Menu

Stan: “Het verschil merkte ik al op mijn eerste stagedag”

25 februari 2019

Na een tijdje in het westen gewerkt te hebben, besloot Stan Ros (23) om terug te keren naar de Achterhoek. Bij de pijlers die bij zijn huidige werkgever Seesing Personeel op de muur staan (zoals ‘betrouwbaarheid’, ‘nuchterheid’ en ‘eerlijkheid’) voelt hij zich thuis. Vooral omdat hij weet dat het ook anders kan.

“Eigenlijk waardeer je de mentaliteit in de Achterhoek pas als je ook anders hebt meegemaakt”, zegt Stan, intercedent bij Seesing Personeel. Stan groeide op in de Achterhoek, studeerde commerciële economie in Arnhem en Enschede en werkte na zijn afstuderen een tijdje in de Randstad, bij een bedrijf dat brand- en inbraakbeveiligingsoplossingen verkoopt. Als accountmanager zat hij veel op de weg, daarnaast werkte hij regelmatig op het kantoor in Utrecht. “Er heerste echt een prestatiecultuur. Dat had ook met de functie te maken, want je moest je persoonlijke doelen halen. Maar dat tegen elkaar opboksen deed de sfeer op de werkvloer geen goed.”

Om de oren geslagen

Nadat hij het zoveelste alarmsysteem had verkocht, besloot Stan dat hij iets wilde doen waarbij hij meer van betekenis zou zijn. Hij had wat contacten in de regio Utrecht en voerde daar een paar sollicitatiegesprekken. “Maar ik stoorde me aan al die Engelse termen en poespas waar ik mee om mijn oren werd geslagen. In de Achterhoek heb je dat minder, daar doet iedereen normaal. Omdat ik de dagelijkse files ook wel zat was, besloot ik om in de Achterhoek op zoek te gaan naar een baan.”

Bosje bloemen

Hij zette zijn cv op een paar vacaturesites en werd al snel benaderd door Seesing Personeel, een bureau voor uitzenden, werving & selectie en detachering, met vestigingen in Lichtenvoorde, Doetinchem en ’s-Heerenberg. Na een eerste gesprek, besefte Stan dat de functie van intercedent hem wel iets leek. Het was even omschakelen, want het was altijd zijn droom om accountmanager bij een groot, landelijk of internationaal bedrijf te worden. Maar toch besloot hij om de sprong te wagen. “Het verschil merkte ik meteen op mijn eerste dag, toen ik werd verwelkomd met een bosje bloemen. Tijdens de sollicitatieprocedure waren ze ook heel eerlijk over wat de functie inhield. Terwijl in het westen de dingen nog weleens mooier worden voorgesteld dan ze zijn.”

Vrijheid

Een andere reden voor Stan om ja te zeggen, was de betrokkenheid van Seesing Personeel bij de regio. “Ik denk dat ik geen enkel ander bedrijf kan bedenken dat zó Achterhoeks is. Ons moederbedrijf Flexfactory is hoofdsponsor van de Graafschap en Seesing Personeel sponsort meerdere verenigingen en evenementen in de Achterhoek, bijvoorbeeld volleybalclub Longa ’59 en de Doetinchemse Sportverkiezing. Ik dacht: áls ik dan besluit om in de Achterhoek te gaan werken, dan kan ik maar beter op een plek zitten waar ik zoveel mogelijk mensen en bedrijven in de regio leer kennen. En dat lukt al aardig. Mijn taak is om mensen die een (andere) baan zoeken en bedrijven die medewerkers zoeken aan elkaar te koppelen. Daarbij focus ik me vooral op de logistieke sector. Maar ik vind bouw en ICT ook heel interessant, dus dat pak ik soms ook op. Die ruimte krijg ik hier.”

Tien uur minder

Nooit meer naar de Randstad, dus? Zo stellig is Stan toch ook niet. “Het was echt niet alleen maar narigheid, ik heb er ook veel geleerd. Ik weet eigenlijk nog niet precies wat ik in de toekomst wil gaan doen. Misschien ooit nog eens voor mezelf beginnen. Als ik trouwens een topbaan in New York krijg aangeboden, zeg ik ook geen nee! Maar voor nu zit ik hier in de Achterhoek goed. Leuke collega’s, een uitdagende functie en per week zeker tien uur minder reistijd dan voorheen!”

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Op weg naar een succesvolle stage. Hoe vind je de perfecte stageplek?

Of je nu een eerstejaars student bent die net begint aan zijn academische reis of een gevorderde student die klaar is om de professionele wereld te verkennen, het vinden van de juiste stageplek is een belangrijke stap in je carrière. Onze tips helpen je met het vinden van een geschikte stageplek. 1. Bepaal je doelen..

Lees meer

Cas zit niet graag stil. Maar wel op zijn plek bij Alferink Installatietechniek.

We stellen je graag Cas Klein Gunnewiek voor; 20 jaar en komend uit Lichtenvoorde. Een inspirerende jonge professional die z’n carrière aan het opbouwen is bij Alferink Installatietechniek in Groenlo. Cas rondde de opleiding Middenkaderfunctionaris Smart Building af en kwam via zijn eindstage bij Alferink in dienst. Nu volgt hij, met ondersteuning van zijn werkgever,..

Lees meer

Gave stageplek maakt kans op terugkomen groot

Mick Sloots (21) en Martijn Koopmans (21) studeren Luchtvaarttechnologie aan de Hogeschool Inholland in Delft. Beide studenten reageerden op een vacature van Innovatiehub IIME en lopen nu stage in de Achterhoek. Beide geven aan dat de ervaringen van nu maken dat ze voor hun afstuderen graag terug naar de Achterhoek komen voor een gave opdracht...

Lees meer

10 tips voor een goede start van je (afstudeer)stage

Je stage is een belangrijke eerste stap in je carrière. Eindelijk kun je de opgedane kennis in de praktijk gaan brengen en waardevolle ervaring gaan opdoen. Met de juiste voorbereiding maak jij een goede eerste indruk. Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid en zelfverzekerd aan deze nieuwe uitdaging begint, hebben wij 10 tips voor je.

Lees meer

Luuk Hebinck over zijn onderzoekstage bij Nijhuis Saur Industries

Luuk Hebinck (24) komt uit een klein Achterhoeks dorp en vond een stage die perfect aansluit bij zijn interesses. Gewoon in de Achterhoek! “Mijn stage bij Nijhuis Saur Industries is interessant en uitdagend. Er gebeurt van alles en ik leer ontzettend veel.” Watertechnologie Na een studie Chemische Technologie aan het Saxion in Enschede volgt Luuk..

Lees meer

Laat ons weten wat je zoekt

Ben je als student of scholier op zoek naar een specifieke stage, werkgever of een onderzoeksopdracht? Als non-profit initiatief helpen we je graag verder!
Neem contact op

Studeer af in de Achterhoek

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!