Menu

Afstudeeronderzoek direct toepassen in de praktijk

14 september 2022

Bart ontwikkelde bij interieurbouwer Stooff een tool voor het meten van de CO2-footprint

Duurzaamheid staat bij Bart Katier (24 jaar, student technische bedrijfskunde) hoog in het vaandel. Dat maakte dat hij precies op zijn plek zat bij SmartHub-lid Stooff Interior Projects. “Stooff streeft ernaar om de groenste interieurbouwer van Europa te worden. Dat sprak mij direct aan!”

Bart was niet specifiek op zoek naar een stage in de Achterhoek: “Een bekende vertelde mij dat Stooff een mooi bedrijf is. Stooff is een vooruitstrevende grote interieurbouwer. Ze bouwen in eigen huis maatwerkinterieur voor de meest uiteenlopende projecten. Van kleine projecten voor particulieren tot complete unieke inrichting van bedrijven, restaurants en winkels. In mijn zoektocht naar een afstudeerplek wilde ik een combinatie van technische bedrijfskunde met een tintje duurzaamheid.” Eenmaal op gesprek bij Stooff in Eibergen was er direct een klik en kon Bart aan de slag met zijn onderzoek.

Eer van je werk

Voor zijn afstudeeronderzoek ontwikkelde Bart een tool om de CO2-uitstoot van producten in kaart te brengen. Zo werd de CO2-footprint van de Stooff-producten in één oogopslag inzichtelijk. “De directie vroeg zich af hoe groen en duurzaam de producten nu eigenlijk waren. Niet alleen door het gebruik van duurzame materialen, maar ook door het energiezuinige gebouw, de machines en andere zaken. Bart bracht dit allemaal bij elkaar en met een tool kunnen medewerkers nu direct de CO2-footprint zien gekoppeld aan een specifiek product.

Stooff was zo enthousiast over de ontwikkelde tool dat zij deze direct hebben laten inprogrammeren en in praktijk hebben genomen. “Dat is heel leuk, je hebt zo veel eer van je werk!”.

Een open en vrije sfeer

De sfeer in het Achterhoekse bedrijf is open. Collega’s zijn betrokken en geïnteresseerd. “Ik kon bij iedereen zo binnenlopen, bij de directie of andere afdelingen. Iedereen nam wel even tijd voor me of we planden wat tijd in om samen ergens naar te kijken.”

Ook de vrijheid die Bart kreeg in zijn onderzoek, vond hij super: “Ik hoor van klasgenoten dat zij een onderzoek uitvoerden voor bedrijven die alles al precies in hun hoofd hebben. Ik kreeg bij Stooff de volledige vrijheid om mijn eigen onderzoek uit te voeren. De directie legde de vraag bij me neer en keek met een open blik naar datgene waar ik mee kwam.”

Pareltjes in de Achterhoek

Stooff is al jaren lid van SmartHub Achterhoek. Samen met zo’n tweehonderd andere leden promoten ze de mooie kansen in de Achterhoek voor stagiaires en afstudeerders. Achterhoekse werkgevers hebben mooie betekenisvolle opdrachten en zorgen voor goede begeleiding. Ook Bart heeft dit nadrukkelijk ervaren: “Er heerst hier een gemoedelijke werksfeer en ik voelde me echt op mijn gemak en gewaardeerd. Stooff kwam toevallig op mijn pad, maar ik heb vaker baantjes gehad en stages gelopen in de Achterhoek. Er zitten hele mooie bedrijven in de Achterhoek en het kan goed zijn dat ik hier mijn carrière vervolg.”

Wil jij ook zo’n toffe afstudeerstage? Check hier de openstaande vacatures.

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Ontmoet Jermo Thuis!

Ontmoet Jermo Thuis, een enthousiaste jonge professional die momenteel zijn afstudeerstage bij Innomotion vervult. Innomotion is een distribiteur voor Delta producten in Nederland en fungeert tevens als groothandel voor deze producten. Ze leveren niet alleen een breed scala aan producten, zoals PLC’s en servo motoren, maar bieden ook ondersteuning aan klanten die vragen hebben over..

Lees meer

BonsenReuling: Vol expertise en energie

In de wereld van accountancy zijn kantoren van verschillende groottes te vinden. BonsenReuling is een middelgroot kantoor met 170 collega’s verspreid over 5 locaties: Lichtenvoorde, Eibergen, Doetinchem, Deventer en Elst. Het bedrijf is daarnaast ook een ook actief SmartHub-lid van het allereerste eerste uur. We spraken met Jolein (25), een gedreven en enthousiaste jonge professional..

Lees meer

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros Thomas Ros is stagiair bij DLA ICT, een ICT-bedrijf met een allround aanbod op ICT gebied, van engineering tot software en consultancy. Vanuit Graafschap College deed Thomas mee aan de vakwedstrijden ICT-beheerder van Worldskills Netherlands 22/23 en behaalde hier de 3e plek!  DLA ICT hecht veel waarde aan de..

Lees meer

Talent in beeld: Tom Dijkhuis is op een missie bij SABA!

In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Tom Dijkhuis (21), een gedreven afstudeerstudent Sportmarketing aan de Hogeschool Saxion in Deventer. Tom, woonachtig in Beltrum, heeft de kans gekregen om zijn afstudeerstage te doen bij SABA in Dinxperlo, een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in lijmen en kitten voor specifieke B2B-markten. In de afgelopen 90 jaar heeft..

Lees meer

Het is altijd feest bij Kaemingk!

Talent in Beeld: Margot Pardijs over haar sprankelende stage bij Kaemingk. In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Margot Pardijs (22), een vierdejaars student Human Resource Management aan Saxion Deventer. Ze loopt momenteel stage bij Kaemingk. Een internationale leverancier van decoratieartikelen voor feestelijke gelegenheden zoals Kerst, Pasen, Valentijn en het voorjaar met o.a. een uitgebreide outdoor collectie. Kaemingk..

Lees meer

Lieke en Roan delen hun ervaringen bij Reiger Suspension

Het is altijd interessant om te horen hoe mensen bij een bepaald bedrijf of organisatie terecht zijn gekomen en wat hun ervaringen daar zijn. Deze keer nemen we een “kijkje” bij Reiger Suspension in Hengelo (GLD) en delen wij de ervaringen van Lieke Rauwerda (23) – HR-stagiair en van Roan Beerten (25) – CAD-CAM programmeur. Eerst..

Lees meer

Binnenkijken bij: Eeftink-Rensing

In onze rubriek ‘Bedrijf in beeld’ zoomen we in op onze SmartHub-leden. We vertellen over de organisatie en over mooie ervaringen en carrièrekansen die studenten en starters hier hebben. Bij Eeftink-Rensing is het motto: ‘Niets is onmogelijk, staal is onze taal’. Dat maakte ons nieuwsgierig en dus gingen we eens kijken bij het Lichtenvoordse bedrijf dat..

Lees meer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!