Hoe Lars via een traineeship bij Rotra zijn carrière vormgeeft
9 januari 2025
Lars Reugebrink (25) komt uit Hengelo Gelderland voelt zichzelf een echte Achterhoeker. “Ik kom elk weekend terug naar huis. Hier zijn mijn vrienden, voetbalclub en alles wat mij vertrouwd is.” Na zijn studie HRM aan de Saxion Hogeschool, waar hij in de zomer van 2023 afstudeerde, vond Lars zijn plek als Sales trainee bij logistiek dienstverlener Rotra.
Eind 2021 solliciteerde Lars op een beroepsopleidende stage HRM bij Rotra. ‘’Rotra kende ik van de vele vrachtwagens op de weg en hun vroegere sponsoring van De Graafschap. Alvorens de eerste gesprekken kwam ik erachter dat Rotra anders is dan een traditioneel logistieke organisatie, het is een zakelijk dienstverlener die pioniert in digitale expeditie.’’ Dat er nog verwarring is over wat Rotra nou doet, merkt Lars ook aan zijn omgeving. ‘’Vaak als ik over Rotra begin, associëren anderen dat met de vrachtwagens, wij zijn echter gespecialiseerd in zowel lucht- als zeevracht en doen geen wegtransport meer. ‘’ Tijdens de eerste stageperiode werkte Lars al één dag per week als oproepkracht voor Rotra. Ook voor zijn afstudeerstage mocht en wilde Lars bij Rotra dit onderzoek doen. Van HRM naar logistiek via een traineeship
Hoewel Lars met een HRM-achtergrond binnenkwam, werd hem een Sales Traineeship aangeboden na het voeren van meerdere gesprekken met HR en de directie. “Ik wist niet zeker of ik voor altijd binnen HR wilde blijven werken. Ik ben breed georiënteerd en wilde ontdekken wat ik leuk vind.” Rotra bood die ruimte. “Het traineeship is een ideale manier om je blik te verbreden. Je werkt op verschillende, en er wordt een persoonlijk ontwikkelplan opgesteld. Het is ‘learning on the job’: je ontwikkelt jezelf door te werken, maar ook door bijvoorbeeld een grotere overkoepelende opdracht zoals een opvolger te werven en in te werken.”
Het 18 maanden durende programma bracht Lars naar verschillende locaties. “Ik begon in Amsterdam, waar ik kennismaakte met export luchtvracht. Daarna ging ik naar de verkoop binnendienst en had ik wereldwijd contact met agenten en klanten uit Nederland en België. Sinds februari werk ik in Brussel. Hier implementeer ik een werkmethode die in Amsterdam al succesvol is. Het internationale en dynamische karakter van de logistiek maakt het werk echt interessant.”
Lars ervaart de begeleiding als zeer prettig. “Rotra daagt je uit, maar ondersteunt je ook. Er is veel ruimte om te leren en je krijgt volop kansen om nieuwe dingen te proberen.”
Werken bij Rotra: informeel en divers
De sfeer bij Rotra is volgens Lars een groot pluspunt. Rotra is en blijft een familiebedrijf, dat komt op meerdere facetten terug: “Het teamgevoel is sterk. In de pauze wandelen we samen of lunchen we gezellig. Successen worden gevierd, en je merkt dat iedereen onderdeel is van het geheel.” Ook de diversiteit aan werkzaamheden en locaties spreekt hem aan. “Rotra heeft kantoren in Doesburg, Amsterdam, Rotterdam en Brussel. Het is leuk om op verschillende plekken te werken, maar uiteindelijk wil ik graag terug naar de Achterhoek. Dat is mijn thuis.”
Tips voor stagiairs en starters
Als ervaringsdeskundige heeft Lars een belangrijke boodschap voor stagiairs en jonge professionals: “Blijf enthousiast en nieuwsgierig. Laat je niet te veel vastleggen door je studiekeuze, maar ontdek wat je leuk vindt en waar je energie van krijgt. Een traineeship kan je daar enorm bij helpen. Het is de perfecte manier om je horizon te verbreden en te ontdekken waar je kracht ligt.”
Met zijn brede oriëntatie, nieuwsgierige houding en Achterhoekse roots laat Lars zien hoe je van je studie een springplank maakt naar een boeiende en dynamische carrière. Interesse in een stage, werk of wellicht ook een traineeship bij Rotra? Kijk dan eens op hun website en ontdek de mogelijkheden! Of neem een kijkje bij onze vacatures en verbreed je blik.
Jesse Janssen (22) uit Azewijn heeft afgelopen jaar zijn studie Commerciële Economie aan de HAN in Arnhem succesvol afgerond. Van januari tot juni liep hij afstudeerstage bij Agrio, uitgever in de agrarische sector met meer dan tien verschillende mediamerken. Wat begon als een stageplek, groeide uit tot een vaste baan als online marketeer. Jesse deelt..
Lars Reugebrink (25) komt uit Hengelo Gelderland voelt zichzelf een echte Achterhoeker. “Ik kom elk weekend terug naar huis. Hier zijn mijn vrienden, voetbalclub en alles wat mij vertrouwd is.” Na zijn studie HRM aan de Saxion Hogeschool, waar hij in de zomer van 2023 afstudeerde, vond Lars zijn plek als Sales trainee bij logistiek..
Het is zover: je zoekt een stageplek, maar je inbox blijft angstvallig leeg. Geen reactie, geen uitnodiging. Wat nu? Geen paniek! De oplossing ligt misschien niet in je CV, maar in de manier waarop je jezelf presenteert in een stagemail. Met een paar slimme tips schrijf jij een mail die bedrijven niet kunnen negeren. Lees..
Sandra Vugts (21) uit Borculo is in februari gestart met een werk- en leertraject bij Sius, een zorgorganisatie voor mensen met een beperking en eventueel bijkomende problemen. Met haar achtergrond in maatschappelijke zorg op niveau 4 van het Graafschap College en haar passie voor praktijkgericht leren, volgt ze nu een BBL-opleiding (Beroepsbegeleidende Leerweg) als persoonlijk..
SmartHub Young Talent op de Talententuin Stage lopen en afstuderen is magisch in de Achterhoek! SmartHub Young Talent heeft als één van de hoofdpartners van de Talententuin een ontzettend toffe én energieke dag mogen beleven. De magie was voelbaar op onze stand. De roze stand knalde eruit en bezoekers kwamen gericht vragen en informeren naar stage- /..
Je hebt je sollicitatie voor je stage verzonden, en yes: je mag op gesprek komen! Maar nu begint de voorbereiding. Welke vragen kun je verwachten tijdens een sollicitatie voor een stage? En nog belangrijker: hoe kun je jezelf op zo’n manier presenteren dat je een onvergetelijke indruk achterlaat? Geen stress, wij hebben het voor je..
Maak kennis met Baader, een toonaangevend machinebouwbedrijf met een indrukwekkende geschiedenis en missie. Baader is gespecialiseerd in machines voor de pluimvee-industrie en onderscheidt zich door vakmanschap, maatwerk en wereldwijde expertise. We spraken Rik Reuvekamp over de kansen die je krijgt als jong talent bij Baader. Een familiebedrijf met een rijke historie Baader begon in 1971..
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen wij gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als je geen toestemming geeft of uw toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.
Functioneel
Always active
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt.De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een site of over verschillende sites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.