Menu

Thijs vertelt over het Talent Program: ga de uitdaging aan!

26 september 2019

Vandaag is alweer de 5e editie van het SmartHub Talent Program van start gegaan. Hierin gaan 20 enthousiaste, Achterhoekse jongeren aan de slag met persoonlijke ontwikkeling. Dit doen ze door middel van leerzame trainingen, bedrijfsbezoeken en netwerkbijeenkomsten. Thijs Meijnen nam deel aan de vorige editie. Hij vertelt enthousiast over zijn toffe ervaringen met het programma.

Thijs weet nog goed hoe hij over het Talent Program hoorde. “Ik studeerde Human Rescources aan de HAN en begon in januari met mijn afstudeerstage bij Beele Engineering in Aalten. Mijn stagebegeleider Tom Salemink wees me op het Talent Program en ik was direct enthousiast!”

Trainingen

Een onderdeel van het Talent Program zijn trainingen waarin deelnemers hun sterkte punten ontdekken en leren deze in te zetten in de praktijk. “Wat ik heel erg leerzaam vond, was dat hier uitkwam dat ik heel gevoelig ben voor competitie. Ik ontdekte dat ik op zoek ben naar een omgeving waarin dat competitiegevoel wordt aangewakkerd.” Dat gevoel streeft hij nu dagelijks na in zijn werk als HR generalist bij Leussink Retailgroep. Door zichzelf doelen te stellen en telkens op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen, groeide hij van vakkenvuller tot de plek waar hij nu zit.

Bedrijfsbezoeken

Voor de bedrijfsbezoeken stelde Thijs zijn eigen programma samen. Je kon namelijk zelf kiezen bij welke organisaties je een kijkje wilde nemen. “Ik ging naar Inteqnion in Aalten, Nijhuis Industries in Doetinchem en Pentair Fairbanks in Winterswijk.” Hij bereidde zich op deze bijeenkomsten voor door vooraf veel informatie te zoeken over de bedrijven.

“Nijhuis had alle vacatures op hun website in het Engels opgesteld. Dat viel me op, dus ik vroeg waarom ze dit deden en welke mensen ze zochten. Ze bleken voornamelijk Achterhoekers te zoeken en daarom hadden ze nog geen dag later hun teksten vertaald naar het Nederlands. Het heeft ze dus echt aan het denken gezet.” Door de juiste vragen te stellen haal je er dus niet alleen het beste uit voor jezelf, maar ben je ook super waardevol voor de aangesloten SmartHub organisaties!

Netwerkbijeenkomsten

Het leukste vond Thijs de netwerkbijeenkomsten. “Je had zoveel mogelijkheden om in contact te komen met studenten, die allemaal wat anders studeren. Daarnaast heb je ook de kans om te netwerken met mensen uit het bedrijfsleven. Je komt elkaar vervolgens overal tegen en kunt elkaar op die manier echt verder helpen!”

Je werkt veel samen in groepen en bouwt daardoor een band op met je mede-deelnemers. Ook dit is een belangrijk onderdeel van je toekomstige netwerk. “Een van de jongens spreek ik nog regelmatig. Ik kende hem omdat we op de middelbare school bij elkaar in de klas hebben gezeten en hier kwamen we elkaar weer tegen. Super tof!”

Tips voor nieuwe deelnemers

Om het meeste uit het Talent Program te halen heeft Thijs één gouden tip: ga alles doen! “Doe overal aan mee, ook aan de spannende en nieuwe dingen. Je merkt dat je dan veel nieuwe mensen ontmoet en jezelf blijft uitdagen. Daar word je echt sterker van.”

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Cas zit niet graag stil. Maar wel op zijn plek bij Alferink Installatietechniek.

We stellen je graag Cas Klein Gunnewiek voor; 20 jaar en komend uit Lichtenvoorde. Een inspirerende jonge professional die z’n carrière aan het opbouwen is bij Alferink Installatietechniek in Groenlo. Cas rondde de opleiding Middenkaderfunctionaris Smart Building af en kwam via zijn eindstage bij Alferink in dienst. Nu volgt hij, met ondersteuning van zijn werkgever,..

Lees meer

Gave stageplek maakt kans op terugkomen groot

Mick Sloots (21) en Martijn Koopmans (21) studeren Luchtvaarttechnologie aan de Hogeschool Inholland in Delft. Beide studenten reageerden op een vacature van Innovatiehub IIME en lopen nu stage in de Achterhoek. Beide geven aan dat de ervaringen van nu maken dat ze voor hun afstuderen graag terug naar de Achterhoek komen voor een gave opdracht...

Lees meer

10 tips voor een goede start van je (afstudeer)stage

Je stage is een belangrijke eerste stap in je carrière. Eindelijk kun je de opgedane kennis in de praktijk gaan brengen en waardevolle ervaring gaan opdoen. Met de juiste voorbereiding maak jij een goede eerste indruk. Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid en zelfverzekerd aan deze nieuwe uitdaging begint, hebben wij 10 tips voor je.

Lees meer

Luuk Hebinck over zijn onderzoekstage bij Nijhuis Saur Industries

Luuk Hebinck (24) komt uit een klein Achterhoeks dorp en vond een stage die perfect aansluit bij zijn interesses. Gewoon in de Achterhoek! “Mijn stage bij Nijhuis Saur Industries is interessant en uitdagend. Er gebeurt van alles en ik leer ontzettend veel.” Watertechnologie Na een studie Chemische Technologie aan het Saxion in Enschede volgt Luuk..

Lees meer

Lotte Aartsen vond haar stage bij Pentair via SmartHub Achterhoek

Lotte zocht een stage via SmartHub en werd meteen enthousiast door de opdracht bij Pentair. Ze leerde de organisatie letterlijk en figuurlijk snel kennen, door haar brede stageopdracht. Ze bracht het hele facilitaire proces in kaart en kwam met een mooi advies. “Voor elke facilitaire dienst is iemand anders verantwoordelijk. Het was mijn taak om..

Lees meer

Laat ons weten wat je zoekt

Ben je als student of scholier op zoek naar een specifieke stage, werkgever of een onderzoeksopdracht? Als non-profit initiatief helpen we je graag verder!
Neem contact op

Studeer af in de Achterhoek

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!