Menu

BonsenReuling: Vol expertise en energie

BonsenReuling: Vol expertise en energie

29 augustus 2023

In de wereld van accountancy zijn kantoren van verschillende groottes te vinden. BonsenReuling is een middelgroot kantoor met 170 collega’s verspreid over 5 locaties: Lichtenvoorde, Eibergen, Doetinchem, Deventer en Elst. Het bedrijf is daarnaast ook een ook actief SmartHub-lid van het allereerste eerste uur. We spraken met Jolein (25), een gedreven en enthousiaste jonge professional met een passie voor communicatie.

Jolein startte als junior medewerker officemanagement bij BonsenReuling. Haar taken waren divers, zoals social mediabeheer en allerlei klusjes die je op kantoor kunt bedenken. Een dynamische rol waarmee ze zich op verschillende gebieden ontwikkelde. Al snel nam Jolein het campus recruitment over van een andere collega. Daarmee richt BonsenReuling zich op stages, afstudeeropdrachten en startersfuncties. Haar interesse groeide omdat ze hier mogelijkheden voor zichzelf zag om verder te groeien. Met enthousiasme en toewijding heeft ze zo inmiddels 3,5 jaar ervaring opgebouwd binnen het bedrijf.

Nieuwe ideeën en energie

Nu speelt Jolein een sleutelrol in employer branding bij BonsenReuling. Ze creëert een sterke werkgeversidentiteit en trekt getalenteerde studenten aan. “Bij BonsenReuling heerst er een sfeer van samenwerking en openheid. Als je naar onze vacatures kijkt, zie je dat maar liefst 75% van de functies gericht is op starters. We werken graag samen met beginnende professionals en studenten omdat we hen de kans willen bieden om zich te ontwikkelen. Aan de andere kant profiteren wij ook van de nieuwe ideeën en energie die zij met zich meebrengen. Accountants staan erom bekend dat ze loyaal zijn en niet snel van werkgever veranderen. Daarom investeren wij graag in onze eigen mensen en bieden we uitgebreide begeleiding en ondersteuning. Als jong kantoor hebben we voldoende capaciteit om onze medewerkers te begeleiden en te laten groeien.”

Buddy

Jolein vertelt dat iedereen vanaf dag één een buddy krijgt. Deze collega wordt jouw aanspreekpunt en je deelt samen een kantoor. Dit maakt het gemakkelijk om vragen te stellen en kennis uit te wisselen. De buddy heeft veel ervaring en vaak is hij of zij ook een jonge collega. “Hierdoor is de drempel laag en zul je je snel op je gemak voelen”, aldus Jolein.

Actief betrokken

Ze voegt toe: “We zijn daarnaast actief betrokken bij studentenevenementen en studieverenigingen, zoals de Radboud Universiteit, Talententuin, SmartHub en scholenmarkten. Op deze manier laten we graag ons gezicht zien en bouwen we aan waardevolle relaties.”

Werksfeer

Tijdens het gesprek proeven we de goede sfeer bij BonsenReuling. Dit beaamt Jolein: “De werksfeer bij BonsenReuling is superleuk, en dat is ook de reden waarom ik hier nog steeds werk, naast de uitdagingen die het vak biedt. We zijn groot genoeg om een breed scala aan expertise te bieden, zoals accountants, juristen, belastingadviseurs en salarisadviseurs. Tegelijkertijd zijn we nog steeds klein genoeg om de informele werksfeer te behouden waar we om bekend staan. Bij ons kun je jouw eigen inbreng kwijt en kun je zelfs bij de directeur binnenlopen. We hechten veel waarde aan de Achterhoekse no-nonsense cultuur en hebben oog voor elkaar.”

Terugkomers

Bij BonsenReuling is het begrip “studenten” breed. Het bedrijf biedt namelijk ook mogelijkheden voor zelfstudie in combinatie met werken, zoals deeltijdstudies. Jolein: “We leiden stagiaires op en vaak kunnen zij na hun stage bij ons blijven werken, of ze komen terug voor vakantiewerk. We zoeken ook actief bij onze klanten naar afstudeeropdrachten voor onze stagiaires. Na hun afstuderen komen ze dan vaak weer terug bij ons.”

Lid van het eerste uur

BonsenReuling is lid van het eerste uur en SmartHub Achterhoek is de afgelopen jaren mede dankzij BonsenReuling en inzet van Toin de Ruiter gegroeid naar een club van bijna 200 aangesloten bedrijven. Tijd om hen eens goed in het zonnetje te zetten met een heerlijke taart!

Benieuwd naar BonsenReuling? Bekijk hier de vacatures.

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Cas zit niet graag stil. Maar wel op zijn plek bij Alferink Installatietechniek.

We stellen je graag Cas Klein Gunnewiek voor; 20 jaar en komend uit Lichtenvoorde. Een inspirerende jonge professional die z’n carrière aan het opbouwen is bij Alferink Installatietechniek in Groenlo. Cas rondde de opleiding Middenkaderfunctionaris Smart Building af en kwam via zijn eindstage bij Alferink in dienst. Nu volgt hij, met ondersteuning van zijn werkgever,..

Lees meer

Gave stageplek maakt kans op terugkomen groot

Mick Sloots (21) en Martijn Koopmans (21) studeren Luchtvaarttechnologie aan de Hogeschool Inholland in Delft. Beide studenten reageerden op een vacature van Innovatiehub IIME en lopen nu stage in de Achterhoek. Beide geven aan dat de ervaringen van nu maken dat ze voor hun afstuderen graag terug naar de Achterhoek komen voor een gave opdracht...

Lees meer

10 tips voor een goede start van je (afstudeer)stage

Je stage is een belangrijke eerste stap in je carrière. Eindelijk kun je de opgedane kennis in de praktijk gaan brengen en waardevolle ervaring gaan opdoen. Met de juiste voorbereiding maak jij een goede eerste indruk. Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid en zelfverzekerd aan deze nieuwe uitdaging begint, hebben wij 10 tips voor je.

Lees meer

Luuk Hebinck over zijn onderzoekstage bij Nijhuis Saur Industries

Luuk Hebinck (24) komt uit een klein Achterhoeks dorp en vond een stage die perfect aansluit bij zijn interesses. Gewoon in de Achterhoek! “Mijn stage bij Nijhuis Saur Industries is interessant en uitdagend. Er gebeurt van alles en ik leer ontzettend veel.” Watertechnologie Na een studie Chemische Technologie aan het Saxion in Enschede volgt Luuk..

Lees meer

Lotte Aartsen vond haar stage bij Pentair via SmartHub Achterhoek

Lotte zocht een stage via SmartHub en werd meteen enthousiast door de opdracht bij Pentair. Ze leerde de organisatie letterlijk en figuurlijk snel kennen, door haar brede stageopdracht. Ze bracht het hele facilitaire proces in kaart en kwam met een mooi advies. “Voor elke facilitaire dienst is iemand anders verantwoordelijk. Het was mijn taak om..

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!