Menu

Afstudeeronderzoek direct toepassen in de praktijk

14 september 2022

Bart ontwikkelde bij interieurbouwer Stooff een tool voor het meten van de CO2-footprint

Duurzaamheid staat bij Bart Katier (24 jaar, student technische bedrijfskunde) hoog in het vaandel. Dat maakte dat hij precies op zijn plek zat bij SmartHub-lid Stooff Interior Projects. “Stooff streeft ernaar om de groenste interieurbouwer van Europa te worden. Dat sprak mij direct aan!”

Bart was niet specifiek op zoek naar een stage in de Achterhoek: “Een bekende vertelde mij dat Stooff een mooi bedrijf is. Stooff is een vooruitstrevende grote interieurbouwer. Ze bouwen in eigen huis maatwerkinterieur voor de meest uiteenlopende projecten. Van kleine projecten voor particulieren tot complete unieke inrichting van bedrijven, restaurants en winkels. In mijn zoektocht naar een afstudeerplek wilde ik een combinatie van technische bedrijfskunde met een tintje duurzaamheid.” Eenmaal op gesprek bij Stooff in Eibergen was er direct een klik en kon Bart aan de slag met zijn onderzoek.

Eer van je werk

Voor zijn afstudeeronderzoek ontwikkelde Bart een tool om de CO2-uitstoot van producten in kaart te brengen. Zo werd de CO2-footprint van de Stooff-producten in één oogopslag inzichtelijk. “De directie vroeg zich af hoe groen en duurzaam de producten nu eigenlijk waren. Niet alleen door het gebruik van duurzame materialen, maar ook door het energiezuinige gebouw, de machines en andere zaken. Bart bracht dit allemaal bij elkaar en met een tool kunnen medewerkers nu direct de CO2-footprint zien gekoppeld aan een specifiek product.

Stooff was zo enthousiast over de ontwikkelde tool dat zij deze direct hebben laten inprogrammeren en in praktijk hebben genomen. “Dat is heel leuk, je hebt zo veel eer van je werk!”.

Een open en vrije sfeer

De sfeer in het Achterhoekse bedrijf is open. Collega’s zijn betrokken en geïnteresseerd. “Ik kon bij iedereen zo binnenlopen, bij de directie of andere afdelingen. Iedereen nam wel even tijd voor me of we planden wat tijd in om samen ergens naar te kijken.”

Ook de vrijheid die Bart kreeg in zijn onderzoek, vond hij super: “Ik hoor van klasgenoten dat zij een onderzoek uitvoerden voor bedrijven die alles al precies in hun hoofd hebben. Ik kreeg bij Stooff de volledige vrijheid om mijn eigen onderzoek uit te voeren. De directie legde de vraag bij me neer en keek met een open blik naar datgene waar ik mee kwam.”

Pareltjes in de Achterhoek

Stooff is al jaren lid van SmartHub Achterhoek. Samen met zo’n tweehonderd andere leden promoten ze de mooie kansen in de Achterhoek voor stagiaires en afstudeerders. Achterhoekse werkgevers hebben mooie betekenisvolle opdrachten en zorgen voor goede begeleiding. Ook Bart heeft dit nadrukkelijk ervaren: “Er heerst hier een gemoedelijke werksfeer en ik voelde me echt op mijn gemak en gewaardeerd. Stooff kwam toevallig op mijn pad, maar ik heb vaker baantjes gehad en stages gelopen in de Achterhoek. Er zitten hele mooie bedrijven in de Achterhoek en het kan goed zijn dat ik hier mijn carrière vervolg.”

Wil jij ook zo’n toffe afstudeerstage? Check hier de openstaande vacatures.

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Op weg naar een succesvolle stage. Hoe vind je de perfecte stageplek?

Of je nu een eerstejaars student bent die net begint aan zijn academische reis of een gevorderde student die klaar is om de professionele wereld te verkennen, het vinden van de juiste stageplek is een belangrijke stap in je carrière. Onze tips helpen je met het vinden van een geschikte stageplek. 1. Bepaal je doelen..

Lees meer

Cas zit niet graag stil. Maar wel op zijn plek bij Alferink Installatietechniek.

We stellen je graag Cas Klein Gunnewiek voor; 20 jaar en komend uit Lichtenvoorde. Een inspirerende jonge professional die z’n carrière aan het opbouwen is bij Alferink Installatietechniek in Groenlo. Cas rondde de opleiding Middenkaderfunctionaris Smart Building af en kwam via zijn eindstage bij Alferink in dienst. Nu volgt hij, met ondersteuning van zijn werkgever,..

Lees meer

Gave stageplek maakt kans op terugkomen groot

Mick Sloots (21) en Martijn Koopmans (21) studeren Luchtvaarttechnologie aan de Hogeschool Inholland in Delft. Beide studenten reageerden op een vacature van Innovatiehub IIME en lopen nu stage in de Achterhoek. Beide geven aan dat de ervaringen van nu maken dat ze voor hun afstuderen graag terug naar de Achterhoek komen voor een gave opdracht...

Lees meer

10 tips voor een goede start van je (afstudeer)stage

Je stage is een belangrijke eerste stap in je carrière. Eindelijk kun je de opgedane kennis in de praktijk gaan brengen en waardevolle ervaring gaan opdoen. Met de juiste voorbereiding maak jij een goede eerste indruk. Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid en zelfverzekerd aan deze nieuwe uitdaging begint, hebben wij 10 tips voor je.

Lees meer

Luuk Hebinck over zijn onderzoekstage bij Nijhuis Saur Industries

Luuk Hebinck (24) komt uit een klein Achterhoeks dorp en vond een stage die perfect aansluit bij zijn interesses. Gewoon in de Achterhoek! “Mijn stage bij Nijhuis Saur Industries is interessant en uitdagend. Er gebeurt van alles en ik leer ontzettend veel.” Watertechnologie Na een studie Chemische Technologie aan het Saxion in Enschede volgt Luuk..

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!