Menu

Thijs vertelt over het Talent Program: ga de uitdaging aan!

26 september 2019

Vandaag is alweer de 5e editie van het SmartHub Talent Program van start gegaan. Hierin gaan 20 enthousiaste, Achterhoekse jongeren aan de slag met persoonlijke ontwikkeling. Dit doen ze door middel van leerzame trainingen, bedrijfsbezoeken en netwerkbijeenkomsten. Thijs Meijnen nam deel aan de vorige editie. Hij vertelt enthousiast over zijn toffe ervaringen met het programma.

Thijs weet nog goed hoe hij over het Talent Program hoorde. “Ik studeerde Human Rescources aan de HAN en begon in januari met mijn afstudeerstage bij Beele Engineering in Aalten. Mijn stagebegeleider Tom Salemink wees me op het Talent Program en ik was direct enthousiast!”

Trainingen

Een onderdeel van het Talent Program zijn trainingen waarin deelnemers hun sterkte punten ontdekken en leren deze in te zetten in de praktijk. “Wat ik heel erg leerzaam vond, was dat hier uitkwam dat ik heel gevoelig ben voor competitie. Ik ontdekte dat ik op zoek ben naar een omgeving waarin dat competitiegevoel wordt aangewakkerd.” Dat gevoel streeft hij nu dagelijks na in zijn werk als HR generalist bij Leussink Retailgroep. Door zichzelf doelen te stellen en telkens op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen, groeide hij van vakkenvuller tot de plek waar hij nu zit.

Bedrijfsbezoeken

Voor de bedrijfsbezoeken stelde Thijs zijn eigen programma samen. Je kon namelijk zelf kiezen bij welke organisaties je een kijkje wilde nemen. “Ik ging naar Inteqnion in Aalten, Nijhuis Industries in Doetinchem en Pentair Fairbanks in Winterswijk.” Hij bereidde zich op deze bijeenkomsten voor door vooraf veel informatie te zoeken over de bedrijven.

“Nijhuis had alle vacatures op hun website in het Engels opgesteld. Dat viel me op, dus ik vroeg waarom ze dit deden en welke mensen ze zochten. Ze bleken voornamelijk Achterhoekers te zoeken en daarom hadden ze nog geen dag later hun teksten vertaald naar het Nederlands. Het heeft ze dus echt aan het denken gezet.” Door de juiste vragen te stellen haal je er dus niet alleen het beste uit voor jezelf, maar ben je ook super waardevol voor de aangesloten SmartHub organisaties!

Netwerkbijeenkomsten

Het leukste vond Thijs de netwerkbijeenkomsten. “Je had zoveel mogelijkheden om in contact te komen met studenten, die allemaal wat anders studeren. Daarnaast heb je ook de kans om te netwerken met mensen uit het bedrijfsleven. Je komt elkaar vervolgens overal tegen en kunt elkaar op die manier echt verder helpen!”

Je werkt veel samen in groepen en bouwt daardoor een band op met je mede-deelnemers. Ook dit is een belangrijk onderdeel van je toekomstige netwerk. “Een van de jongens spreek ik nog regelmatig. Ik kende hem omdat we op de middelbare school bij elkaar in de klas hebben gezeten en hier kwamen we elkaar weer tegen. Super tof!”

Tips voor nieuwe deelnemers

Om het meeste uit het Talent Program te halen heeft Thijs één gouden tip: ga alles doen! “Doe overal aan mee, ook aan de spannende en nieuwe dingen. Je merkt dat je dan veel nieuwe mensen ontmoet en jezelf blijft uitdagen. Daar word je echt sterker van.”

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Ontmoet Jermo Thuis!

Ontmoet Jermo Thuis, een enthousiaste jonge professional die momenteel zijn afstudeerstage bij Innomotion vervult. Innomotion is een distribiteur voor Delta producten in Nederland en fungeert tevens als groothandel voor deze producten. Ze leveren niet alleen een breed scala aan producten, zoals PLC’s en servo motoren, maar bieden ook ondersteuning aan klanten die vragen hebben over..

Lees meer

BonsenReuling: Vol expertise en energie

In de wereld van accountancy zijn kantoren van verschillende groottes te vinden. BonsenReuling is een middelgroot kantoor met 170 collega’s verspreid over 5 locaties: Lichtenvoorde, Eibergen, Doetinchem, Deventer en Elst. Het bedrijf is daarnaast ook een ook actief SmartHub-lid van het allereerste eerste uur. We spraken met Jolein (25), een gedreven en enthousiaste jonge professional..

Lees meer

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros Thomas Ros is stagiair bij DLA ICT, een ICT-bedrijf met een allround aanbod op ICT gebied, van engineering tot software en consultancy. Vanuit Graafschap College deed Thomas mee aan de vakwedstrijden ICT-beheerder van Worldskills Netherlands 22/23 en behaalde hier de 3e plek!  DLA ICT hecht veel waarde aan de..

Lees meer

Talent in beeld: Tom Dijkhuis is op een missie bij SABA!

In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Tom Dijkhuis (21), een gedreven afstudeerstudent Sportmarketing aan de Hogeschool Saxion in Deventer. Tom, woonachtig in Beltrum, heeft de kans gekregen om zijn afstudeerstage te doen bij SABA in Dinxperlo, een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in lijmen en kitten voor specifieke B2B-markten. In de afgelopen 90 jaar heeft..

Lees meer

Het is altijd feest bij Kaemingk!

Talent in Beeld: Margot Pardijs over haar sprankelende stage bij Kaemingk. In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Margot Pardijs (22), een vierdejaars student Human Resource Management aan Saxion Deventer. Ze loopt momenteel stage bij Kaemingk. Een internationale leverancier van decoratieartikelen voor feestelijke gelegenheden zoals Kerst, Pasen, Valentijn en het voorjaar met o.a. een uitgebreide outdoor collectie. Kaemingk..

Lees meer

Lieke en Roan delen hun ervaringen bij Reiger Suspension

Het is altijd interessant om te horen hoe mensen bij een bepaald bedrijf of organisatie terecht zijn gekomen en wat hun ervaringen daar zijn. Deze keer nemen we een “kijkje” bij Reiger Suspension in Hengelo (GLD) en delen wij de ervaringen van Lieke Rauwerda (23) – HR-stagiair en van Roan Beerten (25) – CAD-CAM programmeur. Eerst..

Lees meer

Binnenkijken bij: Eeftink-Rensing

In onze rubriek ‘Bedrijf in beeld’ zoomen we in op onze SmartHub-leden. We vertellen over de organisatie en over mooie ervaringen en carrièrekansen die studenten en starters hier hebben. Bij Eeftink-Rensing is het motto: ‘Niets is onmogelijk, staal is onze taal’. Dat maakte ons nieuwsgierig en dus gingen we eens kijken bij het Lichtenvoordse bedrijf dat..

Lees meer

Laat ons weten wat je zoekt

Ben je als student of scholier op zoek naar een specifieke stage, werkgever of een onderzoeksopdracht? Als non-profit initiatief helpen we je graag verder!
Neem contact op

Studeer af in de Achterhoek

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!