Menu

Leuke stageplekken in de Achterhoek? Kijk bij SmartHub!

7 juni 2021

Vraag je je af waar je leuke stageplekken kunt vinden? En dan met name in de Achterhoek? Daarvoor ben je bij SmartHub precies op de juiste plek. Wij bundelen leuke stageplekken, afstudeerplekken en (starters)banen van meer dan 160 Achterhoekse bedrijven op één plek: in onze vacatureportal om precies te zijn. 

Lars van der Horst tijdens zijn stage bij Basil

Aan welke eisen voldoen leuke stageplekken?

‘Leuke stageplekken’ is natuurlijk een ruim begrip. Want waar de één enthousiast van wordt, krijgt de ander de kriebels van, en andersom. Daarbij is de inhoud van je stage natuurlijk ook geheel afhankelijk van de branche waarin je studeert/wilt gaan werken. Toch gelden er een aantal overkoepelende basiseigenschappen die voor iedere stage van belang zijn:

  • Vanzelfsprekend moet de inhoud van de stage passen bij de opleiding die je volgt;
  • Er moet deskundige stagebegeleiding aanwezig zijn: iemand van wie jij veel kunt leren, maar die je ook de ruimte geeft om zelf aan de slag te gaan;
  • De stageplek moet veilig en verantwoord zijn.

Dit zijn natuurlijk open deuren, maar dat wil niet zeggen dat je meteen tevreden moet zijn met je stageplek als die aan bovenstaande eisen voldoet. Want er zijn nog veel meer aspecten die ervoor zorgen dat je van je stageperiode echt een toffe tijd kunt maken. Om uit te vogelen of de stageplek die je op het oog hebt, ook echt een leuke stageplek is, kun je jezelf de volgende vragen stellen:

  • Kom ik te werken in een gemêleerd team? Is er in het team bijvoorbeeld een mooie mix in leeftijd, geslacht, afkomst en expertise? Van diversiteit leer je namelijk vaak (nog) meer dan wanneer je in een homogeen team terecht komt.
  • Hecht het bedrijf waarde aan het welzijn van collega’s? Is er bijvoorbeeld aandacht voor werkgeluk, vitaliteit en gezondheid op de werkvloer?
  • Heeft het bedrijf al eerder met stagiair(e)s gewerkt en zijn daar voorbeelden van? Vaak kun je dit vinden op de social media kanalen of de blogpagina van het betreffende bedrijf.

Beschikbare leuke stageplekken

Nu wil je natuurlijk weten welke leuke stageplekken wij te bieden hebben. We nodigen je graag uit om een kijkje te nemen bij onze vacatures, waar o.a. bedrijven als Kaemingk, Rensa, Markenheem, BeSite, Kramp, Aviko, Iconica en nog véél meer mooie werkgevers te vinden zijn.

Studenten aan het woord over leuke stageplekken

SmartHub heeft al vele jonge talenten gekoppeld aan bruisende bedrijven in de Achterhoek. Benieuwd wat deze stagiair(e)s te zeggen hebben over hun stage? Hieronder lees je de ervaringen van Lucas, Lars en Maurice. Wie weet behoor jij binnenkort ook tot deze enthousiastelingen!

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Op weg naar een succesvolle stage. Hoe vind je de perfecte stageplek?

Of je nu een eerstejaars student bent die net begint aan zijn academische reis of een gevorderde student die klaar is om de professionele wereld te verkennen, het vinden van de juiste stageplek is een belangrijke stap in je carrière. Onze tips helpen je met het vinden van een geschikte stageplek. 1. Bepaal je doelen..

Lees meer

Cas zit niet graag stil. Maar wel op zijn plek bij Alferink Installatietechniek.

We stellen je graag Cas Klein Gunnewiek voor; 20 jaar en komend uit Lichtenvoorde. Een inspirerende jonge professional die z’n carrière aan het opbouwen is bij Alferink Installatietechniek in Groenlo. Cas rondde de opleiding Middenkaderfunctionaris Smart Building af en kwam via zijn eindstage bij Alferink in dienst. Nu volgt hij, met ondersteuning van zijn werkgever,..

Lees meer

Gave stageplek maakt kans op terugkomen groot

Mick Sloots (21) en Martijn Koopmans (21) studeren Luchtvaarttechnologie aan de Hogeschool Inholland in Delft. Beide studenten reageerden op een vacature van Innovatiehub IIME en lopen nu stage in de Achterhoek. Beide geven aan dat de ervaringen van nu maken dat ze voor hun afstuderen graag terug naar de Achterhoek komen voor een gave opdracht...

Lees meer

10 tips voor een goede start van je (afstudeer)stage

Je stage is een belangrijke eerste stap in je carrière. Eindelijk kun je de opgedane kennis in de praktijk gaan brengen en waardevolle ervaring gaan opdoen. Met de juiste voorbereiding maak jij een goede eerste indruk. Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid en zelfverzekerd aan deze nieuwe uitdaging begint, hebben wij 10 tips voor je.

Lees meer

Luuk Hebinck over zijn onderzoekstage bij Nijhuis Saur Industries

Luuk Hebinck (24) komt uit een klein Achterhoeks dorp en vond een stage die perfect aansluit bij zijn interesses. Gewoon in de Achterhoek! “Mijn stage bij Nijhuis Saur Industries is interessant en uitdagend. Er gebeurt van alles en ik leer ontzettend veel.” Watertechnologie Na een studie Chemische Technologie aan het Saxion in Enschede volgt Luuk..

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!