Menu

BonsenReuling: Vol expertise en energie

BonsenReuling: Vol expertise en energie

29 augustus 2023

In de wereld van accountancy zijn kantoren van verschillende groottes te vinden. BonsenReuling is een middelgroot kantoor met 170 collega’s verspreid over 5 locaties: Lichtenvoorde, Eibergen, Doetinchem, Deventer en Elst. Het bedrijf is daarnaast ook een ook actief SmartHub-lid van het allereerste eerste uur. We spraken met Jolein (25), een gedreven en enthousiaste jonge professional met een passie voor communicatie.

Jolein startte als junior medewerker officemanagement bij BonsenReuling. Haar taken waren divers, zoals social mediabeheer en allerlei klusjes die je op kantoor kunt bedenken. Een dynamische rol waarmee ze zich op verschillende gebieden ontwikkelde. Al snel nam Jolein het campus recruitment over van een andere collega. Daarmee richt BonsenReuling zich op stages, afstudeeropdrachten en startersfuncties. Haar interesse groeide omdat ze hier mogelijkheden voor zichzelf zag om verder te groeien. Met enthousiasme en toewijding heeft ze zo inmiddels 3,5 jaar ervaring opgebouwd binnen het bedrijf.

Nieuwe ideeën en energie

Nu speelt Jolein een sleutelrol in employer branding bij BonsenReuling. Ze creëert een sterke werkgeversidentiteit en trekt getalenteerde studenten aan. “Bij BonsenReuling heerst er een sfeer van samenwerking en openheid. Als je naar onze vacatures kijkt, zie je dat maar liefst 75% van de functies gericht is op starters. We werken graag samen met beginnende professionals en studenten omdat we hen de kans willen bieden om zich te ontwikkelen. Aan de andere kant profiteren wij ook van de nieuwe ideeën en energie die zij met zich meebrengen. Accountants staan erom bekend dat ze loyaal zijn en niet snel van werkgever veranderen. Daarom investeren wij graag in onze eigen mensen en bieden we uitgebreide begeleiding en ondersteuning. Als jong kantoor hebben we voldoende capaciteit om onze medewerkers te begeleiden en te laten groeien.”

Buddy

Jolein vertelt dat iedereen vanaf dag één een buddy krijgt. Deze collega wordt jouw aanspreekpunt en je deelt samen een kantoor. Dit maakt het gemakkelijk om vragen te stellen en kennis uit te wisselen. De buddy heeft veel ervaring en vaak is hij of zij ook een jonge collega. “Hierdoor is de drempel laag en zul je je snel op je gemak voelen”, aldus Jolein.

Actief betrokken

Ze voegt toe: “We zijn daarnaast actief betrokken bij studentenevenementen en studieverenigingen, zoals de Radboud Universiteit, Talententuin, SmartHub en scholenmarkten. Op deze manier laten we graag ons gezicht zien en bouwen we aan waardevolle relaties.”

Werksfeer

Tijdens het gesprek proeven we de goede sfeer bij BonsenReuling. Dit beaamt Jolein: “De werksfeer bij BonsenReuling is superleuk, en dat is ook de reden waarom ik hier nog steeds werk, naast de uitdagingen die het vak biedt. We zijn groot genoeg om een breed scala aan expertise te bieden, zoals accountants, juristen, belastingadviseurs en salarisadviseurs. Tegelijkertijd zijn we nog steeds klein genoeg om de informele werksfeer te behouden waar we om bekend staan. Bij ons kun je jouw eigen inbreng kwijt en kun je zelfs bij de directeur binnenlopen. We hechten veel waarde aan de Achterhoekse no-nonsense cultuur en hebben oog voor elkaar.”

Terugkomers

Bij BonsenReuling is het begrip “studenten” breed. Het bedrijf biedt namelijk ook mogelijkheden voor zelfstudie in combinatie met werken, zoals deeltijdstudies. Jolein: “We leiden stagiaires op en vaak kunnen zij na hun stage bij ons blijven werken, of ze komen terug voor vakantiewerk. We zoeken ook actief bij onze klanten naar afstudeeropdrachten voor onze stagiaires. Na hun afstuderen komen ze dan vaak weer terug bij ons.”

