Menu

Leuke stageplekken in de Achterhoek? Kijk bij SmartHub!

7 juni 2021

Vraag je je af waar je leuke stageplekken kunt vinden? En dan met name in de Achterhoek? Daarvoor ben je bij SmartHub precies op de juiste plek. Wij bundelen leuke stageplekken, afstudeerplekken en (starters)banen van meer dan 160 Achterhoekse bedrijven op één plek: in onze vacatureportal om precies te zijn. 

Lars van der Horst tijdens zijn stage bij Basil

Aan welke eisen voldoen leuke stageplekken?

‘Leuke stageplekken’ is natuurlijk een ruim begrip. Want waar de één enthousiast van wordt, krijgt de ander de kriebels van, en andersom. Daarbij is de inhoud van je stage natuurlijk ook geheel afhankelijk van de branche waarin je studeert/wilt gaan werken. Toch gelden er een aantal overkoepelende basiseigenschappen die voor iedere stage van belang zijn:

  • Vanzelfsprekend moet de inhoud van de stage passen bij de opleiding die je volgt;
  • Er moet deskundige stagebegeleiding aanwezig zijn: iemand van wie jij veel kunt leren, maar die je ook de ruimte geeft om zelf aan de slag te gaan;
  • De stageplek moet veilig en verantwoord zijn.

Dit zijn natuurlijk open deuren, maar dat wil niet zeggen dat je meteen tevreden moet zijn met je stageplek als die aan bovenstaande eisen voldoet. Want er zijn nog veel meer aspecten die ervoor zorgen dat je van je stageperiode echt een toffe tijd kunt maken. Om uit te vogelen of de stageplek die je op het oog hebt, ook echt een leuke stageplek is, kun je jezelf de volgende vragen stellen:

  • Kom ik te werken in een gemêleerd team? Is er in het team bijvoorbeeld een mooie mix in leeftijd, geslacht, afkomst en expertise? Van diversiteit leer je namelijk vaak (nog) meer dan wanneer je in een homogeen team terecht komt.
  • Hecht het bedrijf waarde aan het welzijn van collega’s? Is er bijvoorbeeld aandacht voor werkgeluk, vitaliteit en gezondheid op de werkvloer?
  • Heeft het bedrijf al eerder met stagiair(e)s gewerkt en zijn daar voorbeelden van? Vaak kun je dit vinden op de social media kanalen of de blogpagina van het betreffende bedrijf.

Beschikbare leuke stageplekken

Nu wil je natuurlijk weten welke leuke stageplekken wij te bieden hebben. We nodigen je graag uit om een kijkje te nemen bij onze vacatures, waar o.a. bedrijven als Kaemingk, Rensa, Markenheem, BeSite, Kramp, Aviko, Iconica en nog véél meer mooie werkgevers te vinden zijn.

Studenten aan het woord over leuke stageplekken

SmartHub heeft al vele jonge talenten gekoppeld aan bruisende bedrijven in de Achterhoek. Benieuwd wat deze stagiair(e)s te zeggen hebben over hun stage? Hieronder lees je de ervaringen van Lucas, Lars en Maurice. Wie weet behoor jij binnenkort ook tot deze enthousiastelingen!

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

SmartHub on tour

SmartHub ontving een groep enthousiaste studenten van de Radboud universiteit en lieten hen kennismaken met twee gave SmartHub bedrijven. Wie weet vinden ze hier hun toekomstige masterstage of startersfunctie.

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!