Menu

Leuke stageplekken in de Achterhoek? Kijk bij SmartHub!

7 juni 2021

Vraag je je af waar je leuke stageplekken kunt vinden? En dan met name in de Achterhoek? Daarvoor ben je bij SmartHub precies op de juiste plek. Wij bundelen leuke stageplekken, afstudeerplekken en (starters)banen van meer dan 160 Achterhoekse bedrijven op één plek: in onze vacatureportal om precies te zijn. 

Lars van der Horst tijdens zijn stage bij Basil

Aan welke eisen voldoen leuke stageplekken?

‘Leuke stageplekken’ is natuurlijk een ruim begrip. Want waar de één enthousiast van wordt, krijgt de ander de kriebels van, en andersom. Daarbij is de inhoud van je stage natuurlijk ook geheel afhankelijk van de branche waarin je studeert/wilt gaan werken. Toch gelden er een aantal overkoepelende basiseigenschappen die voor iedere stage van belang zijn:

  • Vanzelfsprekend moet de inhoud van de stage passen bij de opleiding die je volgt;
  • Er moet deskundige stagebegeleiding aanwezig zijn: iemand van wie jij veel kunt leren, maar die je ook de ruimte geeft om zelf aan de slag te gaan;
  • De stageplek moet veilig en verantwoord zijn.

Dit zijn natuurlijk open deuren, maar dat wil niet zeggen dat je meteen tevreden moet zijn met je stageplek als die aan bovenstaande eisen voldoet. Want er zijn nog veel meer aspecten die ervoor zorgen dat je van je stageperiode echt een toffe tijd kunt maken. Om uit te vogelen of de stageplek die je op het oog hebt, ook echt een leuke stageplek is, kun je jezelf de volgende vragen stellen:

  • Kom ik te werken in een gemêleerd team? Is er in het team bijvoorbeeld een mooie mix in leeftijd, geslacht, afkomst en expertise? Van diversiteit leer je namelijk vaak (nog) meer dan wanneer je in een homogeen team terecht komt.
  • Hecht het bedrijf waarde aan het welzijn van collega’s? Is er bijvoorbeeld aandacht voor werkgeluk, vitaliteit en gezondheid op de werkvloer?
  • Heeft het bedrijf al eerder met stagiair(e)s gewerkt en zijn daar voorbeelden van? Vaak kun je dit vinden op de social media kanalen of de blogpagina van het betreffende bedrijf.

Beschikbare leuke stageplekken

Nu wil je natuurlijk weten welke leuke stageplekken wij te bieden hebben. We nodigen je graag uit om een kijkje te nemen bij onze vacatures, waar o.a. bedrijven als Kaemingk, Rensa, Markenheem, BeSite, Kramp, Aviko, Iconica en nog véél meer mooie werkgevers te vinden zijn.

Studenten aan het woord over leuke stageplekken

SmartHub heeft al vele jonge talenten gekoppeld aan bruisende bedrijven in de Achterhoek. Benieuwd wat deze stagiair(e)s te zeggen hebben over hun stage? Hieronder lees je de ervaringen van Lucas, Lars en Maurice. Wie weet behoor jij binnenkort ook tot deze enthousiastelingen!

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Lotte Aartsen vond haar stage bij Pentair via SmartHub Achterhoek

Lotte zocht een stage via SmartHub en werd meteen enthousiast door de opdracht bij Pentair. Ze leerde de organisatie letterlijk en figuurlijk snel kennen, door haar brede stageopdracht. Ze bracht het hele facilitaire proces in kaart en kwam met een mooi advies. “Voor elke facilitaire dienst is iemand anders verantwoordelijk. Het was mijn taak om..

Lees meer

Ontmoet Jermo Thuis!

Ontmoet Jermo Thuis, een enthousiaste jonge professional die momenteel zijn afstudeerstage bij Innomotion vervult. Innomotion is een distribiteur voor Delta producten in Nederland en fungeert tevens als groothandel voor deze producten. Ze leveren niet alleen een breed scala aan producten, zoals PLC’s en servo motoren, maar bieden ook ondersteuning aan klanten die vragen hebben over..

Lees meer

BonsenReuling: Vol expertise en energie

In de wereld van accountancy zijn kantoren van verschillende groottes te vinden. BonsenReuling is een middelgroot kantoor met 170 collega’s verspreid over 5 locaties: Lichtenvoorde, Eibergen, Doetinchem, Deventer en Elst. Het bedrijf is daarnaast ook een ook actief SmartHub-lid van het allereerste eerste uur. We spraken met Jolein (25), een gedreven en enthousiaste jonge professional..

Lees meer

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros Thomas Ros is stagiair bij DLA ICT, een ICT-bedrijf met een allround aanbod op ICT gebied, van engineering tot software en consultancy. Vanuit Graafschap College deed Thomas mee aan de vakwedstrijden ICT-beheerder van Worldskills Netherlands 22/23 en behaalde hier de 3e plek!  DLA ICT hecht veel waarde aan de..

Lees meer

Talent in beeld: Tom Dijkhuis is op een missie bij SABA!

In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Tom Dijkhuis (21), een gedreven afstudeerstudent Sportmarketing aan de Hogeschool Saxion in Deventer. Tom, woonachtig in Beltrum, heeft de kans gekregen om zijn afstudeerstage te doen bij SABA in Dinxperlo, een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in lijmen en kitten voor specifieke B2B-markten. In de afgelopen 90 jaar heeft..

Lees meer

Het is altijd feest bij Kaemingk!

Talent in Beeld: Margot Pardijs over haar sprankelende stage bij Kaemingk. In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Margot Pardijs (22), een vierdejaars student Human Resource Management aan Saxion Deventer. Ze loopt momenteel stage bij Kaemingk. Een internationale leverancier van decoratieartikelen voor feestelijke gelegenheden zoals Kerst, Pasen, Valentijn en het voorjaar met o.a. een uitgebreide outdoor collectie. Kaemingk..

Lees meer

Lieke en Roan delen hun ervaringen bij Reiger Suspension

Het is altijd interessant om te horen hoe mensen bij een bepaald bedrijf of organisatie terecht zijn gekomen en wat hun ervaringen daar zijn. Deze keer nemen we een “kijkje” bij Reiger Suspension in Hengelo (GLD) en delen wij de ervaringen van Lieke Rauwerda (23) – HR-stagiair en van Roan Beerten (25) – CAD-CAM programmeur. Eerst..

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!