Menu

Talent in beeld

Margot Pardijs

Het is altijd feest bij Kaemingk!

13 juni 2023

Talent in Beeld: Margot Pardijs over haar sprankelende stage bij Kaemingk.

In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Margot Pardijs (22), een vierdejaars student Human Resource Management aan Saxion Deventer. Ze loopt momenteel stage bij Kaemingk. Een internationale leverancier van decoratieartikelen voor feestelijke gelegenheden zoals Kerst, Pasen, Valentijn en het voorjaar met o.a. een uitgebreide outdoor collectie. Kaemingk is Europees marktleider en gevestigd in de Achterhoek, in Aalten. Het bedrijf heeft meer dan 500 medewerkers en een assortiment van ruim 20.000 artikelen dat naar 80 landen in de wereld geleverd wordt. 

Margot vertelt dat Kaemingk een grote speler is in de Achterhoek, vooral als het gaat om de showroom. Rond de kerst- én voorjaarsperiode komen er veel klanten van over de hele wereld naar Aalten. Er komen veel verschillende nationaliteiten bij Kaemingk voor de showroom en daarom zijn er ook veel verschillende verkoopafdelingen. Iedere verkoopafdeling is gericht op een land/werelddeel. Dit zorgt dan ook voor een internationale werkomgeving! Medewerkers binnen Kaemingk worden uitgedaagd zich te ontwikkelen in bijvoorbeeld het beheersen van een specifieke taal.

Margot is bij Kaemingk terechtgekomen via een vacature HR-stagiair. Ze heeft de mogelijkheid gekregen om in de zomer al kennis te maken met Kaemingk door hier vakantiewerk te doen. De overgang van vakantiebaan naar stage ging natuurlijk soepel. In haar stage heeft zij 36 uur in de week meegelopen met een HR-consultant. Tijdens haar stage heeft ze veel verschillende werkzaamheden verricht, zoals meekijken bij logistiek, verzuim en social media. “Door het vakantiewerk maak je het heel snel eigen en werk je direct mee. Ik mocht zelfs meerdere bijeenkomsten organiseren waarin de onderwerpen LinkedIn en netwerken centraal stonden.”

De stage beviel beide partijen zo goed dat Margot haar afstudeeropdracht ook bij Kaemingk mocht uitvoeren. Samen met de HR-afdeling is er gekozen voor het onderwerp; het bevorderen van de leercultuur. Doordat Margot door haar stage en vakantiewerk al bekend was met Kaemingk zorgde dit ervoor dat zij meteen aan de slag kon gaan met haar onderzoek. Daarbij helpt haar uitstroomrichting. Dit is development, hierbij heeft Margot zich in haar opleiding meer gericht op coaching en leren ontwikkelen. 

Een toegevoegde waarde van Kaemingk ten opzichte van andere bedrijven is volgens Margot dat het bedrijf meer is dan alleen de kerstballen. “Mensen worden wel echt uitgedaagd, je mag zelf dingen oppakken en initiatief nemen. Kaemingk is zo groot, maar het contact en de bedrijfscultuur is heel klein en fijn.” Binnen de organisatie krijgen jonge talenten veel kansen, zoals het talentprogramma in commerciële en IT-gerelateerde functies.

Margot ziet het als een voordeel dat het bedrijf in de Achterhoek is gevestigd. “De Achterhoekse nuchterheid voel je door het bedrijf. Je loopt heel makkelijk binnen bij iedereen.” Tot slot laat Margot weten dat ze graag in de Achterhoek wil blijven werken. “Ik maak steeds meer kennis met Achterhoekse bedrijven en dan zie je hoeveel mooie bedrijven wij hebben. Daarvoor hoef je niet weg.”

We bedanken Margot voor het leuke gesprek. Benieuwd naar Kaemingk en alle vacatures? Klik dan even hier. 

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Ontmoet Jermo Thuis!

Ontmoet Jermo Thuis, een enthousiaste jonge professional die momenteel zijn afstudeerstage bij Innomotion vervult. Innomotion is een distribiteur voor Delta producten in Nederland en fungeert tevens als groothandel voor deze producten. Ze leveren niet alleen een breed scala aan producten, zoals PLC’s en servo motoren, maar bieden ook ondersteuning aan klanten die vragen hebben over..

Lees meer

BonsenReuling: Vol expertise en energie

In de wereld van accountancy zijn kantoren van verschillende groottes te vinden. BonsenReuling is een middelgroot kantoor met 170 collega’s verspreid over 5 locaties: Lichtenvoorde, Eibergen, Doetinchem, Deventer en Elst. Het bedrijf is daarnaast ook een ook actief SmartHub-lid van het allereerste eerste uur. We spraken met Jolein (25), een gedreven en enthousiaste jonge professional..

Lees meer

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros Thomas Ros is stagiair bij DLA ICT, een ICT-bedrijf met een allround aanbod op ICT gebied, van engineering tot software en consultancy. Vanuit Graafschap College deed Thomas mee aan de vakwedstrijden ICT-beheerder van Worldskills Netherlands 22/23 en behaalde hier de 3e plek!  DLA ICT hecht veel waarde aan de..

Lees meer

Talent in beeld: Tom Dijkhuis is op een missie bij SABA!

In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Tom Dijkhuis (21), een gedreven afstudeerstudent Sportmarketing aan de Hogeschool Saxion in Deventer. Tom, woonachtig in Beltrum, heeft de kans gekregen om zijn afstudeerstage te doen bij SABA in Dinxperlo, een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in lijmen en kitten voor specifieke B2B-markten. In de afgelopen 90 jaar heeft..

Lees meer

Het is altijd feest bij Kaemingk!

Talent in Beeld: Margot Pardijs over haar sprankelende stage bij Kaemingk. In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Margot Pardijs (22), een vierdejaars student Human Resource Management aan Saxion Deventer. Ze loopt momenteel stage bij Kaemingk. Een internationale leverancier van decoratieartikelen voor feestelijke gelegenheden zoals Kerst, Pasen, Valentijn en het voorjaar met o.a. een uitgebreide outdoor collectie. Kaemingk..

Lees meer

Lieke en Roan delen hun ervaringen bij Reiger Suspension

Het is altijd interessant om te horen hoe mensen bij een bepaald bedrijf of organisatie terecht zijn gekomen en wat hun ervaringen daar zijn. Deze keer nemen we een “kijkje” bij Reiger Suspension in Hengelo (GLD) en delen wij de ervaringen van Lieke Rauwerda (23) – HR-stagiair en van Roan Beerten (25) – CAD-CAM programmeur. Eerst..

Lees meer

Binnenkijken bij: Eeftink-Rensing

In onze rubriek ‘Bedrijf in beeld’ zoomen we in op onze SmartHub-leden. We vertellen over de organisatie en over mooie ervaringen en carrièrekansen die studenten en starters hier hebben. Bij Eeftink-Rensing is het motto: ‘Niets is onmogelijk, staal is onze taal’. Dat maakte ons nieuwsgierig en dus gingen we eens kijken bij het Lichtenvoordse bedrijf dat..

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!