Menu

Zwart Cross X SmartHub

Techniektent

Welkom bij SmartHub Techniektent op de Zwarte Cross Blagenparadijs!


Stap in de wereld van techniek en ontdek een spectaculaire tent vol innovatie en creativiteit! ๐Ÿš€ Bij SmartHub Achterhoek laten we jonge talenten schitteren met een scala aan boeiende technieken. Kom langs en laat je verwonderen door de mogelijkheden.
Technieken

Wist je dat metselen een super coole bouwtechniek is? ๐Ÿ—๏ธ Hiermee kun je stenen of blokken met speciale lijm of specie op elkaar leggen en zo een stevige muur maken. Het is net als het bouwen van een toren van bouwblokken, maar dan met echte stenen!

Maar wacht, er is meer! Het is niet zomaar stenen stapelen, nee, nee. Het is een kunstwerk op zich! ๐ŸŽจ De stenen worden op een speciale manier neergelegd, als een soort puzzel. Zo zorgt de metselaar ervoor dat alles stevig vastzit en er mooi uitziet!

Dus, als je de volgende keer een prachtige muur ziet, weet dan dat het metselen niet alleen maar simpel stapelen is, het is echte bouwkunst! ๐Ÿงฑ๐Ÿคฉ


Wist je dat een 3D-printer een toverprinter is? ๐Ÿช„ Het kan van digitale tekeningen echte, tastbare dingen maken, maar dan wel in 3D! Dat betekent dat je ze kunt voelen en vasthouden, net als echte speelgoedjes!

Hoe werkt het? Nou, de 3D-printer begint met een leeg bouwplaatje, net zoals een echte tovenaar die magie uit het niets creรซert. Daarna begint hij laagje voor laagje het object te bouwen, net als hoe je een toren bouwt met blokjes, maar dan magisch! ๐Ÿฐ

De 3D-printer houdt van plastic, omdat het een handig materiaal is. Het is niet duur en makkelijk om mee te werken. Net als klei, maar dan kun je het in elke vorm toveren die je maar wilt! ๐ŸŽจ

Dus, de volgende keer dat je iets cools ziet dat gemaakt lijkt te zijn door magie, denk dan aan die slimme 3D-printer die het met zijn toverkunsten heeft gemaakt!


Wist je dat lasersnijden een supercoole techniek is? ๐ŸŒŸ Het is als toveren met licht! Een laser is als een bijzondere toverstaf die een heel dun en krachtig lichtstraaltje uitzendt.

De laserstraal is zo speciaal dat het kan snijden! ๐Ÿช„ Maar het kan niet zomaar alles snijden, nee, het heeft een speciale truc nodig. De laserstraal wordt heel smal gemaakt, net als een hele kleine tovercirkel! ๐Ÿ”๐Ÿ”ฎ Deze cirkel is zo klein dat je het met je oogjes bijna niet kunt zien, het is echt heel, hรฉรฉl klein!

En weet je wat er gebeurt als die kleine tovercirkel op materiaal valt? ๐Ÿช„ Het materiaal wordt betoverd en gesneden! Het is als het knippen van hele kleine stukjes met licht.

Dus, de volgende keer dat je iets heel precies gesneden ziet, denk dan aan die magische lasersnijder die het met zijn toverkracht heeft gedaan! ๐ŸŒˆ๐Ÿช„


Kom je ook?

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!