Menu

Leuke stageplekken in de Achterhoek? Kijk bij SmartHub!

7 juni 2021

Vraag je je af waar je leuke stageplekken kunt vinden? En dan met name in de Achterhoek? Daarvoor ben je bij SmartHub precies op de juiste plek. Wij bundelen leuke stageplekken, afstudeerplekken en (starters)banen van meer dan 160 Achterhoekse bedrijven op één plek: in onze vacatureportal om precies te zijn. 

Lars van der Horst tijdens zijn stage bij Basil

Aan welke eisen voldoen leuke stageplekken?

‘Leuke stageplekken’ is natuurlijk een ruim begrip. Want waar de één enthousiast van wordt, krijgt de ander de kriebels van, en andersom. Daarbij is de inhoud van je stage natuurlijk ook geheel afhankelijk van de branche waarin je studeert/wilt gaan werken. Toch gelden er een aantal overkoepelende basiseigenschappen die voor iedere stage van belang zijn:

  • Vanzelfsprekend moet de inhoud van de stage passen bij de opleiding die je volgt;
  • Er moet deskundige stagebegeleiding aanwezig zijn: iemand van wie jij veel kunt leren, maar die je ook de ruimte geeft om zelf aan de slag te gaan;
  • De stageplek moet veilig en verantwoord zijn.

Dit zijn natuurlijk open deuren, maar dat wil niet zeggen dat je meteen tevreden moet zijn met je stageplek als die aan bovenstaande eisen voldoet. Want er zijn nog veel meer aspecten die ervoor zorgen dat je van je stageperiode echt een toffe tijd kunt maken. Om uit te vogelen of de stageplek die je op het oog hebt, ook echt een leuke stageplek is, kun je jezelf de volgende vragen stellen:

  • Kom ik te werken in een gemêleerd team? Is er in het team bijvoorbeeld een mooie mix in leeftijd, geslacht, afkomst en expertise? Van diversiteit leer je namelijk vaak (nog) meer dan wanneer je in een homogeen team terecht komt.
  • Hecht het bedrijf waarde aan het welzijn van collega’s? Is er bijvoorbeeld aandacht voor werkgeluk, vitaliteit en gezondheid op de werkvloer?
  • Heeft het bedrijf al eerder met stagiair(e)s gewerkt en zijn daar voorbeelden van? Vaak kun je dit vinden op de social media kanalen of de blogpagina van het betreffende bedrijf.

Beschikbare leuke stageplekken

Nu wil je natuurlijk weten welke leuke stageplekken wij te bieden hebben. We nodigen je graag uit om een kijkje te nemen bij onze vacatures, waar o.a. bedrijven als Kaemingk, Rensa, Markenheem, BeSite, Kramp, Aviko, Iconica en nog véél meer mooie werkgevers te vinden zijn.

Studenten aan het woord over leuke stageplekken

SmartHub heeft al vele jonge talenten gekoppeld aan bruisende bedrijven in de Achterhoek. Benieuwd wat deze stagiair(e)s te zeggen hebben over hun stage? Hieronder lees je de ervaringen van Lucas, Lars en Maurice. Wie weet behoor jij binnenkort ook tot deze enthousiastelingen!

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Bas bouwt aan zijn toekomst bij WBC Bouwgroep

Maak kennis met Bas ten Hagen, een gedreven student en stagiair bij WBC Bouwgroep, een middelgroot bouwbedrijf uit Winterswijk, dat zich specialiseert in hoogwaardige bouwprojecten. Bas, 23 jaar, komt uit Eibergen en volgt de studie Bouwkunde aan het Saxion in Enschede. Naast zijn passie voor bouwen, is hij een echte sportfanaat die graag hardloopt en..

Lees meer

Hoe schrijf je een knallend stageverslag? Tips voor afstuderende studenten!

Hey daar, bijna-afgestudeerde topper! De tijd vliegt, hè? Net zat je nog vol spanning te wachten op die eerste stagedag, en nu is het einde van je stage in zicht. Het enige dat nog tussen jou en je diploma staat, is dat ene, kleine, superbelangrijke document: je stageverslag. Geen paniek! Wij van SmartHub Achterhoek hebben een paar..

Lees meer

Van afstudeer-match naar vaste baan bij Iconica

Dirk Lukassen komt uit het Achterhoekse Ulft. Hij volgde de opleiding HBO-ICT/Software Development aan de HAN. Al een aantal keer bezocht hij de Achterhoekse Talententuin en liep hij diverse stages in de regio. Dit beviel hem altijd goed. Dirk was er daarom van overtuigd dat hij zijn afstudeeropdracht ook bij een bedrijf in de regio..

Lees meer

Op weg naar een succesvolle stage. Hoe vind je de perfecte stageplek?

Of je nu een eerstejaars student bent die net begint aan zijn academische reis of een gevorderde student die klaar is om de professionele wereld te verkennen, het vinden van de juiste stageplek is een belangrijke stap in je carrière. Onze tips helpen je met het vinden van een geschikte stageplek. 1. Bepaal je doelen..

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!