Menu

Stan: “Het verschil merkte ik al op mijn eerste stagedag”

25 februari 2019

Na een tijdje in het westen gewerkt te hebben, besloot Stan Ros (23) om terug te keren naar de Achterhoek. Bij de pijlers die bij zijn huidige werkgever Seesing Personeel op de muur staan (zoals ‘betrouwbaarheid’, ‘nuchterheid’ en ‘eerlijkheid’) voelt hij zich thuis. Vooral omdat hij weet dat het ook anders kan.

“Eigenlijk waardeer je de mentaliteit in de Achterhoek pas als je ook anders hebt meegemaakt”, zegt Stan, intercedent bij Seesing Personeel. Stan groeide op in de Achterhoek, studeerde commerciële economie in Arnhem en Enschede en werkte na zijn afstuderen een tijdje in de Randstad, bij een bedrijf dat brand- en inbraakbeveiligingsoplossingen verkoopt. Als accountmanager zat hij veel op de weg, daarnaast werkte hij regelmatig op het kantoor in Utrecht. “Er heerste echt een prestatiecultuur. Dat had ook met de functie te maken, want je moest je persoonlijke doelen halen. Maar dat tegen elkaar opboksen deed de sfeer op de werkvloer geen goed.”

Om de oren geslagen

Nadat hij het zoveelste alarmsysteem had verkocht, besloot Stan dat hij iets wilde doen waarbij hij meer van betekenis zou zijn. Hij had wat contacten in de regio Utrecht en voerde daar een paar sollicitatiegesprekken. “Maar ik stoorde me aan al die Engelse termen en poespas waar ik mee om mijn oren werd geslagen. In de Achterhoek heb je dat minder, daar doet iedereen normaal. Omdat ik de dagelijkse files ook wel zat was, besloot ik om in de Achterhoek op zoek te gaan naar een baan.”

Bosje bloemen

Hij zette zijn cv op een paar vacaturesites en werd al snel benaderd door Seesing Personeel, een bureau voor uitzenden, werving & selectie en detachering, met vestigingen in Lichtenvoorde, Doetinchem en ’s-Heerenberg. Na een eerste gesprek, besefte Stan dat de functie van intercedent hem wel iets leek. Het was even omschakelen, want het was altijd zijn droom om accountmanager bij een groot, landelijk of internationaal bedrijf te worden. Maar toch besloot hij om de sprong te wagen. “Het verschil merkte ik meteen op mijn eerste dag, toen ik werd verwelkomd met een bosje bloemen. Tijdens de sollicitatieprocedure waren ze ook heel eerlijk over wat de functie inhield. Terwijl in het westen de dingen nog weleens mooier worden voorgesteld dan ze zijn.”

Vrijheid

Een andere reden voor Stan om ja te zeggen, was de betrokkenheid van Seesing Personeel bij de regio. “Ik denk dat ik geen enkel ander bedrijf kan bedenken dat zó Achterhoeks is. Ons moederbedrijf Flexfactory is hoofdsponsor van de Graafschap en Seesing Personeel sponsort meerdere verenigingen en evenementen in de Achterhoek, bijvoorbeeld volleybalclub Longa ’59 en de Doetinchemse Sportverkiezing. Ik dacht: áls ik dan besluit om in de Achterhoek te gaan werken, dan kan ik maar beter op een plek zitten waar ik zoveel mogelijk mensen en bedrijven in de regio leer kennen. En dat lukt al aardig. Mijn taak is om mensen die een (andere) baan zoeken en bedrijven die medewerkers zoeken aan elkaar te koppelen. Daarbij focus ik me vooral op de logistieke sector. Maar ik vind bouw en ICT ook heel interessant, dus dat pak ik soms ook op. Die ruimte krijg ik hier.”

