Menu

BonsenReuling: Vol expertise en energie

BonsenReuling: Vol expertise en energie

29 augustus 2023

In de wereld van accountancy zijn kantoren van verschillende groottes te vinden. BonsenReuling is een middelgroot kantoor met 170 collega’s verspreid over 5 locaties: Lichtenvoorde, Eibergen, Doetinchem, Deventer en Elst. Het bedrijf is daarnaast ook een ook actief SmartHub-lid van het allereerste eerste uur. We spraken met Jolein (25), een gedreven en enthousiaste jonge professional met een passie voor communicatie.

Jolein startte als junior medewerker officemanagement bij BonsenReuling. Haar taken waren divers, zoals social mediabeheer en allerlei klusjes die je op kantoor kunt bedenken. Een dynamische rol waarmee ze zich op verschillende gebieden ontwikkelde. Al snel nam Jolein het campus recruitment over van een andere collega. Daarmee richt BonsenReuling zich op stages, afstudeeropdrachten en startersfuncties. Haar interesse groeide omdat ze hier mogelijkheden voor zichzelf zag om verder te groeien. Met enthousiasme en toewijding heeft ze zo inmiddels 3,5 jaar ervaring opgebouwd binnen het bedrijf.

Nieuwe ideeën en energie

Nu speelt Jolein een sleutelrol in employer branding bij BonsenReuling. Ze creëert een sterke werkgeversidentiteit en trekt getalenteerde studenten aan. “Bij BonsenReuling heerst er een sfeer van samenwerking en openheid. Als je naar onze vacatures kijkt, zie je dat maar liefst 75% van de functies gericht is op starters. We werken graag samen met beginnende professionals en studenten omdat we hen de kans willen bieden om zich te ontwikkelen. Aan de andere kant profiteren wij ook van de nieuwe ideeën en energie die zij met zich meebrengen. Accountants staan erom bekend dat ze loyaal zijn en niet snel van werkgever veranderen. Daarom investeren wij graag in onze eigen mensen en bieden we uitgebreide begeleiding en ondersteuning. Als jong kantoor hebben we voldoende capaciteit om onze medewerkers te begeleiden en te laten groeien.”

Buddy

Jolein vertelt dat iedereen vanaf dag één een buddy krijgt. Deze collega wordt jouw aanspreekpunt en je deelt samen een kantoor. Dit maakt het gemakkelijk om vragen te stellen en kennis uit te wisselen. De buddy heeft veel ervaring en vaak is hij of zij ook een jonge collega. “Hierdoor is de drempel laag en zul je je snel op je gemak voelen”, aldus Jolein.

Actief betrokken

Ze voegt toe: “We zijn daarnaast actief betrokken bij studentenevenementen en studieverenigingen, zoals de Radboud Universiteit, Talententuin, SmartHub en scholenmarkten. Op deze manier laten we graag ons gezicht zien en bouwen we aan waardevolle relaties.”

Werksfeer

Tijdens het gesprek proeven we de goede sfeer bij BonsenReuling. Dit beaamt Jolein: “De werksfeer bij BonsenReuling is superleuk, en dat is ook de reden waarom ik hier nog steeds werk, naast de uitdagingen die het vak biedt. We zijn groot genoeg om een breed scala aan expertise te bieden, zoals accountants, juristen, belastingadviseurs en salarisadviseurs. Tegelijkertijd zijn we nog steeds klein genoeg om de informele werksfeer te behouden waar we om bekend staan. Bij ons kun je jouw eigen inbreng kwijt en kun je zelfs bij de directeur binnenlopen. We hechten veel waarde aan de Achterhoekse no-nonsense cultuur en hebben oog voor elkaar.”

Terugkomers

Bij BonsenReuling is het begrip “studenten” breed. Het bedrijf biedt namelijk ook mogelijkheden voor zelfstudie in combinatie met werken, zoals deeltijdstudies. Jolein: “We leiden stagiaires op en vaak kunnen zij na hun stage bij ons blijven werken, of ze komen terug voor vakantiewerk. We zoeken ook actief bij onze klanten naar afstudeeropdrachten voor onze stagiaires. Na hun afstuderen komen ze dan vaak weer terug bij ons.”

Lid van het eerste uur

BonsenReuling is lid van het eerste uur en SmartHub Achterhoek is de afgelopen jaren mede dankzij BonsenReuling en inzet van Toin de Ruiter gegroeid naar een club van bijna 200 aangesloten bedrijven. Tijd om hen eens goed in het zonnetje te zetten met een heerlijke taart!

Benieuwd naar BonsenReuling? Bekijk hier de vacatures.

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Bas bouwt aan zijn toekomst bij WBC Bouwgroep

Maak kennis met Bas ten Hagen, een gedreven student en stagiair bij WBC Bouwgroep, een middelgroot bouwbedrijf uit Winterswijk, dat zich specialiseert in hoogwaardige bouwprojecten. Bas, 23 jaar, komt uit Eibergen en volgt de studie Bouwkunde aan het Saxion in Enschede. Naast zijn passie voor bouwen, is hij een echte sportfanaat die graag hardloopt en..

Lees meer

Hoe schrijf je een knallend stageverslag? Tips voor afstuderende studenten!

Hey daar, bijna-afgestudeerde topper! De tijd vliegt, hè? Net zat je nog vol spanning te wachten op die eerste stagedag, en nu is het einde van je stage in zicht. Het enige dat nog tussen jou en je diploma staat, is dat ene, kleine, superbelangrijke document: je stageverslag. Geen paniek! Wij van SmartHub Achterhoek hebben een paar..

Lees meer

Van afstudeer-match naar vaste baan bij Iconica

Dirk Lukassen komt uit het Achterhoekse Ulft. Hij volgde de opleiding HBO-ICT/Software Development aan de HAN. Al een aantal keer bezocht hij de Achterhoekse Talententuin en liep hij diverse stages in de regio. Dit beviel hem altijd goed. Dirk was er daarom van overtuigd dat hij zijn afstudeeropdracht ook bij een bedrijf in de regio..

Lees meer

Op weg naar een succesvolle stage. Hoe vind je de perfecte stageplek?

Of je nu een eerstejaars student bent die net begint aan zijn academische reis of een gevorderde student die klaar is om de professionele wereld te verkennen, het vinden van de juiste stageplek is een belangrijke stap in je carrière. Onze tips helpen je met het vinden van een geschikte stageplek. 1. Bepaal je doelen..

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!