Menu

De SmartHub vacatureportal is een plek waar Achterhoekse (afstudeer)stages en startersfuncties gebundeld worden en werkgevers zichtbaarheid kunnen creëren richting studenten. Voor veel studenten is een stage het eerste moment dat ze in contact komen met organisaties zoals die van jullie.

Tip 1: Gebruik een duidelijke functienaam. Door het gebruik van een goede functienaam is de vacature online beter vindbaar. Veel studenten gebruiken zoekmachines om leuke bedrijven en stages te vinden. Een goede functienaam is niet te lang en bevat de termen waarop je gevonden wil worden.

Tip 2: Laat duidelijk weten in de vacaturetekst of het een meewerkstage of afstudeerstage betreft. Wanneer er een optie is om een meewerkstage in te richten als afstudeerstage, dan is dit waardevol om te vermelden. Maak er bijvoorbeeld van (afstudeer)stage.

Tip 3: Wat verwacht je van de aanwezigheid van de student? Hoeveel uur per week wordt de student op locatie verwacht of is thuiswerken ook mogelijk bij jullie? Dit kan voor studenten van buiten de Achterhoek, of op wat lastiger bereikbare plaatsen binnen de Achterhoek, een reden zijn om wel of niet op een vacature te solliciteren.

Tip 4: Zorg voor een leesbare tekst. Maak in de vacatureomschrijving gebruik van alinea’s en tussenkopjes.

Opbouw van een vacature in de SmartHub vacatureportal

Intro

Geef in een korte intro tekst aan waar jullie naar opzoek zijn. Deze tekst wordt getoond in het vacatureoverzicht.

Omschrijving

Voer hier de volledige omschrijving van de vacature in. Gebruik in de vacaturetekst ook termen waarop je graag gevonden wil worden. Dit vergroot de online vindbaarheid van de vacature.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!