Menu

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros

10 augustus 2023

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros

Thomas Ros is stagiair bij DLA ICT, een ICT-bedrijf met een allround aanbod op ICT gebied, van engineering tot software en consultancy. Vanuit Graafschap College deed Thomas mee aan de vakwedstrijden ICT-beheerder van Worldskills Netherlands 22/23 en behaalde hier de 3e plek! 

DLA ICT hecht veel waarde aan de ontwikkeling van jong talent en biedt daarom ieder half jaar stageplekken aan twee stagiairs. Thomas werkt bij de servicedesk en draait volledig mee met alle taken. Na vijf weken was hij al volledig ingewerkt en werkt hij met veel plezier aan een stageproject dat gericht is op toekomstige securitydiensten. Dit project heeft hij samen met zijn collega’s ontwikkeld en wordt binnenkort gelanceerd voor de top 300 klanten van DLA ICT

Warme sfeer en Achterhoekse nuchterheid

Wat maakt DLA ICT zo’n leuk bedrijf om stage te lopen? Volgens Thomas is de warme sfeer en de Achterhoekse nuchterheid het belangrijkste kenmerk van het bedrijf. De communicatie is goed en er is geen hiërarchie. Ook is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en flexibiliteit. Het Achterhoekse bedrijf biedt jong talent veel kansen binnen de organisatie. Zo hebben bijna alle stagiaires die het bedrijf hebben verlaten een contract aangeboden gekregen. Een echt SmartHub bedrijf dus.

Als je Thomas vraagt of hij na zijn studie in de Achterhoek wil blijven werken, is het antwoord positief. Hij waardeert de Achterhoekse nuchterheid en vindt het prettig om klanten uit de buurt te kennen. Het is een voordeel dat het bedrijf in de buurt gevestigd is.

De 3e plek in de Skills Heroes finale

De mentor van Thomas gaf hem op voor de Skills Heroes vakwedstrijden. In Leiden streed hij 2 dagen tegen 25 man in de categorie ICT-beheerder. De beste 8 streden vervolgens in de Rai in Amsterdam. De finale opdracht was het ontwerpen en implementeren van beveiligde wifi voor een zorginstelling. De opdracht was heel veelzijdig en had naast een technische ook een sociale kant. Thomas ging ervandoor met de 3e plek! Uiteraard gingen de collega’s van Thomas mee om hem te steunen en werd het behalen van de bronzen medaille goed gevierd. 

Benieuwd geworden naar DLA-ICT? Klik dan even hier!

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Ontmoet Jermo Thuis!

Ontmoet Jermo Thuis, een enthousiaste jonge professional die momenteel zijn afstudeerstage bij Innomotion vervult. Innomotion is een distribiteur voor Delta producten in Nederland en fungeert tevens als groothandel voor deze producten. Ze leveren niet alleen een breed scala aan producten, zoals PLC’s en servo motoren, maar bieden ook ondersteuning aan klanten die vragen hebben over..

Lees meer

BonsenReuling: Vol expertise en energie

In de wereld van accountancy zijn kantoren van verschillende groottes te vinden. BonsenReuling is een middelgroot kantoor met 170 collega’s verspreid over 5 locaties: Lichtenvoorde, Eibergen, Doetinchem, Deventer en Elst. Het bedrijf is daarnaast ook een ook actief SmartHub-lid van het allereerste eerste uur. We spraken met Jolein (25), een gedreven en enthousiaste jonge professional..

Lees meer

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros Thomas Ros is stagiair bij DLA ICT, een ICT-bedrijf met een allround aanbod op ICT gebied, van engineering tot software en consultancy. Vanuit Graafschap College deed Thomas mee aan de vakwedstrijden ICT-beheerder van Worldskills Netherlands 22/23 en behaalde hier de 3e plek!  DLA ICT hecht veel waarde aan de..

Lees meer

Talent in beeld: Tom Dijkhuis is op een missie bij SABA!

In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Tom Dijkhuis (21), een gedreven afstudeerstudent Sportmarketing aan de Hogeschool Saxion in Deventer. Tom, woonachtig in Beltrum, heeft de kans gekregen om zijn afstudeerstage te doen bij SABA in Dinxperlo, een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in lijmen en kitten voor specifieke B2B-markten. In de afgelopen 90 jaar heeft..

Lees meer

Het is altijd feest bij Kaemingk!

Talent in Beeld: Margot Pardijs over haar sprankelende stage bij Kaemingk. In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Margot Pardijs (22), een vierdejaars student Human Resource Management aan Saxion Deventer. Ze loopt momenteel stage bij Kaemingk. Een internationale leverancier van decoratieartikelen voor feestelijke gelegenheden zoals Kerst, Pasen, Valentijn en het voorjaar met o.a. een uitgebreide outdoor collectie. Kaemingk..

Lees meer

Lieke en Roan delen hun ervaringen bij Reiger Suspension

Het is altijd interessant om te horen hoe mensen bij een bepaald bedrijf of organisatie terecht zijn gekomen en wat hun ervaringen daar zijn. Deze keer nemen we een “kijkje” bij Reiger Suspension in Hengelo (GLD) en delen wij de ervaringen van Lieke Rauwerda (23) – HR-stagiair en van Roan Beerten (25) – CAD-CAM programmeur. Eerst..

Lees meer

Binnenkijken bij: Eeftink-Rensing

In onze rubriek ‘Bedrijf in beeld’ zoomen we in op onze SmartHub-leden. We vertellen over de organisatie en over mooie ervaringen en carrièrekansen die studenten en starters hier hebben. Bij Eeftink-Rensing is het motto: ‘Niets is onmogelijk, staal is onze taal’. Dat maakte ons nieuwsgierig en dus gingen we eens kijken bij het Lichtenvoordse bedrijf dat..

Lees meer

Laat ons weten wat je zoekt

Ben je als student of scholier op zoek naar een specifieke stage, werkgever of een onderzoeksopdracht? Als non-profit initiatief helpen we je graag verder!
Neem contact op

Studeer af in de Achterhoek

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!