Menu

Talent in beeld

Margot Pardijs

Het is altijd feest bij Kaemingk!

13 juni 2023

Talent in Beeld: Margot Pardijs over haar sprankelende stage bij Kaemingk.

In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Margot Pardijs (22), een vierdejaars student Human Resource Management aan Saxion Deventer. Ze loopt momenteel stage bij Kaemingk. Een internationale leverancier van decoratieartikelen voor feestelijke gelegenheden zoals Kerst, Pasen, Valentijn en het voorjaar met o.a. een uitgebreide outdoor collectie. Kaemingk is Europees marktleider en gevestigd in de Achterhoek, in Aalten. Het bedrijf heeft meer dan 500 medewerkers en een assortiment van ruim 20.000 artikelen dat naar 80 landen in de wereld geleverd wordt. 

Margot vertelt dat Kaemingk een grote speler is in de Achterhoek, vooral als het gaat om de showroom. Rond de kerst- én voorjaarsperiode komen er veel klanten van over de hele wereld naar Aalten. Er komen veel verschillende nationaliteiten bij Kaemingk voor de showroom en daarom zijn er ook veel verschillende verkoopafdelingen. Iedere verkoopafdeling is gericht op een land/werelddeel. Dit zorgt dan ook voor een internationale werkomgeving! Medewerkers binnen Kaemingk worden uitgedaagd zich te ontwikkelen in bijvoorbeeld het beheersen van een specifieke taal.

Margot is bij Kaemingk terechtgekomen via een vacature HR-stagiair. Ze heeft de mogelijkheid gekregen om in de zomer al kennis te maken met Kaemingk door hier vakantiewerk te doen. De overgang van vakantiebaan naar stage ging natuurlijk soepel. In haar stage heeft zij 36 uur in de week meegelopen met een HR-consultant. Tijdens haar stage heeft ze veel verschillende werkzaamheden verricht, zoals meekijken bij logistiek, verzuim en social media. “Door het vakantiewerk maak je het heel snel eigen en werk je direct mee. Ik mocht zelfs meerdere bijeenkomsten organiseren waarin de onderwerpen LinkedIn en netwerken centraal stonden.”

De stage beviel beide partijen zo goed dat Margot haar afstudeeropdracht ook bij Kaemingk mocht uitvoeren. Samen met de HR-afdeling is er gekozen voor het onderwerp; het bevorderen van de leercultuur. Doordat Margot door haar stage en vakantiewerk al bekend was met Kaemingk zorgde dit ervoor dat zij meteen aan de slag kon gaan met haar onderzoek. Daarbij helpt haar uitstroomrichting. Dit is development, hierbij heeft Margot zich in haar opleiding meer gericht op coaching en leren ontwikkelen. 

Een toegevoegde waarde van Kaemingk ten opzichte van andere bedrijven is volgens Margot dat het bedrijf meer is dan alleen de kerstballen. “Mensen worden wel echt uitgedaagd, je mag zelf dingen oppakken en initiatief nemen. Kaemingk is zo groot, maar het contact en de bedrijfscultuur is heel klein en fijn.” Binnen de organisatie krijgen jonge talenten veel kansen, zoals het talentprogramma in commerciële en IT-gerelateerde functies.

Margot ziet het als een voordeel dat het bedrijf in de Achterhoek is gevestigd. “De Achterhoekse nuchterheid voel je door het bedrijf. Je loopt heel makkelijk binnen bij iedereen.” Tot slot laat Margot weten dat ze graag in de Achterhoek wil blijven werken. “Ik maak steeds meer kennis met Achterhoekse bedrijven en dan zie je hoeveel mooie bedrijven wij hebben. Daarvoor hoef je niet weg.”

We bedanken Margot voor het leuke gesprek. Benieuwd naar Kaemingk en alle vacatures? Klik dan even hier. 

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Bas bouwt aan zijn toekomst bij WBC Bouwgroep

Maak kennis met Bas ten Hagen, een gedreven student en stagiair bij WBC Bouwgroep, een middelgroot bouwbedrijf uit Winterswijk, dat zich specialiseert in hoogwaardige bouwprojecten. Bas, 23 jaar, komt uit Eibergen en volgt de studie Bouwkunde aan het Saxion in Enschede. Naast zijn passie voor bouwen, is hij een echte sportfanaat die graag hardloopt en..

Lees meer

Hoe schrijf je een knallend stageverslag? Tips voor afstuderende studenten!

Hey daar, bijna-afgestudeerde topper! De tijd vliegt, hè? Net zat je nog vol spanning te wachten op die eerste stagedag, en nu is het einde van je stage in zicht. Het enige dat nog tussen jou en je diploma staat, is dat ene, kleine, superbelangrijke document: je stageverslag. Geen paniek! Wij van SmartHub Achterhoek hebben een paar..

Lees meer

Van afstudeer-match naar vaste baan bij Iconica

Dirk Lukassen komt uit het Achterhoekse Ulft. Hij volgde de opleiding HBO-ICT/Software Development aan de HAN. Al een aantal keer bezocht hij de Achterhoekse Talententuin en liep hij diverse stages in de regio. Dit beviel hem altijd goed. Dirk was er daarom van overtuigd dat hij zijn afstudeeropdracht ook bij een bedrijf in de regio..

Lees meer

Op weg naar een succesvolle stage. Hoe vind je de perfecte stageplek?

Of je nu een eerstejaars student bent die net begint aan zijn academische reis of een gevorderde student die klaar is om de professionele wereld te verkennen, het vinden van de juiste stageplek is een belangrijke stap in je carrière. Onze tips helpen je met het vinden van een geschikte stageplek. 1. Bepaal je doelen..

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!