Menu

Ramon (23) vond zijn afstudeerstage via SmartHub

2 mei 2019

Dat LinkedIn een sterk sociaal medium is, heeft zich bij Bedrijfskunde-student Ramon Spekking wel bewezen. Een oproep voor een stageplaats leverde hem veel berichten op, waaronder een van onze eigen Imke te Selle.  Zij ging met hem aan de slag en hielp hem aan zijn droomstage! Dit keer niet vanuit haar SmartHub auto, maar achter de schermen. We vertellen je het verhaal!

Multinationals in het westen

Ramon woont al zijn hele leven in Ulft, maar sloot nooit uit om te gaan werken in de Randstad. Dat is immers waar wordt verwacht dat de échte grote bedrijven zitten. “Maar daar waren stages erg gekaderd en bood niemand de opdracht die ik zocht.” Hij solliciteerde bij bedrijven als Microsoft en Bol.com, maar koos uiteindelijk voor het Graafschap College. Ook een grote, innovatieve organisatie én bij ons in de regio. “Ik merkte dat het een urgent vraagstuk was en dat vind ik belangrijk, omdat dit vaak een positief gevolg heeft op je (stage)begeleiding. En de publieke sector was ook nog nieuw, hierin wilde ik graag ervaring opdoen.”

SmartHub verbindt

De oproep van Ramon ging op LinkedIn de hele Achterhoek rond en toen zijn profiel werd gedeeld in de nieuwsbrief van SmartHub ging het snel. “Imke belde me op en vertelde dat ze een passende en uitdagende opdracht had gevonden. Ik werd direct enthousiast en ben toen met de voorzitter in gesprek geweest, waar ik meteen een klik voelde.” Wat Ramon vooral erg fijn vond was de openheid en het vertrouwde gevoel waarmee hij werd ontvangen. “Ik heb er nooit zo over nagedacht, maar wat me direct opviel was het enthousiasme van mijn stagebegeleider. Ik werd echt gewaardeerd en had het gevoel dat ik echt iets kon toevoegen.”

Tijd voor elkaar

Ramon is erg blij met de kansen die het Graafschap College hem biedt. Samen met zijn stagebegeleider mag hij aan mooie projecten werken. “Mijn begeleider is 3 dagen per week aan het werk, maar neemt wel de tijd om minstens een halve dag samen met mij aan mijn ontwikkeling te besteden”, vertelt Ramon. “We bespreken dan bijvoorbeeld mijn scriptie of de voortgang van andere projecten.”

Elke dag leren

Voordat hij Bedrijfskunde op het hbo ging studeren, studeerde hij zelf ook op het Graafschap College. “Heel veel dingen die je hoort herken je wel vanuit de studententijd op het mbo. Alleen nu zie je het aan de achterkant.” Of hij hierna in de Achterhoek blijft werken weet hij overigens nog niet. “Ik wil doen wat het beste voor mijn ontwikkeling is en sta voor alles open.” Wij hopen natuurlijk dat hij deze kans kan pakken in onze mooie regio!

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Bas bouwt aan zijn toekomst bij WBC Bouwgroep

Maak kennis met Bas ten Hagen, een gedreven student en stagiair bij WBC Bouwgroep, een middelgroot bouwbedrijf uit Winterswijk, dat zich specialiseert in hoogwaardige bouwprojecten. Bas, 23 jaar, komt uit Eibergen en volgt de studie Bouwkunde aan het Saxion in Enschede. Naast zijn passie voor bouwen, is hij een echte sportfanaat die graag hardloopt en..

Lees meer

Hoe schrijf je een knallend stageverslag? Tips voor afstuderende studenten!

Hey daar, bijna-afgestudeerde topper! De tijd vliegt, hè? Net zat je nog vol spanning te wachten op die eerste stagedag, en nu is het einde van je stage in zicht. Het enige dat nog tussen jou en je diploma staat, is dat ene, kleine, superbelangrijke document: je stageverslag. Geen paniek! Wij van SmartHub Achterhoek hebben een paar..

Lees meer

Van afstudeer-match naar vaste baan bij Iconica

Dirk Lukassen komt uit het Achterhoekse Ulft. Hij volgde de opleiding HBO-ICT/Software Development aan de HAN. Al een aantal keer bezocht hij de Achterhoekse Talententuin en liep hij diverse stages in de regio. Dit beviel hem altijd goed. Dirk was er daarom van overtuigd dat hij zijn afstudeeropdracht ook bij een bedrijf in de regio..

Lees meer

Op weg naar een succesvolle stage. Hoe vind je de perfecte stageplek?

Of je nu een eerstejaars student bent die net begint aan zijn academische reis of een gevorderde student die klaar is om de professionele wereld te verkennen, het vinden van de juiste stageplek is een belangrijke stap in je carrière. Onze tips helpen je met het vinden van een geschikte stageplek. 1. Bepaal je doelen..

Lees meer

Laat ons weten wat je zoekt

Ben je als student of scholier op zoek naar een specifieke stage, werkgever of een onderzoeksopdracht? Als non-profit initiatief helpen we je graag verder!
Neem contact op

Studeer af in de Achterhoek

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!