Menu

Talent in beeld

Margot Pardijs

Het is altijd feest bij Kaemingk!

13 juni 2023

Talent in Beeld: Margot Pardijs over haar sprankelende stage bij Kaemingk.

In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Margot Pardijs (22), een vierdejaars student Human Resource Management aan Saxion Deventer. Ze loopt momenteel stage bij Kaemingk. Een internationale leverancier van decoratieartikelen voor feestelijke gelegenheden zoals Kerst, Pasen, Valentijn en het voorjaar met o.a. een uitgebreide outdoor collectie. Kaemingk is Europees marktleider en gevestigd in de Achterhoek, in Aalten. Het bedrijf heeft meer dan 500 medewerkers en een assortiment van ruim 20.000 artikelen dat naar 80 landen in de wereld geleverd wordt. 

Margot vertelt dat Kaemingk een grote speler is in de Achterhoek, vooral als het gaat om de showroom. Rond de kerst- én voorjaarsperiode komen er veel klanten van over de hele wereld naar Aalten. Er komen veel verschillende nationaliteiten bij Kaemingk voor de showroom en daarom zijn er ook veel verschillende verkoopafdelingen. Iedere verkoopafdeling is gericht op een land/werelddeel. Dit zorgt dan ook voor een internationale werkomgeving! Medewerkers binnen Kaemingk worden uitgedaagd zich te ontwikkelen in bijvoorbeeld het beheersen van een specifieke taal.

Margot is bij Kaemingk terechtgekomen via een vacature HR-stagiair. Ze heeft de mogelijkheid gekregen om in de zomer al kennis te maken met Kaemingk door hier vakantiewerk te doen. De overgang van vakantiebaan naar stage ging natuurlijk soepel. In haar stage heeft zij 36 uur in de week meegelopen met een HR-consultant. Tijdens haar stage heeft ze veel verschillende werkzaamheden verricht, zoals meekijken bij logistiek, verzuim en social media. “Door het vakantiewerk maak je het heel snel eigen en werk je direct mee. Ik mocht zelfs meerdere bijeenkomsten organiseren waarin de onderwerpen LinkedIn en netwerken centraal stonden.”

De stage beviel beide partijen zo goed dat Margot haar afstudeeropdracht ook bij Kaemingk mocht uitvoeren. Samen met de HR-afdeling is er gekozen voor het onderwerp; het bevorderen van de leercultuur. Doordat Margot door haar stage en vakantiewerk al bekend was met Kaemingk zorgde dit ervoor dat zij meteen aan de slag kon gaan met haar onderzoek. Daarbij helpt haar uitstroomrichting. Dit is development, hierbij heeft Margot zich in haar opleiding meer gericht op coaching en leren ontwikkelen. 

Een toegevoegde waarde van Kaemingk ten opzichte van andere bedrijven is volgens Margot dat het bedrijf meer is dan alleen de kerstballen. “Mensen worden wel echt uitgedaagd, je mag zelf dingen oppakken en initiatief nemen. Kaemingk is zo groot, maar het contact en de bedrijfscultuur is heel klein en fijn.” Binnen de organisatie krijgen jonge talenten veel kansen, zoals het talentprogramma in commerciële en IT-gerelateerde functies.

Margot ziet het als een voordeel dat het bedrijf in de Achterhoek is gevestigd. “De Achterhoekse nuchterheid voel je door het bedrijf. Je loopt heel makkelijk binnen bij iedereen.” Tot slot laat Margot weten dat ze graag in de Achterhoek wil blijven werken. “Ik maak steeds meer kennis met Achterhoekse bedrijven en dan zie je hoeveel mooie bedrijven wij hebben. Daarvoor hoef je niet weg.”

We bedanken Margot voor het leuke gesprek. Benieuwd naar Kaemingk en alle vacatures? Klik dan even hier. 

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Cas zit niet graag stil. Maar wel op zijn plek bij Alferink Installatietechniek.

We stellen je graag Cas Klein Gunnewiek voor; 20 jaar en komend uit Lichtenvoorde. Een inspirerende jonge professional die z’n carrière aan het opbouwen is bij Alferink Installatietechniek in Groenlo. Cas rondde de opleiding Middenkaderfunctionaris Smart Building af en kwam via zijn eindstage bij Alferink in dienst. Nu volgt hij, met ondersteuning van zijn werkgever,..

Lees meer

Gave stageplek maakt kans op terugkomen groot

Mick Sloots (21) en Martijn Koopmans (21) studeren Luchtvaarttechnologie aan de Hogeschool Inholland in Delft. Beide studenten reageerden op een vacature van Innovatiehub IIME en lopen nu stage in de Achterhoek. Beide geven aan dat de ervaringen van nu maken dat ze voor hun afstuderen graag terug naar de Achterhoek komen voor een gave opdracht...

Lees meer

10 tips voor een goede start van je (afstudeer)stage

Je stage is een belangrijke eerste stap in je carrière. Eindelijk kun je de opgedane kennis in de praktijk gaan brengen en waardevolle ervaring gaan opdoen. Met de juiste voorbereiding maak jij een goede eerste indruk. Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid en zelfverzekerd aan deze nieuwe uitdaging begint, hebben wij 10 tips voor je.

Lees meer

Luuk Hebinck over zijn onderzoekstage bij Nijhuis Saur Industries

Luuk Hebinck (24) komt uit een klein Achterhoeks dorp en vond een stage die perfect aansluit bij zijn interesses. Gewoon in de Achterhoek! “Mijn stage bij Nijhuis Saur Industries is interessant en uitdagend. Er gebeurt van alles en ik leer ontzettend veel.” Watertechnologie Na een studie Chemische Technologie aan het Saxion in Enschede volgt Luuk..

Lees meer

Lotte Aartsen vond haar stage bij Pentair via SmartHub Achterhoek

Lotte zocht een stage via SmartHub en werd meteen enthousiast door de opdracht bij Pentair. Ze leerde de organisatie letterlijk en figuurlijk snel kennen, door haar brede stageopdracht. Ze bracht het hele facilitaire proces in kaart en kwam met een mooi advies. “Voor elke facilitaire dienst is iemand anders verantwoordelijk. Het was mijn taak om..

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!