Menu

Thijs vertelt over het Talent Program: ga de uitdaging aan!

26 september 2019

Vandaag is alweer de 5e editie van het SmartHub Talent Program van start gegaan. Hierin gaan 20 enthousiaste, Achterhoekse jongeren aan de slag met persoonlijke ontwikkeling. Dit doen ze door middel van leerzame trainingen, bedrijfsbezoeken en netwerkbijeenkomsten. Thijs Meijnen nam deel aan de vorige editie. Hij vertelt enthousiast over zijn toffe ervaringen met het programma.

Thijs weet nog goed hoe hij over het Talent Program hoorde. “Ik studeerde Human Rescources aan de HAN en begon in januari met mijn afstudeerstage bij Beele Engineering in Aalten. Mijn stagebegeleider Tom Salemink wees me op het Talent Program en ik was direct enthousiast!”

Trainingen

Een onderdeel van het Talent Program zijn trainingen waarin deelnemers hun sterkte punten ontdekken en leren deze in te zetten in de praktijk. “Wat ik heel erg leerzaam vond, was dat hier uitkwam dat ik heel gevoelig ben voor competitie. Ik ontdekte dat ik op zoek ben naar een omgeving waarin dat competitiegevoel wordt aangewakkerd.” Dat gevoel streeft hij nu dagelijks na in zijn werk als HR generalist bij Leussink Retailgroep. Door zichzelf doelen te stellen en telkens op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen, groeide hij van vakkenvuller tot de plek waar hij nu zit.

Bedrijfsbezoeken

Voor de bedrijfsbezoeken stelde Thijs zijn eigen programma samen. Je kon namelijk zelf kiezen bij welke organisaties je een kijkje wilde nemen. “Ik ging naar Inteqnion in Aalten, Nijhuis Industries in Doetinchem en Pentair Fairbanks in Winterswijk.” Hij bereidde zich op deze bijeenkomsten voor door vooraf veel informatie te zoeken over de bedrijven.

“Nijhuis had alle vacatures op hun website in het Engels opgesteld. Dat viel me op, dus ik vroeg waarom ze dit deden en welke mensen ze zochten. Ze bleken voornamelijk Achterhoekers te zoeken en daarom hadden ze nog geen dag later hun teksten vertaald naar het Nederlands. Het heeft ze dus echt aan het denken gezet.” Door de juiste vragen te stellen haal je er dus niet alleen het beste uit voor jezelf, maar ben je ook super waardevol voor de aangesloten SmartHub organisaties!

Netwerkbijeenkomsten

Het leukste vond Thijs de netwerkbijeenkomsten. “Je had zoveel mogelijkheden om in contact te komen met studenten, die allemaal wat anders studeren. Daarnaast heb je ook de kans om te netwerken met mensen uit het bedrijfsleven. Je komt elkaar vervolgens overal tegen en kunt elkaar op die manier echt verder helpen!”

Je werkt veel samen in groepen en bouwt daardoor een band op met je mede-deelnemers. Ook dit is een belangrijk onderdeel van je toekomstige netwerk. “Een van de jongens spreek ik nog regelmatig. Ik kende hem omdat we op de middelbare school bij elkaar in de klas hebben gezeten en hier kwamen we elkaar weer tegen. Super tof!”

Tips voor nieuwe deelnemers

Om het meeste uit het Talent Program te halen heeft Thijs één gouden tip: ga alles doen! “Doe overal aan mee, ook aan de spannende en nieuwe dingen. Je merkt dat je dan veel nieuwe mensen ontmoet en jezelf blijft uitdagen. Daar word je echt sterker van.”

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Bas bouwt aan zijn toekomst bij WBC Bouwgroep

Maak kennis met Bas ten Hagen, een gedreven student en stagiair bij WBC Bouwgroep, een middelgroot bouwbedrijf uit Winterswijk, dat zich specialiseert in hoogwaardige bouwprojecten. Bas, 23 jaar, komt uit Eibergen en volgt de studie Bouwkunde aan het Saxion in Enschede. Naast zijn passie voor bouwen, is hij een echte sportfanaat die graag hardloopt en..

Lees meer

Hoe schrijf je een knallend stageverslag? Tips voor afstuderende studenten!

Hey daar, bijna-afgestudeerde topper! De tijd vliegt, hè? Net zat je nog vol spanning te wachten op die eerste stagedag, en nu is het einde van je stage in zicht. Het enige dat nog tussen jou en je diploma staat, is dat ene, kleine, superbelangrijke document: je stageverslag. Geen paniek! Wij van SmartHub Achterhoek hebben een paar..

Lees meer

Van afstudeer-match naar vaste baan bij Iconica

Dirk Lukassen komt uit het Achterhoekse Ulft. Hij volgde de opleiding HBO-ICT/Software Development aan de HAN. Al een aantal keer bezocht hij de Achterhoekse Talententuin en liep hij diverse stages in de regio. Dit beviel hem altijd goed. Dirk was er daarom van overtuigd dat hij zijn afstudeeropdracht ook bij een bedrijf in de regio..

Lees meer

Op weg naar een succesvolle stage. Hoe vind je de perfecte stageplek?

Of je nu een eerstejaars student bent die net begint aan zijn academische reis of een gevorderde student die klaar is om de professionele wereld te verkennen, het vinden van de juiste stageplek is een belangrijke stap in je carrière. Onze tips helpen je met het vinden van een geschikte stageplek. 1. Bepaal je doelen..

Lees meer

Laat ons weten wat je zoekt

Ben je als student of scholier op zoek naar een specifieke stage, werkgever of een onderzoeksopdracht? Als non-profit initiatief helpen we je graag verder!
Neem contact op

Studeer af in de Achterhoek

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!