Menu

Kees Kastein

Talent in Beeld

Stagiair Kees Kastein over zijn deelname aan het Smarthub Achterhoek Inspiratieprogramma.

11 januari 2024

Kees Kastein is een 24 jarige student uit Aalten. Hij studeert Communicatie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Afgelopen jaar volgde hij een minor HRM – effectief Leiderschap. Bij Seesing Flex kan hij de kennis van zijn studie en minor direct inzetten. Zijn meewerkstage voelt voor hem als een gewone baan. Hij werkt nu bijvoorbeeld aan het optimaliseren van het kandidatensysteem, hij werkt aan de website, bereidt open dagen voor, maakt een concurrentieanalyse en gaat een medewerkerstevredenheidsonderzoek opzetten. “Ik krijg veel verantwoordelijkheid en word echt gezien als volwaardig medewerker. Ik mag veel leuke dingen doen en vind het soms moeilijk te kiezen welke taken als eerst op te pakken.”

Het Achterhoek inspiratieprogramma

Via zijn stagebegeleider Jutta Zents werd Kees gewezen op het Achterhoek inspiratieprogramma van de Netwerkplaats dat door SmartHub wordt aangeboden. Tijdens het inspiratieprogramma maken jongeren op een dynamische manier kennis met de Achterhoek. Door deel te nemen versterken ze hun eigen ondernemend gedrag, ondernemerschap, innovatief vermogen en persoonlijke ontwikkeling. Ze krijgen de gelegenheid om elkaar, zichzelf en internationaal georiënteerde bedrijven in de Achterhoek beter te leren kennen. Kees vond het vooral heel leuk om bij andere locaties binnen te kijken. “Ik was nog nooit bij CIVON (Innovatiecentrum DRU) geweest en vond het tof om te zien wat daar allemaal gebeurt op het gebied van innoveren. Ook het bedrijf Prinzen in Aalten heeft me verrast, ik had geen idee dat dit soort bedrijven hier in de Achterhoek te vinden zijn.”

Een gevarieerd programma

Tijdens de laatste inspiratiesessie brachten de studenten een bezoek aan voetbalclub De Graafschap. “Super interessant om te horen hoe zij maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ze hebben een mooie visie.” Ook werd er een training aangeboden waarbij de studenten inzicht kregen in hun eigen gedrag en dat van anderen.  Kees heeft een jaar in Breda gewoond en gestudeerd en heeft toch besloten dat hij graag in de Achterhoek wil blijven wonen en werken. Met dit programma heeft hij nog meer kunnen zien welk moois de regio te bieden heeft op het gebied van werkgelegenheid. “Ik raad andere stagiairs zeker aan om mee te doen aan het inspiratieprogramma.”

Een fijne werkplek in de regio

Vanuit Seesing Flex begeleidt Jutta Zents Kees tijdens zijn stage en ziet nadrukkelijk het belang van SmartHub Achterhoek en de meerwaarde van het inspiratieprogramma. “Zoals zo vaak, zien we ook bij Kees hoe positief verrast hij is over het veelzijdige aanbod aan innovatieve werkgevers in de Achterhoek. Je hoeft hier echt niet weg voor een mooie stage of baan. Wij dragen er graag aan bij om de jeugdige, maar ook andere Achterhoekers op alle mogelijkheden te attenderen en ze een fijne werkplek te bieden in de regio.”

Tip voor stagiairs

Andere stagiairs raadt hij aan om op tijd te beginnen met het zoeken naar een stage, zo heb je de beste kans om een goede plek. “Bij SmartHub vind je een goed overzicht en groot aanbod van stageplekken in de Achterhoek. En breng ook zeker een bezoek aan de Talententuin, daar vind je zeker een leuke stage”

Wil jij ook zo’n toffe stage? Bekijk hier de vacatures van Seesing Flex.

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Hoe schrijf je een knallend stageverslag? Tips voor afstuderende studenten!

Hey daar, bijna-afgestudeerde topper! De tijd vliegt, hè? Net zat je nog vol spanning te wachten op die eerste stagedag, en nu is het einde van je stage in zicht. Het enige dat nog tussen jou en je diploma staat, is dat ene, kleine, superbelangrijke document: je stageverslag. Geen paniek! Wij van SmartHub Achterhoek hebben een paar..

Lees meer

Van afstudeer-match naar vaste baan bij Iconica

Dirk Lukassen komt uit het Achterhoekse Ulft. Hij volgde de opleiding HBO-ICT/Software Development aan de HAN. Al een aantal keer bezocht hij de Achterhoekse Talententuin en liep hij diverse stages in de regio. Dit beviel hem altijd goed. Dirk was er daarom van overtuigd dat hij zijn afstudeeropdracht ook bij een bedrijf in de regio..

Lees meer

Op weg naar een succesvolle stage. Hoe vind je de perfecte stageplek?

Of je nu een eerstejaars student bent die net begint aan zijn academische reis of een gevorderde student die klaar is om de professionele wereld te verkennen, het vinden van de juiste stageplek is een belangrijke stap in je carrière. Onze tips helpen je met het vinden van een geschikte stageplek. 1. Bepaal je doelen..

Lees meer

Cas zit niet graag stil. Maar wel op zijn plek bij Alferink Installatietechniek.

We stellen je graag Cas Klein Gunnewiek voor; 20 jaar en komend uit Lichtenvoorde. Een inspirerende jonge professional die z’n carrière aan het opbouwen is bij Alferink Installatietechniek in Groenlo. Cas rondde de opleiding Middenkaderfunctionaris Smart Building af en kwam via zijn eindstage bij Alferink in dienst. Nu volgt hij, met ondersteuning van zijn werkgever,..

Lees meer

Gave stageplek maakt kans op terugkomen groot

Mick Sloots (21) en Martijn Koopmans (21) studeren Luchtvaarttechnologie aan de Hogeschool Inholland in Delft. Beide studenten reageerden op een vacature van Innovatiehub IIME en lopen nu stage in de Achterhoek. Beide geven aan dat de ervaringen van nu maken dat ze voor hun afstuderen graag terug naar de Achterhoek komen voor een gave opdracht...

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!