Lid van het eerste uur

BonsenReuling is lid van het eerste uur en SmartHub Achterhoek is de afgelopen jaren mede dankzij BonsenReuling en inzet van Toin de Ruiter gegroeid naar een club van bijna 200 aangesloten bedrijven. Tijd om hen eens goed in het zonnetje te zetten met een heerlijke taart!

Benieuwd naar BonsenReuling? Bekijk hier de vacatures.

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Ontmoet Jermo Thuis!

Ontmoet Jermo Thuis, een enthousiaste jonge professional die momenteel zijn afstudeerstage bij Innomotion vervult. Innomotion is een distribiteur voor Delta producten in Nederland en fungeert tevens als groothandel voor deze producten. Ze leveren niet alleen een breed scala aan producten, zoals PLC’s en servo motoren, maar bieden ook ondersteuning aan klanten die vragen hebben over..

Lees meer

BonsenReuling: Vol expertise en energie

In de wereld van accountancy zijn kantoren van verschillende groottes te vinden. BonsenReuling is een middelgroot kantoor met 170 collega’s verspreid over 5 locaties: Lichtenvoorde, Eibergen, Doetinchem, Deventer en Elst. Het bedrijf is daarnaast ook een ook actief SmartHub-lid van het allereerste eerste uur. We spraken met Jolein (25), een gedreven en enthousiaste jonge professional..

Lees meer

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros Thomas Ros is stagiair bij DLA ICT, een ICT-bedrijf met een allround aanbod op ICT gebied, van engineering tot software en consultancy. Vanuit Graafschap College deed Thomas mee aan de vakwedstrijden ICT-beheerder van Worldskills Netherlands 22/23 en behaalde hier de 3e plek!  DLA ICT hecht veel waarde aan de..

Lees meer

Talent in beeld: Tom Dijkhuis is op een missie bij SABA!

In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Tom Dijkhuis (21), een gedreven afstudeerstudent Sportmarketing aan de Hogeschool Saxion in Deventer. Tom, woonachtig in Beltrum, heeft de kans gekregen om zijn afstudeerstage te doen bij SABA in Dinxperlo, een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in lijmen en kitten voor specifieke B2B-markten. In de afgelopen 90 jaar heeft..

Lees meer

Het is altijd feest bij Kaemingk!

Talent in Beeld: Margot Pardijs over haar sprankelende stage bij Kaemingk. In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Margot Pardijs (22), een vierdejaars student Human Resource Management aan Saxion Deventer. Ze loopt momenteel stage bij Kaemingk. Een internationale leverancier van decoratieartikelen voor feestelijke gelegenheden zoals Kerst, Pasen, Valentijn en het voorjaar met o.a. een uitgebreide outdoor collectie. Kaemingk..

Lees meer

Lieke en Roan delen hun ervaringen bij Reiger Suspension

Het is altijd interessant om te horen hoe mensen bij een bepaald bedrijf of organisatie terecht zijn gekomen en wat hun ervaringen daar zijn. Deze keer nemen we een “kijkje” bij Reiger Suspension in Hengelo (GLD) en delen wij de ervaringen van Lieke Rauwerda (23) – HR-stagiair en van Roan Beerten (25) – CAD-CAM programmeur. Eerst..

Lees meer

Binnenkijken bij: Eeftink-Rensing

In onze rubriek ‘Bedrijf in beeld’ zoomen we in op onze SmartHub-leden. We vertellen over de organisatie en over mooie ervaringen en carrièrekansen die studenten en starters hier hebben. Bij Eeftink-Rensing is het motto: ‘Niets is onmogelijk, staal is onze taal’. Dat maakte ons nieuwsgierig en dus gingen we eens kijken bij het Lichtenvoordse bedrijf dat..

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!