Menu

Ramon (23) vond zijn afstudeerstage via SmartHub

2 mei 2019

Dat LinkedIn een sterk sociaal medium is, heeft zich bij Bedrijfskunde-student Ramon Spekking wel bewezen. Een oproep voor een stageplaats leverde hem veel berichten op, waaronder een van onze eigen Imke te Selle.  Zij ging met hem aan de slag en hielp hem aan zijn droomstage! Dit keer niet vanuit haar SmartHub auto, maar achter de schermen. We vertellen je het verhaal!

Multinationals in het westen

Ramon woont al zijn hele leven in Ulft, maar sloot nooit uit om te gaan werken in de Randstad. Dat is immers waar wordt verwacht dat de échte grote bedrijven zitten. “Maar daar waren stages erg gekaderd en bood niemand de opdracht die ik zocht.” Hij solliciteerde bij bedrijven als Microsoft en Bol.com, maar koos uiteindelijk voor het Graafschap College. Ook een grote, innovatieve organisatie én bij ons in de regio. “Ik merkte dat het een urgent vraagstuk was en dat vind ik belangrijk, omdat dit vaak een positief gevolg heeft op je (stage)begeleiding. En de publieke sector was ook nog nieuw, hierin wilde ik graag ervaring opdoen.”

SmartHub verbindt

De oproep van Ramon ging op LinkedIn de hele Achterhoek rond en toen zijn profiel werd gedeeld in de nieuwsbrief van SmartHub ging het snel. “Imke belde me op en vertelde dat ze een passende en uitdagende opdracht had gevonden. Ik werd direct enthousiast en ben toen met de voorzitter in gesprek geweest, waar ik meteen een klik voelde.” Wat Ramon vooral erg fijn vond was de openheid en het vertrouwde gevoel waarmee hij werd ontvangen. “Ik heb er nooit zo over nagedacht, maar wat me direct opviel was het enthousiasme van mijn stagebegeleider. Ik werd echt gewaardeerd en had het gevoel dat ik echt iets kon toevoegen.”

Tijd voor elkaar

Ramon is erg blij met de kansen die het Graafschap College hem biedt. Samen met zijn stagebegeleider mag hij aan mooie projecten werken. “Mijn begeleider is 3 dagen per week aan het werk, maar neemt wel de tijd om minstens een halve dag samen met mij aan mijn ontwikkeling te besteden”, vertelt Ramon. “We bespreken dan bijvoorbeeld mijn scriptie of de voortgang van andere projecten.”

Elke dag leren

Voordat hij Bedrijfskunde op het hbo ging studeren, studeerde hij zelf ook op het Graafschap College. “Heel veel dingen die je hoort herken je wel vanuit de studententijd op het mbo. Alleen nu zie je het aan de achterkant.” Of hij hierna in de Achterhoek blijft werken weet hij overigens nog niet. “Ik wil doen wat het beste voor mijn ontwikkeling is en sta voor alles open.” Wij hopen natuurlijk dat hij deze kans kan pakken in onze mooie regio!

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Ontmoet Jermo Thuis!

Ontmoet Jermo Thuis, een enthousiaste jonge professional die momenteel zijn afstudeerstage bij Innomotion vervult. Innomotion is een distribiteur voor Delta producten in Nederland en fungeert tevens als groothandel voor deze producten. Ze leveren niet alleen een breed scala aan producten, zoals PLC’s en servo motoren, maar bieden ook ondersteuning aan klanten die vragen hebben over..

Lees meer

BonsenReuling: Vol expertise en energie

In de wereld van accountancy zijn kantoren van verschillende groottes te vinden. BonsenReuling is een middelgroot kantoor met 170 collega’s verspreid over 5 locaties: Lichtenvoorde, Eibergen, Doetinchem, Deventer en Elst. Het bedrijf is daarnaast ook een ook actief SmartHub-lid van het allereerste eerste uur. We spraken met Jolein (25), een gedreven en enthousiaste jonge professional..

Lees meer

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros Thomas Ros is stagiair bij DLA ICT, een ICT-bedrijf met een allround aanbod op ICT gebied, van engineering tot software en consultancy. Vanuit Graafschap College deed Thomas mee aan de vakwedstrijden ICT-beheerder van Worldskills Netherlands 22/23 en behaalde hier de 3e plek!  DLA ICT hecht veel waarde aan de..

Lees meer

Talent in beeld: Tom Dijkhuis is op een missie bij SABA!

In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Tom Dijkhuis (21), een gedreven afstudeerstudent Sportmarketing aan de Hogeschool Saxion in Deventer. Tom, woonachtig in Beltrum, heeft de kans gekregen om zijn afstudeerstage te doen bij SABA in Dinxperlo, een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in lijmen en kitten voor specifieke B2B-markten. In de afgelopen 90 jaar heeft..

Lees meer

Het is altijd feest bij Kaemingk!

Talent in Beeld: Margot Pardijs over haar sprankelende stage bij Kaemingk. In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Margot Pardijs (22), een vierdejaars student Human Resource Management aan Saxion Deventer. Ze loopt momenteel stage bij Kaemingk. Een internationale leverancier van decoratieartikelen voor feestelijke gelegenheden zoals Kerst, Pasen, Valentijn en het voorjaar met o.a. een uitgebreide outdoor collectie. Kaemingk..

Lees meer

Lieke en Roan delen hun ervaringen bij Reiger Suspension

Het is altijd interessant om te horen hoe mensen bij een bepaald bedrijf of organisatie terecht zijn gekomen en wat hun ervaringen daar zijn. Deze keer nemen we een “kijkje” bij Reiger Suspension in Hengelo (GLD) en delen wij de ervaringen van Lieke Rauwerda (23) – HR-stagiair en van Roan Beerten (25) – CAD-CAM programmeur. Eerst..

Lees meer

Binnenkijken bij: Eeftink-Rensing

In onze rubriek ‘Bedrijf in beeld’ zoomen we in op onze SmartHub-leden. We vertellen over de organisatie en over mooie ervaringen en carrièrekansen die studenten en starters hier hebben. Bij Eeftink-Rensing is het motto: ‘Niets is onmogelijk, staal is onze taal’. Dat maakte ons nieuwsgierig en dus gingen we eens kijken bij het Lichtenvoordse bedrijf dat..

Lees meer

Laat ons weten wat je zoekt

Ben je als student of scholier op zoek naar een specifieke stage, werkgever of een onderzoeksopdracht? Als non-profit initiatief helpen we je graag verder!
Neem contact op

Studeer af in de Achterhoek

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!