehub IIME en lopen nu stage in de Achterhoek. Beide geven aan dat de ervaringen van nu maken dat ze voor hun afstuderen graag terug naar de Achterhoek komen voor een gave opdracht...

Lees meer

10 tips voor een goede start van je (afstudeer)stage

Je stage is een belangrijke eerste stap in je carrière. Eindelijk kun je de opgedane kennis in de praktijk gaan brengen en waardevolle ervaring gaan opdoen. Met de juiste voorbereiding maak jij een goede eerste indruk. Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid en zelfverzekerd aan deze nieuwe uitdaging begint, hebben wij 10 tips voor je.

Lees meer

Luuk Hebinck over zijn onderzoekstage bij Nijhuis Saur Industries

Luuk Hebinck (24) komt uit een klein Achterhoeks dorp en vond een stage die perfect aansluit bij zijn interesses. Gewoon in de Achterhoek! “Mijn stage bij Nijhuis Saur Industries is interessant en uitdagend. Er gebeurt van alles en ik leer ontzettend veel.” Watertechnologie Na een studie Chemische Technologie aan het Saxion in Enschede volgt Luuk..

Lees meer

Lotte Aartsen vond haar stage bij Pentair via SmartHub Achterhoek

Lotte zocht een stage via SmartHub en werd meteen enthousiast door de opdracht bij Pentair. Ze leerde de organisatie letterlijk en figuurlijk snel kennen, door haar brede stageopdracht. Ze bracht het hele facilitaire proces in kaart en kwam met een mooi advies. “Voor elke facilitaire dienst is iemand anders verantwoordelijk. Het was mijn taak om..

Lees meer

Laat ons weten wat je zoekt

Ben je als student of scholier op zoek naar een specifieke stage, werkgever of een onderzoeksopdracht? Als non-profit initiatief helpen we je graag verder!
Neem contact op

Studeer af in de Achterhoek

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!