Tien uur minder

Nooit meer naar de Randstad, dus? Zo stellig is Stan toch ook niet. “Het was echt niet alleen maar narigheid, ik heb er ook veel geleerd. Ik weet eigenlijk nog niet precies wat ik in de toekomst wil gaan doen. Misschien ooit nog eens voor mezelf beginnen. Als ik trouwens een topbaan in New York krijg aangeboden, zeg ik ook geen nee! Maar voor nu zit ik hier in de Achterhoek goed. Leuke collega’s, een uitdagende functie en per week zeker tien uur minder reistijd dan voorheen!”

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Ontmoet Jermo Thuis!

Ontmoet Jermo Thuis, een enthousiaste jonge professional die momenteel zijn afstudeerstage bij Innomotion vervult. Innomotion is een distribiteur voor Delta producten in Nederland en fungeert tevens als groothandel voor deze producten. Ze leveren niet alleen een breed scala aan producten, zoals PLC’s en servo motoren, maar bieden ook ondersteuning aan klanten die vragen hebben over..

Lees meer

BonsenReuling: Vol expertise en energie

In de wereld van accountancy zijn kantoren van verschillende groottes te vinden. BonsenReuling is een middelgroot kantoor met 170 collega’s verspreid over 5 locaties: Lichtenvoorde, Eibergen, Doetinchem, Deventer en Elst. Het bedrijf is daarnaast ook een ook actief SmartHub-lid van het allereerste eerste uur. We spraken met Jolein (25), een gedreven en enthousiaste jonge professional..

Lees meer

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros Thomas Ros is stagiair bij DLA ICT, een ICT-bedrijf met een allround aanbod op ICT gebied, van engineering tot software en consultancy. Vanuit Graafschap College deed Thomas mee aan de vakwedstrijden ICT-beheerder van Worldskills Netherlands 22/23 en behaalde hier de 3e plek!  DLA ICT hecht veel waarde aan de..

Lees meer

Talent in beeld: Tom Dijkhuis is op een missie bij SABA!

In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Tom Dijkhuis (21), een gedreven afstudeerstudent Sportmarketing aan de Hogeschool Saxion in Deventer. Tom, woonachtig in Beltrum, heeft de kans gekregen om zijn afstudeerstage te doen bij SABA in Dinxperlo, een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in lijmen en kitten voor specifieke B2B-markten. In de afgelopen 90 jaar heeft..

Lees meer

Het is altijd feest bij Kaemingk!

Talent in Beeld: Margot Pardijs over haar sprankelende stage bij Kaemingk. In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Margot Pardijs (22), een vierdejaars student Human Resource Management aan Saxion Deventer. Ze loopt momenteel stage bij Kaemingk. Een internationale leverancier van decoratieartikelen voor feestelijke gelegenheden zoals Kerst, Pasen, Valentijn en het voorjaar met o.a. een uitgebreide outdoor collectie. Kaemingk..

Lees meer

Lieke en Roan delen hun ervaringen bij Reiger Suspension

Het is altijd interessant om te horen hoe mensen bij een bepaald bedrijf of organisatie terecht zijn gekomen en wat hun ervaringen daar zijn. Deze keer nemen we een “kijkje” bij Reiger Suspension in Hengelo (GLD) en delen wij de ervaringen van Lieke Rauwerda (23) – HR-stagiair en van Roan Beerten (25) – CAD-CAM programmeur. Eerst..

Lees meer

Binnenkijken bij: Eeftink-Rensing

In onze rubriek ‘Bedrijf in beeld’ zoomen we in op onze SmartHub-leden. We vertellen over de organisatie en over mooie ervaringen en carrièrekansen die studenten en starters hier hebben. Bij Eeftink-Rensing is het motto: ‘Niets is onmogelijk, staal is onze taal’. Dat maakte ons nieuwsgierig en dus gingen we eens kijken bij het Lichtenvoordse bedrijf dat..

Lees meer

Laat ons weten wat je zoekt

Ben je als student of scholier op zoek naar een specifieke stage, werkgever of een onderzoeksopdracht? Als non-profit initiatief helpen we je graag verder!
Neem contact op

Studeer af in de Achterhoek

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!