Menu

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros

10 augustus 2023

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros

Thomas Ros is stagiair bij DLA ICT, een ICT-bedrijf met een allround aanbod op ICT gebied, van engineering tot software en consultancy. Vanuit Graafschap College deed Thomas mee aan de vakwedstrijden ICT-beheerder van Worldskills Netherlands 22/23 en behaalde hier de 3e plek! 

DLA ICT hecht veel waarde aan de ontwikkeling van jong talent en biedt daarom ieder half jaar stageplekken aan twee stagiairs. Thomas werkt bij de servicedesk en draait volledig mee met alle taken. Na vijf weken was hij al volledig ingewerkt en werkt hij met veel plezier aan een stageproject dat gericht is op toekomstige securitydiensten. Dit project heeft hij samen met zijn collega’s ontwikkeld en wordt binnenkort gelanceerd voor de top 300 klanten van DLA ICT

Warme sfeer en Achterhoekse nuchterheid

Wat maakt DLA ICT zo’n leuk bedrijf om stage te lopen? Volgens Thomas is de warme sfeer en de Achterhoekse nuchterheid het belangrijkste kenmerk van het bedrijf. De communicatie is goed en er is geen hiërarchie. Ook is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en flexibiliteit. Het Achterhoekse bedrijf biedt jong talent veel kansen binnen de organisatie. Zo hebben bijna alle stagiaires die het bedrijf hebben verlaten een contract aangeboden gekregen. Een echt SmartHub bedrijf dus.

Als je Thomas vraagt of hij na zijn studie in de Achterhoek wil blijven werken, is het antwoord positief. Hij waardeert de Achterhoekse nuchterheid en vindt het prettig om klanten uit de buurt te kennen. Het is een voordeel dat het bedrijf in de buurt gevestigd is.

De 3e plek in de Skills Heroes finale

De mentor van Thomas gaf hem op voor de Skills Heroes vakwedstrijden. In Leiden streed hij 2 dagen tegen 25 man in de categorie ICT-beheerder. De beste 8 streden vervolgens in de Rai in Amsterdam. De finale opdracht was het ontwerpen en implementeren van beveiligde wifi voor een zorginstelling. De opdracht was heel veelzijdig en had naast een technische ook een sociale kant. Thomas ging ervandoor met de 3e plek! Uiteraard gingen de collega’s van Thomas mee om hem te steunen en werd het behalen van de bronzen medaille goed gevierd. 

Benieuwd geworden naar DLA-ICT? Klik dan even hier!

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Hoe schrijf je een knallend stageverslag? Tips voor afstuderende studenten!

Hey daar, bijna-afgestudeerde topper! De tijd vliegt, hè? Net zat je nog vol spanning te wachten op die eerste stagedag, en nu is het einde van je stage in zicht. Het enige dat nog tussen jou en je diploma staat, is dat ene, kleine, superbelangrijke document: je stageverslag. Geen paniek! Wij van SmartHub Achterhoek hebben een paar..

Lees meer

Van afstudeer-match naar vaste baan bij Iconica

Dirk Lukassen komt uit het Achterhoekse Ulft. Hij volgde de opleiding HBO-ICT/Software Development aan de HAN. Al een aantal keer bezocht hij de Achterhoekse Talententuin en liep hij diverse stages in de regio. Dit beviel hem altijd goed. Dirk was er daarom van overtuigd dat hij zijn afstudeeropdracht ook bij een bedrijf in de regio..

Lees meer

Op weg naar een succesvolle stage. Hoe vind je de perfecte stageplek?

Of je nu een eerstejaars student bent die net begint aan zijn academische reis of een gevorderde student die klaar is om de professionele wereld te verkennen, het vinden van de juiste stageplek is een belangrijke stap in je carrière. Onze tips helpen je met het vinden van een geschikte stageplek. 1. Bepaal je doelen..

Lees meer

Cas zit niet graag stil. Maar wel op zijn plek bij Alferink Installatietechniek.

We stellen je graag Cas Klein Gunnewiek voor; 20 jaar en komend uit Lichtenvoorde. Een inspirerende jonge professional die z’n carrière aan het opbouwen is bij Alferink Installatietechniek in Groenlo. Cas rondde de opleiding Middenkaderfunctionaris Smart Building af en kwam via zijn eindstage bij Alferink in dienst. Nu volgt hij, met ondersteuning van zijn werkgever,..

Lees meer

Gave stageplek maakt kans op terugkomen groot

Mick Sloots (21) en Martijn Koopmans (21) studeren Luchtvaarttechnologie aan de Hogeschool Inholland in Delft. Beide studenten reageerden op een vacature van Innovatiehub IIME en lopen nu stage in de Achterhoek. Beide geven aan dat de ervaringen van nu maken dat ze voor hun afstuderen graag terug naar de Achterhoek komen voor een gave opdracht...

Lees meer

Laat ons weten wat je zoekt

Ben je als student of scholier op zoek naar een specifieke stage, werkgever of een onderzoeksopdracht? Als non-profit initiatief helpen we je graag verder!
Neem contact op

Studeer af in de Achterhoek

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!